beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Intervju med Dan Tavares, ny vd för Strand Interconnect 
beQuoted nyhetsbrev nr 27 2006
beQuoted nyhetsbrev 25 oktober 2006
Intervju med Dan Tavares, ny vd för Strand Interconnect

Strand Interconnect har fått en ny vd. McKinsey-skolade Dan Tavares har tagit över ledningen efter Rolf Hallencreutz. beQuoted har känt Dan på pulsen. Dessutom har företaget blivit guldpartner hos Microsoft och så har Getinge fått en stor portallösning levererad.

Kunderna skall se att Strand levererar resultat
Ny vd betyder ofta förändringar. beQuoted frågade Dan Tavares om vad han kommer att fokusera på i utvecklingen av Strand.

– Vi befinner oss mitt i ett strategiarbete, som vi planerar att vara klara med i början av december. En pusselbit har dock redan fallit på plats för mig. Strand ska alltid kunna visa att de lösningar som kunderna köper har avsedd effekt, säger Dan Tavares.

– Vi har en väldigt fin referenslista med kunder som Getinge, SKF, Atlas Copco, TV4 och Volvo. Allt eftersom vi byggt relationer med dessa företag har vi breddat våra kontaktytor och kommit högre upp bland beslutsfattare.

– Våra kontaktytor är därför inte i första hand IT-chefer, utan ofta är det andra ledande befattningshavare, som ekonomi-, marknads- och HR-chefer, som vill uppnå något konkret resultat. Vi måste därför påvisa att Strand kan leverera den önskade effekten.

Högsta partnerstatus hos Microsoft
Strands ambition är att ha högsta partnernivå hos sina strategiska samarbetspartners. Företaget har nu nått den nivån hos Microsoft och blivit Microsoft Gold Certified Partner.

– Vill man vara en etablerad konsult på Microsofts lösningar så krävs det att man är guldcertifierad, menar Dan Tavares.

Han berättar vidare att det finns två stora fördelar med att ha nått den här nivån hos Microsoft.

– För det första är den en kvalitetsstämpel som visar att Strand Interconnect klarar av att bygga lösningar på Microsofts plattform. För det andra genereras en hel del leads till affärer när Microsoft har kontakter med kunder.

Strand har sedan tidigare ett välutvecklat partnerskap med IBM.

Hög partnerstatus innebär också att det blir lättare att rekrytera kvalificerad personal. Att få arbeta med senaste tekniken är viktigt för den yrkesmässiga utvecklingen. Och hög partnerstatus är därför något som de anställda sätter värde på.

Portallösningar är huvudfokus
Strand Interconnect har ungefär hälften av sin omsättning inom segmentet portallösningar. Här ligger tillväxttalen väsentligt över de för IT-marknaden som helhet.

Portallösningar handlar om att samla och hämta in all relevant information som krävs för en viss roll. För att göra det på ett effektivt sätt krävs det inte bara ett IT-kunnande utan framför allt ett genuint affärskunnande.

Strands portallösning går under namnet Strand PARC, som i första hand är en metod för att bygga plattformar.

– För kunden ligger värdet primärt i metoden och implementationen, även om Strand PARC också har produktdelar, berättar Dan Tavares.

Sedan förra numret av nyhetsbrevet har Strand levererat en stor order till Getinge på global portallösning. Hela 90 dotterbolag har knutits samman i ett gemensamt intranät.

– Getinge är en multinationell koncern. Företaget har ett stort behov av att kunna kommunicera och interagera med alla anställda över hela världen, berättar Dan Tavares.

– Affären som vi levererat är Getinges första riktiga intranätportal och det är en stor satsning för Getinge. Projektet har drivits av koncernledningen.

Enligt Agneta Hultgren, som är Vice President Human Resources på Getinge, skall satsningen ses mot bakgrund av att Getinge växer kontinuerligt. Intranätportalen skall användas för att sprida information internt och på så vis hjälpa till att skapa en Getinge-anda.

Remium uppmärksammar Strand Interconnect
Analysfirman Remium tror att Strand kommer att växa friskt. Försäljningen spås hamna på 65 miljoner kronor innevarande år. För att sedan växa till 82 miljoner kronor 2007 och 94 miljoner kronor 2008.

Vinsten per aktie förutspås bli 8 öre 2006, 12 öre 2007 och 14 öre 2008.

beQuoted bedömer att den imponerande kundlistan kommer att vara till god hjälp för att växa vidare. Strand Interconnect är visserligen en liten leverantör, men kunderna är många och stora.

Sedan tidigare är tillväxtstrategin att öka försäljningen till existerande kunder. Alla säljare vet att det är lättare att sälja mer till en existerande kund än att vinna en ny kund. Därför känns det inte orealistisk att Strand kommer att kunna fortsätta växa kraftigt.

Bolaget har en lönsamhet som kommer att förbättras. Dan Tavares antyder att en rörelsemarginal "norr om 15 procent" är realistisk i en hygglig konjunktur.

Kan Strand nå dit i kombination med en hög tillväxt lär aktien stå inför en omvärdering. Speciellt med tanke på att företaget har förlustavdrag på 139 miljoner kronor och inte kommer att behöva betala skatt på ett bra tag.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 
 


Dan Tavares
Ny VD Strand Interconnect

 
 
Dan Tavares tillträdde som vd den 4 september 2006.
 
 
Han är född 1967 och kommer närmast från Alphyra Nordic , där han varit vd sedan 2002.
 
 
 
 
 

 
 
Strand Interconnect hjälper sina uppdragsgivare att möta sina kunder med rätt information.
 
 
Strand PARC är samlingsnamnet för företagets portaler.
 
 
PARC står för Portal ARCitechture och består av fyra delar:

 • Method: bryta ner affärsmål till vad en viss funktion behöver för information för att kunna uppfylla sin roll

 • Platform: programvara för att bygga portaler

 • Implementation: införandemodell

 • Modules: specifika moduler som kalender och diskussionsforum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Försäljningen 2006 tror Strand själva kommer att  uppgå till 65-75 miljoner kronor.
 
Under 2005 uppgick försäljningen till 39 miljoner kronor.
 
 
 
Nästa händelse
2006-10-26
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig