beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: CISL Gruppen frigör dolda värden 
beQuoted nyheter 8 juni 2006
CISL Gruppen frigör dolda värden

CISL Gruppen har under första kvartalet ökat orderingången och inom sektorn Telecom uppges orderboken vara full. Dolda värden i koncernen kan visa sig om intressebolaget La Jolla och de helägda dotterbolagen noteras.

Analysfirman BörsInsikt sätter motiverat värde till 52 öre per aktie jämfört med dagens aktiekurs på 22 öre.

Försäljning och resultat efter första kvartalet
Försäljningen steg till 10,9 Mkr under första kvartalet jämfört med 1,8 Mkr för perioden januari-april 2005. CISL Gruppen har övergått till att redovisa per kvartal istället för tertial.

Resultatet efter finansnetto hamnade på -3,2 Mkr (-1,8 första tertialet 2005). Vinsten per aktie blev -0,15 öre (-0,20 öre första tertialet 2005).

Resultatet har belastats med en engångspost på 2,6 Mkr för omstrukturerings- och uppstartskostnader för Gamers Paradise. Omstruktureringen förväntas påverka resultatet positivt redan under andra kvartalet.

Koncernen har under perioden haft en kraftigt ökad orderingång, främst inom sektorn Computer Gaming, men även inom Telecom.

Orderboken full inom Telecom
Telecom har tagit den första ordern på den amerikanska marknaden. Det rör sig om en mindre förstudie med ett ordervärde omkring 140.000 Euro. Arbetet förväntas vara slutfört i mitten av tredje kvartalet 2006.

Inom sektorn var orderingången den starkaste i CISL Gruppens historia och fortsätter att uppvisa stark tillväxt. Orderboken är full och organisationen måste växa avsevärt för att möta den växande efterfrågan.

Företaget räknar därför med att nå sina uppsatta mål med god marginal. CISL Thailand förhandlar exempelvis om den största ordern i koncernens historia.

Så vitt beQuoted erfar rör det sig om ännu en utvecklingsorder. Den beräknas bli slutlevererad under första kvartalet 2008. Vi räknar med att ordern offentliggörs under början av sommaren.

Notering av La Jolla diskuteras
CISL har tillsammans med La Jollas styrelse fört diskussioner om en notering av intressebolaget under första halvåret 2007. Detta för att skapa transparens och tydliggöra värdet i bolaget.

La Jolla Gaming befinner sig i en förberedande fas för att kunna påbörja sin etablering i Las Vegas. Installationsarbetet i Sydamerika går enligt plan och CISL bedömer att La Jolla, med innevarande order, kommer att omsätta 500 miljoner kronor 2006.

Notering av dotterbolagen under hösten 2006
Styrelsen har beslutat att särnotera Xbet, nya Gamers Paradise och Telecomsektorn.

Beslutet har fattats för att öka transparansen i CISL Gruppen, underlätta marknadskommunikationen samt på ett bättre sätt tydliggöra värdena för aktieägarna.

BörsInsikt pekar på dolda värden i La Jolla och dotterbolagen
BörsInsikts analytiker Mathias Andersson skriver så här om CISL Gruppen efter rapporten: ”CISL Gruppens Q1-rapport var inte mycket att hurra för, men vår positiva inställning till aktien bygger inte heller på utfallet av de närmaste kvartalsrapporterna.”

beQuoted har plockat ut de viktigaste bitarna ur analysen. Texten kommer i huvudsak från BörsInsikt, men har bearbetats av beQuoted.

Att CISL Gruppens bedömer att La Jolla kommer att omsätta 500 miljoner kronor i år anser Mathias Andersson vara i högsta laget utifrån de order som kommunicerats, men att nivån bör finnas inom räckhåll.

Om man utgår från den siffran bör den 30-procentiga ägarandelen i La Jolla åtminstone motsvara CISLs börsvärde på 600 miljoner konor.

Ett snabbväxande programvarubolag med goda marginalförutsättningar som La Jolla bör kunna värderas till fyra gånger försäljningen, vilket skulle ge ett värde på 2 miljarder kronor.

Då finns ändå den stora potentialen i form av den nordamerikanska casinomarknaden kvar, vilket gör att bolaget kan vara värt ännu mer.

En försäljning av hela eller delar av La Jolla alternativt den planerade noteringen det första halvåret 2007 kommer att tydliggöra värdet på innehavet.

Särnoteringarna av dotterbolagen kommer att lyfta fram de värden som finns i de olika delarna (framförallt i telecomsektorn) och bidra till den uppvärdering som BörsInsikt väntar sig.

BörsInsikt ser en kursdubbling men är neutrala på kort sikt
För helåret 2006 bedömer BörsInsikt att försäljningen når upp till 85,6 miljoner kronor (19,1). Resultatet efter finansnetto bedöms hamna på 47,6 miljoner kronor (4,4). Det ger en vinsten per aktie på 1,44 öre (0,52) enligt beQuoteds beräkningar.

För den som letar kortsiktiga kurskatalysatorer är läget oklart, men för den långsiktige som orkar härda ut är aktien fortfarande riktigt intressant.

Faller bitarna på plats, vilket en hel del talar för, finns en kursdubbling inom räckhåll. Motiverat värde anges till 52 öre per aktie jämfört med dagens kurs på 22 öre per aktie.

Den sura börsen gör dock att man som investerare får tänka på ”hängslen och livrem”. BörsInsikts rekommendation blir därför neutral, för trots allt är CISL fortfarande ett högriskalternativ.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
Nya Marknaden
 
 
 
 
 
 
Dotterbolaget Gamers Paradise har konsoliderats in i koncernresultatet (men inte intressebolaget La Jolla Gaming).

CISL särredovisar inte hur stor andel av försäljningsökningen som var organisk respektive förvärvad tillväxt.
 
 
 
CISL utvecklar systemlösningar inom tre sektorer: Telecom, Betting och Computer Gaming.
 
 
Telecom påbörjar inom kort sin etablering på den amerikanska marknaden, initialt med operatörstjänster.
 
 
Lanseringen av CISLs bettingapplikationer under varumärket XBet har påbörjats och kommer att fortsätta under andra kvartalet.

Mer information om XBbet finns att läsa i beQuoted nyhetsbrev nr 8 2006.
 
 
Noteringen av La Jolla är tänkt att ske på en auktoriserad handelsplats i USA (om den blir av).
 
 
Processen att notera CISL Gruppens dotterbolag har inletts. 
 
Planen är att de ska kunna handlas under hösten 2006.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BörsInsikt har gjort en analys av CISL Gruppen i senaste numret av tidningen.
 
 
På CISLs beQuoted-sida hittar Du hela analysen.

Klicka här för att gå till sidan 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-08-25
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted har friheten att självständigt välja vad som publiceras. Vi garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser sker oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er