beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: WeSC - hippt svenskt modeföretag satsar på USA-marknaden 
beQuoted nyhetsbrev nr 26 2006
beQuoted nyhetsbrev 13 oktober 2006
WeSC - hippt svenskt modeföretag satsar på USA-marknaden

Klädföretaget WeSC började nyligen handlas på beQuoteds inofficiella lista. WeSC designar och säljer så kallat street fashion. Varumärket har sina rötter i skateboard-kulturen. Företaget har på kort tid blivit ett etablerat internationellt märke och för tillfället satsar man hårt på USA-marknaden.

Av skejtare - för skejtare
WeSC grundades år 1999 av Greger Hagelin, David Hedman, Pontus Karlsson och Mattias Hallencreutz. Dessa fyra har idag ledande positioner inom WeSC. De är dessutom huvudägare i företaget.

Andra storägare är Antonia Ax:on Johnsons investeringsgrupp Novax med 26 procent av aktierna och Nove Capital med 20 procent av aktierna.

Grunden för WeSC:s verksamhet lades dock betydligt tidigare än 1999. Efter sin studentexamen 1982 åkte Greger Hagelin till Los Angeles för att åka skateboard. De tre åren han tillbringade där gav honom en gedigen erfarenhet av skateboardvärlden.

Greger Hagelin har själv beskrivit sin tid i Los Angeles som den viktigaste tiden i hans liv. Där knöt han många bekantskaper som senare har hjälpt honom i arbetet med WeSC.

En marknadsföring som är "street"
WeSC:s arbetssätt grundas nästan uteslutande på personliga kontakter. Ett år efter starten behövde man kapital för att kunna fortsätta växa, och man vände sig då till vänner och bekanta. Det var på detta vis som exempelvis Michael Persbrandt och Papa Dee blev delägare i företaget.

De personliga kontakterna präglar även marknadsföringen. Företaget har jobbat mycket med klädsponsring av artister, vilket har visat sig mycket framgångsrikt. Millencollin, Timbuktu och Looptroop var några av de första som bar WeSC:s kläder.

Idag kallas de många kändisar som bär WeSC:s kläder för "WeSC-activists". Bland dessa återfinns både svenska och internationella skådespelare, musiker och inte minst skateboardåkare.

WeSC har idag egna butiker i Stockholm, Örebro, Los Angeles och New York. Det finns även distributörsdrivna butiker i Tokyo, Seoul, Porto, München och Regensburg. Dessutom finns WeSC representerade i cirka 1.500 andra butiker i 19 länder.

Listning på beQuoteds inofficiella lista
Nyligen listades alltså WeSC på beQuoteds inofficiella aktielista. beQuoted är givetvis glada att få göra bekantskap med företaget. WeSC uppger själva att man inte behöver kapital. Huvudanledningen till att bolaget nu börjar handlas är att man vill ha en ökad likviditet i aktien.

Remium agerar sponsor för aktien och är finansiell rådgivare till bolaget. Remium är en fondkommissionär som specialiserat sig på små och medelstora bolag. Enligt vd Petra Von Rohr ska även Remium börsnoteras, dock inte förrän om några år.

Befinner sig i en stark tillväxtfas
Att WeSC inte är i behov av kapital bekräftas av den senaste kvartalsrapporten (maj - juli 2006). Företaget har 19,5 Mkr i likvida medel. En annan godbit från kvartalsrapporten är att omsättningen ökade till 32,1 Mkr (20,3). Det motsvarar en tillväxt på 58 %.

Resultatet efter finansnetto är dock negativt, -4,9 Mkr (-6,8). För helåret 2005/2006 var motsvarande siffra -17,8 Mkr. WeSC har ett brutet räkenskapsår som löper från maj till april.

Både förra räkenskapsåret och senaste kvartalet (maj - juli 2006) har påverkats negativt av USA-satsningen, som inleddes i juli 2005. WeSC uppger att denna satsning kommer att innebära ökade kostnader och sämre marginaler även den kommande 12-månadersperioden.

Tillväxttakten förväntas emellertid fortsätta öka, och resultatet kommer att förbättras väsentligt under räkenskapsåret 2006/2007.

Cirkeln är sluten
I slutet av augusti flyttade Greger Hagelin till Los Angeles för att på plats leda arbetet med expansionen i USA. Även om den europeiska marknaden uppvisar god tillväxt så finns den riktigt stora potentialen i USA.

I och med att Hagelin återvänder till Los Angeles så är cirkeln sluten. Nu är han tillbaka på den plats där resan en gång började. Det betyder dock inte att resan är slut. Med den potential den amerikanska marknaden innebär så tror vi att det här bara är början.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
beQuoted inofficiella
 
 
 


Vd Greger Hagelin
in action

 
 
 
Greger Hagelin bor numer i USA för att bygga upp en organisation på plats.
 
 
 
 
 
 
 
"WeSC is a street fashion company who targets intellectual slackers"
 
 
"WeSC is neither a skateboard nor a snowboard clothing company; WeSC is an street fashion company with its roots in skateboarding"
 
 
 
 
 
 
WearetheSuperlative
Conspiracy
är det långa namnet bakom varumärket, förkortat till WeSC.
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-12-11
Delårsrapport

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Listning gör det möjligt att handla aktien

Den 5 oktober noterades WeSC inofficiellt på beQuoteds lista med Remium som sponsor.

Aktuella kurser uppdateras i beQuoteds OTC-system. Och kan följas på de börsskärmar som professionella aktörer använder, det vill säga på Reuters, SIX, Ecovision och IFX Portfolio.

Kurserna publiceras även i de rikstäckande morgontidningarna Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, samt på de största webbplatserna såsom DI.se, Aktiespararna, Avanza, Dagens Nyheter, MSN.se, Nordnet, Privata Affärer och Svenska Dagbladet.

Om Du vill köpa eller sälja aktier i WeSC ska Du kontakta Din ordinarie bank eller fondkommissionär. 
 

Remium är finansiell rådgivare till WeSC, och bolagets sponsor på beQuoteds inofficiella lista.
 

 
För att köpa eller sälja aktier i WeSC kontaktar Du Din ordinarie bank eller fondkommissionär.
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig