beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Dubbelseger för Björn Borg i Danmark 
beQuoted nyheter 7 april 2006
Dubbelseger för Björn Borg i Danmark
- Intervju med danske distributören

2005 var ett fantastiskt år för Björn Borg i Danmark med fördubbling av försäljningen och stärkta positioner gentemot konkurrenterna. Och optimismen är stor hos den danske distributören, "vi ska fortsätta att ta mark".

Så inleds en intervju med Ole Damm i WBM's årsredovisning. Ole Damm representerar varumärket Björn Borg i Danmark. Vi tycker att intervjun är intressant läsning. Texten har delvis bearbetats av beQuoted.

Den starkast lysande stjärnan
Danmark är den starkast lysande stjärnan i Björn Borg-nätverket just nu. Allt verkar gå rätt efter den strategiska satsningen på varumärket Björn Borg som distributören i Danmark, SOS Distribution Network, gjorde med start för ett par år sedan. Så här säger vd Ole Damm:

– Vi har importerat Björn Borg sedan 1992 med en fin utveckling men vi kunde notera ett tapp på marknaden under 90-talets andra hälft, mycket på grund av att väskor och skor som då låg på andra händer spreds fel och för brett.

– WBM har sedan dess infört en helt annan kontroll över de olika produktområdena och licenserna i nätverket. Detta, i kombination med WBM-ledningens satsningar på marknadsförings- och utvecklingssidan, gjorde att vi ville investera ytterligare i varumärket.

Satsningarna har gett ett mycket starkt resultat. Danmark är den marknad som ökade mest i nätverket under året med en fördubbling av försäljningen till detaljistledet.

God cirkel med ökad försäljning
Det starkast vägande skälet till att Ole för 14 år sedan ville satsa på Björn Borg var det unika konceptet kring varumärket med den kreativa och udda marknadskommunikationen, vilket han fortfarande ser som en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Björn Borg:

– Ett varumärke som växer och blir bredare riskerar att slitas lite. Men med bred distribution i kombination med ett unikt och annorlunda helhetskoncept kan du behålla varumärkets spets. Och med mer pengar in när vi växer, kan vi satsa ännu mer på marknadsföringen. Det blir en god cirkel.

Ole lyfter också fram att optimismen inom WBM-koncernen de senaste åren sprids i nätverket och bland distributörerna på de olika marknaderna.

Stark dansk marknad
Den danska verksamheten påverkas naturligtvis även av den starka danska ekonomin. Både detaljhandeln som helhet och klädhandeln har ökat rejält, i synnerhet i Köpenhamnsområdet, samtidigt som valutan är stark gentemot exempelvis den amerikanska dollarn.

– Det är många faktorer som är positiva nu och det gör att vi kan passa på att fortsätta bygga varumärket långsiktigt inför framtiden, berättar Ole Damm.

Enligt Ole Damm har konkurrensbilden på den danska marknaden för underkläder inte förändrats så mycket under senare år. Det är fortfarande framför allt Calvin Klein, Hugo Boss och det stora inhemska varumärket JBS som dominerar i Björn Borgs segment:

– JBS är mycket starka men vi tar mark av dem och har alla förutsättningar att fortsätta göra det med den storlek som vi har uppnått. Utmaningen blir nu också att växa och behålla varumärkets unika profil. Det ska vi göra genom fortsatta investeringar i varumärkesbyggande aktiviteter.

Etablering av konceptbutiker
Damunderkläder har lanserats igen på den danska marknaden med positivt resultat och Ole Damm ser det som ett tillväxtområde. Även kläder ska börja säljas igen och han ser det som en spännande utmaning att utveckla Björn Borg till ett bredare modevarumärke i Danmark.

– Ett viktigt steg i det arbetet blir att etablera konceptbutiker för att exponera varumärket Björn Borg på ett tydligare sätt på marknaden, avslutar Ole Damm.

 



Marknadsplats
Nya Marknaden
 
 
  


Ole Damm
 
VD SOS Distribution Network
 
Fristående distributör för
Björn Borg i Danmark

 
 
– Det är många faktorer som är positiva nu och det gör att vi kan passa på att fortsätta bygga varumärket långsiktigt inför framtiden.

 
 
   

WBM's årsredovisning

 
 
 

Björn Borg-nätverket 
(Klicka på bilden för större bild)

WBM samarbetar med fristående bolag med underlicenser avseende produktområde och geografisk marknad.

Tillsammans utgör alla dessa bolag det så kallade Björn Borg-nätverket.
 
 
 
Nästa händelse
2006-05-04
Delårsrapport Q1 2006
Bolagsstämma

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er