beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Glycorex fyrdubblade försäljningen till EU 
beQuoted nyheter 9 maj 2006
Fyrdubblade försäljningen till EU

Glycorex rapporterar sin bästa kvartalsrapport hittills. Dessutom meddelar man att ytterligare fyra transplantationscentra använt sig av företagets produkt GlycoSorb®-AB0. En nyemission ger ökad finansiell styrka att satsa på expansion och universell blodplasma.

Ökad omsättning, förbättrat resultat
Glycorex försäljning uppgick till 3,7 Mkr (1,5) under årets första kvartal. Det är den högsta kvartalsomsättningen någonsin. Försäljningen till EU-länder (Sverige ej inräknat) har nästan fyrdubblats jämfört med första kvartalet 2005.

Även rörelsekostnaderna steg, till 5,5 Mkr (4,9), men företagets intäkter fortsätter att närma sig dess löpande kostnader. Resultatet efter finansnetto hamnade på -3,6 Mkr (-5,0). Det är det bästa resultatet man presenterat sedan den kommersiella fasen inleddes år 2002.

Glycorex bedömer att produktion och försäljning kan ökas ytterligare utan större personal- och kostnadsökningar. Man räknar därför med fortsatt minskade förluster under år 2006.

Nya kunder under första kvartalet
Ytterligare fyra transplantationscentra har använt GlycoSorb®-AB0 under första kvartalet. Ett av dessa är ett sjukhus i Holland som beQuoted berättat om tidigare (se nyhetsbrev nr 2 2006).

Totalt har nu 22 transplantationscentra i 9 länder använt sig av produkten. Länderna är Sverige, Norge, Tyskland, England, Belgien, Schweiz, Australien, Grekland och Holland.

Breddning av verksamheten med universell plasma
Det har tidigare visat sig att Glycorex produkter även lämpar sig för framställning av universell plasma, det vill säga plasma som kan ges till patienter oavsett blodgrupp.

Företaget kommer att öka utvecklingstakten för denna tillämpning av tekniken. Marknadspotentialen uppges vara betydande, kanske större än vad den är för transplantationer.

Riktad nyemission inbringar 33 miljoner kronor
Glycorex styrelse har idag genomfört en riktad nyemission om 3.000.000 B-aktier à 11 kronor per aktie. Aktierna har placerats till en begränsad krets investerare. De nya aktierna motsvarar 5,5 procent av kapitalet och 3,6 procent av rösterna.

Syftet med nyemissionen är att snabbt erhålla finansiella resurser för att öka expansionstakten på de internationella marknaderna. Bland annat ska Glycorex ta fram ett produktsortiment för att möta kundernas växande efterfråga på universell blodplasma.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 

Kurt Nilsson
VD Glycorex

 
 

GlycoSorb®-ABO används utanför människokroppen för att filtrera bort de antikroppar som leder till att transplanterade organ stöts bort.

 
 
Stockholm Corporate Finance har varit finansiella rådgivare i samband med nyemissionen.
 
 

Nästa händelse
2006-06-08
Bolagsstämma 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er