beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Hälsosamma marginaler i ICM Logistik 
beQuoted nyhetsbrev 17 februari 2006
Hälsosamma marginaler i ICM Logistik

ICM jobbar på med ständiga små förbättringarna som ger resultat. Under 2005 skar man bort dålig verksamhet och kompletterade med bättre. Tack vare en medveten kostnadskontroll har marginalerna blivit riktigt hyggliga jämfört med branschen som helhet.

Börsen har i smyg applåderat transportföretagets successiva förbättring. Aktien har nått en ny toppkurs på 18,50 kronor, jämfört med 13,50 vid årsskiftet och 4,90 får ett år sedan.

Fin resultatutveckling 2005
ICM’s resultat för 2005 skäms inte för sig. Resultatet efter finansiella poster uppgick till 8,2 Mkr (1,3). Vinsten per aktie blev 2,05 kr (0,36).

Avkastningen på eget kapital blev 24,7 % (5,9), långt över bolagets finansiella mål på 15 %.

Extra kul är att ICM lyckades nå sitt mål om 5 % rörelsemarginal, mest tack vare kostnadskontrollen. Rörelsemarginalen uppgick till 5,3 % (1,2). I ett branschperspektiv är detta en mycket bra, konkurrenterna ligger mellan 1-3 %.

Rimlig prisnivå trots prispress
Marknaden präglas av prispress. Men ICM Logistik har lyckats hålla en rimlig prisnivå tack vare en viss uppgång i konjunkturen samt problem för flera av konkurrenterna.

– Andra faktorer som medverkat till att hålla uppe prisbilden är vårt långsiktiga arbete med kvalitet, miljöfrågor och att seriöst bemöta kunden, säger Thomas Hanbo.

Försäljningen minskade mindre än väntat
Försäljningen minskade med 16,3 Mkr 2005, vilket är klart mindre än väntat. Inför 2005 avskildes distributionsverksamheten i södra Stockholm med en årsomsättning kring 30 Mkr. Det betyder att ICM lyckats väl att kompensera försäljningsbortfallet. Under andra halvåret var minskningen endast 1,7 Mkr.

För året som helhet uppgick ICM’s försäljning till 159,5 Mkr (175,8). I oktober förvärvades Östra Aros Åkeri i Uppsala med en årsomsättning kring 6 Mkr.

Vi bedömer att ICM växte organiskt med 8,3 procent under 2005, justerat för avyttrad och förvärvad verksamhet. Flyttjänster, som står för 60 procent av omsättningen, växte med 22,5 procent.

Utvecklingen bör kunna hålla i sig under 2006
Under 2005 har flera nya avtal slutits och säljsidan förstärkts. VD Thomas Hanbo tror därför att omsättningen ökar 2006, samt att utvecklingen blir som 2005 eller bättre.

I synnerhet tror han att ökningen på de internationella uppdragen kommer att fortsätta.  Under 2005 ökade den internationella trafiken med 18 procent.

I likhet med 2005 kommer dock ledningens fokus att vara på resultatet snarare än på tillväxten.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
AktieTorget


Utdelning 80 öre per aktie föreslås (50 öre).

Direktavkastning 5 %.


Thomas Hanbo (VD):
– Det är de ständiga små förbättringarna som ger resultat. Vi såg behovet under 2004, genomförde dem under 2005 och upplevde effekten i slutet av året.



ICM är landets näst största flyttföretag.

Det största flyttföretaget är Kungsholms Express, följt av ICM, NFB Transport Systems och Alfa Moving.


Thomas Hanbo (VD):
– Jag tror jag vågar påstå att vi har ett gott rykte i branschen. Vi kommer naturligtvis att jobba vidare för att kunderna ska känna sig nöjda med oss även under 2006.



Nästa händelse
2006-05-11
Bolagsstämma

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er