beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Höjt betyg för HomeMaid 
beQuoted nyhetsbrev 20 mars 2006
Höjt betyg för HomeMaid

HomeMaid har lyckats få höjt betyg i sin kundnöjdhetsundersökning. Genomsnittsbetyget ligger numera på 4,0 (av maximala 5,0) vilket är en ny höjning jämfört med tidigare år.

Inom servicesektorn är kundtillfredsställelse a och o. Ett gott betyg kan skapa förutsättningar för en fortsatt god tillväxt inom HomeMaids verksamhetsområde vita hushållsnära tjänster.

Omsättningen ökade också under 2005. Plus femton procent blev den totala tillväxten, varav den organiska tillväxten nådde goda tio procent.

HomeMaid noterat bolag sedan november
Sedan i november är HomeMaid ett noterat bolag. Ett av syftena med noteringen är att skapa en ökad marknadskännedom om bolaget. Det verkar ha lyckats, andelen privata avtal fortsätter att växa.

Allt fler privatpersoner har alltså upptäckt fördelarna med att köpa vita hushållsnära tjänster. En mer positiv syn på köp av hushållsnära tjänster bland beslutsfattare i Sverige, med tillhörande skatteförändringar, skulle med all sannolikhet skapa förutsättningar för en rejäl och uthållig tillväxt inom den sektorn.

Centrala avtal med företagskunder står dock fortfarande för merparten av affärsvolymen. I dessa fall köper företagskunder hushållsnära tjänster för att ge till sina anställda som löneförmån.

Fixelina fixar omsorgen
Dotterbolaget Fixelina, som svarar för omsorgsverksamheten i Nacka kommun, förvärvades under 2005. Ambitionen är att etablera samma koncept hos fler kommuner runt om i landet.

Auktorisation har under 2005 erhållits i Mölndals kommun. HomeMaid har tagit kontakt med fler kommuner i förväntan på en framtida konkurrensutsättning av omsorgsverksamheten.

Årets siffror visar ett resultatlyft
HomeMaid har under sin uppbyggnadsfas visat förlustsiffror. Men för helåret 2005 blev det vinst. Resultatet efter skatt år 2004 var också positivt, men bolaget räknade då in en engångsintäkt avseende uppskjuten skatt på 2,7 miljoner kronor.

För helåret 2005 blev siffrorna:

• Omsättning: 47,2 Mkr (41,1)
• Resultat efter finansnetto: 0,8 Mkr (-0,3)
• Vinst per aktie : 0,08 kr (0,24)
• Vinstmarginal: 1,7 procent (neg)

För fjärde kvartalet blev siffrorna:

• Omsättning: 12,4 Mkr (11,3)
• Resultat efter finansnetto: -0,2 Mkr (-0,3)
• Vinst per aktie: 0,01 kr (0,24)

Under det fjärde kvartalet har resultatet belastats med kostnader på 0,3 miljoner kronor för noteringen i november. Det underliggande resultatet för helåret 2005 blev därmed 1,1 miljoner kronor. Och den underliggande vinstmarginalen 2,3 procent.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget



Åsa Keller
VD HomeMaid



Större företag som låter sina anställda få hushållsnära tjänster som löneförmån är till exempel Handelsbanken, Telia, Skanska, SEB, COOP, Länsförsäkringar och WM Data.
 

Mitt hus är min borg! Att ge en främmande människa fri tillgång till sitt hem kräver förtroende. Alla nyanställda hos HomeMaid måste lämna utdrag ur brottsregistret och skriva under ett sekretessavtal.


Marknadsandelen inom vita hushållsnära tjänster uppgår till 33 procent bedömer HomeMaid.
 
 
Nästa händelse
2006-05-18
Bolagsstämma 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er