beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Först på börsen med vita hushållsnära tjänster 
beQuoted nyhetsbrev 16 november 2005

  

HomeMaid först på börsen med vita hushållsnära tjänster

Sedan i måndags är HomeMaid noterat på AktieTorget. HomeMaid är det första företaget på börsen som fokuserar på det snabbväxande området vita hushållsnära tjänster.

Företaget var tidigare ett helägt dotterbolag till Formo Services (AktieTorget), men har delats ut till Formos drygt 4.000 aktieägare. Börsvärdet vid en aktiekurs på 2,31 kr är 24 miljoner kronor.

Försäljning och resultat efter tredje kvartalet
I samband med noteringen presenterade företaget sin delårsrapport för januari till september. Omsättningen uppgick till 34,8 miljoner kronor (29,8). Tillväxten under 2005 ligger på 17 procent.

Resultatet efter finansiella poster blev 1,0 miljon kronor (0,0) och efter skatt 0,7 miljoner kronor (0,0). Per aktie motsvarar det 0,06 kr.

Tredje kvartalet har varit det enskilt bästa i HomeMaids historia, med ett resultat på 0,6 miljoner kronor efter finansnetto. Vinstmarginalen under kvartalet var 5,3 procent (3,7) och vinsten per aktie 0,04 kr.

Tre affärsområden inom HomeMaid
Affärsområdet Hushållsnära tjänster vänder sig till både företag och privatpersoner. Försäljning till privatpersoner ökar i takt med debatten om behovet av hushållsnära tjänster. Här märks barnfamiljer och äldre.

I Sverige har HomeMaid 33 procent av marknaden för vita hushållsnära tjänster. Bolaget har verksamhet på 14 orter. Affärsområdet står för 67 procent av företagets omsättning.

Affärsområdet Kontorsservice innefattar städtjänster till företag. Bland annat städas IKEAs varuhus i Sverige av HomeMaid. Kontorsservice står för 19 procent av företagets omsättning.

Affärsområdet Omsorg innehåller dotterbolaget Fixelina, som levererar service, omvårdnad, ledsagning och avlastning till främst kommuner. Omsorg står för 14 procent av företagets omsättning.

Stora företag är viktiga kunder
Bland HomeMaids kunder märks stora företag som Handelsbanken, Telia, Skanska, SEB, Coop, Länsförsäkringar och WM-data. Med dessa kunder har man tecknat centralavtal.

Kundföretagen erbjuder i sin tur HomeMaids hushållsnära tjänster till sina anställda som en löneförmån. Därmed blir det lättare att kombinera arbetsliv med familjeliv. Företagen vinner å sin sida ett bättre personalutnyttjande.

Marknaden kan växa med skatteavdrag
I debatten har diskuterats om skatteavdrag borde införas för hushållsnära tjänster.

Den borgerliga alliansen har uttryckt att 50 procent av kostnaden för hushållsnära tjänster borde kunna gå att dra av på skatten. Ett sådant avdrag skulle onekligen ge rejält bränsle till marknaden.

Nyligen sade dock den socialdemokratiska kongressen bestämt nej till skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Men inom vissa fackförbund pågår en omprövning.

HomeMaid verkar klara sig bra hur det än blir. Försäljningsökningen från 3 miljoner kronor år 2000 till uppemot 50 miljoner kronor i år imponerar. Tillväxtmöjligheterna som uppstår av eventuella framtida skatteavdrag får mer ses som en bonusmöjlighet.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]
   

Marknadsplats
AktieTorget
 
 
HomeMaid erbjuder
kundanpassade lösningar för alla typer av hushållsnära tjänster, omsorg i hemmet samt kontorsservice.
  
 

Åsa Keller
VD HomeMaid

 
Familjeservice
är en tjänst inom affärsområdet Hushållsnära tjänster.

Tjänsten kan innehålla tillsyn av barn eller avlastning i hemmet när någon är sjuk.
 
 

Stora företag kan erbjuda HomeMaids tjänster till personalen som en löneförmån.

 
 
Den svarta marknaden är HomeMaids svåraste konkurrent. 94 % av alla hushållsnära tjänster uppskattas vara svarta.

  


Nästa händelse
2006-03-17
Bokslutskommuniké 2005


Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Nyemission inom datasäkerhet

Företag får allt svårare att skydda sig mot dataintrång. Ju mer intern företagsinformation som finns digitalt desto större blir problemet. Ett svenskt företag som tror sig kunna lösa dessa problem är Pinion.

Pinion genomför en nyemission under november. Totalt vill man få in 10 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att:
  • Göra strategiska förvärv i Norden
  • Påbörja en expansion i England och Tyskland
  • Växa genom organisk tillväxt
  • Utveckla nya affärsområden inom IT-säkerhet

Den nordiska marknaden för IT-säkerhet värderas ifjol till 500 miljoner euro. På fem år förväntas den att fördubblas. Det ger en genomsnittlig årlig tillväxttakt på med än 15 procent.

Ständigt upptäcks nya säkerhetsbrister i de mest använda programvarorna. Det är inte heller ovanligt att hackers arbetar mot ersättning och säljer den information de kan komma över.

Pinions affärsidé är kort och gott att erbjuda datasäkerhet. Detta sker genom rådgivning, systemutformning, utbildning, övervakning och olika IT-säkerhetsprodukter.
 

Sista dag för teckning är onsdagen den 30 november     

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 10 – 30 november
  • Teckningskurs 8 kr per aktie
  • Minsta teckningspost är 1.000 aktier (8.000 kronor)
  • Emissionen uppgår till 10 miljoner kronor
  • Totalt 1.250.000 nya aktier emitteras
  • De nya aktierna motsvarar 20 procent av företaget
    Styrelsen har åsatt företaget ett marknadsvärde om 40 Mkr före emissionen och 50 Mkr efter emissionen vid full teckning
  • Avsikten är att notera aktierna under nästa år

Thomas Gullberg, VD för Pinion:


– Vi har bättre förutsättningar att kunna leverera god IT-säkerhet än våra konkurrenter.

– Vår ambitionen är att bli en av Europas bäst ansedda säkerhetskonsulter.

Klicka här om Du vill läsa VD-brevet


   

   
 
  


Samir Gerdtsson och
Thomas Gullberg
Pinions grundare

 
  
 
 
 


Ladda hem prospektet


Teckningsanmälan
   
Pinions hemsida
   

Styrelse
Rolf Ericsson (ordf.)
Peter Näslund
Hans Molund
Kenneth Gullberg
Christer Mellstrand
Samir Gerdtsson
John Lundh (suppleant)
   
TV-reklamen satte fart på försäljningen i Sverige

TV-reklamen för SodaStream under juli och augusti har haft god effekt i Sverige. Försäljningen av maskiner har ökat kraftigt under tredje kvartalet. Samtidigt ligger gas och smaker kvar på en hög nivå.

Försäljning och resultat efter tredje kvartalet
För de nio första månaderna har The Empire nått en nettoomsättning på 17,8 miljoner kronor (7,4). Nettoomsättningen är täckningsbidraget på försäljningen till butik, efter det att ersättningen till SodaStream Worldwide för varor och administrativt stöd har betalats.

Ökningen är alltså 140 procent av nettoomsättningen jämfört med samma period förra året. Även resultatet har förbättrats kraftigt. För de första nio månaderna blev det 1,6 miljoner kronor (-1,0). Det motsvarar en vinst per aktie efter schablonskatt på 0,18 kr.

VD Johan Kalling står fast vid den tidigare lämnade prognosen på en helårsvinst på 3,5 miljoner kronor. Bland annat står den viktiga julförsäljningen för dörren. En vinst på 3,5 miljoner kronor skulle motsvara 40 öre per aktie och ett p/e-tal på 13.

Ökat fokus på satsning i Norge
Trots att resultatet förbättrats med 2,6 miljoner kronor jämfört med förra året, har det ändå belastats med 1,6 miljoner kronor för satsningen i Norge. Utan kostnader för Norge skulle resultatet följaktligen ha varit det dubbla.

Kostnaderna för satsningen i Norge är dock större än så. I tillägg till de 1,6 miljoner kronor som belastat resultatet har ytterligare 1,2 miljoner kronor aktiverats.

Knut Henningsen har anställts som ny landansvarig från och med den 1 november. Han kommer närmast från Coca Cola. Under månadens första veckor har företaget kört reklam i norsk TV för SodaStream.

Tittar på förvärv
I en kommentar till delårsrapporten nämner Johan Kalling möjligheten till nyförvärv av kompletterande produktlinjer:

– Den svenska SodaStream-marknaden är bubblande och känns som en mycket bra satsning för The Empire. Vi börjar till och med titta på nyförvärv.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2006-02-24
Bokslutskommuniké 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Rejäl uppgångspotential i Svithoid Tankers

Svithoid Tankers har sex produkttankfartyg under byggnation. Fartygen kommer att börja levereras våren 2006 och sedan fortlöpande till och med år 2007.

Redan nu är fartygen befraktade på långa kontrakt och till villkor som uppfyller rederiets finansiella mål. Policyn är att endast ingå kontrakt som ger minst 20 procent avkastning på eget kapital och positivt kassaflöde från första dagen.

Svithoid Tankers ett rederi under uppbyggnad
Under årets första nio månader har bolaget inte haft någon nämnvärd omsättning. Omsättningen har uppgått till 1,9 miljoner kronor (0). Resultatet är -2,7 miljoner kronor (-0,6). Per aktie blir det -0,61 kr (-0,15).

Rederiet går dock i väntans tider. Leveransen av första produkttankern - Mt Vedrey Tora – väntas ske i januari 2006.

Att samtliga nybyggen redan står under långtidskontrakt gör att verksamheten får en hög grad av stabilitet.

Det två första tankfartygen kommer att befraktas av F.T. Everard & Sons Limited. Svithoid Tankers har ingått ett sjuårskontrakt med den brittiske tankfartygsoperatören.

Värdering av Svithoid Tankers
Svithoid Tankers tydliga finansiella mål gör det möjligt att värdera företaget med en rimlig grad av säkerhet.

Avkastningskravet 20 procent på eget kapital överstiger marknadens krav. Det sistnämnda kan vi sätta till 8 procent. Enkelt uttryckt skulle då Svithoid Tankers värderas till 2,5 gånger eget kapital per aktie.

Bolaget har 55,4 miljoner kronor i eget kapital, vilket blir 12,74 kronor per aktie. Här har hänsyn tagits till den senaste emissionen.

En multiplikation med 2,5 ger ett möjligt aktievärde på 31 kronor per aktie. Substansvärdet per aktie är 34 kronor. Dagens börskurs är 19 kronor.

Kloka investerare bör dock alltid ha en viss säkerhetsmarginal och inte betala fullpris för en aktie. Men det känns ändå som om säkerhetsmarginalen i Svithoid Tankers är väl tilltagen.

Företaget ger intryck av att vara välskött. Att marknaden inte värderar Svithoid Tankers högre kan bero på att det är relativt nystartat och okänt.

Sådana förhållanden brukar dock vara av övergående karaktär.

Under 2006 bör chanserna vara hyggliga att vi kan få se kurser runt 25 kr per aktie. Det ger en uppgångspotential på 30 procent.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]
   

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2006-02-28
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovision klarar resultatet

Ecovision har inkommit med siffrorna för årets första nio månader. Intäktsbortfallet kvarstår, men resultatet är oförändrat.

Försäljning och resultat efter tredje kvartalet
Försäljningen minskade med 8,5 Mkr till 46,1 Mkr (54,6 mkr), en nedgång med 15 %. Resultatet efter finansnetto klarade sig dock och uppgick till 3,6 Mkr (3,5 Mkr). Per aktie blev vinsten 1,99 kr (1,92 kr), en ökning med 4 %.

Under 2004 förlorade Ecovision delar av avtalen med FöreningsSparbanken, Handelsbanken och Nordea. Sammanlagt motsvarar dessa delar ett intäktsbortfall på 8,5 Mkr för 2005.

Nya order under tredje kvartalet
Försäljningen av Ecovision ProTrader i Finland har gått fortsatt bra under tredje kvartalet. Bland annat såldes flera nya abonnemang till Nordea.

Ikanobanken har fått en kursfeed till bankens webbtjänst. Ecovision driftar även en tjänst med fondgrafer. Vidare finns en ny kurslarmstjänst för boräntor. Ikanobankens kunder kan få meddelande via e-post om räntan hos ett visst bolåneinstitut bryter en viss nivå.

Svenska Dagbladets nya affärssajt N24 har fått en börsinformationsskärm som Ecovision utvecklat. Ecovision ansvarar även för den löpande driften.

God efterfrågan men kostnadsmedvetna kunder
Efterfrågan på kvalificerade informationssystem bedöms som fortsatt god. Samtidigt råder stor kostnadsmedvetenhet hos kunderna.

Förvärven av Newmedia och Delphi Finansanalys har stärkt Ecovisions närvaro på marknaden. Flera av de större kunderna vill ha en helhetsleverantör för finansiell information.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden
   
Nästa händelse
2006-02-14
Bokslutskommuniké 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er