beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Impact Europe växer för första gången på fyra år 
beQuoted nyhetsbrev nr 24 2006
beQuoted nyhetsbrev 20 september 2006
Impact Europe växer för första gången på fyra år

Sedan beQuoteds senaste artikel om Impact Europe har det hänt en hel del i bolaget. Man har bland annat rekryterat en ny vd samt etablerat sig på marknaden för e-bio. Dessutom visade halvårsrapporten att bolaget växer för första gången på fyra år.

Ny vd med diger meritlista
Den nye vd:n heter Fredd Causevic och kommer närmast från Otrum där han var koncernchef. Otrum är noterat på Oslobörsen och utvecklar interaktiva TV-system för hotell- och kryssningsnäringen.

Under Fredd Causevics sex år på Otrum växte företaget kraftigt och etablerade avtal med flera stora hotellkedjor i Norden och Europa. Tidigare har han haft ledande befattningar inom Mitsubishi Electric, Philips och Thorn.

Med sin internationella erfarenhet känns Fredd Causevic som ett naturligt val inför Impact Europes tillväxtsatsning. Företaget räknar med takten i koncernens utveckling kommer att öka väsentligt.

Impact Europe har under året inlett samarbete med XDC Cinema
Samarbetsavtalet innebär att Impact Europe etablerar sig på den svenska marknaden för E-bio (digital bio). Man kommer att sälja, installera och serva e-biolösningar på svenska biografer.

Anledningen till att XDC valde just Impact Europe som samarbetspartner uppges bland annat vara företagets stora geografiska spridning och kompetens inom ljud och bildlösningar. Utrullningen av e-bio fortsätter i hela Sverige och då gäller det att ha kompetent folk över hela landet.

Fördelen med e-bio är att man slipper de tunga och dyra celluloidrullarna. Enligt vad beQuoted erfar så kostar varje kopia av en film idag cirka 25.000 kronor. Med digital teknik (bredband) skulle denna kostnad minska drastiskt. Dock är projektorkostnaden för e-bio högre än för vanlig analog bio.

XDC är redan idag en av de större aktörerna på den europeiska marknaden. Det är en marknad som växer snabbt. I slutet av 2005 hade XDC cirka 200 e-biografer i Europa. Målet är att dessa ska ha blivit 500-600 till år 2007.

Idag finns drygt 60 e-biografer i Sverige. Det finns skäl att tro att även denna siffra kommer att öka kraftigt. Ett av de kulturpolitiska målen är nämligen att kulturen ska vara tillgänglig i hela landet. Riksdagen, regeringen och filmbranschen har därför enats om att stödja den digitala biografutvecklingen. Detta gynnar givetvis både XDC och Impact Europe.

Halvårsrapport med fokus på tillväxt
Impact Europe presenterade nyligen sin halvårsrapport för 2006. Det var en klart intressant rapport. Försäljningen ökade med 12 procent. Samtidigt ökade både orderingången och orderstocken kraftigt med 20 respektive 23 procent.

Volymökningen är framför allt resultatet av ökad efterfrågan i kombination med företagets satsning inom försäljning och marknadsföring med bland annat rekrytering av nya medarbetare.

För första halvåret 2006 blev siffrorna enligt följande:

      • Omsättning: 180,1 Mkr (160,4)
      • Resultat efter finansnetto: -6,0 Mkr (-1,3)
      • Vinst per aktie: -1,63 öre (2,54)

Som framgår ovan blev det en klar försämring av resultatet efter finansnetto. Anledningen är just satsningen på ökade volymer och ökad efterfrågan. Antalet anställda har till exempel ökat från 187 till 211 stycken.

Impact Europe förväntar sig att marknaden fortsätter att utvecklas positivt. Koncernens genomförda satsningar förväntas ge en volymökning med positivt kassaflöde och en god resultatutveckling, skriver bolaget.

beQuoted anser att Impact Europe gör rätt som satsar på expansion. Marknaden för audiovisuella systemlösningar och digital distribution är långt från färdigvuxen. Det bör finnas goda möjligheter till fortsatt hög tillväxttakt.

Dock är soliditeten i bolaget fortfarande låg, endast 15 procent. Impact Europe bör därför vara försiktigt med att växa alltför mycket på bekostnad av resultatet.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
beQuoted inofficiella
 
 
 


Fredd Causevic
Ny VD Impact Europe

 
 
 
 
 

 
 
 
Samarbetet med XDC Cinema innebär att Impact Europe kommer att sälja, installera och serva e-biolösningar på svenska biografer.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Försäljningen ökade med 12 procent under första halvåret 2006.
 
 
Satsningar har genomförts på försäljning och marknadsföring med bland annat rekrytering av nya medarbetare.
 
 
Men detta har inledningsvis belastat resultatet som försämrades.
 
 
Företaget förväntar sig att volymökning ska hålla i sig, med ett positivt kassaflöde och god resultatutveckling.
 
 
 
 
Nästa händelse
Bokslutskommuniké 2006 beräknas komma under mars 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig