beQpress
Pressmeddelanden
Global Security Fund: Finserve Global Security Fund blir Europas första försvarsfond klassificerad som artikel 8 

Finserve Global Security Fund blir Europas första försvarsfond klassificerad som artikel 8

Totalförsvarssektorn har gått från kontroversiell till prioriterad & ansvarsfull
Den 19 februari 2024 blev Finserve Global Security Fund klassificerad som artikel 8 enligt Disclosure-förordningen (SFDR). Efter granskning och godkännande av tillsynsmyndigheten i Luxemburg CSSF redogör Global Security Fund per den 19 februari för hur hållbarhetsrisker integreras i förvaltningen. Delfonden främjar miljömässiga och sociala egenskaper i enlighet med artikel 8 i SFDR, men har inga mål för hållbara investeringar, vilket beskrivs i bilaga I i fondens prospekt som finns att läsa på https://finserve.se/fonder/aktiefonder/global-security-fund/.

Tematisk inriktning på totalförsvar, rymd och cybersäkerhet
Fondens inriktning är unik och ger goda riskspridningsegenskaper i en osäker tid. 
Syftet är att ge fondens investerare en exponering till den höga tillväxt som sektorerna ovan genomgår. En tillväxt som överstiger marknadens ger goda förutsättning för hög avkastning.

Fonden förvaltas av Joakim Agerback, med stöd av analytiker och ett erfaret Advisory Board. Advisory Board leds av Karl Engelbrektson, tidigare Sveriges Arméchef.

Fonden är dagligt handlad och finns på följande plattformar för teckning:Msave, Maxfonder, Alpcot, Avanza, Nordnet, SAVR, Fondmarknaden, AllFunds, Strivo och Länsförsäkringar 

Fonden har 5 års historik med god avkastning under en period av hög geopolitisk risk.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Försäljningschef Michael Gunnarsson-Ferm
+46 70 728 00 42
[email protected]

Förvaltare Joakim Agerback
+46 70 8 922 430
[email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
GSF-Logo.svg
Karl-Sparc.webp

Finserve Nordic AB är ett fondföretag och auktoriserad förvaltare med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bolaget grundades år 2006 och distribuerar bl a Nordic Factoring Fund, Finserve Micro Cap Fund och Finserve Global Security Fund. Finserve strävar efter en diversifierad och holistisk portföljstrategi.
Finserve Nordic AB står under tillsyn och kontroll av Finansinspektionen i Sverige, med tillstånd att bedriva verksamhet inkluderande förvaltning av UCITS, AIF, diskretionär portföljförvaltning (LAIF/LVF),och investeringsrådgivning.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.