beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ONE deltog i lyckosam kampanj för Moderaterna 
beQuoted nyhetsbrev nr 24 2006
beQuoted nyhetsbrev 19 september 2006
ONE deltog i lyckosam kampanj för Moderaterna

Åtgärdsprogrammet fortlöper i ONE Media. Hittills har det resulterat i nyrekryteringar, personalköp av aktier samt en ny styrelseledamot från branschen. Effekten av åtgärderna syns inte i det senaste bokslutet, men enligt ledningen ska förbättringen synas redan under nästa kvartal.

Dystra siffror för 2005/2006...
ONE har ett brutet räkenskapsår som löper från juli 2005 till juni 2006. Bokslutet för 2005/2006 var ingen rolig läsning. Omsättningen minskade till 35,2 Mkr (39,7).

Samtidigt ökade kostnaderna kraftigt. Resultatet efter finansnetto blev -8,5 Mkr (0,4). Resultatet har belastas av engångskostnader för åtgärdsprogrammet med 3 Mkr. Vinsten per aktie blev -0,44 kr (0,04).

I åtgärdsprogrammet har flera aktiviteter vidtagits. Bolaget har till exempel rekryterat personal för att minska sina konsultkostnader.

Dessutom har Anna Serner knutits till styrelsen. Hon har lång erfarenhet av reklambranschen, bland annat som vd för Reklamförbundet. Hon kommer formellt att väljas vid årsstämman i oktober.

...men bra flyt under sommaren
I början av sommaren fick ONE två betydelsefulla uppdrag.

Det första var att producera en DM-kampanj för Moderaterna i Stockholm. Efter söndagens val måste denna kampanj räknas som synnerligen meriterande. Moderaterna ökade med 11 procentenheter jämfört med valet 2002.

Det andra var att hjälpa Cederroth med årets DATE-kampanj. Förra året tilldelades Cederroth utmärkelsen "Årets Kampanj Guld" för denna kampanj vid Stockholm Media Week. Det här är ett guldkantat uppdrag på mer än ett sätt, eftersom det innebär en intäkt på cirka 2,5 miljoner för ONE.

Utökade samarbeten under hösten
Bonnier är nöjda med samarbetet man haft med ONEs dotterbolag nxt sthlm, och fördjupar nu samarbetet. nxt sthlm har fått i uppdrag att genomföra marknadsaktiviteter för flera av Bonnier Populärpress större tidningar.

ONE har tidigare meddelat att man kommer att satsa på Östeuropa. En början på detta kan vara starten av företaget ONE More tillsammans med ryska International Marketing & Sales Group Plc (IMSG).

ONE More kommer att jobba med internetmarknadsföring i Norden och Polen. Företaget blir ett dotterbolag och resultatet kommer att konsolideras i koncernens resultaträkning.

Ledningen och styrelsen är övertygade om att ONE utvecklas i rätt riktning. Och bedömer att försäljning och resultat kommer att utvecklas starkt positivt under det första kvartalet 2006/2007, det vill säga under perioden juli-september 2006.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Johanna Fagrell Köhler
VD ONE Media

 
 
 
ONE hjälpte Moderaterna att skicka ut reklam till 911.000 hushåll i Stockholms län.
 
I arbetet ingick formgivning, grafisk produktion, upphandling av trycksaker samt distribution.
 
 
 
 
ONE hjälpte Cederroth med att ta fram material till årets DATE-kampanj.
 
I arbetet ingick packning och distribution av produkterna samt utveckling av ett lojalitetsprogram.
 
 
 
Under april, maj och juni fick ONE även order från Naturpost, Procter & Gamble, Amelias Tara och M Magasin, Salus Ansvar, Aftonbladet och Norska Posten.
 
 
 
Nästa händelse
2006-10-20
Årsstämma

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig