beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Detaljhandeln draglok för The Empire 
beQuoted nyhetsbrev 31 augusti 2006
Hej,

Detaljhandeln går mycket bra. The Empire har ökat försäljningen av SodaStream med uppemot 60 procent. Den varma sommaren och kommande julförsäljningen innebär att andra halvåret blir starkt.

Den som vill satsa på en borgerlig seger i riksdalsvalet kan lägga en slant på HomeMaid. Alliansen har lovat skatteavdrag för hushållsnära tjänster, vilket i så fall gör företaget till en av valets vinnare.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Detaljhandeln draglok för The Empire
» Med Gerby i portföljen har det blivit fart på försäljningen i The Empire. Omsättningen under andra kvartalet är upp 456 procent. Bakom ökningen ligger att Gerby nu är fullt integrerat, kombinerat med en varm sommar och stark försäljning för SodaStream.
   
Riksdagsvalet kan lyfta HomeMaid
» HomeMaid har i nuläget en stabil organisk tillväxt inom hushållsnära tjänster. Privatpersoner växer mest. Ändå ligger den stora potentialen för företaget i ändrade skatteregler. HomeMaid kan vara det börsföretag som påverkas mest av valet till Riksdagen i september.
   
"Business as usual" för Elverket
» Efter ett lite svagt första kvartal är Elverket åter på spåret. Andra kvartalet är rörelseresultatet 20 procent bättre än för motsvarande period förra året. Vattenfalls subventionerade garanti om lägsta elpris riskerar dock att bli ett hot på långsikt.
Elverket
Ecovision ännu närmare en vändning
» I maj skrev vi att den negativa utvecklingen har planat ut för Ecovision och att vi trodde på en vändning för informationsföretaget. Efter halvårsrapporten kan vi konstatera att vi hade rätt i det förstnämnda, men att någon vändning uppåt hittills inte satt några spår i resultaträkningen.
Ecovision
Cancerprojekt ger stor potential för Accelerator
» Accelerator har intensifierat arbetet med ProtR-C, som är ett projekt kring läkemedelstillförsel på molekylär nivå. Målet är att cellgifter endast skall slå mot cancerdrabbade celler. Men det återstår ett par steg till innan projektet är klar för kommersialisering. Vd Andreas Bunge berättar för beQuoted hur det utvecklas.
Accelerator
  
beQuoted nyhetsbrev 31 augusti 2006
Detaljhandeln draglok för The Empire
- Sommarsäsongen och julförsäljningen borgar för ett starkt andra halvår

Med Gerby i portföljen har det blivit fart på försäljningen i The Empire. Omsättningen under andra kvartalet är upp 456 procent. Bakom ökningen ligger att Gerby nu är fullt integrerat, kombinerat med en varm sommar och stark försäljning för SodaStream.

Lyckad integration av Gerby i The Empire
Samgåendet mellan Gerby och The Empire har fått en bra start. En femdubbling av omsättningen och en fyrdubbling av resultatet i The Empire är siffror som skulle få de flesta företagsledare att bli gröna av avund.

Ändå är det först under andra halvåret 2006 som "det nya The Empire" verkligen kan visa vilken kapacitet som finns i bolaget. SodaStream har en bättre försäljning under andra halvåret, med sommarmånaderna och julförsäljningen. Men även för Gerby finns det säsongsvariationer.

– Mellan tummen och pekfingret kan man säga att 40 procent av Gerbys omsättning infaller under första halvåret och 60 procent under andra. Faktiskt brukar varken Gerby eller SodaStream tjäna några pengar under första halvåret, berättar vd Johan Kalling för beQuoted.

Mot denna bakgrund får det anses imponerande att The Empire kunnat nå en rörelsemarginal på hela 8 procent under första halvåret. Förra året var rörelsemarginalen 5 procent under motsvarande period.

Stark försäljning av gaspatroner medförde leveransproblem
Sommaren i Sverige har varit osedvanligt varm. För SodaStream har detta medfört vissa leveransproblem med gaspatronerna. I många butiker har det varit omöjligt att byta gaspatroner under juli.

– Vi har aldrig sålt så mycket gas som under den här sommaren, berättar Johan Kalling. Många kunder har köpt extra gaspatroner, så att de nu har både två och tre stycken hemma.

– Butikerna har märkt av den ökade försäljningen och beställt hem mycket större lager. Flera butiker har övergått till att beställa hem två kartonger med gaspatroner (36 stycken) per gång, istället för en kartong.

– Gaspatronerna fungerar som ett pantsystem, på samma sätt som vanliga returflaskor. Eftersom vi har sålt så mycket mer gas har det utestående lagret av gaspatroner vuxit kraftigt. Vi har helt enkelt inte fått in tillräckligt många tomma patroner att fylla. Men nu vi har producerat nya och är ikapp.

Tredubblad vinst per aktie under andra kvartalet
The Empire har kommit med sin halvårsrapport för 2006. Siffrorna blev enligt följande:

      • Nettoomsättning: 47,7 Mkr (11,3)
      • Resultat efter finansnetto: 3,5 Mkr (0,7)
      • Vinst per aktie: 0,37 kr (0,11)

För andra kvartalet isolerat blev siffrorna:

      • Nettoomsättning: 37,9 Mkr (8,3)
      • Resultat efter finansnetto: 2,6 Mkr (0,6)
      • Vinst per aktie: 0,28 kr (0,09)

Som en följd av förvärvet av Gerby har antalet aktier i The Empire ökat från 6,3 miljoner stycken till 9,2 miljoner.

The Empire har förlustavdrag sedan tidigare. Bolaget räknar därför med att betala reducerad skatt under året.

The Empire kan tjäna 1,64 kr per aktie efter schablonskatt
The Empire tillträdde Gerby i samband med årsstämman den 13 mars 2006. På samma stämma meddelades att prognosen för Gerby ligger på en omsättning på 150 miljoner kronor för 2006.

beQuoted räknar med att företaget hann omsätta omkring 20 miljoner innan tillträdet, och som därmed inte kommer att ingå i koncernens konsoliderade omsättning för helåret.

SodaStream skulle kunna växa med 60 procent under 2006. Under första halvåret låg tillväxten på 63 procent enligt beQuoteds beräkningar. I så fall skulle nettoomsättningen för SodaStream bli 41 miljoner kronor för helåret.

Lägger vi ihop företagets prognos för Gerby och vår egen för SodaStream, ska The Empire kunna nå en nettoomsättning på 171 miljoner kronor under 2006.

Eftersom The Empire inte ökar sina kostnader lika mycket som omsättningen växer, räknar vi med att både SodaStream och Gerby skall öka sina rörelsemarginaler rejält under året. Även samordningseffekter bidrar, och inte minst den starka konjunkturen för detaljhandeln.

Baserat på företagets utsagor om försäljnings- och marginalutvecklingen, bedömer beQuoted att resultatet efter finansnetto hamnar omkring 21 miljoner kronor.

I så fall blir vinsten per aktie efter schablonskatt 1,64 kronor (här tar vi inte hänsyn till möjliga skattereduktioner via förlustavdrag). Vid dagens aktiekurs kring 12 kronor handlas aktien sålunda till ett p/e-tal på drygt 7.

Om företagsledningen håller vad den lovar, och hittills har det sett lovande ut, borde det vara utomordentligt svårt att misslyckas med ett aktieköp på de här nivåerna.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 


Johan Kalling
VD The Empire

 
 
 
 


 
 
Den varma sommaren ökade efterfrågan på läsk.
 
 
Efterfrågan på nya gaspatroner gjorde att SodaStream fick problem att leverera.
 
 
 
 

 
 
Dagens Industri
utsåg Gerby till gasellföretag 2003.
 
 
Under 2005 omsatte Gerby 120,5 Mkr. Det var en ökning med 16,3 %.
 
 
Rörelseresultatet uppgick till 12,2 Mkr.
 
 
Efter finansnetto uppgick resultatet till 8,4 Mkr.
 
 
Resultatet efter skatt blev 5,8 Mkr. 
 
 
 
 


Matberedare

 
 
Hushållsmaskiner från Kenwood har börjat säljas på ICA Maxis varuhus, sedan tidigare säljer Gerby redan Babyliss och C3 på ICA Maxi.
 
 
Försäljningen av Kenwood har ökat med 217 procent jämfört med föregående år.
 
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-11-10
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
beQuoted nyhetsbrev 28 augusti 2006
Riksdagsvalet kan lyfta HomeMaid

HomeMaid har i nuläget en stabil organisk tillväxt inom hushållsnära tjänster. Privatpersoner växer mest. Ändå ligger den stora potentialen för företaget i ändrade skatteregler. HomeMaid kan vara det börsföretag som påverkas mest av valet till Riksdagen i september.

Riksdagsvalet viktigt för HomeMaid
Nu för tiden brukar börsen ta riksdagsvalet med en axelryckning. Allt mer internationaliserade företag har gjort att svensk politik betyder mindre. Oavsett vem som vinner verkar "business as usual" gälla.

HomeMaid är dock helt beroende av hemmamarknaden. Hittills har man lyckats väl. Företaget uppskattar sin marknadsandel på den vita marknaden för hushållsnära tjänster till 33 procent.

Samtidigt för bolaget en ojämn kamp mot sin svåraste konkurrent. Svarta marknaden för hushållsnära tjänster uppskattas omsätta tre miljarder kronor. Därmed skulle svartarbetarna ha en marknadsandel på 95 procent.

Skatteavdrag kan ge HomeMaid rejält lyft
I debatten är allt fler positiva till skatteavdrag. De borgerliga partierna har lovat att om de vinner riksdagsvalet blir det ett avdrag.

För HomeMaid skulle ett skatteavdrag få positiva effekter. Om hälften av den svarta marknaden skulle bli vit, och HomeMaid kan hålla sina marknadsandelar, talar vi om en tiodubblad omsättning.

Så bra skulle det inte bli, för nya konkurrenter lär dyka upp. Men ett rejält lyft torde det innebära.

Tillväxt på 13 procent under första halvåret
HomeMaid har kommit med sin halvårsrapport för 2006. Siffrorna blev enligt följande:

      • Omsättning: 26,4 Mkr (23,3)
      • Resultat efter finansnetto: 0,4 Mkr (0,4)
      • Vinst per aktie: 3,1 öre (2,8)

För andra kvartalet isolerat blev siffrorna:

      • Omsättning: 13,8 Mkr (12,0)
      • Resultat efter finansnetto: 0,2 Mkr (0,3)
      • Vinst per aktie: 2,2 öre (1,9)

I Malmö har en utökad säljorganisation inneburit ökad volym och stärkt resultat inom hushållsnära tjänster.

Företagets omsorgsverksamhet erhöll auktorisation i Mölndals kommun under hösten 2005. Därefter har verksamhetsområde Omsorg ökat antalet kunder över förväntan.

HomeMaid har därefter etablerat kontakt med fler kommuner. Då allt fler kommuner konkurrensutsätter sin omsorgsverksamhet kan tillväxten komma att fortsätta.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

 
 
I Finland har skatteavdrag för hushållsnära tjänster blivit en succé.
 
 
Uppsalaföretaget Hem- och Familjeservice JLM Assistance AB förvärvades under det andra kvartalet.
 
Förvärvet ökar HomeMaids omsättning med 1,5 Mkr på årsbasis.
 
 
 


Åsa Keller
VD HomeMaid

 
 
För att personalen ska må bra har HomeMaid utvecklat sitt friskvårdskoncept med målsättningen att vara branschens bästa arbetsgivare.
 
 
 
Nästa händelse
2006-11-14
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
beQuoted nyhetsbrev 30 augusti 2006
"Business as usual" för Elverket

Efter ett lite svagt första kvartal är Elverket åter på spåret. Andra kvartalet är rörelseresultatet 20 procent bättre än för motsvarande period förra året. Vattenfalls subventionerade garanti om lägsta elpris riskerar dock att bli ett hot på långsikt.

Volymrisken borta under andra och tredje kvartalet
Elverket Vallentunas verksamhet kan delas in i två delar:

      • Elhandel - försäljning av el till kunder över hela Sverige
      • Elnät - drift och skötsel av elnätet i Vallentuna kommun

Elhandeln går ut på att Elverket köper in el från andra producenter via NordPool. Därefter säljs den vidare till kunder över hela Sverige som har avtal med företaget.

Som en följd av den kalla vintern förbrukade kunderna väsentligt mer el än normalt under det första kvartalet. Elverket fick köpa in extra el över spotmarknaden till priser som inte var säkrade i förväg. Därför blev resultatet svagt.

Under andra kvartalet har förbrukningen normaliserats. Volymrisken, det vill säga risken att förbrukningen skall avvika från den som bolaget säkrat, finns inte på samma sätt. Behovet av el för uppvärmning är mindre, samtidigt som förbrukningen av hushållsel är mer förutsägbar.

Priserna på spotmarknaden har visserligen åter rakat i höjden, som en följd av svag nederbörd till vattenmagasinen och driftsproblem med kärnkraften, men det kommer ändå inte att slå mot Elverkets resultat.

– Vi har redan säkrat inköp av den el som vi behöver till konkurrenskraftiga priser, så vi påverkas inte av prisstegringarna, berättar Hans Asp för beQuoted.

– Nu är det "business as usual" för Elverket. Priser och förbrukning varierar hela tiden och vi måste hela tiden göra prognoser för att ligga steget före, fortsätter Hans Asp.

Vattenfalls garanti om lägsta pris hot mot elhandelsbranschen
Kritiken mot höga elpriser har varit en följetong under många år. Näringsminister Thomas Östros har gett Vattenfall i uppdrag att bli prisledande, genom att erbjuda en garanti om lägsta pris.

Vattenfalls vd Lars G Josefsson är med på noterna. I en intervju i Dagens Industri förklarar han att Vattenfalls mål är att fördubbla sin marknadsandel och att företaget är berett att ta förluster under flera år för att lyckas.

Lars G Josefsson tror att processen kan innebära att antalet elförsäljningsbolag kanske sjunker ned mot 20 stycken de kommande åren, från dagens 120 stycken.

I en debattartikel i Sydsvenskan kritiseras Vattenfall av Tommy Karlsson, vd för Kraftaktörerna. Han menar att Vattenfalls ambitioner kommer att sätta konkurrensen ur spel och att utslagningen på sikt leder till oligopol och ännu högre priser.

Tommy Karlsson sammanfattar sin inställning i en sarkastisk kommentar:

– Jag tycker att det är bra att Vattenfall nu så öppet deklarerar sin avsikt att slå ihjäl större delen av elmarknaden och på så sätt göra kundens fria val till en illusion.

Hans Asp förklarar hur Vattenfall agerar:

– Vattenfall tjänar stora pengar på sin produktion eftersom de kan producera el från vattenkraft till en rörlig kostnad på 5 - 6 öre per kWh, och kärnkraft till en rörlig kostnad på 10 öre per kWh. Därför har de råd att subventionera sin elförsäljning rejält.

– De är redan ute och erbjuder priser som ligger långt under vad vi kan erbjuda. Spotpriset ligger på 80 euro per MWh (motsvarar 73 öre per kWh). Vattenfall har erbjudit el till priser nedåt 42 öre per kWh. Medan vi inte kan erbjuda priser som ligger under vad vi kan säkra från NordPool.

Rörelseresultatet under andra kvartalet upp 20 procent
Det svaga första kvartalet har satt sin prägel på resultatet för det första halvåret 2006:

      • Omsättning: 173,3 Mkr (141,4)
      • Resultat efter finansnetto: 6,1 Mkr (15,4)
      • Vinst per aktie: 0,68 kr (1,72)

Under andra kvartalet är dock Elverket på spåret igen:

      • Omsättning: 64,9 Mkr (52,9)
      • Resultat efter finansnetto: 2,9 Mkr (4,6)
      • Vinst per aktie: 0,32 kr (0,51)

Resultatet under andra kvartalet har minskat med 1,1 miljoner kronor efter redovisning av elcertifikat. År 2005 fanns för samma period en extraordinär intäkt på 1,7 miljoner kronor.

Vattenfalls policy ett orosmoln inför framtiden
Företaget är alltså resultatmässigt åter på spåret. Vattenfalls nya prispolicy är emellertid ett orosmoln, men det är inte nattsvart.

För det första är det bara elhandelsverksamheten som påverkas. Elverket har kvar sin lönsamma nätverksamhet i Vallentuna, där företaget har ett reglerat monopol.

För det andra lär inte företaget förlora alla sina elhandelskunder. beQuoted bedömer att Vattenfalls prispolicy i första hand kommer att slå mot kundtillväxten. En del befintliga kunder lär visserligen byta leverantör, men det är en mer utdragen process och mycket kan hända.

Under tiden kan Elverket Vallentuna fortsätta tjäna pengar. Även om Vattenfalls policy på lång sikt är ett hot mot lönsamheten, så är det "business as usual" som gäller under överskådlig framtid.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

Hans Asp
VD Elverket

 
 
– Nu är det "business as usual" för Elverket.
 
 
 

 
 
NordPool är en elmarknad som omsätter el för över 500 miljarder kronor varje år.
 
 
NordPool är den tredje största elmarknaden i Europa efter Tyskland och Frankrike.
 
 
 

 
 
 
Vd Hans Asp går i pension vid årsskiftet efter 13 år som vd.
 
 


Jonas Borgardt
tillträdande VD

 
 
Vd-stolen tas över av Jonas Borgardt.
 
Han har tidigare arbetat som marknadschef inom dagligvaruhandeln och som vd inom Bergman & Beving MediTech och Addtech Life Science.
 
– Att Elverket tidigare i år vann SM i kundservice, är kvittot på att ett bra kundbemötande betyder allt i den här branschen, säger Jonas Borgardt.
 
 
En omfattande satsning med ännu fler nöjda kunder står högst på agendan:

– Jag tänker fortsätta satsningen på smarta it-lösningar, det gör livet som elkund både enklare och billigare, säger Jonas Borgardt.
 

– Målet är att vi ska öka våra marknadsandelar.
 
 
 
 

Nästa händelse
2006-10-26
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
beQuoted nyhetsbrev 28 augusti 2006
Ecovision ännu närmare en vändning

I maj skrev vi att den negativa utvecklingen har planat ut för Ecovision och att vi trodde på en vändning för informationsföretaget.

Efter halvårsrapporten kan vi konstatera att vi hade rätt i det förstnämnda, men att någon vändning uppåt hittills inte satt några spår i resultaträkningen.

Fjärde kvartalet i följd med samma intjäning
Försäljningen ligger ruggigt fast på en nivå 14-14,5 miljoner kronor per kvartal. Det är fjärde kvartalet i följd som den gör det.

För första halvåret 2006 hamnade intäkterna på 28,8 Mkr (31,8), en nedgång med 9 % jämfört med första halvåret 2005, men som sagt oförändrat jämfört andra halvåret 2005 (28,7).

Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,1 Mkr (2,4). Halva försämringen beror på en engångseffekt, i form av avgångskostnader för grundaren Paul Östling som lämnade vd-stolen i maj.

Vinsten per aktie blev 0,08 kr (1,25).

Nya avtal under första halvåret 2006
Under det första halvåret har Ecovision tecknat ett antal nya avtal som framför allt kommer att påverka intäkterna under resten av året.

Vi har bland annat berättat om nya avtal med Dagens Industri och Handelsbanken samt Aktieinvest i tidigare nummer (se beQuoted nyhetsbrev nr 7 respektive nr 15 2006).

Nytt i halvårsrapporten är att norska Aktiv Finansförvaltning har beställt 13 ProTrader-terminaler. Även Thenberg & Kinde Fondkommission har beställt ProTrader-terminaler och en informationsfeed.

Nya kunder har också tillkommit inom informationsområdet Treasury. Nobel Biocare är till exempel ett företag som har beställt en ProTrader Treasury-terminal.

Marknadens utveckling
Ledningen verkar övertygad om att en vändning uppåt kommer att ske i Ecovision. De upprepar bedömningen från bokslutskommunikén och första kvartalet, att den starka utvecklingen på finansmarknaden medför ett ökat intresse för företagets produkter och tjänster.

Konkurrensen och prispressen är emellertid hård. Den professionella finansmarknaden präglas av stor konkurrens och kostnadsmedvetenhet.

Andra halvåret 2006 blir bättre än det första
Mycket tyder på att det andra halvåret kommer att bli bättre än det första. De nya kundavtalen har i princip inte slagit igenom i siffrorna än, men gör det under resten av året.

Avtalen med Dagens Industri och Handelsbanken började till exempel ge intäkter först i maj respektive juli.

Resultatmässigt kommer dock inte Handelsbanks-avtalet ge något tillskott i år. Hittills har nämligen Ecovision aktiverat 1,7 miljoner kronor för konverteringsarbete som kommer att kostnadsföras under andra halvåret när motsvarande intäkter från Handelsbanken flyter in.

Om vi i maj skrev att Ecovision var allt närmare en vändning, kan vi nu konstatera att Ecovision borde vara ännu närmare, åtminstone på försäljningssidan när de nya avtalen slår igenom.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Per Rastin
VD Ecovision

 
 
 
Nya avtal som har betydelse för andra halvåret 2006:
 
 
Dagens Industri
 • aktiekurser och nyheter till di.se och Di TV
 • realtidsterminaler till tv-redaktionen
 
 
Handelsbanken
 • finansiell information till bankens internet- och intranettjänster
 
 
Aktieinvest
 • webbplats med finansiell information
 • realtidsterminaler
 
 
Aktiv Finansförvaltning
 • ProTrader-terminaler
 
 
Thenberg & Kinde
 • ProTrader-terminaler
 • Informationsfeed
 
 
Informationsområdet Treasury
 • Beställningar på ProTrader Treasury-terminaler
 
 
 
Nästa händelse
2006-11-07
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
beQuoted nyhetsbrev 29 augusti 2006
Cancerprojekt ger stor potential för Accelerator

Accelerator har intensifierat arbetet med ProtR-C, som är ett projekt kring läkemedelstillförsel på molekylär nivå. Målet är att cellgifter endast skall slå mot cancerdrabbade celler. Men det återstår ett par steg till innan projektet är klar för kommersialisering. Vd Andreas Bunge berättar för beQuoted hur det utvecklas.

Precisionsbombning av cancerceller kan lindra cancerterapier Cellgiftsbehandling vid cancerterapi kan vara ytterst plågsamt. Cellgifterna dödar inte bara de sjuka cellerna. Friska celler drabbas också. ProtR-C är tänkt att göra leveransen av cellgiftet selektiv.

– Vi tror att vi funnit en lösning på hur man kan leverera cellgift med högre selektivitet, berättar Andreas Bunge. Nu vill vi gå vidare och verifiera att det fungerar.

– ProtR-C går ut på att kapsla in cellgiftet i en "trojansk häst", så att vi bara levererar cellgiftet till tumören. Vi har lyckats med att hitta en behållare i form av ett proteinbaserat hölje.

– Vi håller nu på att testa att vi kan leverera cellgiftet så som vi har tänkt, det vill säga att precisionsbomba cancerceller med minimal påverkan på omgivande celler. Kan vi lyckas med det är det ett enormt framsteg.

– Vi var oroliga för att cellgiftet inte skulle frisättas, men vi har åtminstone indikationer på att det ser ut att kunna fungera. Vi håller på att testa immunresponsen och har fått bra svar initialt.

Stor potential, men hög risk
Accelerators mål är att driva fram projekt så att en industriell partner kan ta över. För ProtR-C kan läkemedelsindustrin vara en naturlig avnämare.

– ProtR-C har stor potentiell marknad. Marknaden för cancerterapi är i storleksordningen 40 - 50 miljarder USD. Att kunna leverera cellgift så att omgivande celler inte tar skada har stor ekonomisk potential, säger Andreas Bunge.

– Samtidigt som vi har tagit stora steg framåt i ProtR-C, vill vi inte haussa projektet . Vi en del kvar innan vi är i mål. Riskerna är stora i denna typ av projekt. Men om vi lyckas är uppsidan desto större.

– När det gäller att hitta en industriell partner kan vi i slutet av detta år eller i början av nästa år vara mogna att börja se oss om efter en sådan, avslutar Andreas Bunge.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
  


Andreas Bunge
VD Accelerator

 
 
 
Halvårsrapporten 2006 i sammandrag:

 • Omsättning: 2,8 Mkr (2,2)
 · varav aktiverat arbete för egen räkning: 1,0 Mkr (0)
 • Resultat efter finansnetto: -2,5 Mkr (-2,6)
 • Vinst per aktie: -6,9 öre (-7,3)  
 
 
Andra kvartalet 2006:
 
 • Omsättning: 1,8 Mkr (1,1)
 · varav aktiverat arbete för egen räkning: 0,9 Mkr (0)
 • Resultat efter finansnetto: -1,7 Mkr (-1,3)
 • Vinst per aktie: -4,6 öre (-3,7)
 
 
 
Nästa händelse
2006-10-27
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig