beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: TITE fortsätter att växa och byter namn till ENACO 
beQuoted nyhetsbrev nr 16 2006
beQuoted nyheter 17 maj 2006
Fortsätter att växa och byter namn till ENACO

Omsättningen under första kvartalet är upp 30 procent. Främst är det entreprenadrörelsen som har börjat röra på sig. TITE har fått flera större order på serverhallar, bland annat från Svenska Spel. Samtidigt meddelas från bolagsstämman att företaget byter namn till ENACO AB.

TITE tror på tillväxt inom ombyggnationer av kontor
Utvecklingen inom den moderna IT-tekniken sker snabbt och ställer höga krav på ändamålsenlig infrastruktur för datorinstallationer. I slutet på 1980-talet byggdes det friskt med kontorslokaler och här finns det mycket som behöver moderniseras och uppgraderas.

TITE står starkt inom denna nisch och entreprenadrörelsen bör därför kunna åtnjuta en uthållig tillväxt. Genom förvärven av ENACO Teknik AB och ENACO A/S, som beQuoted tidigare berättat om, blir företaget starkare inom entreprenader och datorhallsbyggnation.

ENACO grundades för 30 år sedan och är sedan lång tid tillbaka det starkaste svenska varumärket inom fysisk miljö för datorer enligt vd Bo-Gösta Rönnberg.

Storsatsning på TITE Office System
I framtidsplanerna ryms också en storsatsning på konceptet TITE Office System. Det är ett flexibelt kontorssystem som gör inomhusmiljön hälsosammare.

Betoningen på en hög frisknärvaro hos de anställda är något som kommit att betonas allt starkare de senaste åren. En bra inomhusmiljö känns därvidlag som ett viktigt och naturligt inslag.

TITE Office System borde matcha trenden mot ökad frisknärvaro och känns som en fräsch satsning som verkligen bör ha framtiden för sig.

Delårsrapport visar tillväxt och bättre resultat utlovas
I delårsrapporten för första kvartalet berättas att orderingången inom Entreprenader varit särskilt god. Inom affärsområde Service är trenden också positiv.

Resultatet var något sämre än vi förväntat oss. Men det beror på att resultatavräkningen släpar efter och resultatet förväntas därför förbättras successivt under året.

Siffrorna blev enligt följande:

      • Omsättning: 27,8 Mkr (21,4)
      • Resultat efter finansnetto: 0,1 Mkr (-0,6)
      • Vinst per aktie: 0,02 öre (-0,14)

Prognos för 2006
Orderstocken har stigit ytterligare och ligger nu mellan 45-50 miljoner kronor. Prognosen för framtiden säger att efterfrågan på serverhallar, TITE Office, kraft- och kylinstallationer kommer att vara fortsatt hög under året.

Som beQuoted berättat tidigare har TITE skruvat upp helårsprognosen till en försäljning kring 140 miljoner kronor för helåret. Det innebär en organisk uppgång med 20-25 procent justerat för förvärvade enheter.

Den goda orderingången förväntas också bidra till att resultatet ökar i kommande rapporter.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
NGM


Det välkända namnet ENACO är nu företagets nya namn.
 
 
 
 


Bo-Gösta Rönnberg
VD TITE


– ENACO är utan tvekan branschens starkaste varumärke och har mer eller mindre skapat begreppet fysisk miljö för datorer.
 

 
 
 
Soliditeten uppgår till 46 procent. Det är starkt, och en fördubbling jämfört med föregående år.

Bakom förbättringen ligger den tidigare nyemissionen på 21,1 Mkr.

Företaget står finansiellt starkt och har beredskap bland annat till fler företagsförvärv.
 
 
 
Nästa händelse
2006-08-28
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted publicerar information och nyheter för journalister och investerare

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted har friheten att självständigt välja vad som publiceras. Vi garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser sker oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er