beQpress
Pressmeddelanden
Amasten: Amasten slutför förvärv i Härnösand och reviderar upp resultatprognos för 2015 

Amasten slutför förvärv i Härnösand och reviderar upp resultatprognos för 2015

Amasten Holding AB (publ) slutför förvärvet av de sex fastigheter i Härnösand som pressmeddelades den 20 november. Det underliggande fastighetsvärdet är 45 mkr. Beståndet om cirka 9 800 kvm utgör en samlad förvaltningsenhet i centrala Härnösand med cirka 50 procent bostäder samt butiks- och kontorslokaler och en mindre del industri.

- Vi tecknade avsiktsförklaringen i november och det känns bra att vi nu har slutfört förvärvet. Beståndet ligger i bästa läge och bostäderna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Härnösand och beståndet har inga vakanser, varken bland bostäder eller kommersiella lokaler. Med en bedömd direktavkastning om cirka 7,5 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, VD Amasten.

Till följd av förvärvet revideras Amastens tidigare lämnade prognos för 2015 upp med 7 mkr (5%) till 152 mkr avseende omsättning och 2 mkr (5%) avseende 2015 års utdelningsbara nettoresultat vilket bedöms uppgå till cirka 40 mkr. Orealiserade värdeförändringar är inte beaktade i resultatet.

Förvärven får ingen resultatpåverkan under innevarande kvartal men kommer att konsolideras i balansräkningen per årsskiftet.

Prognosen återfinns nedan.

För fullständigt pressmeddelande inklusive tabeller se bifogat dokument.

Denna information lämnades till publicering kl. 08:00 den 23 december 2014.

Stockholm 23 december 2014

Vid frågor, vänligen kontakta:
David Dahlgren, VD Amasten Holding AB, Tel: +46 (0)70-287 64 02, [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Amasten Pressrelease 2014-12-23.pdf

Om Amasten
Amasten är ett fastighetsbolag som äger hyresfastigheter med i huvudsak bostäder, samt i viss del lokaler och kontor. Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla, huvudsakligen hyresbostadsfastigheter, i mindre och medelstora svenska orter med goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se.

Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50. www.mangold.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.