beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Aktiesplitten i WBM blir för liten 
beQuoted nyhetsbrev 11 maj 2006
Hej,

WBM är företaget bakom succén för klädmärket Björn Borg. Aktien har gått upp till 440 kronor sedan marknadsnoteringen. Imorgon sker en split och det brukar ge ytterligare uppgång. Resultatutveckling har varit enastående och det känns som att aktien har mer att ge.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Aktiesplitten i WBM blir för liten
» Kvartalsrapporten var så osannolikt stark att WBM-aktien sköt igenom kursmålet som en raket. Trots detta är p/e-talet inte högt. Vi tror på fortsatt uppgång för både aktien och Björn Borg som varumärke.
   
Ecovision allt närmare en vändning
» Ecovision lider fortfarande av sviterna från uppsägningarna som drabbade bolaget 2005. Men den negativa utvecklingen har redan planat ut och vi tror nu på en vändning för informationsföretaget.
Ecovision
Fyrdubblade försäljningen till EU
» Glycorex rapporterar sin bästa kvartalsrapport hittills. Dessutom meddelar man att ytterligare fyra transplantationscentra använt sig av företagets produkt GlycoSorb®-AB0. En nyemission ger ökad finansiell styrka att satsa på expansion och universell blodplasma.
Glycorex
Nu blir det Hedson för hela slanten
» Formo Services byter namn till Hedson Technologies. Sedan årsskiftet består koncernen endast av företag inom industri och miljö. Fokuseringen förstärks ytterligare genom att Hedson förvärvar den engelska konkurrenten Edwin Trisk.
Formo Services
Förvärven bakom Confidence försäljningsökning
» Nyförvärven såg till att Confidence fick den försäljningsökning som var tänkt. Än så länge har bolaget inte kommit upp i den årstakt som behövs för att infria förväntningarna, men det ser lovande ut.
Confidence

  

Aktiesplitten i WBM blir för liten
- Rapporten drog iväg kursen till nya höjder

Kvartalsrapporten var så osannolikt stark att WBM-aktien sköt igenom kursmålet som en raket. Trots detta är p/e-talet inte högt. Vi tror på fortsatt uppgång för både aktien och Björn Borg som varumärke.

Aktiesplitten imorgon blir för liten
När splitten beslutades var tanken att aktiekursen skulle komma ned till samma nivå som när WBM noterades på Nya Marknaden. Så här sa vd Nils Vinberg under sin presentation på Småbolagsdagen den 8 mars:

– Styrelsen föreslår en aktiesplit för att aktien ska hamna på samma kurs som vid introduktionen.

Aktiekursen stod då i 260 kronor. Nu står den i 440 kronor! Redan 260 kronor innebar en makalös uppgång sedan noteringen på 68 kronor i slutet av 2004. Nu har aktien stigit ytterligare 70 procent på två månader.

För att få samma kurs som vid noteringen skulle aktien behöva splittas 6-7 gånger. Och vi känner oss tämligen säkra på att vi snart får skriva 8-9 gånger, se avsnittet "Höjd riktkurs" nedan.

Anledningen till den kraftiga uppgången är att WBM släppte en fantastisk delårsrapport i förra veckan, långt över de vildaste förväntningarna.

Fantastisk organisk tillväxt under första kvartalet
Under det första kvartalet blev den organiska tillväxten 47 % för Björn Borg-nätverket. Med nätverket avses den sammanlagda försäljningen från såväl egna som fristående distributörer till detaljister. Totalt blev steg försäljningen för nätverket till 116,7 Mkr (79,4).

För WBM-koncernens del steg försäljningen till 74,2 Mkr (47,7), en tillväxt med 56 %. Även resultatet efter finansnetto stärktes betydligt till 15,1 Mkr (7,8). Vinsten per aktie blev 7,60 kr (3,87).

Jämför man med kvartalets utveckling med hela 2005 blir utvecklingen hisnande:

  • Försäljningen: 40 % av hela 2005 och 61 % över genomsnittet
  • Resultatet efter finansnetto: 46 % av hela år 2005 och 83 % över genomsnittet
  • Vinsten per aktie: 46 % av hela 2005 och 85 % över genomsnittet

Underkläder drar
Den ökade försäljningen inom Björn Borg-nätverket skedde huvudsakligen inom produktområdet kläder som ökade med 90 procent.

Framför allt var det underkläder som utvecklades starkast. Andra produktområden som också ökade sin försäljning var glasögon och skor.

Bildtext: Den totala försäljningen av Björn Borg-produkter till återförsäljare indelat på Produktområde och Land.
(Klicka på bilden för större bild)

Produktområdet kläder kommer att få ytterligare draghjälp. WBM har nämligen infriat löftet om att etablera sig på nya marknader (äntligen).

Lansering vid Wimbledon i England
WBM har tecknat avtal om distribution av kläder i England och Irland. Lanseringen av Björn Borg-varumärket beräknas passande ske i samband med tennisturneringen i Wimbledon i juni.

Det är det väletablerade engelska distributörsföretaget Interpool Ltd som kommer att stå för lanseringen. De första leveranserna planeras äga rum i november.

– Interpool är en väletablerad distributör med 20 års erfarenhet från starka modevarumärken och butiksverksamhet, berättar Nils Vinberg.

– Det är viktigt med en djup lokal marknadskännedom och ett etablerat nätverk, inte minst på en så kräsen marknad som England, fortsätter Nils Vinberg.

Den engelska distributören planerar både att etablera Björn Borg konceptbutiker och sälja till detaljister. Ambitionen är att under hösten 2006 introducera sortimentet på bland annat ett av de stora varuhusen i London.

Lansering i Tyskland, Europas största modemarknad
WBM har även träffat avtal om testförsäljning av underkläder med tyska Karstadt, en av Tysklands största varuhuskedjor för mode.

Lanseringen sker i Leipzig i september. Distributionen till Karstadt kommer initialt att ske från det svenska distributörsbolaget, men WBM har som mål att hitta en lokal distributör för den tyska marknaden.

– Samarbetet med Karstadt är en snabb och kostnadseffektiv möjlighet för oss att lansera Björn Borg-varumärket i Tyskland, Europas största modemarknad, berättar Nils Vinberg.

WBM gör bedömningen att etableringen i England och Tyskland kommer att ha en begränsad påverkan på koncernens intäkter och resultat under 2006, med en successiv ökad effekt under 2007 i takt med ökad marknadsbearbetning.

Höjd riktkurs
Den 20 februari 2006 hade vi den högsta riktkursen i marknaden, så vitt vi känner till. I beQuoted nyhetsbrev nr 4 2006 skrev vi:

"Om den överraskande starka vinstökningen är bestående höjer vi riktkursen till 320 kr. I synnerhet i ljuset av utdelningen på 5 kr samt den förestående splitten."

Även om man ska vara försiktig med att räkna in ytterligare kursuppgång i en aktie som gått så starkt som WBM, kan vi inte låta bli att tro på en fortsatt bra utveckling.

Trots kursuppgången har p/e-talet inte dragit iväg till några orimliga nivåer. Faktum är att aktien inte handlas högre än p/e 15, eftersom vinsten per aktie har stigit lika mycket som kursen gått upp.

Ett p/e-tal på 15 är inte högt jämfört med sektorn som är mycket het just nu. Vi tycker att WBM försvarar att mäta sig med sektorn och ser en fortsatt uppgångspotential på 30-35 procent. Riktkursen blir därför 600 kronor före split och 150 kronor efter split.

Finansiella målen den enda brasklappen
Den enda brasklappen som vi kan se just nu är att bolaget trots framgångarna behåller sina finansiella mål, en omsättningstillväxt om 15 procent per år och en rörelsemarginal på minst 10 procent.

– Vi justerar inte upp våra finansiella mål. Målen ska ses över en konjunkturcykel, berättade Nils Vinberg på Småbolagsdagen.

Just nu måste WBM försämra sig rejält för att möta sina finansiella mål. Det kommer naturligtvis inte att ske på kort sikt, men vi ska alltså inte förvänta oss att utvecklingen kommer att vara en fortsatt uppåtgående rak linje för all framtid.

Vi tror dock att vi får uppleva en fortsatt stark försäljningsutveckling under de närmsta åren, eftersom Björn Borg-varumärket lanseras i flera länder samtidigt som antalet butiker ökar.

Dessutom har styrelsen kompletterats med ett par mycket tillväxtkunniga personer, Michael Storåkers och Lottie Svedenstedt.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
Nya Marknaden
 
 
 


Nils Vinberg
VD WBM

 

 
 
Imorgon den 12 maj handlas aktien efter split 4:1.
 
 
 
 
 

Underkläder utvecklades starkast under första kvartalet.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Två nya Björn Borg-butiker ska öppnas. Den ena i Malmö och den andra i Stockholm.

Öppning planeras i september respektive november.
 
– Med två nya Björn Borg-butiker i Sverige under året får vi en ännu bättre plattform på vår hemmamarknad, säger Nils Vinberg.
 

 
 
 
 
 
Det finns 450 återförsäljare i Sverige av varumärket Björn Borg.

Totalt finns det cirka 3.500 återförsäljare av varumärket.
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
– Även om man ska vara försiktig med att räkna in ytterligare kursuppgång i en aktie som gått så starkt som WBM, kan vi inte låta bli att tro på en fortsatt bra utveckling.
 

Nya ledamöter:

Michael Storåkers
Ordförande i Storåkers McCann och ledamot i Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms Konstråd.

Lottie Svedenstedt
Styrelseledamot i Clas Ohlson, Stadium, Stampen, Kid Interiör A/S och mkt media.

 
 
 
 
Nästa händelse
2006-05-12
Aktien handlas split 4:1

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
Ecovision allt närmare en vändning

Ecovision lider fortfarande av sviterna från uppsägningarna som drabbade bolaget 2005. Men den negativa utvecklingen har redan planat ut och vi tror nu på en vändning för informationsföretaget.

Vältajmat till vändningen tar Per Rastin över stafettpinnen som ny vd efter grundaren Paul Östling. Per Rastin har varit verksam i Ecovision sedan 1990, och varit bolagets vice vd under de senaste åren.

Försäljningen oförändrad första kvartalet
Försäljningen var i stort sett oförändrad för tredje kvartalet i rad. Jämfört med sista kvartalet förra året var försäljningen i princip identisk, 14,3 Mkr respektive 14,4 Mkr.

Jämfört med samma kvartal förra året då flera uppsagda kundkontrakt fortfarande var i kraft blev det dock en försämring med 1,8 Mkr.

Men som vi tidigare har berättat tillkommer nya kundavtal senare i år (se beQuoted nyhetsbrev nr 7 2006). Det är avtalen med Dagens Industri och Handelsbanken som kommer att börja ge intäkter från maj respektive juli.

Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,9 Mkr, vilket var 0,4 Mkr bättre än sista kvartalet förra året, men 0,6 Mkr sämre än förstad kvartalet. Vinsten per aktie uppgick till 0,48 kr (0,78 vid samma tid förra året).

Avtal med Aktieinvest
Efter kvartalets utgång har Ecovision tecknat ett avtal med Aktieinvest Fondkommission avseende webbplats, realtidsterminaler och kursfeed. Aktieinvest är ett helägt dotterbolag till Sveriges Aktiesparares Riksförbund.

Avtalet innebär att Ecovision ska sköta den finansiella informationen på Aktieinvests webbplats. Vidare använder mäklarna realtidsterminalen ProTrader sedan årsskiftet, med nyheter från Nyhetsbyrån Ticker.

I avtalet ingår också en informationsfeed till Aktieinvests backofficesystem.

Marknadens utveckling
Ecovision upprepar bedömningen från bokslutskommunikén. Den starka utvecklingen på finansmarknaden gör att företaget ser ett ökat intresse för sina produkter och tjänster.

Särskilt märks en stärkt efterfrågan från fondkommissionärer och från mediasektorn där Ecovision har en stark ställning.

Konkurrensen och prispressen är emellertid hård. Den professionella finansmarknaden präglas av stor konkurrens och kostnadsmedvetenhet.

Det kommer att vända uppåt för Ecovision
beQuoted bedömer att det kommer att vända uppåt för Ecovision. Besparingarna är genomförda och får full effekt i år.

Integrationen av Newmedia och Delphi Finansanalys är klar och de positiva effekterna kan utnyttjas fullt ut. Dessutom kommer de ovannämnda kundavtalen att träda i kraft under våren och sommaren.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
Nya Marknaden
 
 
 


Per Rastin
Ny VD för Ecovision

 
 
 
 
Nya avtal som har betydelse för 2006:

Dagens Industri
 • aktiekurser och nyheter till di.se och Di TV
 • portföljbevakning och kursdiagram till di.se
 • realtidsterminaler till tv-redaktionen

Handelsbanken
 • finansiell information till bankens internet- och intranettjänster

Aktieinvest
 • webbplats med finansiell information
 • realtidsterminaler
 • kursfeed till backoffice
 
 
 
Ecovision ser ett ökat intresse för sina produkter och tjänster, men konkurrensen är hård.
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-08-22
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Fyrdubblade försäljningen till EU

Glycorex rapporterar sin bästa kvartalsrapport hittills. Dessutom meddelar man att ytterligare fyra transplantationscentra använt sig av företagets produkt GlycoSorb®-AB0. En nyemission ger ökad finansiell styrka att satsa på expansion och universell blodplasma.

Ökad omsättning, förbättrat resultat
Glycorex försäljning uppgick till 3,7 Mkr (1,5) under årets första kvartal. Det är den högsta kvartalsomsättningen någonsin. Försäljningen till EU-länder (Sverige ej inräknat) har nästan fyrdubblats jämfört med första kvartalet 2005.

Även rörelsekostnaderna steg, till 5,5 Mkr (4,9), men företagets intäkter fortsätter att närma sig dess löpande kostnader. Resultatet efter finansnetto hamnade på -3,6 Mkr (-5,0). Det är det bästa resultatet man presenterat sedan den kommersiella fasen inleddes år 2002.

Glycorex bedömer att produktion och försäljning kan ökas ytterligare utan större personal- och kostnadsökningar. Man räknar därför med fortsatt minskade förluster under år 2006.

Nya kunder under första kvartalet
Ytterligare fyra transplantationscentra har använt GlycoSorb®-AB0 under första kvartalet. Ett av dessa är ett sjukhus i Holland som beQuoted berättat om tidigare (se nyhetsbrev nr 2 2006).

Totalt har nu 22 transplantationscentra i 9 länder använt sig av produkten. Länderna är Sverige, Norge, Tyskland, England, Belgien, Schweiz, Australien, Grekland och Holland.

Breddning av verksamheten med universell plasma
Det har tidigare visat sig att Glycorex produkter även lämpar sig för framställning av universell plasma, det vill säga plasma som kan ges till patienter oavsett blodgrupp.

Företaget kommer att öka utvecklingstakten för denna tillämpning av tekniken. Marknadspotentialen uppges vara betydande, kanske större än vad den är för transplantationer.

Riktad nyemission inbringar 33 miljoner kronor
Glycorex styrelse har idag genomfört en riktad nyemission om 3.000.000 B-aktier à 11 kronor per aktie. Aktierna har placerats till en begränsad krets investerare. De nya aktierna motsvarar 5,5 procent av kapitalet och 3,6 procent av rösterna.

Syftet med nyemissionen är att snabbt erhålla finansiella resurser för att öka expansionstakten på de internationella marknaderna. Bland annat ska Glycorex ta fram ett produktsortiment för att möta kundernas växande efterfråga på universell blodplasma.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 

Kurt Nilsson
VD Glycorex

 
 

GlycoSorb®-ABO används utanför människokroppen för att filtrera bort de antikroppar som leder till att transplanterade organ stöts bort.

 
 
Stockholm Corporate Finance har varit finansiella rådgivare i samband med nyemissionen.
 
 

Nästa händelse
2006-06-08
Bolagsstämma 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Nu blir det Hedson för hela slanten

Formo Services byter namn till Hedson Technologies. Sedan årsskiftet består koncernen endast av företag inom industri och miljö. Fokuseringen förstärks ytterligare genom att Hedson förvärvar den engelska konkurrenten Edwin Trisk.

Hedsons vd tar över
Som väntat godkände bolagsstämman namnbytet till Hedson, eller rättare sagt till Hedson Technologies International AB. Detta markerar Formos övergång till en internationell koncern inom industri och miljö.

Efter avyttringarna av HomeMaid, Cliff Design och Improve IT utgör Hedson Technologies ensamt den operativa rörelsen inom koncernen.

Det är därför naturligt att Hedsons vd Mikael Lange tar över som koncernchef och vd för moderbolaget. Den tidigare koncernchefen Jan Ahlström kommer att fortsätta ansvara för affärsutveckling, ägarfrågor och investor relations.

Förvärvar Edwin Trisk i England
Dotterbolaget Hedson Technologies köper den engelske konkurrenten Edwin Trisk Ltd. Företaget utvecklar och säljer torkutrustning för lackeringsverkstäder och bilindustrin över hela världen.

Vd Mikael Lange förklarar hur Trisk tillsammans med förvärvet av Herkules-gruppen i höstas stärker koncernen:

– Både Herkules och Trisk representerar globala och starka varumärken. Tillsammans får vi en mycket stark ställning på världsmarknaden.

– Förvärven ger oss också kostnadsfördelar som våra konkurrenter har svårt att uppnå.

Edwin Trisk har en årsomsättning om cirka 35 miljoner kronor. Företaget har lönsamhetsproblem och därför uppgår köpeskillingen endast till 5 miljoner kronor, plus förvärvskostnader om 1,5 miljoner kronor.

Hedson kommer att bekosta en strukturell förändring av Edwin Trisk. Den beräknas kosta cirka 3,5 miljoner kronor, men kompenseras av att negativ goodwill skrivs upp. Åtgärderna beräknas därför inte få någon resultatpåverkan.

Strukturarbetet kommer att vara genomfört före halvårsskiftet, varefter Edwin Trisk ska kunna ge ett positivt resultat. Köpeskillingen och strukturkostnaderna finansieras till lika delar med egna medel och banklån.

Herkules bakom kraftigt ökning under första kvartalet
Koncernens försäljning steg med 52 procent under första kvartalet. Av tillväxten kom 45 procentenheter från Herkules-gruppen, medan den organiska tillväxten låg på 7 procentenheter.

Siffrorna för första kvartalet 2006:

      • Omsättning: 50,6 Mkr (33,3), +52 %
      • Resultat efter finansnetto: 1,6 Mkr (0,8)
      • Vinst per aktie: 0,10 öre (0,23)

Jämförelsesiffrorna har justerats för avvecklad verksamhet.

Resultatet efter finansnetto drogs ned av räntekostnader för Herkules-förvärvet med 1,8 Mkr. Rörelseresultatet uppgick till 3,2 Mkr (1,0).

Såväl Hedson som Herkules har haft positiva resultat och kassaflöden. De har utvecklats i nivå med budget. Intressebolaget EIS bidrog med en resultatandel om 0,2 Mkr (0,0).

Försäljningen 230 miljoner kronor 2006
Under 2006 förväntar sig koncernen omsätta cirka 230 Mkr. Rörelsemarginalen ska bli ”god” och medföra ett väsentligt förbättrat rörelseresultat. Som jämförelse kan nämnas att rörelseresultatet uppgick till 4,7 miljoner kronor förra året.

På årsbasis beräknas Hedson, inklusive nyförvärvade Herkules och Edwin Trisk, omsätta drygt 250 miljoner kronor. Det är högst sannolikt med tanke på att summan av bolagen omsatte 244 miljoner kronor förra året. Hedson omsatte 129 miljoner kronor 2005, Herkules 80 miljoner kronor och Trisk 35 miljoner kronor.

EIS bedöms dessutom fortsätta bidra till Formo-koncernens resultat under resten av året.

Minskade kostnaderna ska skapa resultatet
Kostnadsmassan ska gå ned genom att kostnads- och intäktssynergier tillvaratas. Dels genom renodlingen av verksamheten i sig samt att Herkules och Trisk integreras i Hedson. Dels att styrelse- och ledningsfunktionerna samordnas mellan Hedson och moderbolaget.

Tidigare har styrelsen gjort bedömningen att vinsten ska uppgå till drygt 2 öre per aktie. Rent matematiskt skulle det innebära att nettovinsten hamnar en bit över 12,4 miljoner kronor för 2006.

Om koncernen kommer att ha samma finansnettot och skattekostnad under de kommande kvartalen, räknar beQuoted med att rörelseresultatet behöver nå upp till 24 miljoner kronor för att den bedömningen ska infrias.

Med tanke på att omsättningen förväntas ligga kvar på en i princip oförändrad nivå måste koncernen få ned kostnaderna för att det nämnda resultatet ska kunna uppnås. En rörelsemarginal på 10 procent ska i och för sig inte vara omöjlig att nå, men det kommer att krävas ett mycket hårt arbete.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget



Mikael Lange
Ny VD i Formo Services

 
 
Hedson Technologies International AB blir det nya namnet på Formo Services.
 
 

Hedson köper den engelske konkurrenten Edwin Trisk.
 
 
Förvärvet av Edwin Trisk
sker per den 27 april 2006.

Edwin Trisk konsolideras från och med andra kvartalet 2006.
 
Trisks hemsida
 
 

Mobil enhet med infrarött ljus är en av topprodukterna från Trisk.

Produkten koncentrerar hetta till ett begränsat område som ska lagas eller förbättras på en bil.
 
 
 
 
 


Herkules lyft (K700)

 
 
 
 
Hedsons förväntar sig att marknadsandelarna ska öka genom ett bredare sortiment med fyra starka varumärken, Drester, Irt, Herkules och Trisk.
 
 
 
Planerna på en notering på O-listan ligger fast, men tidplanen har förskjutits på grund av integrationen av Herkules och Trisk.
 
 
 
 
Nästa händelse
2006-08-25
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Förvärven bakom Confidence försäljningsökning

Nyförvärven såg till att Confidence fick den försäljningsökning som var tänkt. Än så länge har bolaget inte kommit upp i den årstakt som behövs för att infria förväntningarna, men det ser lovande ut.

Försäljningen upp tack vare förvärv
Tack vare förvärven av ILS Partner och Entry Systems ökade försäljningen med 234 % till 19,5 Mkr (5,8 Mkr). Ökningen var i linje med vad dessa företag omsatte vid förvärvstidpunkten.

ILS Partner har konsoliderats från årsskiftet medan Entry Systems har konsoliderats från och med mars. För att uppskatta Confidence egentliga intjäningsförmåga måste man även räkna med Entry Systems omsättning för januari och februari.

beQuoted uppskattar att koncernens kvartalsintäkt hade nått 25 miljoner kronor eller strax däröver, om Entry Systems hade räknats med från årsskiftet.

Såväl rörelseresultatet som resultatet efter finansnetto klarade sig på plussidan, 23 Tkr (-662) respektive 6 Tkr (-81). Vinsten efter skatt blev 0,00 öre (-0,09).

Stark orderingång under perioden
Orderingång var god i samtliga enheter utom England. Per den sista mars uppgick orderstocken till cirka 13 miljoner kronor.

Positivt är även att en jämn ström av så kallade ”smör och bröd” order håller på att bygga upp en intäktsbas i koncernen. Dessutom ger även små order nya affärer i form av service- och supportavtal.

England har inte levt upp till förväntningarna
Confidence UK har haft en nedåtgående trend under kvartalet. Den tidigare vd:n Cass Swallow har fått  lämna företaget och tillfälligt ersätts av Irlands vd Terry Byrne.

Confidence ska nu försöka expandera den engelska verksamheten, som efter avyttringen av ia-x har haft en för liten organisation och volym. Bland annat söker företaget efter ett bolag att förvärva av samma typ som ILS-gruppen.

Målet för 2006 ligger fast
Vd Thomas Wahlgren har starkt tilltro till att Confidence kommer att nå det uttalade omsättningsmålet för 2006:

– Vår bedömning är fortfarande att vi kommer att omsätta mer än 100 miljoner kronor i år. Och med ett resultat som är godtagbart för ett tillväxtbolag.

– Redan under andra kvartalet ska såväl omsättning som resultat fortsätta att förbättras. Jag ser fram emot kommande kvartal med tillförsikt.

På resultatsidan har de tidigare ägarna till ILS Partner och Entry Systems ställt ut resultatgarantier för 2006, vilket bidrar till att säkerställa koncernens resultat för helåret.

Även målet för 2007 ligger fast
Styrelsen anser att bolaget kommer att fortsätta att växa tack vare den renodling och fokusering som genomförts. Tillväxten ska ske genom att ta tillvara möjligheterna som finns i organisationen effektivare.

Därutöver ska Confidence tillämpa en balanserad förvärvsstrategi. Målet är att expansionen ska ske under lönsamhet och med positiva kassaflöden.

Geografiskt ska företaget vara vara etablerat i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum, UK och Irland vid utgången av 2007. Samt ha en närvaro i Tyskland, Polen, Belgien och Holland.

Styrelsen upprepar målet om att Confidence ska ha nått en omsättningstakt på cirka 300 miljoner kronor vid utgången av 2007. Och med en vinstmarginal på minst 5 procent. På dessa siffror handlas aktien för närvarande till p/e 13,5.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
NGM
 
 
 


Thomas Wahlgren
VD Confidence

 
 
 
De svenska förvärven har medfört att Sverige nu är koncernens i särklass viktigaste marknad.

Sverige står för 86,5 % av försäljningen, medan Irland står för 10 % och England för 3,5 %.

 
 
Några betydelsefulla affärer under första kvartalet:

• Luna Gallerian, Södertälje Centrum
• Vällingby Centrum
• AP Fastigheter
• Scandic Hotels
• Rederiet DFDS
• Göteborgs Universitet
• Landskrona Kommun
 
 
 
Första kvartalet rapport har stärkt företagets tro att årets mål kommer att kunna levereras.
 
 
Offertstocken växer stabilt. Den sista april låg den på 94 miljoner kronor, vilket var den högsta nivån någonsin.
 
 
Confidence har idag full beläggning på all personal inom installation och teknik.
 
 
 
Ny styrelse utsågs på bolagsstämman:
 
 • Erik Hallberg (ordf.)
 • Willi Persson (nyval)
 • Odd Nyrud (nyval)
 • Per-Arne Lundberg (nyval)
 • Benny Johansson (omval)
 • Lennart Preutz (omval)
 • Katrin Tombach (omval)
 
 
 

Nästa händelse
2006-08-28
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er