beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Wilh. Sonesson ökar med 50 miljoner kronor 
beQuoted nyhetsbrev nr 24 2006
beQuoted nyhetsbrev 20 september 2006
Wilh. Sonesson ökar med 50 miljoner kronor

Egenvårdsföretaget Wilh. Sonesson har på kort tid säkrat en försäljningsökning med 50 miljoner kronor genom avtal med tyska SALUS Haus och svenska Cederroth.

25 miljoner genom tyska SALUS Haus
Dotterbolaget Maxmedica är den ledande leverantören till svensk hälsofackhandel. Företaget utökar nu sitt sortiment genom att teckna ett distributionsavtal med tyska SALUS Haus.

SALUS Haus har ett stort sortiment. Den mest kända produkten är Floradix Blutsaft, som är Sveriges mest sålda flytande järntillskott.

Avtalet innebär att Maxmedica tar över all marknadsföring och försäljning i Sverige av SALUS Haus produkter. Systerbolaget Friggs kommer att sköta all försäljning och marknadsföring till dagligvaruhandeln.

– Vi ser detta som en logisk fortsättning på vår strategi att marknadsföra och sälja väldokumenterade egenvårdsprodukter, säger Wilh. Sonessons vd Lennart Nylander.

Det nya distributionsavtalet gäller från och med den 1 januari 2007 och medför att Wilh. Sonesson-koncernen ökar försäljningen med 25 miljoner kronor per år.

Men det kan bli mer berättar Lennart Nylander:

– SALUS Haus har ytterligare serier av väldokumenterade produkter som vi kan lansera på den svenska marknaden med hjälp av det här avtalet.

25 miljoner genom svenska Cederroth
Efter att under några år ha skött sin egen distribution återvänder nu Cederroth som kund till Wilh. Sonesson. Cederroth har ett antal kända varumärken såsom Samarin, Salvequick, Pharbio och Longovital.

Wilh. Sonessons dotterbolag HKC Egenvård är den största fullsortimentsgrossisten i Sverige med över 4.000 lagerförda artiklar. HKC Egenvård kommer att distribuera samtliga Cederroths produkter till hälsofackhandeln. 

– Detta visar att hälsobutikerna behöver fullsortimentsgrossister för att få effektiv och komplett service, så att de kan koncentrera sig på försäljning och rådgivning till sina kunder, säger Lennart Nylander.

Avtalet medför att Wilh. Sonesson-koncernen ökar försäljningen med ytterligare 25 miljoner kronor per år.

Totalt 80 miljoner kronor på kort tid
Det var inte länge sedan som beQuoted kunde berätta att Wilh. Sonesson köpt Miwana AB (se beQuoted nyhetsbrev nr 21 2006). Miwana tillverkar den populära nässprejen Renässans och ögonprodukten Drop-it.

Dessa produkter beräknas bidra med 30 miljoner kronor i försäljning under 2006. Lägger vi till de nya avtalen med SALUS Haus och Cederroth, har vd Lennart Nylander på kort tid säkrat 80 miljoner kronor i ökad försäljning inför nästa år.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
O-listan, Attract 40
 
 
 

 
Floradix Blutsaft är ett järn- och vitamintillskott, som ökar syresättningen i blodet. Detta ger ökad energi och koncentrationsförmåga.
 
Saften dricks av kvinnor (speciellt under graviditet och amning), fysiskt aktiva personer samt vegetarianer.
 
 
 
 
Cederroth säljer ett antal kända varumärken såsom Samarin, Salvequick, Pharbio och Longovital.
 
 
 


Lennart Nylander
VD Wilh. Sonesson

 
 
 
Nästa händelse
2006-10-24
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig