beQpress
Pressmeddelanden
Swedavia: Swedavia AB (publ) överväger att emittera hybridobligationer 

Swedavia AB (publ) överväger att emittera hybridobligationer

Swedavia AB (publ) utvärderar förutsättningarna för att emittera nya hybridobligationer i svenska kronor. Syftet med transaktionen är att skapa bästa möjliga finansiella flexibilitet i genomförandet 
av Swedavias strategi och uppdrag samtidigt som målen för Swedavias kapitalstruktur upprätthålls. 

EJ FÖR PUBLICERING, DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, KANADA, JAPAN ELLER AUSTRALIEN, ELLER I ANNAT LAND DÄR PUBLICERINGEN, DISTRIBUTIONEN ELLER OFFENTLIGGÖRANDET SKULLE VARA OTILLÅTEN ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Den 7 november 2023 klockan 12:00 kommer ett investerarmöte att hållas för den tilltänkta transaktionen.

Med förbehåll för rådande marknadsförhållanden förväntas hybridobligationerna emitteras i SEK och vara efterställda Swedavia AB (publ):s utestående seniora obligationer.

Hybridobligationerna förväntas ha en evig löptid och med första inlösenmöjlighet efter 5 år (non-call 5 year). Hybridobligationerna kan komma emitteras i både rörligt och fast format.

Nordea har anlitats som global koordinator och "joint bookrunner", och Danske Bank som "joint bookrunner", för den tilltänkta emissionen av hybridobligationer.

Mer information om Swedavias finansiering återfinns på www.swedavia.se/om-swedavia/finansiell-information.

Denna information är sådan information som Swedavia AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 oktober 2023 kl. 15:15 CET.


För mer information
 kontakta Robert Pletzin, presschef på Swedavia, på telefon 010-109 01 00 alternativt [email protected].

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
20231030 pressmeddelande hybrid svenska.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.