beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Kraftig prisuppgång på guld gynnar Central Asia Gold 
beQuoted nyhetsbrev 7 mars 2006
Hej,

I förra veckan tog sig guldpriset upp på nya rekordnivåer. Guldet handlades över 570 dollar per uns vilket är den högsta noteringen på 25 år. beQuoted har intervjuat Torbjörn Ranta, vd för Central Asia Gold som är ett av bolagen som gynnas.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Kraftig prisuppgång på guld gynnar Central Asia Gold
» beQuoted har intervjuat Torbjörn Ranta, vd för Central Asia Gold som är ett av bolagen som gynnas av det stigande guldpriset. I intervjun berättar Torbjörn vad bolaget kommer att fokusera på under närmsta tiden och vad han tror om guldprisets fortsatta utveckling.
   
Elverket klarade att öka omsättningen trots skärpt konkurrens
» Kundtillväxten håller i sig för Elverket Vallentuna. Antalet kunder utanför Elverkets geografiska närområde som köper sin el från bolaget uppgick vid årets slut till 44.500 stycken. Det innebär en tillväxt på fina 20 procent. Lägger man till de höjda elpriserna blir ökningen ännu bättre.
Elverket
Första ordern på Senea Mediation
» Senea har fått sin första order på den nya produkten Senea Mediation. Det är fyra energibolag i samverkan som vill ha en integrationslösning mellan Senea CustCom och energibolagens överliggande system.
Senea
Resultatökning förväntas i The Empire
» En stark avslutning under 2005 gjorde att The Empire levererade ett resultat som var något bättre än den egna prognosen. Nya varumärken kommer att medföra ett väsentligt bättre resultat framöver bedömer beQuoted.
The Empire
Accelerator trimmade sig till vinst fjärde kvartalet
» Linköpingsföretaget Accelerator lyckades vända till en vinst på 0,3 miljoner kronor under fjärde kvartalet. Sett till hela året 2005 har förlusterna kraftigt reducerats.
Accelerator
Bolagsstämman klubbade Confidence emissionsplaner
» Som förväntades röstade den extra bolagsstämman för styrelsens förslag om nyemissioner. Därmed kunde Confidence fullfölja förvärvet av Entry Systems. Det rapporteras redan om nya order.
Confidence

  

Kraftig prisuppgång på guld gynnar Central Asia Gold
- Vd spår ljus framtid för guldbolag

I förra veckan tog sig guldpriset upp på nya rekordnivåer, över 570 dollar per uns vilket är den högsta noteringen på 25 år. beQuoted har därför intervjuat Torbjörn Ranta, vd för Central Asia Gold som är ett av bolagen som gynnas.

I intervjun berättar Torbjörn vad bolaget kommer att fokusera på under den närmaste tiden och vad han tror om guldprisets fortsatta utveckling.

Central Asia Gold skall bli ett producerande guldbolag
Guldbolag värderas ofta genom att ställa börsvärdet i relation till hur många uns guldtillgångar bolaget har. Men förr eller senare måste guldet tas upp ur marken för att kunna säljas. Torbjörn Ranta förklarar hur guldbolag kan agera:

– Det finns två huvudsakliga strategier för att skapa värde i ett guldbolag. Den ena är att finna mineraltillgångar och sedan borra i täta rutnät för att bevisa tillgångarna så att man kan få dem klassade som malmtillgångar. På så vis kan man höja värdet på reserverna och därmed också få ett högre värde på sitt bolag. Sedan kliver man av och låter någon annan stå för själva utvinningen.

– Central Asia Golds strategi är däremot att bli ett producerande bolag. Vårt mål är att så snart som möjligt komma igång med betydande egen produktion av guld, i tillägg till den som vi har förvärvat, och nå ett positivt kassaflöde.

– För Central Asia Gold är det därför i nuläget mindre meningsfullt att lägga mer pengar på att borra för att bevisa tillgångar. Vi har de malmtillgångar vi behöver för att starta vår första egna produktion i Tardan.

Produktion i Tardan
Central Asia Gold startar produktionen i Tardan mot slutet av 2006:

– Första steget i exploateringen är få igång brytningen och anrikningen av den höghaltiga guldmalmen. Vi räknar med att vårt gravimetriska anrikningsverk skall vara igång vid årsskiftet.

– Vi skall anrika 100.000 ton malm om året i anrikningsverket. Vi har malm så att det räcker för att köra anrikningsverket i minst sju år. Och om vi vill är det enkelt att bygga ut anrikningsverket eftersom det är modulbaserat.

– I anrikningsverket krossas malmen och därefter mals den till fin sand, innan de tyngsta guldpartiklarna skiljs av genom skakning i den gravimetriska processen. Utvinningsgraden blir ungefär 50 procent. Det guld som återstår efter denna anrikning kommer sedan att lakas ur med hjälp av syra i stora tankar till en utvinningsgrad på totalt omkring 90 procent.

Utvinning av låghaltig malm nästa steg
Fyndigheten i Tardan innehåller dock väsentligt mer guld än de malmtillgångar som är klassade som C1 eller C2.

– Andra steget i exploateringen av Tardanfyndigheten kommer att bli att utvinna guld från de låghaltiga guldkoncentrationer som har identifierat inom licensblocket. Vi bedömer idag att vi har omkring 300.000 uns guld i marken i form av låghaltiga guldmineraliseringar som vi kan börja bryta inom något år. Och detta är endast inom ett mindre delblock av vårt licensområde.

– Skillnaden i utvinningsteknik blir att den låghaltiga guldmalmen kommer att krossas, men inte malas, innan den lakas ur i syrabad i öppna plattformar.

– Eftersom vi inte maler den låghaltiga malmen och malningen är ett dyrt produktionssteg blir utvinningen billigare. Å andra sidan blir utvinningsgraden förmodligen bara 60-65 procent. Så de 300.000 uns guld som vi har i mineraltillgångar blir i så fall ungefär 200.000 uns färdigt guld. Det är icke desto mindre en hyfsad årlig produktion om man tar ut det under till exempel 7 år.

– Hur mycket utvinningen av guld från den låghaltiga malmen kommer att kosta vet vi inte i nuläget. Men att utvinna guld via dagbrott och lakning är kostnadseffektiv produktion. Viss osäkerhet kvarstår alltså kring dessa guldmineraltillgångar, men osäkerhetsfaktorerna minskar nu efterhand i snabb takt.

Hur mycket guld som Tardanfyndigheten totalt innehåller är inte känt. Central Asia Gold uppger dock att man har 4,3 miljoner uns guld klassade som indikerad mineraltillgång (P2). Det är en stor fyndighet.

– Baserat på erfarenhet vet man att den beräknade mängden guld i en fyndighet brukar halveras för varje höjning av klassningen som görs. Från P2 till P1 sker en halvering, från P1 till C2 ytterligare en halvering och så vidare. Men det är en tumregel i branschen och måste inte bli så med fyndigheten i Tardan.

– Vad vi däremot vet är att Central Asia Gold har slagit ner sina pålar i en guldförande provins. Sannolikheten för att vi skall hitta ytterligare guld är väldigt god. Prospektering kommer längre fram att vara en viktig del av Central Asia Golds verksamhet.

Ryska guldbolagsaktier upp på radarskärmen
Torbjörn Ranta ser flera skäl till en ljus framtid för aktier i guldbolag verksamma i Ryssland:

– Norilsk Nickel skall i år knoppa av och börsnotera sin gulddivision, som heter Polyus, som ett eget guldbolag. Det blir världens tionde största guldbolag. Aktier i ryska guldbolag lär komma upp på de globala placerarnas radarskärmar.

– Börsnoteringen gör att det skapas ett riktigt "benchmark-objekt" för placerarna. Central Asia Gold kan gynnas eftersom vi har ungefär samma produktionsstruktur som Polyus med både gruvguldsproduktion och alluvial guldproduktion.

– Norilsk Nickels gulddivision värderas till ungefär 125 dollar per uns guldreserver, enligt ryska standards. Även om mindre guldbolag värderas lägre ligger Central Asia Gold väl till i det sammanhanget.

Det har länge funnits ett produktionsunderskott i världen i förhållande till konsumtionen. Produktionsunderskottet har fått kompenseras via återvinning av guldskrot och utförsäljningar från centralbanker. Torbjörn Ranta är optimistisk om prisbilden på guld:

– Tittar man på utbuds- och efterfrågekurvorna borde vi stå inför en prishöjning. Till exempel är Sydafrika världens största guldproducent, men de har minskat sin guldproduktion med 4 procent årligen under 25 år och med 100 ton under de senaste tre åren. Eftersom de fortfarande har kring 15 procent av världsproduktionen slår det igenom på prisbilden.

– USA har stora bytesbalansunderskott. Samtidigt har Kina, Japan och Ryssland stora valutareserver i dollar. Skulle dollarn börja falla vill nog inget av länderna bli sittande med Svarte Petter. En möjlighet är att de försöker byta en del av sina dollarreserver till guldtillgångar istället.

Amerikanskt underskott kan få guldpriset att stiga ytterligare
Ekonomiska bedömare har under lång tid sett de amerikanska underskotten som ohållbara. Därför har det nästan varit ett axiom att dollarn förr eller senare måste falla.

Torbjörn Rantas resonemang att guld kan ersätta en del av främst Kinas och Japans valutareserver känns rimligt. Blir det så kan vi få se en fortsatt prisuppgång på guld över en längre tid.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
NGM






Torbjörn Ranta
VD Central Asia Gold


 




Antalet aktieägare var 3.217 per den 31 januari 2006.



Jordavröjningsarbetena i Tardan på malmkropparna 24, 26, 28 och 29 fortskrider.

Malmbrytningen planeras att påbörjas i slutet av första kvartalet 2006.

Det gravimetriska processverket tas i drift mot slutet av andra halvåret 2006.







Guldtillgångar finns som malm eller mineral. Malm innebär att fyndigheten är ekonomiskt brytvärd.



En malmtillgång kan vara bevisad (C1) eller sannolik (C2). Att en malmtillgång är bevisad innebär att dess ekonomiska värde bevisats i en genomförbarhetsstudie.



En mineraltillgång kan vara känd (P1), indikerad (P2) eller antagen (P3).



Kända och indikerade mineraltillgångar är beräknade efter provtagning. Skillnaden mellan känd och indikerad är olika krav på täthet mellan observationspunkterna (borrhål).
 
 

Guldpriset anges i dollar per troy ounce (uns på svenska). Ett uns är 31,1 gram.



Troy är ett system av viktenheter som används för ädelmetaller och ädelstenar. Namnet kommer av Troyes, som ligger i Frankrike och som var en viktig handelsstad under medeltiden.









År 2004 minskade världsproduktionen av guld med 4,4 procent.



Under 1970-talet, då USA övergav Bretton Woods-systemet, nästan tjugofemdubblades guldpriset. Från 35 dollar per uns 1970 till som högst 850 dollar per uns 1980.




 

Nästa händelse
2006-05-23
Delårsrapport Q1 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
Elverket klarade att öka omsättningen trots skärpt konkurrens

Kundtillväxten håller i sig för Elverket Vallentuna. Antalet kunder utanför Elverkets geografiska närområde som köper sin el från bolaget uppgick vid årets slut till 44.500 stycken jämfört med 37.000 förra året. Det ger en tillväxt på fina 20 procent. Lägger man till de höjda elpriserna blir ökningen ännu bättre.

Försäljningen ökade 33 procent under 2005
Elverkets framgångar med att knyta kunder till sig utanför sitt eget geografiska närområde har inte passerat obemärkt hos konkurrenterna. En skärpt konkurrens har pressat marginalerna tillsammans med ökade elpriser. Stigande olje- och gaspriser har dragit med sig elpriserna uppåt, liksom stigande priser för utsläppsrätter för koldioxid.

Mot bakgrund av den ökade konkurrensen måste en kundtillväxttakt på 20 procent anses mer än godkänt. Kundtillväxten och höjda elpriser ligger bakom omsättningsökningen på 33 procent för helåret 2005.

För helåret 2005 blev siffrorna:
• Omsättning: 270,3 Mkr (203,2)
• Resultat efter finansnetto: 23,1 Mkr (21,3)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: 2,53 kr (2,37)
• Vinstmarginal: 8,5 % (10,5)

För fjärde kvartalet blev siffrorna:
• Omsättning: 85,0 Mkr (76,2)
• Resultat efter finansnetto: 4,5 Mkr (11,6)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: 0,48 kr (1,29)
• Vinstmarginal: 5,2 % (15,3)

Analys av jämförelsestörande poster
En del jämförelsestörande poster gör att resultatjämförelsen mellan åren blir skev.

Avskrivningstiden för investeringar i nät har förlängts från 15 år till 30 år, vilket bättre anses motsvara anläggningarnas ekonomiska livslängd. Förlängd avskrivningstid gör att de årliga avskrivningarna sjunker. För år 2005 var avskrivningarna 3,2 miljoner kronor, att jämföra med 10,0 miljoner kronor 2004.

Bredbandsdelen har å andra sidan drabbats av en nedskrivning på 2,7 miljoner kronor.

Till detta kommer en extraordinär intäkt på 1,1 miljoner kronor från uppvärdering av derivatinstrument beroende på värdeökning hos norska kronan och euron.

Sammantaget har dessa tre poster förbättrat resultatet efter finansnetto med 5,2 miljoner kronor jämfört med 2004. Den förlängda avskrivningstiden kommer dock att vara bestående och skall inte betraktas som en extraordinär post.

Rensat för nedskrivning och engångspost blir det underliggande resultatet 24,7 miljoner kronor, eller 2,74 kronor per aktie efter schablonskatt.

Utsikter inför år 2006
Elverket Vallentuna skriver i bokslutskommunikén att bolaget upplever de allmänna marknadsförutsättningarna som positiva och därför förväntar sig en fortsatt kundtillväxt under 2006.

P/e-talet för aktien är i nuläget 18. Det är inte är dramatiskt högt för ett elbolag med stabila vinster anser beQuoted, i synnerhet inte givet den goda kundtillväxten.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget




Utdelning 1,25 kronor per aktie föreslås (oförändrad)


Direktavkastning 2,5 %



Elverket har ingen egen elproduktion och har därför inte kunnat dra nytta av de stigande elpriserna.




En del jämförelsestörande poster gör att resultatjämförelsen mellan åren blir skev (se separat avsnitt).



Elverkets vision är att vara en tydlig aktör på den svenska elmarknaden, samt huvudleverantör av nätrelaterade produkter i Vallentuna.




För de av beQuoteds läsare som vill slå vakt om att inte betala mer än nödvändigt för sin elström erbjuder webbplatsen www.elverket.se möjlighet till nyteckning av avtal.


  

Nästa händelse
2006-04-27
Delårsrapport Q1 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Första ordern på Senea Mediation

Senea har fått sin första order på den nya produkten Senea Mediation. Det är fyra energibolag i samverkan som vill ha en integrationslösning mellan Senea CustCom och energibolagens överliggande system.

Genombrottsorder på Senea Mediation
De fyra energibolagen som i samverkan har beställt Senea Mediation är Bjäre Kraft Ekonomisk Förening, Ljungby Energinät AB, NVSH Energi AB och Södra Hallands Kraftförening erfar beQuoted.

– Detta innebär ett genombrott för vår nyligen lanserade produkt, Senea Mediation, och visar att vår satsning på denna har varit helt rätt i tiden, säger Seneas vd Bengt Sundling.

– Det blir enklare och säkrare för våra kunder att hantera den allt större mängden information som kan samlas in från insamlingssystemet. Det ger också en ökad säkerhet och spårbarhet i datautbytet mellan olika system, säger Bengt Sundling.

Om Senea Mediation
Senea Mediation lanserades i februari 2006 och är en integrerad del av Senea CustCom.

Produkten interagerar med energibolagens övriga system på ett sätt som bland annat sömlöst säkrar kedjan från mätare till faktura.

Senea Mediation fungerar som länk mellan insamlingssystemen och de överliggande systemen. Produkten samlar in data, konverterar och skickar det vidare.

Överliggande system kan vara debiteringssystem, mätvärdesdatabas, leverantörsbytes- och avräkningssystem, driftövervakning, nätberäkning, kundtjänst samt webbgränssnitt för slutkund.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

 
 
Marknadsplats
O-listan




Bengt Sundling
VD Senea



Ordern innebär att Senea ansvarar för såväl den tekniska plattformen, Senea Mediation, som för integrationsprojektet i sin helhet.





Nästa händelse
2006-04-26
Delårsrapport Q1 2006
Bolagsstämma 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Resultatökning förväntas i The Empire

En stark avslutning under 2005 gjorde att The Empire levererade ett resultat som var något bättre än den egna prognosen. Nya varumärken kommer att medföra ett väsentligt bättre resultat framöver bedömer beQuoted.

Etablerade inom konsumentprodukter
Under 2005 har The Empire definitivt etablerat sig inom konsumentprodukter. Vid årets utgång var SodaStream väletablerat i Sverige och på gång i Norge. Även i Danmark och Finland finns varumärket representerat.

Försäljningen av gas och smaker står för 40 procent av omsättningen. Det visar att kunderna verkligen använder sina SodaStream-apparater. Risken att SodaStream skall bli en fluga som försvinner inom några år känns liten.

Resultatet något bättre än prognosen för 2005
I Norge har det gått trögt att komma igång. Vid årets utgång finns SodaStream i 60 butiker i Norge att jämföra med nästan 1.000 butiker i Sverige. Förlusten i Norge skrivs till 2,1 miljoner kronor. Därtill kommer aktiverade investeringar i marknadsföring på 1,7 miljoner kronor.

Trots den tröga starten i Norge är det kul att se att The Empire lyckats leverera ett resultat som till och med var något bättre än den egna prognosen om 3,5 miljoner kronor.

För helåret 2005 blev siffrorna:
• Försäljning till butik: 54,5 Mkr (30,0)
• Nettoomsättning: 25,6 Mkr (14,8)
• Resultat före skatt: 3,6 Mkr (1,4)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: 0,41 kr (0,16)

För kvartal fyra blev siffrorna:
• Försäljning till butik: 14,5 Mkr (13,8)
• Nettoomsättning: 7,8 Mkr (7,4)
• Resultat före skatt: 2,0 Mkr (2,5)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: 0,23 kr (0,28)

Förvärv av Gerby lägger grund för resultatökning
Förvärvet av Gerby markerar att en ny förvärvsorienterad era inletts. Efter förvärvet beräknar The Empire nå en omsättning över 200 miljoner kronor på årsbasis.

En prognos för 2006 skulle kunna vara att SodaStream lyckas försvara vinstnivån i Sverige samt göra ett nollresultat i Norge. Danmark och Finland bedöms inte få någon väsentlig påverkan på resultatet.

Gerby lär kunna fortsätta att växa. På en omsättning på 120 miljoner kronor har företaget nått ett resultat på 10 miljoner kronor före skatt. En tillväxt på cirka 10 procent kan ligga inom räckhåll.

Totalt skulle vinsten i The Empire på årsbasis kunna hamna i storleksordningen 16-17 miljoner kronor före skatt. Efter skatt skulle vinsten per aktie hamna en bit över kronan. För 2006 skall dock avdrag göras för att Gerby inte kommer att ingå hela året.

beQuoted anser att ett p/e-tal på 12-13 inte är högt om man ser till hur bolag med starka varumärken värderas. Med en sådan värdering skulle aktien kunna försvara ett värde på 12-13 kronor när vi har dragit av den kontantersättning som The Empire betalar för att förvärva Gerby. Aktiemarknaden kan dock först vilja se att integrationen slår väl ut och att resultatutvecklingen blir den förväntade innan aktien når sitt rätta värde.

Hur som helst lär de av beQuoteds läsare som efter vår positiva rekommendation i oktober köpte aktier till kursen 4,50-5,00 kr ha anledning att känna sig nöjda.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget


Får nya varumärken genom förvärvet av Gerby.
 
 


C3

 
 


Saga

 
 


Brödrost från C3

 
  


Elvisp från Saga


 
  
Nästa händelse
2006-03-13
Bolagsstämma 2006

Handeln i aktien är stoppad tills bolagsstämman, som bl.a. skall godkänna förvärvet av Gerby.

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Accelerator trimmade sig till vinst fjärde kvartalet

Linköpingsföretaget Accelerator lyckades vända till en vinst på 0,3 miljoner kronor under fjärde kvartalet. Sett till hela året 2005 har förlusterna kraftigt reducerats.

Till inte oväsentlig del beror resultatförbättringen på att personalen dragits ned från nio till tre anställda. Nu är verksamheten trimmad och bolaget kan koncentrera sig på att kommersialisera fler högintressanta teknikprojekt.

Projekt inom Diagnostik och Drug Delivery
Accelerator har i nuläget en portfölj av projekt, främst inom det medicintekniska området. Huvudområdena är Diagnostik och Drug Delivery.

Några projekt inom Diagnostik som kan nämnas är följande:

  • FORE – andningsövervakning med hjälp av optisk fiber
  • OBSQlip – Mätning av blodparametrar med ljus
  • MRIBOOST – Kontrastmedel för magnetröntgenkameror för kraftigt förbättrad bildupplösning

Det senast tillförda projektet inom Diagnostik är företaget RGB Technologies / Screenlab, som utför diagnostik med hjälp av PC och webbkamera.

Inom Drug Delivery finns följande projekt:

  • ProtR-C – Leverans av cellgifter till sjuk vävnad, cellgifterna skyddas av ett proteinhölje
  • Skruvcoat – Leverans av läkemedel lokalt från implantat (ben och tandimplantat) med förbättrad infästning av implantat
  • T-coat – Lokal leverans av läkemedel från kirurgisk tråd vid operation av senor och tarmar. Läkemedlet syftar till att förbättra läkningen efter operationen

Till dessa projekt inom Diagnostik och Drug Delivery skall räknas ett projekt inom halvledarteknologi och ett projekt inom självrengörande ytor.

Accelerator har fortsatt att utvärdera intressanta teknikprojekt under fjärde kvartalet. De flesta selekteras bort på ett tidigt stadium, men några finns kvar för fortsatt utvärdering.

Accelerator betonar att vägen till framgång inte bara ligger i att kunna tillföra och utveckla nya projekt, utan också i att smidigt kunna avsluta projekt som inte bedöms kunna nå en marknadsposition.

Resultatet kraftigt förbättrat under året
Accelerator har reducerat antalet anställda med sex personer under 2005, varav tre personer under fjärde kvartalet. Återstående antal anställda är tre personer. beQuoted kan konstatera att reducerade personalkostnader har medfört ett förbättrat resultat.

För helåret 2005 blev siffrorna:
• Omsättning: 5,7 Mkr (4,3)
• Resultat efter finansnetto: -2,1 Mkr (-11,7)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: -0,06 kr (-0,47)

Under fjärde kvartalet vände resultatet till vinst:
• Omsättning: 1,5 Mkr (0,6)
• Resultat efter finansnetto: 0,3 Mkr (-5,4)
• Vinst per aktie efter schablonskatt: 0,01 kr (-0,27)

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget



OBSQlip medger noggrann mätning av blodparametrar med ljus.

Accelerator förvärvade 15,5 procent av RGB Technologies i juli 2006.

Drug Delivery handlar om att bättre kunna rikta insatser av läkemedel till den sjuka vävnaden.

 
  

Skruvcoat-tekniken kortar infästningstiden av implantat och skruvar i skelettet.





Utsikter inför år 2006
Precis som tidigare lämnar Accelerator inga prognoser.

Bolaget bedömer dock att portföljen kommer att kunna utökas med ytterligare något projekt under 2006.




Nästa händelse
2006-04-26
Delårsrapport Q1 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Bolagsstämman klubbade Confidence emissionsplaner

Som förväntades röstade den extra bolagsstämman för styrelsens förslag om nyemissioner. Därmed kunde Confidence fullfölja förvärvet av Entry Systems. Det rapporteras redan om nya order.

Förvärv och bemyndigande om nyemission är klart
Confidence extra bolagsstämma biföll styrelsens förslag om nyemissioner. Därmed kunde förvärvet av Entry Systems Sweden slutföras och kontantemissionen på 20 miljoner kronor börja planeras.

För emissionsvillkoren hänvisas till den tidigare artikeln i beQuoted nyhetsbrev nr 3 2006.

– Genom de förvärv som har genomförts har Confidence skaffat sig en helt ny tyngd på hemmamarknaden. Confidence Swedens (f.d. ILS-gruppen) mångåriga erfarenhet från säkerhetsbranschen kombinerat med Entry Systems unika produkter och utvecklingsbara kundbas borgar för att Confidence-gruppen ska kunna ge kunderna absoluta spetslösningar och hög avkastning på sina investeringar, säger vd Thomas Wahlgren.

– Att korsbefrukta Confidence Swedens och Entry-gruppens kundbaser, seminarier, kundträffar, samt ökad marknadsföring i kombination med ett säljstyrningsprogram, skall leda till både nya affärer och utveckling av befintlig kundbas. Ser man till gruppens samlade kundbas så är den imponerande, fortsätter Thomas Wahlgren.

Order på Entry Event
Entry Systems har fått tre order på entré- och biljettsystemet Entry Event. En Kulturförvaltningen i Göteborg, en från Oskarshamns Simhall och en från Landskrona kommun.

• Kulturförvaltningen i Göteborg har, som ett led i de kommunala förvaltningarnas effektiviseringsplaner, beställt Entry Event till 5 kommunala verksamheter, Stadsbiblioteket, Konstmuseet, Röhsska museet, Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet.

Med ett integrerat kassa- och biljettsystem kan kulturförvaltningen erbjuda besökare kombinerade biljetter som gäller vid inträde på flertalet av kommunens anläggningar. Detta ökar stadens intäkter samtidigt som kostnaderna minskar. Ordervärdet är 500.000 kr. Leverans och löpande utbyggnad kommer att ske under året.

• Oskarshamns Simhall har tecknat en order innehållande passagemodul och komplett kassasystem. Flera simhallar i landet använder redan Entry Event. Leverans kommer att ske under våren 2006. Fullt utbyggd är ordervärdet cirka 600.000 kronor.

• Landskrona kommun, som sedan tidigare har Entry Event vid Tycho Brahe museet, har beställt systemlösningen till övriga museer i Landskrona.

Order inom brandskydd
Även det nyförvärvade Confidence Sweden (f.d. ILS-gruppen) har fått nya order. Det är två köpcentrum som har tecknat order på automatiskt brandlarm och talande utryckningslarm. Avtalen omfattar installation och driftsättning samt löpande service och underhållsavtal.

• Luna Gallerian i Södertälje centrum, installationen påbörjas i vår och färdigställs under 2006. Ordervärdet är 1,3 miljoner kronor samt tillägg för löpande service och underhållsavtal.

• Vällingby Centrum, kvarteret Kontorsskylten 6, entreprenaden påbörjas i vår och skall vara levererad enligt beställning i september 2006. Ordervärdet är 1,4 miljoner kronor samt tillägg för löpande service och underhållsavtal.

– Kunderna kräver brandskydd som är kostnadseffektiva, utbyggbara och framför allt funktionssäkra. Vår styrka ligger i att kunna erbjuda ett helhetskoncept med hela kedjan av produkter och tjänster, säger Kjell Stensiö, ansvarig säljare på Confidence Sweden.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
NGM




Thomas Wahlgren
VD Confidence


– Pusslet är nu lagt för ett framgångsrikt 2006 under fortsatt lönsamhet och kontroll. Fokus kommer att vara våra kunder och blivande kunder.

På bolagsstämman upprepades målet om att nå en omsättningstakt på 300 miljoner kronor vid utgången av 2007.


Entry Event är ett avancerat entré- och biljettsystem.


Systemet hanterar alla typer av biljetter, från engångsbiljetter och klippkort till familjebiljetter och komplexa säsongs- och personalkort.


Systemprogramvaran installeras på en central server vid kommunens IT-enhet, och persondatorbaserade kassor placeras på respektive enhet där de ansluts till befintligt datanätverk.



Kjell Stensiö, ansvarig säljare på Confidence Sweden:

– Med alla delar på plats kan kunden kontrollera projektets kostnader för både installation och drift.

– Vårt koncept ger bästa pris i förhållande till prestanda och samtidigt en trygghet då färre parter är inblandade.



Nästa händelse
2006-04-27
Bolagsstämma 2006

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er