beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Ny ledning i Nordic Holding, men åternotering dröjer 
beQuoted nyhetsbrev nr 26 2006
beQuoted nyhetsbrev 16 oktober 2006
Ny ledning i Nordic Holding, men åternotering dröjer

Jörn Erik Aas har haft ett par månader på sig att komma in i sin nya roll som vd för Nordic Holding. I Skokloster rullar verksamheten på och närmar sig försäljningsstart. Arbetet med att åternotera bolaget har dock visat sig vara besvärligare än förväntat.

Norsk vd på Norges nationaldag
Det var den 17 maj som norrmannen Jörn Erik Aas tillträdde sin befattning. Styrelsen bedömde att det behövdes en ny vd för att komma till rätta med den turbulens som rått under våren.

Senast var Jörn Erik Aas styrelseordförande i svenska Bringwell under fyra år. Under den perioden lyckades företaget genomföra en framgångsrik turn around. Efter att uppdraget på Bringwell avslutats blev han tillfrågad om att kliva in som vd i Nordic Holding.

– Styrelsen tyckte att det behövdes en ny vd för att komma till rätta med de bakslag som Nordic Holding råkat ut för, berättar Jörn Erik Aas för beQuoted.

– Avsikten är dock att jag bara skall vara en interimslösning under cirka ett års tid. Men vi har inte börjat arbeta med rekrytering av någon ny vd ännu, så det är möjligt att jag kommer att stanna längre än så.

Åternotering av Nordic Holding lär dröja
Nordic Holdings aktie har varit avnoterad sedan den 24 mars, eftersom bolaget inte lyckats hitta en ny sponsor sedan avtalet med Michael Östlund & Company upphörde.

– Jag är väl medveten om att aktieägarna önskar en åternotering. Men avnoteringen och den orena revisionsberättelsen har gjort saken mer komplicerad än förväntat, fortsätter Jörn Erik Aas.

– Skall jag vara helt ärlig kan jag inte utesluta att vi måste presentera en ren revisionsberättelse innan en åternotering kan bli aktuell.

– Nästa revisionsberättelse kommer första kvartalet 2007 och därefter blir det i så fall ytterligare några månaders arbete.

Diskuteras flitigt på chattsidor
Aktieägarna i Nordic Holding är intresserade av företagets utveckling. På chattsidor diskuteras bolaget flitigt.

– Visst är det stimulerande med intresset för bolaget. Det ställer krav på en korrekt informationsgivning. Det är något som jag kommer att arbeta med, säger Jörn Erik Aas.

– På chattsidorna sprids dock även rykten och oseriösa uppgifter som inte har något med verksamheten att göra. De kan vi inte ta tid från verksamheten för att kommentera.

Projektet Skokloster närmar sig försäljningsstart
I Skokloster rullar verksamheten på. Husen som skall byggas kommer snart att bjudas ut till försäljning.

– I halvårsrapporten var vi lite optimistiska om tidpunkten när vi kunde ha första huset klart för visning. Men nu är det på gång. Vi förhandlar med en fastighetsmäklare och hoppas kunna ha ett samarbete klart mot slutet av oktober, berättar Jörn Erik Aas.

– Av de 18 hus som skall byggas kommer ett mindre antal att vara på 172 kvadratmeter och kosta cirka 2,9 miljoner kronor. Resterande hus kommer att vara på 220 - 230 kvadratmeter. Där skall vi undersöka marknadspriserna.

– Vi hoppas ha alla hus sålda till påsken 2007. Vi väntar oss ett gott resultat från Skokloster och ett ännu bättre likviditetstillskott.

Vill hjälpa entreprenörer
Fastighetsprojektet Skokloster är lite av ett sidospår. Nordic Holdings affärsidé är att investera i småföretag som står inför generationsskifte.

– Jag tror väldigt mycket på vår affärsidé. Vi skall hjälpa nya entreprenörer att ta över när äldre entreprenörer vill göra "exit" och lämna verksamheten, säger Jörn Erik Aas.

– Med min entreprenörsbakgrund hoppas jag kunna bidra med en hel del. Dock tror jag inte att vi kommer att vara ensamma om idén, utan att vi kommer att möta konkurrenter.

Ägarspridning i MetroMark Hotels
Ägarspridningen i MetroMark Hotels som varit på gång, men stoppats då ett bolagsstämmobeslut krävdes, har äntligen blivit av.

– Vi fick enhälligt igenom på stämman att vi skall dela ut 15 aktier i MetroMark Hotels per 1.000 aktier i Nordic Holding. Beslutet togs den 6 oktober och avstämningsdag blev den 11 oktober, berättar Jörn Erik Aas.

– Det är en ren ägarspridning, för att möjliggöra en framtida notering av hotellkonceptet.

Fortsatt tålamod från aktieägarna
beQuoted beklagar att vi i våras missbedömde hur snabbt Skokloster-projektet skulle bli klart. Även avnoteringen från Nordic OTC kom som en överraskning och turbulens som följde.

Det är helt klart att den nye vd:n har en hel del att ta itu med. Och vad vi har sett hittills har stegen gått i rätt riktning. Den grundläggande affärsidén om att hjälpa småföretag vid generationsskiften torde vara lika intressant nu som tidigare.

Tanken är att Nordic Holding ska komma på benen igen under Jörn Erik Aas ledning. Vi ser fram emot att följa utvecklingen, även om det fortfarande kommer att krävas en del tålamod från aktieägarnas sida.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
Onoterat
 
 
 


 
Jörn Erik Aas 
Ny VD Nordic Holding

 
 
 
Jörn Erik Aas har mångårig erfarenhet från mindre och medelstora bolag.
 
Som entreprenör har han byggt upp Aas Data, som dominerar norska marknaden för service och support på lönesystem.
 
Aas Data köptes 1997 upp av finska Tieto.
 
 
 
Den orena revisionsberättelsen berodde på att Nordic Holding värderat sina projektfastigheter till marknadsvärde.
 
IFRS föreskriver värdering till inköpsvärde.
 
Detta är ändrat från och med halvårsrapporten 2006.
 
 
 
Halvårsrapporten 2006 i sammandrag:
 
 • Omsättning: 2,5 Mkr (0,4)
 • Resultat efter finansnetto: -1,3 Mkr (0,6)
 • Vinst per aktie: -0,78 öre (0,74)
 • Soliditet 88,5 % 
 
 
 

 

Interiör från hotellrum, såsom det är tänkt att se ut.

 
 
 
På årsstämman den 29 juni 2006 genomfördes även en del ändringar i styrelsen.
 
Följande personer avböjde omval: Carl Johan Törnell, Carl-Gustaf Ingelman och Lars Ågren.
 
Den nya styrelsen består av fyra ledamöter:
 
 • Leo Gillholm (ordf., nyval)
 • Jörn Erik Aas (vd, nyval)
 • Håkan Kilström (omval)
 • Kimmo Tihinen (omval)
 
 
 
 

Nästa händelse
2006-10-26
Delårsrapport Q3 2006

Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig