beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Intius lanserar auktionsplatsen Unitrader.com 
beQuoted nyhetsbrev - special 14 december 2005
Hej,

Intius lanserar en auktionsplats för varor och tjänster. Tanken är att köpare ska kunna få in offerter från hela EU. Om ett par veckor noteras bolaget på AktieTorget. Vi tycker att affärsidén är intressant. Därför ger vi ut ett specialnummer av nyhetsbrevet.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Intius lanserar Unitrader.com för omvända auktioner
» EU's inre marknad för varor och tjänster har blivit köparens marknad. Företagen tvingas använda allt mer sofistikerade metoder för att sälja sina produkter. Ett sätt är att uppvakta köpare som begär in anbud från hela EU.
   
I detta nummer
Intius

  

Intius lanserar Unitrader.com för omvända auktioner

EU's inre marknad för varor och tjänster är köparens marknad. Konkurrensen stärks och det geografiska området för var man kan anskaffa en produkt eller tjänst växer.

Samtidigt gäller att överproduktion är den gängse normen, på främst varumarknaden. Företagen tvingas använda en allt mer sofistikerad marknadsföring för att faktiskt kunna sälja sina produkter till konsumenterna.

Fortfarande är det dock konsumenterna som får söka upp producenterna när de vill göra ett inköp. Fast kanske inte så länge till...

Säljarna får bjuda på vad köparna vill anskaffa
Intius lanserar nu internethandelsplatsen Unitrader.com - en omvänd auktionssajt. Istället för att köparna får kontakta säljarna, blir det säljarna som får bjuda på de varor och tjänster som köparna önskar köpa.

Själva tjänsten fungerar enligt följande: Köparen vill köpa en tjänst eller vara och lägger då upp en auktion på Unitrader.com. Det är alltså köparen själv som initierar och betalar för auktionen.

Inför auktionen definieras kraven på produkten eller tjänsten. Det kan röra sig om att lägga ut en ritning, material- eller kvantitetsbeskrivning eller information om ett uppdrag som skall utföras.

Både öppna och slutna auktioner kan användas. Det vill säga både auktioner där säljarna kan se vad andra säljare erbjudit tjänster för, samt ett mer renodlat anbudsförfarande, där andras bud är dolda.

Auktioner på tjänster blir starten i Sverige
Sverige blir testmarknad. Här kommer Intius främst att satsa på auktioner för tjänster. VD Rickard Gillblad berättar att Unitrader.com skall lanseras på allvar i Sverige under första kvartalet 2006:

– Vi kommer att köra en lanseringsperiod under första kvartalet 2006. Köparna kommer då att få registrera sig och prova på tjänsten gratis, för att bli vana vid att använda den.

– Vi har velat hitta ett lanseringstema där vi kan bryta igenom. Erfarenheterna från andra framgångsrika internetföretag är just att det ofta börjat med en nisch där företaget har kunnat lyckas.

– Vårt nischtema blir "villa". Det vänder sig både till byggföretag, som skall bygga en villa på uppdrag, och till den självständige villabyggaren i form av en privatperson.

– Dessa kan lägga in rader för varje arbete som de vill ha utfört. Sedan kan de antingen välja flera leverantörer om de vill prisjaga, eller acceptera klumperbjudanden från någon eller några leverantörer för större volymer arbeten.

Prisskillnader kan jämnas ut med Unitrader.com
Den stora marknaden är naturligtvis inte Sverige, utan kontinenten. Under 2006 skall verksamhet påbörjas i Tyskland, Polen, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien. Rickard Gillblad upplyser om vad som skall driva tillväxten:

– I Europa finns väldigt stora prisskillnader på både varor och tjänster mellan de olika länderna, inte minst på byggsidan, vilket är bra för oss.

Marknadsföringen kommer till stor del att ske via internet:

– Den bästa marknadskanalen för att lansera nya internettjänster, är internet. När vi lanserar Unitrader.com kommer vi att lägga mesta marknadsföringen där.

– Vi kommer även att försöka hitta sätt att komma ut via "mun mot mun-metoden". Aktiviteter och tävlingar kan vara en väg.

Intius förväntar sig en stark tillväxt och hög lönsamhet
Än så länge har försäljningen inte kommit igång. För nästa år räknar Intius endast med att omsätta 0,5 miljoner kronor. Men sedan är det tänkt att försäljningen ska ta fart.

Det är framför allt kontinenten som ska bidra med en snabb tillväxt och en hög lönsamhet. Under år 2008 har Intius som mål att omsätta 29,2 miljoner kronor och redovisa en vinst efter schablonskatt på 16 miljoner kronor. Om man lyckas med det skulle det i så fall motsvara 21 öre per aktie och ett p/e-tal under 5 med dagens teckningskurs.

Det kommer att kosta från 10 euro och uppåt för en köpare att starta en auktion. Snittpriset kommer att vara runt 20 euro. För att omsättningen ska nå 29 miljoner kronor behöver det alltså genomföras 150.000 omvända auktioner under 2008.

Intius tror således på en hyggligt bred marknadsacceptans för att nå försäljningsmålet. Med en befolkning på drygt 300 miljoner personer inom EU, innebär det mellan tummen och pekfingret, att en person på 2.000 handlar genom Unitrader.com. Då har vi inte räknat med alla företag och organisationer inom EU, varför siffran egentligen kan vara lägre och målet ändå uppfyllas.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]


Nyemission     

Sista dag för teckning är fredagen den 16 december     

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 29 november - 16 december
  • Teckningskurs 1 kr per aktie
  • Minsta teckningspost är 5.000 aktier (5.000 kronor)
  • Emissionen uppgår till 3.000.000 kronor
  • Totalt 3.000.000 nya aktier emitteras
  • De nya aktierna motsvarar 4,0 procent av företaget
  • Styrelsen har åsatt företaget ett marknadsvärde om 71,6 Mkr före emissionen och 74,6 Mkr efter emissionen vid full teckning
  • Första handelsdag på AktieTorget beräknas bli den 29 december


Rickard Gillblad
VD Intius


– Idag är internet ett vedertaget arbetsinstrument och kommunikationsmedel i nästan alla branscher.




Såväl privatpersoner som företag
och offentlig sektor kommer att kunna använda Unitrader.com för sina upphandlingar.


Tjänster som kan komma ifråga berör arbetskraft inom byggnadsarbete och trädgårdsskötsel, eller tjänster inom barnpassning, restaurang- och lokalvårdsarbete.





Unitrader.com
En webbplats för
omvända auktioner



Unitrader.com klarar av att hantera både påslag för arbetsgivaravgifter, semesterersättning och minimilöner automatiskt, via den så kallade omvandlingsmotorn.


Omvandlingsmotorn behövs internationellt, då köparen måste ta hänsyn till de kostnader som tillkommer, för att korrekt kunna jämföra de olika buden mot varandra.


I den europeiska versionen av Unitrader.com kan bud lämnas i en valuta och läsas i en annan valuta.




Intius har cirka 2.800 aktieägare.


Styrelse
Kent Eriksson (ordf.)
Hans Pålsson
Marc Grue
Rickard Gillblad (vd)


Ladda hem prospektet


Teckningsanmälan

   
Intius hemsida

  

Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er