beQpress
Pressmeddelanden
Nexar Group: Nexar Group ingår exklusivt optionsavtal med tv-mediabolaget Say N See med säte i Abu Dahbu, Förenade Arabemiraten. 

Nexar Group ingår exklusivt optionsavtal med tv-mediabolaget Say N See med säte i Abu Dahbu, Förenade Arabemiraten.

Optionsavtalet innebär att Nexar Group ger Say N See möjligheten att under tre månader förvärva rättigheterna till Nexars tv-reality format Football Dreamz på arabiska i följande territorium, Marocko, Algeriet, Tunisien, Libyen, Egypten, Bahrain, Tchad, Djibouti, Irak, Jordanien, Kuwait, Libanon, Mauretanien, Oman, Palestina, Qatar, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Somalia, Sydsudan, Sudan, Syrien och Jemen.

Say N See, som är holdingbolag till Charisma Group, charismagroup.tv, det ledande och innovativa tv-mediebolaget i regionen Mellanöstern. Sedan starten 2005 har Say N See och dotterbolaget Charisma Group genererat och producerat över 22 000 timmar innehåll i en mängd olika genrer och är den ledande oberoende skaparen av innehåll för tv i regionen, med speciell förståelse för lokal publik, affärsverksamhet och med en unik expertis i att utveckla innehåll som tilltalar tittare i nämnda territorium. Say N See har utbredd närvaro i arabvärlden med huvudkontor i UAE och ett nätverk av studior i Dubai, Abu Dhabi, Riyadh, Beirut och Kairo.

Vi ser fram emot spännande samarbete med Say N See på en expansiv tv-marknad.

I nämnda territorium finns en befolkning på över 484 miljoner där ca 84% i till exempel Saudiarabien och Egypten dagligen tittar på tv enligt analysföretaget Media Landscapes. Saudiarabien och UAE driver fotbollsindustrin i regionen och det är glädjande att vårt tv-reality format Football Dreamz, attraherar ledande tv-mediabolag i Gulfländerna där intresset för fotboll växer stort och där Football Dreamz kan bli en viktig plattform i att hitta och utveckla unga talangfulla spelare i framtiden säger Joachim Kamph, VD Nexar Group AB.

Den här informationen är sådan som Nexar Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 november 2023.

För ytterligare information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, VD Nexar Group AB
telefon +46 709 95 63 83, epost: [email protected]

Anders Petersen, CFO Nexar Group AB
telefon +45 2620 0696, epost: [email protected] 

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nexar Group Pressrelease 2023-11-27.pdf

Om Nexar

Nexar är ett globalt företag med tv-format inom fotboll, sport- och spelarmanagement med kontor i Sverige. Bolaget har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.