beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Confidence växer med Sony 
beQuoted nyhetsbrev nr 23 2006
beQuoted nyhetsbrev 8 september 2006
Confidence växer med Sony

Confidence har tecknat ett samarbetsavtal med Sony. Detta innebär att företaget kommer att erbjuda Sonys produkter i sin distributörsverksamhet. Anders Kullberg har nyligen utsetts till ny vd, med ett tydligt fokus på koncernens tillväxt.

Modern kameraövervakning med hjälp av Sony
Som beQuoted tidigare berättat genomgår säkerhets- och övervakningsbranschen stora förändringar. Den säkerhetstekniska branschen håller på att smälta samman med IT/IP-industrin. Confidence är verksam i gränslandet mellan dessa.

Tack vare avtalet kan företaget nu förse sina kunder med ett komplett sortiment av Sonys produkter. Enligt Anders Hedin, produktansvarig för IP-kameraövervakning på Confidence, gäller avtalet även bildservrar, mjukvara, kringutrustning, installation och service.

Idag finns endast ett fåtal distributörer som levererar Sonys produkter. Eftersom Sony vill ta en större del av marknaden för IP-baserad kameraövervakning är tillväxtmöjligheterna goda för Confidence som redan kan IP-teknologi.

Nästan i linje med tillväxtmålet
Halvårsrapporten för 2006 sammanfattas nedan:

      • Omsättning: 43,4 Mkr (10,1)
      • Resultat efter finansnetto: 2,3 Mkr (-0,4)
      • Vinst per aktie: 1,76 öre (-0,19)

Den kraftiga omsättningsökningen förklaras till stor del av förvärven av ILS Partner och Entry Systems. Målet är att i år omsätta 100 miljoner kronor för att sedan nå 300 miljoner kronor på årsbasis i slutet av 2007.

Confidence har dock inte kommit halvvägs till det första målet än. Men å andra sidan har inte Entry Systems omsättning för de två första månaderna räknats med i halvårsbokslutet. Enligt vad beQuoted erfar så uppgick den till 3,1 miljoner kronor.

Tillväxt i fokus för ny vd
Det tycks finnas möjlighet att ta igen det man "ligger efter" med. All personal är fullbelagd under hösten och företaget satsar på att anställa mer personal. Det är viktigt att man hinner göra detta innan det fjärde kvartalet, då marknaden förväntas vara som mest gynnsam.

Vinsten för halvåret kan tyckas blygsam. Nettomarginalen blev bara dryga 5 procent. Men då ska man tänka på att Confidence presenterade ett nollresultat för det första kvartalet. I princip hela vinsten gjordes alltså under det andra kvartalet, vilket visar att Confidence är på rätt väg.

Styrelsen har vid flera tillfällen upprepat 300-miljoners-målet för 2007. Att de menar allvar demonstrerades i dagarna när Anders Kullberg utsågs till ny vd. Han har flera års erfarenhet från den säkerhetstekniska branschen. Uppdraget är att förstärka koncernens tillväxt.

– Tillväxten ska ske under lönsamhet, betonar Anders Kullberg. Målet är att ha en vinstmarginal på 5 procent vid utgången av 2007.

På dessa siffror handlas aktien för närvarande till p/e 12,5.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
NGM
 
 
 

 

 
Sony vill ta en större del av marknaden för IP-baserad kameraövervakning.
 
 

 

IP-kameror från Sony

 
 
 
 


Anders Kullberg
Ny VD Confidence

 
Anders Kullberg var en av huvudägarna till ILS-gruppen som Confidence förvärvade vid förra årsskiftet.
 
Han är styrelseledamot i branschorganisationen EIO's regionala styrelse i Stockholm.
 
 
Fokus är att intensifiera tillväxtprocessen, genom att  strukturera och tydliggöra koncernens erbjudanden.
 
 
 

Nästa händelse
2006-10-30
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig