beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Stark organisk tillväxt för Strand Interconnect 
beQuoted nyhetsbrev nr 13 2006
beQuoted nyheter 26 april 2006
Stark organisk tillväxt för Strand Interconnect

IT-konsultmarknaden växer, och Strand Interconnect växer ännu snabbare. Året har inletts med en uppgång på 25 procent, långt över den generella tillväxten på mellan fem och tio procent. Det är företagets portallösningar som driver tillväxten.

Strand PARC effektiviserar informationsanvändandet
IT-systemen blir allt större och mer komplicerade. Till syvende och sist är det dock ändå människor som skall använda informationen för att den skall komma till någon nytta.

Strands portallösning PARC samlar informationen från flera olika IT-system till ett gemensamt användargränssnitt, en portal. Användaren kan därmed lättare överblicka och basera beslut på information från olika system. Det höjer effektiviteten i informationsanvändandet, vilket också ökar värdet av redan gjorda IT-investeringar.

Strand Interconnect förväntar sig att marknaden för portallösningar kommer att växa snabbare än den övriga IT-marknaden. Motsvarande gäller även för de angränsande områdena förändringsledning, verksamhetsmodellering och affärsintegration.

Strand ESS ny modul för integration av olika IT-system
Inom affärsintegration är Strand ESS (Enterprise Service Solution) en nyutvecklad lösning för att förenkla den tekniska integrationen mellan olika affärssystem.

Strand ESS är en modul. Den kan liknas vid en förvaringsplats för den affärslogik som krävs för att tekniskt integrera olika system. Strand ESS övervakar och styr informationsflödet.

Strand Interconnect har tagit sin första order på Strand ESS under första kvartalet och har höga förväntningar om att kunna vinna fler goda referenser under året.

Förvärvet av Inoment stärker tillväxten ytterligare
Förvärvet av göteborgsföretaget Inoment, som beQuoted berättade om i nyhetsbrevet nr 11 2006, ökar på Strand Interconnects kapacitet med 50 procent. Tillträdde skedde den 22 mars och förvärvet har därmed endast marginellt påverkat första kvartalets omsättning och resultat.

För första kvartalet rapporterar Strand Interconnect följande siffror:

      • Försäljning: 12,0 Mkr (9,1)
      • Resultat efter finansnetto: 0,9 Mkr (0,7)
      • Vinst per aktie: 0,02 kr (0,01)

Resultatet innebär en omsättningsökning på 31 procent och en resultatökning på 38 procent. Av omsättningsökningen utgör den organiska tillväxten ungefär 25 procent och resten kommer från förvärvet av Inoment.

Proforma, om förvärvet av Inoment räknas från den 1 januari, blir en sammanfattning av kvartalssiffrorna enligt följande:

      • Försäljning: 16,0 Mkr
      • Resultat efter skatt: 1,0 Mkr

Stora skattemässiga underskott
Strand Interconnects skattemässiga underskott på 139 miljoner kronor härrör från den verksamhet som tidigare bedrevs i Strand.

Det skattemässiga underskottet gör att företaget inte kommer att behöva betala någon bolagsskatt under överskådlig framtid. I värderingen av bolaget bör det naturligtvis synas.

Strand Interconnect prognostiserar att omsättningen för år 2006 kommer att uppgå till mellan 70 och 80 miljoner kronor. År 2007 förväntas omsättningen överstiga 100 miljoner kronor.

Kan företaget behålla förra årets vinstmarginal på drygt 6 procent lär vinsten minst hamna mellan 12 och 13 öre per aktie år 2007. Vid dagens kurs kring 1,15 kr per aktie handlas Strand Interconnect därmed till p/e 9 på en möjlig vinst för år 2007.

Mycket kan naturligtvis hända på vägen, men uppfyller Strand Interconnect sina prognoser och bolaget fortsätter att utvecklas väl lär det finnas en uppsida i aktien på något års sikt.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Strand Interconnect:
» Strand Interconnect växer i Västsverige

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 
 
 


Rolf Hallencreutz
VD Strand Interconnect

 

 
Portallösningen PARC ger användaren det informationsstöd som behövs i kontakten med kunden.
 
 
God kundservice har blivit en konkurrensfaktor. Därför hjälper Strand Interconnect sina uppdragsgivare att möta sina kunder med rätt information.
 
 
  

Kundens upplevelse av leverantören spelar en allt högre roll när kunden väljer vilken produkt som ska köpas.
 
 
 
Förvärvet av Inoment ökar antalet anställda med 50 procent.
 
Försäljningen ökade med 31 % under det första kvartalet.
 
Den organiska tillväxten uppgick till ungefär 25 procent och resten kommer från Inoment.

Försäljningen 2006 förväntas uppgå till 70-80 miljoner kronor.
 
 
 
Nästa händelse
2006-08-10
Delårsrapport Q2 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er