beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Avnotering oundviklig för Medicover 
beQuoted nyhetsbrev nr 26 2006
beQuoted nyhetsbrev 11 oktober 2006
Avnotering oundviklig för Medicover

I somras lade huvudägaren Celox ett kontantbud på Medicover, för att företaget ska kunna utvecklas utanför börsen. Nu innehar Celox med Jonas af Jochnik i spetsen över 70 procent av aktierna. Dessutom har huvudägaren stöd från ytterligare aktieägare för en avnotering.

Celox bud i korthet
I slutet av juni lämnade Celox ett kontantbud om 120 kronor per aktie till samtliga aktieägare i Medicover. Detta motsvarade en premie på 29 procent jämfört med dagen innan budet offentliggjordes.

Anledningen till budet uppgavs vara att Medicover skulle utvecklas bäst i privat ägo. Samtidigt aviserades således avsikten att avnotera bolaget.

Aktiespararna har rekommenderat sina medlemmar att inte acceptera budet. Man lät sig helt enkelt inte övertygas av motiveringen.

Acceptperioden löpte till och med den 18 augusti. Vid detta datum hade Celox uppnått 70,7 procent av aktierna och rösterna. Acceptperioden förlängdes då till den 1 september. Och det slutade med att Celox satt på 71,6 procent av aktierna.

Extra bolagsstämma sammankallas
Nyligen meddelade styrelsen att man beslutat sammankalla till en extra bolagsstämma för att behandla frågan om avnotering. Bolaget uppfyller inte längre Stockholmsbörsens krav om ägarspridning.

Börslagen säger att ett bolag endast får vara noterat "om det finns förutsättningar för en ändamålsenlig handel". I princip innebär det att 25 procent av aktierna ska finnas i allmän ägo och att bolaget har minst 500 aktieägare som har aktier till ett värde av 10.000 kronor eller mer.

Celox representant Fredrik Stenmo uppger för beQuoted att Medicover i dagsläget har 256 aktieägare som har aktier värda 10.000 kronor eller mer.

Av samtliga aktieägare uppges minst 93 procent stödja styrelsen förslag. I dagsläget verkar det alltså oundvikligt att Medicover avnoteras.

Bra investering – trist att Medicover avnoteras
beQuoted har följt Medicover under en längre tid. Vi har varit positiva i vår syn och aktien utvecklades starkt under tiden som vi har bevakat bolaget.

Med premien som budet innebar så har Medicovers aktieägare fått mycket god avkastning på sin investering, oavsett om man köpte för några år eller några månader sedan.

beQuoted tycker dock att det är trist att företaget avnoteras. Ledningen har varit mycket generös med information till sina aktieägare och Medicover skulle sannolikt fortsätta vara en bra investering.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
OMX Small Cap
 
 
 


Jonas af Jochnik
Ägare till Celox S.A.
som har lagt ett bud
på Medicover

 
 
 
 
Vid tiden för budet ägde Celox 35,1 % av Medicover.
 
Därefter har Celox ökat sitt ägande med ytterligare 36,5 %.
 
Varav 27,6 procentenheter kommer från ägare som accepterat budet.
 
Och 8,9 procentenheter kommer från aktier som förvärvats över marknaden.
 
Totalt äger Celox 71,6 %.
 
Med närstående kontrollerar Celox 82 % av Medicover.
 
Ytterligare 3 aktieägare som äger 11 % stödjer Celox.
 
Totalt står 93 % bakom styrelsens förslag.
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-11-09
Extra bolagsstämma
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig