beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Ecovision ännu närmare en vändning 
beQuoted nyhetsbrev nr 22 2006
beQuoted nyhetsbrev 28 augusti 2006
Ecovision ännu närmare en vändning

I maj skrev vi att den negativa utvecklingen har planat ut för Ecovision och att vi trodde på en vändning för informationsföretaget.

Efter halvårsrapporten kan vi konstatera att vi hade rätt i det förstnämnda, men att någon vändning uppåt hittills inte satt några spår i resultaträkningen.

Fjärde kvartalet i följd med samma intjäning
Försäljningen ligger ruggigt fast på en nivå 14-14,5 miljoner kronor per kvartal. Det är fjärde kvartalet i följd som den gör det.

För första halvåret 2006 hamnade intäkterna på 28,8 Mkr (31,8), en nedgång med 9 % jämfört med första halvåret 2005, men som sagt oförändrat jämfört andra halvåret 2005 (28,7).

Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,1 Mkr (2,4). Halva försämringen beror på en engångseffekt, i form av avgångskostnader för grundaren Paul Östling som lämnade vd-stolen i maj.

Vinsten per aktie blev 0,08 kr (1,25).

Nya avtal under första halvåret 2006
Under det första halvåret har Ecovision tecknat ett antal nya avtal som framför allt kommer att påverka intäkterna under resten av året.

Vi har bland annat berättat om nya avtal med Dagens Industri och Handelsbanken samt Aktieinvest i tidigare nummer (se beQuoted nyhetsbrev nr 7 respektive nr 15 2006).

Nytt i halvårsrapporten är att norska Aktiv Finansförvaltning har beställt 13 ProTrader-terminaler. Även Thenberg & Kinde Fondkommission har beställt ProTrader-terminaler och en informationsfeed.

Nya kunder har också tillkommit inom informationsområdet Treasury. Nobel Biocare är till exempel ett företag som har beställt en ProTrader Treasury-terminal.

Marknadens utveckling
Ledningen verkar övertygad om att en vändning uppåt kommer att ske i Ecovision. De upprepar bedömningen från bokslutskommunikén och första kvartalet, att den starka utvecklingen på finansmarknaden medför ett ökat intresse för företagets produkter och tjänster.

Konkurrensen och prispressen är emellertid hård. Den professionella finansmarknaden präglas av stor konkurrens och kostnadsmedvetenhet.

Andra halvåret 2006 blir bättre än det första
Mycket tyder på att det andra halvåret kommer att bli bättre än det första. De nya kundavtalen har i princip inte slagit igenom i siffrorna än, men gör det under resten av året.

Avtalen med Dagens Industri och Handelsbanken började till exempel ge intäkter först i maj respektive juli.

Resultatmässigt kommer dock inte Handelsbanks-avtalet ge något tillskott i år. Hittills har nämligen Ecovision aktiverat 1,7 miljoner kronor för konverteringsarbete som kommer att kostnadsföras under andra halvåret när motsvarande intäkter från Handelsbanken flyter in.

Om vi i maj skrev att Ecovision var allt närmare en vändning, kan vi nu konstatera att Ecovision borde vara ännu närmare, åtminstone på försäljningssidan när de nya avtalen slår igenom.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 


Per Rastin
VD Ecovision

 
 
 
Nya avtal som har betydelse för andra halvåret 2006:
 
 
Dagens Industri
 • aktiekurser och nyheter till di.se och Di TV
 • realtidsterminaler till tv-redaktionen
 
 
Handelsbanken
 • finansiell information till bankens internet- och intranettjänster
 
 
Aktieinvest
 • webbplats med finansiell information
 • realtidsterminaler
 
 
Aktiv Finansförvaltning
 • ProTrader-terminaler
 
 
Thenberg & Kinde
 • ProTrader-terminaler
 • Informationsfeed
 
 
Informationsområdet Treasury
 • Beställningar på ProTrader Treasury-terminaler
 
 
 
Nästa händelse
2006-11-07
Delårsrapport Q3 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig