beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Snabb mat, snabb tillväxt för Nordic Service Partner (NSP) 
beQuoted nyhetsbrev nr 25 2006
beQuoted nyhetsbrev 3 oktober 2006
Snabb mat, snabb tillväxt för Nordic Service Partner
- Allt fler måltider konsumeras utanför hemmet

Nordic Service Partners (NSP) utvecklas i rask takt med kända varumärken som Burger King och Taco Bar. Vd Ulf Wahlstedt presenterade nyligen marknaden för snabbmat för analytiker och aktieägare.

beQuoted redogör här för det viktigaste som framkom under presentationen, som hölls på Småbolagsdagen arrangerat av Financial hearings och Börsveckan.

Om Nordic Service Partners (NSP)
NSP utvecklar och driver restaurangkedjor. För närvarande med Burger King-restauranger i Sverige och Danmark, samt Taco Bar i Stockholmsområdet.

I dagsläget äger företaget 28 Burger King-restauranger och franchisekedjan Svenska Taco Bar med 13 restauranger, varav 3 är helägda medan resten ägs av franchisetagare.

NSP har tankar på att bredda sig till andra servicenäringar på sikt, fortfarande med inriktning på konsumentmarknaden.

Måltider - en expansiv marknad
Sverige har cirka 9 miljoner invånare som i snitt äter tre mål mat om dagen. Varje dag äts alltså 27 miljoner måltider.

Antalet måltider som tillagas i hemmet minskar och cirka 6 miljoner äts utanför hemmet. Det medför att marknaden för Quick Service Restaurants (QSR) och färdiglagad mat, så kallad Home Meal Replacement (HMR), ökar kraftigt.

Gemensamt för QSR och HMR är att kunden serveras med kort väntetid, oavsett om maten äts på plats eller tas med. Säljkanalerna är många, exempelvis hamburgerrestauranger, livsmedelsbutiker, gatukök och bensinstationer.

I USA ligger QSR- och HMR-marknaden på en marknadsandel av livsmedelskonsumtionen om cirka 50 procent. I Sverige ligger motsvarande siffra under 20 procent. Det finns alltså utrymme för en fördubbling utan att Sverige ens går om USA.

"Food courts" - ett nytt koncept
En av de intressantaste nyheterna som Ulf Wahlstedt berättar är att NSP har förvärvat två stycken "food courts".

Ett "food court" är ett område där flera restaurangkoncept delar på en gemensam yta med sittplatser. Ett väl sammansatt utbud av mat och dryck i en trevlig inramning har blivit allt viktigare för olika köpcentrum i kampen om besökarna.

Och det lär bli fler affärer avslöjar Ulf Wahlstedt:

– Det här är första steget till att utveckla verksamheten med att erbjuda fler förvaltare av köpcentra ett "food court"-koncept. Vi räknar med att det blir en viktig del av vår fortsatta expansion.

Nyförvärven är belägna i Täby Centrum och Nacka Forum. De väntas omsätta cirka 30 miljoner kronor på årsbasis med god lönsamhet.

Ulf Wahlstedt är försiktig med att ange några nivåer för lönsamheten. De som driver restaurangerna idag tjänar pengar. Men först vill han verifiera NSP:s synergier innan lönsamhetsnivån preciseras.

Vill vara en attraktiv kommersiell partner
NSP vill upplevas som ledare inom QSR-marknaden och den aktör i branschen som andra helst vill samarbeta med. Företaget tänker därför utveckla varumärkesportföljen och kompetensen kring koncept och konsumentflöden.

Snabbmat har i Sverige en negativ klang, men konsumenternas smakpreferenser samt hälsotrender som nyckelhålsmärkt och glykemiskt index är något som NSP tycker är viktigt att ta fasta på.

Mat ska inte behöva vara dålig bara för att den serveras snabbt. Tvärtom, kvalitet, smak och tillgänglighet är avgörande för att lyckas.

Standardisering och synergier
Strategin är att standardisera en fragmenterad bransch. Detta är viktigt för att attrahera konsumenterna, går man ut med familjen vill man veta vad man får och vad det kostar.

Att bli en större aktör är också efterfrågat från olika köpcentra, som vill locka till sig besökare genom starka varumärken. NSP vill vara med att driva trafik till dessa.

Men en ökad standardisering betyder inte att konsumenten ska erbjudas en ensidig måltid. Tvärtom vill NSP erbjuda en varierad kost och ha såväl amerikansk, som thailändsk eller mexikansk mat i sitt utbud, eller vad nu konsumenten efterfrågar.

Affärskonceptet gör det möjligt att anpassa varje restaurangs inriktning till konsumenternas preferenser. Går thailändskt bättre än mexikanskt kan man satsa på det istället, och så vidare. Åtminstone i teorin.

Lönsamhet och tillväxt
Givet att priset på en måltid är konkurrensutsatt ligger lönsamhetspotentialen i att NSP kan tillvarata stordriftsfördelar och kostnadssynergier.

Företaget har en administrativ plattform som kontinuerligt optimeras för att sänka driftkostnaderna. Varje dag får Ulf Wahlstedt rapporter på hur väl varje restaurang presterat.

Avgörande för tillväxten är dock att man lyckas utveckla gruppens varumärken och komma med rätt erbjudanden till konsumenterna.

Tillväxten ska ske genom att öka försäljningen i befintliga restauranger, etablera nya restauranger samt genom att förvärva nya restauranger eller kedjor.

Ska växa med minst 20 procent per år
NSP har som mål att växa organiskt med mer än 5 procent per år över en konjunkturcykel.

Lägger vi till nya restauranger och förvärv ska koncernen växa med minst 20 procent per år mellan 2006 och 2010.

Vinstmarginalen ska ligga mellan 8-10 procent över tiden. Det är företagets ambitionsnivå baserat på vad man vet idag.

NSP har för kort historik för att beQuoted ska våga dra några paralleller med den historiska utvecklingen så här långt.

Företaget startades 2004 genom att förvärva 21 svenska Burger King-restauranger från Burger King Corporation. Dessa restauranger omsatte 221,9 miljoner kronor under 2004. Resultatet blev +/- 0.

Under 2005 växte försäljningen med 12,2 procent till 248,9 miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto blev negativt med -9,1 miljoner kronor, på grund av nedskrivning av goodwill och förvärvskostnader. Exklusive dessa uppgick resultatet till 4 miljoner kronor.

I april 2006 förvärvades Svenska Taco Bar med 13 restauranger (3 helägda och 10 franchisetagare). Kedjan omsatte 20 miljoner kronor under 2005.

I maj 2006 förvärvades 7 Burger King-restauranger i Danmark. Dessa omsatte tillsammans 150 miljoner kronor under 2005.

Vi förväntar oss att det blir fler förvärv. I Sverige och övriga Norden finns sedan några år en starkt växande flora av QSR och cafékoncept som lämpar sig för konsolidering.

Ökad omsättning under första halvåret 2006
Första halvåret 2006 innebar en kraftigt ökad omsättning och resultatförbättring för NSP. Bakom framgången ligger en lyckad integrering av Burger King-restaurangerna i Danmark och Taco Bar i Stockholm.

Men det finns även inslag av organisk tillväxt i halvårsrapporten, eftersom de befintliga Burger King-restaurangerna i Sverige också ökade sin försäljning.

Siffrorna för första halvåret 2006 blev följande:

      • Omsättning 148,7 Mkr (119,1), +25 %
      • Resultat efter finansnetto 1,0 Mkr (-1,2)
      • Vinst per aktie 0,62 öre (0,56 öre)

Ulf Wahlstedt förutspår att försäljningen under andra halvåret kommer att växa ytterligare till drygt 225 miljoner kronor (+70 procent, beQuoteds anm.) och lämna ett rörelseresultat överstigande 10 miljoner för halvåret.

Eftersom skuldsättningen ökade i samband med förvärvet av den danska verksamheten räknar beQuoted med att resultatet efter finansnetto blir något lägre, omkring 7-8 miljoner kronor är vår bedömning för det andra halvåret.

Vidare förutspår Ulf Wahlstedt att företagets operationella kassaflöde, det vill säga före investeringar, kommer att överstiga 17 miljoner kronor.

Till ovanstående siffror ska adderas tillskottet av två nya "food courts" som förväntas bidra med 30 miljoner kronor i försäljning på årsbasis.

Årets försäljning torde därför överstiga 380 miljoner kronor, och tillväxten en bit över 50 procent. beQuoted prognostiserar ett resultatet efter finansnetto på 8-9 miljoner kronor.

På rullande 12-månadersbasis bedöms bolaget omsätta cirka 480 miljoner kronor med nuvarande restaurangbestånd och annonserade öppningar. Det operationella kassaflödet beräknas uppgå till omkring 35 miljoner kronor.

Remium har inlett bevakning
Fondkommissionären Remium har inlett bevakning av NSP. Firman pekar ut tre intressanta aspekter:

      • Stark tillväxt genom förvärv
      • Lönsamheten på väg upp
      • Vinnare på sänkta arbetsgivaravgifter

Remium förutspår att försäljningen når 382 miljoner kronor under 2006, och 508 miljoner kronor under 2007. Det innebär en tillväxt på 33 procent. Räknat från dagens intjäningsförmåga (480 miljoner kronor på rullande 12-månadersbasis) innebär det en tillväxt på 6 procent.

Resultatet efter finansnetto räknar Remium med 7,7 miljoner kronor för 2006 och 15,3 miljoner kronor för 2007. Nettovinsten efter schablonskatt blir då 5,4 miljoner kronor respektive 11 miljoner kronor, vilket är 5 öre respektive 10 öre per aktie.

P/e-talet faller i så fall från 31 till 15 år 2007. Helt klart attraktivt enligt beQuoteds uppfattning, det borde finnas en uppsida på 30 - 40 procent i aktien. Och mer därtill om företaget lyckas växa med 20 procent årligen.

Vinnare på sänkta arbetsgivaravgifter
Riktigt roligt kan det bli om den borgerliga valalliansens förslag om sänkta arbetsgivaravgifter går igenom. Alliansen har nämligen föreslagit att arbetsgivaravgiften ska sänkas för ett tiotal tjänstebranscher, däribland restaurangbranschen.

Med sina 1.300 anställda skulle NSP bli en av de stora vinnarna. Det kan röra sig om besparingar på 20-30 miljoner kronor per år. Det skulle innebära att marginalerna förbättras med 6-7 procentenheter om förslaget går igenom.

Men oavsett hur det blir med den saken anser vi att vd Ulf Wahlstedt har fått en drömstart med NSP som endast har ett par år på nacken. Och att han har kommit en bit på vägen att infria visionen om att NSP ska bli den ledande aktören på foodservicemarknaden i Sverige.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Ulf Wahlstedt
VD Nordic Service Partners

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
Den totala QSR- och HMR-marknaden i Sverige uppgick till cirka 24 miljarder kronor 2004, enligt tidningen FastFood.
 
Marknaden har ökat med cirka 30 procent sammanlagt sedan 1999.
 
Marknaden förväntas växa med cirka 7 procent per år under de kommande åren.  
 
 
 
 

QSR-marknaden uppdelad på olika säljkanaler

(Klicka på bilden för större bild)
Hamburgekedjor 51,5%
Övriga 7,5%
Coffee shops 3,5%
Gatukök 19,0%
Servicehandel 18,5%

 
 
 
 
Marknadens drivkrafter: Drivkrafter till att QSR- och HMR-marknaden ökar är framför allt förändringar i livsstil och konsumtionsmönster.
 
Tidigare spenderade en person i hushållet i genomsnitt två timmar på matlagning varje dag. Nu lägger samma person ned 14 minuter.
 
En växande detaljhandel ökar efterfrågan på färdiglagade måltider eftersom konsumenterna åker längre hemifrån för att shoppa och spenderar mer tid på shopping.
 
Antalet enpersonshushåll ökar, en grupp som vi vet konsumerar mer färdiglagad mat eller går på restaurang.
 
 
 
 

Hushållens matinköp från QSR och HMR

Hushållens procentuella andel matinköp från QSR- och HMR- marknaden i förhållande till den totala konsumtionen av livsmedel i olika länder
(Klicka på bilden för större bild)
 
 
 
 
 
 

Affärsmodell

(Klicka på bilden för större bild)

 
 
 
 
 

Försäljning per kvartal

(Klicka på bilden för större bild)

 
 
 
 
 
Restaurang- och serviceverksamhet är personalintensivt.
 
NSP hade 1.294 anställda vid halvårsskiftet.
 
Företaget har etablerat en organisation för administration, drift och utveckling.
 
Standardiseringen medför att NSP kan driva sina restauranger effektivt och med lönsamhet.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Interiör från Taco Bar

 

 
 
NSP:s presentation från Småbolagsdagen (1,6 MB)
 
 
Nästa händelse
2006-11-23
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig