beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Tre viktiga affärshändelser i Confidence 
beQuoted nyheter 7 juni 2006
Tre viktiga affärshändelser i Confidence

Confidence rapporterar om tre nya affärshändelser sedan vi skrev om bolaget senast. Den viktigaste är att RFID-patentet har godkänts i Hong Kong. På flygplatsen Chek Lap Kok sker en jättesatsning på teknikområdet, något som kan gynna bolaget.

Vidare har Confidence fått en order från Irlands första 5-stjärniga hotell och ser en möjlighet för merförsäljning och exportgenombrott för sina hotellås.

Till sist avser Confidence att avyttra Hotell PA-systemet, något som inbringar kapital och sänker kostnaderna med flera miljoner kronor per år.

RFID-patentet godkänt i Hong Kong
Confidence RFID-patent har godkänts i Hong Kong. Samma patent innehar företaget i USA, Kina och Singapore. Patentet är även under behandling i fler länder, både inom och utom Europa.

Patentet gäller användandet av RFID-transpondrar laminerade i papper. Det är framförallt riktat mot flygindustrin inom segmenten säkerhet, logistik och bagagehantering.

RFID tar fart inom flygindustrin
RFID visar nu på allvar tecken på att ta fart inom flygindustrin och andra industrisegment. Detta bekräftas av konkreta kommersiella projekt på flera platser i världen och Gartner Group’s prognoser för marknadsutvecklingen de närmaste åren.

Asien är klart ledande när det gäller att implementera tekniken för att effektivisera den logistikkedja som styr bagagehanteringen. På Hong Kongs internationella flygplats Chek Lap Kok är exempelvis ett 50 miljoner USD projekt under fullskalig implementering.

Ett 15-tal andra större flygplatser i Asien har aviserat kommersiella planer på att ta steget in i samma utveckling.

– Att vi nu fått patentet godkänt i Hongkong utöver Kina, Singapore och USA, samtidigt med att stora kommersiella projekt startats upp både där och på flera platser runt om i övriga världen, innebär att Confidence blir än mer intressant för lämpliga partners att föra ut bolagets patent på världsmarknaden, säger styrelseledamoten Lennart Preutz.

Order till Irlands första 5-stjärniga hotell – kan ge meraffärer
Confidence har fått en miljonorder från Irlands första 5-stjärniga hotell, Ritz Carlton.

Ordern avser CCTV- kameraövervakning, inbrottslarm och passersystem. Installation och driftsättning har påbörjats och slutleveransen sker i september.

Terry Byrne, vd för Confidence Ireland, tror på utökade affärer:

– Ett stort hotellprojekt som detta innebär ytterligare försäljningsarbete. Systerföretaget Entry Systems ger med sin ledande position på den nordiska marknaden inom hotellås, affärsmöjligheter inom fler områden i detta hotellprojekt.

– Vår förhoppning är att vi tillsammans ska generera den första större exportordern för Entry Systems egna låssystem baserat på den nya "CAN bus"tekniken.

Avyttring av Hotell PA-systemet
Confidence har ingått en avsiktsförklaring om att sälja Hotell PA-systemet som utvecklas i dotterbolaget Entry Systems. Systemet är ett personaladministrativt system för hotell.

Företaget bedömer att denna produktlinje inte har möjlighet att utvecklas med rätt möjligheter inom koncernen. Dessutom kommer systemet att kräva en generationsuppdatering till den senaste Microsoft-plattformen under det kommande året.

– PA-systemet har ingenting med säkerhetssystem att göra utan ligger utanför vårt fokus, därför vill vi släppa den delen, uppger vd Thomas Wahlgren för beQuoted.

En avsiktsförklaring har tecknats med grundarna av Entry Systems, Odd och Carin Nyrud, tillsammans med ett konsortium av investerare. Tanken är att de ska köpa ut verksamheten inklusive personal, programrättigheter och pågående affärer.

Confidence kommer att gå in som minoritets ägare i det nya bolaget och tecknar samtidigt ett ömsesidigt återförsäljaravtal.

Kapitaltillskott och kostnadsminskning i dotterbolaget Entry Systems
Försäljningen av Hotell PA-systemet innebär att Entry Systems erhåller ett kapitaltillskott. Hur mycket avgörs genom en oberoende värdering av systemet som kommer att genomföras under juni.

Utöver kapitaltillskottet kommer bolagets kostnader att minska med omkring 4 miljoner kronor per år.

Något större intäktsbortfall kommer försäljningen inte att innebära som tur är. PA-systemet har hittills endast sålts i enanvändarversion till enstaka hotell, medan de kedjor som testar systemet i fleranvändarversion inte ännu har tecknat några stora volymer.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
NGM
 
 
 


Thomas Wahlgren
VD Confidence

 
 
Confidence spelade en betydelsefull roll i skapandet av standarden för RFID-transpondrar laminerade i papper, som IATA rekommenderar sedan 2001.

Standarden börjar nu få sitt kommersiella genomslag inom flygindustrin.

Även i USA har tekniken tagit konkreta steg framåt. McCarran Intl. Airport i Las Vegas har beställt ett fullskaligt säkerhetssystem för bagagehantering.

Enbart detta projekt kommer att omsätta 100 miljoner RFID-transpondrar laminerade i papper de närmaste fem åren.
 
 
Hotellordern har tecknats i samarbete med byggnadsentreprenören Mercury Engineering som man har samarbetat med sedan lång tid tillbaka. 
 
Ett underhålls- och supportavtal ska också upphandlas efter slutleveransen i september.

"CAN bus" är standard i den moderna bilindustrin så förutsättningarna är goda att det blir allmänt spridd.

Entry Systems har arbetat med "CAN bus" tekniken i tre år.
 
 
 
 
Odd och Carin Nyruds fokus ligger inom Entry-gruppen och de kommer inte aktivt arbeta i det nya bolaget.
 
 
En extern VD kommer att rekryteras till det nya bolaget.
 
 
 
 
 
 
 
Avyttringen påverkar inte Entry Systems övriga produkter:

– Övriga produkter kommer att få fortsatt fokus för att bland annat främja möjligheterna till export, säger Thomas Wahlgren till beQuoted.
 
 
 
 
 

Nästa händelse
2006-08-28
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted har friheten att självständigt välja vad som publiceras. Vi garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser sker oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er