beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Amelia Adamo väljer ONE 
beQuoted nyhetsbrev 15 mars 2006
Amelia Adamo väljer ONE

Amelia Adamo har valt ONE Media för att lansera sin nya månadstidning M-magasin. Det är ett glädjebesked för Johanna Fagrell Köhler som fick ta över vd-skapet för ONE efter tilltagande förlustsiffror i slutet av förra året.

Halvårsresultatet svagare än förväntat
ONE har ett brutet räkenskapsår som löper från juli 2005 till juni 2006. Bolaget kommunicerade sin halvårsrapport (juli - december 2005) den 23 februari.

Försäljningen ökade till 19,8 Mkr (15,1), medan resultatet blev avsevärt svagare än förväntat. Efter finansnetto hamnade resultatet på -5,2 Mkr (0,0), varav så mycket som -4,8 Mkr kunde härledas till det senaste kvartalet (oktober-december).

ONE påbörjade ett åtgärdsprogram i början av året. En av de första punkterna var att utse Johanna Fagrell Köhler till ny vd. Hon har sedan dess presenterat ett fyra-punkts-program för att få koncernen tillbaka på banan igen.

Johanna Fagrell Köhler har under sin tid som vd fått se ONE ta emot två prestigeuppdrag, ett från Amelia Adamo och ett från Sveriges Reklamförbund.

Månadstidningen M-magasin, Amelias egen tidning
Amelia Adamo kallar M-magasin för ”min tidning” då den riktar sig till hennes egen generation. M står för ”mappies” - ett amerikanskt uttryck som betecknar dagens 50+ kvinnor.

”Mappies” var de som skapade ungdomskulturen, radhusboomen och var de första moderna mammorna. Datumet för lanseringen är ännu hemligt.

– ONE har gjort flera framgångsrika kampanjer inom Bonnier tidskrifter. Jag har stort förtroende för deras kunskap om direktmarknadsföring. Med deras hjälp kommer vi att nå målgruppen på rätt sätt, vid rätt tillfälle, säger Amelia Adamo.

ONE erbjuder en komplett teknisk lösning
ONE är ett av de ledande företagen på den svenska direktreklammarknaden. Styrkan med direktreklam (DM) är enligt Johanna Fagrell Köhler att resultatet är mätbart och att den är effektiv eftersom reklamen riktas till en viss målgrupp.

– Tack vare DM kan vi nå individen. I detta fallet den kräsna kvinnan. Hon som har några år på nacken men ändå mycket kvar av livet, berättar Johanna Fagrell Köhler för beQuoted.

En kampanj består dels en grafisk lösning och dels en teknisk lösning. Den grafiska lösningen innefattar original, ad, text och form. I den här kampanjen har den tagits fram tillsammans med Amelia Adamo.

Den tekniska lösningen består av valet av papper, hur kuvertet ser ut, vad som ligger i, tryck, kuvertering och utskick.

Oftast lägger man med ett erbjudande som ska få konsumenten att skynda sig att svara. Det kan vara en sjal eller en plånbok.

För att få största utfallet på utskicket testar ONE vilket erbjudande som har bästa effekten på målgruppen. Det kan ske genom, intervjuer på stan, telefonsamtal eller testutskick.

– En sådan här order får vi för att vi kan anpassa den tekniska lösningen till erbjudandet och för att vi kan ta helhetsansvaret. Vi ser helt enkelt till att rätt erbjudande skickas ut vid rätt tidpunkt, berättar Johanna Fagrell Köhler.

– Vi har gjort flera tidningskampanjer för Bonniers som har gått bra, till exempel för Sköna Hem. Vårt uppdrag för Amelia Adamo har redan gett eko i form av nya affärer, avslöjar Johanna Fagrell Köhler.

Sveriges Reklamförbund vill nå nya byråer genom direktreklam
ONE har också fått i uppdrag att ta fram en rekryteringskampanj åt Sveriges Reklamförbund. Uppdraget innefattar strategi, målgruppsurval, formgivning och produktion av alla kampanjmoment.

– Det här är första gången som Sveriges Reklamförbund anlitar en DM-byrå och jag är naturligtvis stolt över att valet föll på oss, avslutar Johanna Fagrell Köhler.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget




Johanna Fagrell Köhler
VD ONE Media






Tidningen M-magasin skall tillfredställa den nyfikna drivande kvinnan som i mogen ålder har lite mer pengar och fritid.


"Mappies" betyder "mature affluent pioneering people".




Bland ONE’s kunder finns Bonniers, MasterFoods, Kellogg’s, Aftonbladet, American Express, Danske Bank och Röda Korset.





Johanna Fagrell Köhler:

– Konsumenten nås av 3.000 budskap varje dag. Vi måste leverera något som utmärker sig i brevlådan.




ONE’s produkt Eyeflow används för att testa om annonsen har en layout som tilltalar konsumenten.



En affär av den här typen består till 70 producent av hårda faktorer (produktion) och till 30 procent av mjuka faktorer (analys och strategi).



Kampanjen innefattar annonsering, DR-utskick, en kampanjsajt samt uppföljande telemarketing.



Nästa händelse
2006-05-18
Delårsrapport

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er