beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Cancerprojekt ger stor potential för Accelerator 
beQuoted nyhetsbrev nr 22 2006
beQuoted nyhetsbrev 29 augusti 2006
Cancerprojekt ger stor potential för Accelerator

Accelerator har intensifierat arbetet med ProtR-C, som är ett projekt kring läkemedelstillförsel på molekylär nivå. Målet är att cellgifter endast skall slå mot cancerdrabbade celler. Men det återstår ett par steg till innan projektet är klar för kommersialisering. Vd Andreas Bunge berättar för beQuoted hur det utvecklas.

Precisionsbombning av cancerceller kan lindra cancerterapier Cellgiftsbehandling vid cancerterapi kan vara ytterst plågsamt. Cellgifterna dödar inte bara de sjuka cellerna. Friska celler drabbas också. ProtR-C är tänkt att göra leveransen av cellgiftet selektiv.

– Vi tror att vi funnit en lösning på hur man kan leverera cellgift med högre selektivitet, berättar Andreas Bunge. Nu vill vi gå vidare och verifiera att det fungerar.

– ProtR-C går ut på att kapsla in cellgiftet i en "trojansk häst", så att vi bara levererar cellgiftet till tumören. Vi har lyckats med att hitta en behållare i form av ett proteinbaserat hölje.

– Vi håller nu på att testa att vi kan leverera cellgiftet så som vi har tänkt, det vill säga att precisionsbomba cancerceller med minimal påverkan på omgivande celler. Kan vi lyckas med det är det ett enormt framsteg.

– Vi var oroliga för att cellgiftet inte skulle frisättas, men vi har åtminstone indikationer på att det ser ut att kunna fungera. Vi håller på att testa immunresponsen och har fått bra svar initialt.

Stor potential, men hög risk
Accelerators mål är att driva fram projekt så att en industriell partner kan ta över. För ProtR-C kan läkemedelsindustrin vara en naturlig avnämare.

– ProtR-C har stor potentiell marknad. Marknaden för cancerterapi är i storleksordningen 40 - 50 miljarder USD. Att kunna leverera cellgift så att omgivande celler inte tar skada har stor ekonomisk potential, säger Andreas Bunge.

– Samtidigt som vi har tagit stora steg framåt i ProtR-C, vill vi inte haussa projektet . Vi en del kvar innan vi är i mål. Riskerna är stora i denna typ av projekt. Men om vi lyckas är uppsidan desto större.

– När det gäller att hitta en industriell partner kan vi i slutet av detta år eller i början av nästa år vara mogna att börja se oss om efter en sådan, avslutar Andreas Bunge.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
  


Andreas Bunge
VD Accelerator

 
 
 
Halvårsrapporten 2006 i sammandrag:

 • Omsättning: 2,8 Mkr (2,2)
 · varav aktiverat arbete för egen räkning: 1,0 Mkr (0)
 • Resultat efter finansnetto: -2,5 Mkr (-2,6)
 • Vinst per aktie: -6,9 öre (-7,3)  
 
 
Andra kvartalet 2006:
 
 • Omsättning: 1,8 Mkr (1,1)
 · varav aktiverat arbete för egen räkning: 0,9 Mkr (0)
 • Resultat efter finansnetto: -1,7 Mkr (-1,3)
 • Vinst per aktie: -4,6 öre (-3,7)
 
 
 
Nästa händelse
2006-10-27
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig