beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: CoolGuards försäljning upp 300 procent 
beQuoted nyhetsbrev 25 oktober 2005
Hej,

Christer Jönssons analyser i förra numret blev mycket uppskattade. I det här numret följer han upp med intervjuer av CoolGuard och The Empire. Därutöver kan Du läsa om sex andra företag.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

CoolGuards försäljning upp 300 procent
- Och det ser ut att fortsätt
a
» CoolGuard redovisar en fortsatt bra försäljning. En avsiktsförklaring med danska Danfoss A/S öppnar upp för distribution genom ett hundratal försäljningsbolag, återförsäljare och distributörer över hela världen.
   
El-Giganten tror på stor framgång för SodaStream i Danmark
» beQuoted tar pulsen på The Empire. Vi har intervjuat Johan Kalling som är vd på företaget. Nyligen meddelades att The Empire slutit ett avtal med El-Gitanten om att sälja SodaStream i Danmark.
   
Elverket följer upp analys med stark rapport
»
Elverket följer upp beQuoteds analys i förra nyhetsbrevet med en stark rapport för tredje kvartalet 2005. Trots en mild höst med lägre elfakturor som resultat har Elverket lyckats förbättra resultatet rejält. 
Elverket
Epax tar corner i Formo Services
» Förvaltningsbolaget Epax har lovat att teckna aktier för 11,5 miljoner kronor i den kommande nyemissionen i Formo Services.
Formo Services
Mellanrapport från Central Asia Gold
»
Central Asia Gold meddelar att man under 2005 kommer att producera mer än 300 kg guld.
Central Asia Gold
IGE förvärvar andel i Dalsland
» Prospekteringsföretaget International Gold Exploration IGE har ingått ett samarbete med Yield (Göteborgslistan) om guldprospektering i Dalsland.
International Gold 
Exploration
ONE ska göra direktreklam rumsrent
» – Nu ska direktreklam bli rumsrent, säger Jerker Stenberg, Vd för ONE Media som sysslar med direktmarknadsföring.
ONE Media
Ökade intäkter och kostnader i Cint
» Undersökningsföretaget Cint rapporterar en ökad försäljning till 5,8 Mkr för årets nio första månader (3,7). Resultatet efter finansnetto hamnade på 1,3 Mkr (1,1). Nästan halva försäljningen genererades från utlandet.
Cint

  

CoolGuards försäljning upp 300 procent
- Och det ser ut att fortsätta 

CoolGuard redovisar en fortsatt bra försäljning. En avsiktsförklaring med danska Danfoss A/S öppnar upp för distribution genom ett hundratal försäljningsbolag, återförsäljare och distributörer över hela världen.

CoolGuards vd Lars G Ericsson intervjuas av beQuoted.

CoolGuard redovisar vinst i tertialrapport
CoolGuard har kommit med sin andra tertialrapport för 2005, för perioden januari – augusti. Försäljningen uppgick till 9,7 Mkr - en ökning med 300 % jämfört med samma period i fjol.

Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,8 Mkr - en förbättring med 4,2 Mkr jämfört med förra året. Vinstmarginal uppgick till goda 8,7 %.

CoolGuard räknar ändå med att förbättra marginalerna väsentligt framöver. En markant ökad försäljning under tredje tertialet 2005 och under 2006 förväntas bidra till detta.

Letter of Intent med Danfoss A/S
Under perioden har intensiva förhandlingar förts med danska Danfoss A/S. Verkstadsföretaget omsätter 20 miljarder kronor, bland annat inom kylsystem. Försäljning sker genom 118 försäljningsbolag samt 107 återförsäljare och distributörer över hela världen.

Förhandlingarna har lett fram till en avsiktsförklaring som förväntas ge Danfoss exklusiva rättigheter på global basis att marknadsföra och försälja CoolGuards system för kontroll av kyltemperaturer till dagligvaruhandeln.

Leveranser till hotellkedja och till Sabbatsbergs sjukhus
Avtal har tecknats med en större hotellkedja för leveranser av system i Sverige. Hotellkedjan har ett trettiotal hotell i Sverige och ett stort antal utomlands. De första leveranserna har genomförts och installationer kommer att ske löpande. CoolGuard ser en potential i att även genomföra installationer i hotellkedjans internationella verksamhet.

De första leveranserna till Medirest har genomförts till verksamheten på Sabbatsbergs sjukhus. Medirest levererar måltider till sjukvården, äldreboenden, skolor och andra offentliga måltidsmiljöer.

Nedjusterad prognos för 2005
Förhandlingarna med Danfoss A/S har medfört att den europeiska försäljningsverksamheten legat nere. Prognosen för 2005 justeras ned till en försäljning på 23 miljoner kronor och ett resultat efter finansnetto på 6 miljoner kronor.

Efter schablonskatt motsvarar det 71 öre per aktie och ett p/e-tal på 35, baserat på dagens aktiekurs på 25 kr. CoolGuard har dock ackumulerade förlustavdrag på närmare 8 miljoner kronor och kommer inte att betala någon skatt under 2005.

Intervju med CoolGuards VD Lars G Ericsson
beQuoted har intervjuat CoolGuards vd Lars G Ericsson, med anledning av företagets Letter of Intent med danska Danfoss A/S.

beQuoted: - Ni har nu tecknat ett Letter of Intent med Danfoss. Varför har de valt att teckna avtal med just CoolGuard?

Lars G Ericsson, vd på CoolGuard svarar:

– Danfoss är ett över 70 år gammalt företag med en stark position inom kylsystem för dagligvaruhandeln. De ser ett behov av att komplettera sina system med våra typer av lösningar.

– Att de valde just CoolGuard beror till stor del på att vi uppnått ”Proof of Concept” med våra produkter. Vi har tagit oss in hos stora kunder som ICA inom dagligvaruhandeln och IKEA inom Hotell och Restaurang och därmed bevisat värdet i våra produkter.

beQuoted: – Vilken potential ser ni i avtalet med Danfoss?

– Vi kommer mycket snabbare ut på marknaden inom dagligvaruhandel. Många av de distributörer som idag arbetar åt Danfoss skulle vi själva försökt att kontraktera och inlemma i vårt distributörsnät.

– För Horeca-segementet kommer vi dock själva att bygga upp distributionen. Men vi utesluter inte att vi kommer att ha ett samarbete med Danfoss även inom detta segment.

beQuoted: – Förhandlingarna med Danfoss gjorde att ni tvingades sänka prognosen för 2005. Hur ser du på prognosen för 2006 som ni lämnade i noteringsprospektet, med en omsättning på 55 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 20 miljoner kronor?

– Vi räknar med att nå prognosen även utan Danfoss. Hela debatten om livsmedelssäkerhet ökar intresset för våra lösningar och vi känner en väldig aktivitet i marknaden.

– Livsmedelslagen säger att alla företag som förvarar och säljer livsmedel måste göra egna kontroller. Vi förväntar oss att kunna presentera flera intressanta nyheter den närmaste framtiden.

– Priset för våra produkter är 80 procent komponenter och 20 procent ”handpåläggning”, det vill säga montage och installation. När vi når större volymer för komponenterna kan vi sänka inköpspriserna med 25 till 30 procent, och det slår igenom direkt i resultatet.

Analys av CoolGuard
CoolGuard ger intryck av att vara mycket välskött företag. Redan prognosen för år 2006 på en omsättning på 55 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 20 miljoner kronor indikerar ett resultat per aktie efter schablonskatt på uppemot 2:30 kr per aktie.

Baserat på dagens aktiekurs på 25 kr blir det ett p/e-tal på 11. Och det kan som sagt bli bättre om den avsiktsförklaring som CoolGuard slutit med Danfoss A/S kan realiseras i ökad försäljning.

Tittar man längre fram i tiden mot 2007 – 2008 är det troligt att tillväxten fortsätter. Lönsamhetskraven i detaljhandeln kan förstärka tillväxten, då handlarna kan spara pengar på CoolGuards system.

För höga temperaturer förstör maten, men för låga temperaturer gör maten dyrare. CoolGuard uppskattar att en genomsnittlig butik kan spara tio procent av sina energikostnader för kylar och frysar, genom att ha rätt temperatur i kyldiskarna.

För en medelstor butik motsvarar det 18.000 kr om året. Den totala årliga besparingen av CoolGuards system för en medelstor butik uppskattas till 93.000 kr. Besparingen fördelar sig enligt följande: 

• Minskad arbetstid för att kontrollera temperaturer (55.000 kr),
• Minskad kassation av förstörda matvaror (20.000 kr) och
• Lägre energikostnader (18.000 kr).

Samtidigt skall prognoser tas med en nypa salt. Det är vanligare att de underskrids än överskrids. Inte heller kan det uteslutas att CoolGuards snabba expansion leder till att de måste göra en mindre nyemission för att bibehålla en sund finansiell ställning.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]
   

Marknadsplats
AktieTorget


CoolGuard utvecklar trådlösa system
för övervakning av livsmedelstemperaturer inom handel och restaurang. CoolGuards system förhindrar att livsmedel blir för varma så att bakterietillväxten kommer igång.






Danfoss har 54 fabriker i 20 länder och tjänade 1,4 miljarder kronor före skatt 2004. 

Centralenhet  & givare
En givare monteras i kyldisken eller i frysen. Systemet larmar automatiskt om temperaturen i kyldisken är på väg att bli för hög.

Tidigare prognos för 2005 var en försäljning på 29 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 10 miljoner kronor.






  

CoolGuards system använder GSM-nätet för att skicka temperaturinformation från kyldiskarna till ett centralt datasystem. Informationen presenteras sedan lättöverskådligt på internet. Butiken, storköket eller restaurangen behöver således inte installera någon extra programvara.


Danfoss har 107 distributörer och 118 egna försäljningsbolag. Genom avtalet med Danfoss uppnår CoolGuard en heltäckande försäljningsorganisation mycket snabbare.


Horeca står för Hotell, Restaurang och Café.











Livsmedelslagen säger att alla företag som förvarar och säljer livsmedel, inklusive detaljhandlare och restauranger, måste genomföra regelbundna kontroller av kyl- och frysdiskar för att säkerställa rätt temperatur, så kallad egenkontroll.








Marknaden i Norden för CoolGuards lösningar bedöms vara värd 3,5 miljarder kronor. I övriga Europa bedöms marknaden vara värd 48,5 miljarder kronor.




 
Nästa händelse
2006-02-17
Bokslutskommuniké 2005


Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

El-Giganten tror på stor framgång för SodaStream i Danmark

beQuoted tar pulsen på The Empire. Vi har intervjuat Johan Kalling som är vd på företaget. Nyligen meddelades att The Empire slutit ett avtal med El-Giganten om att sälja SodaStream i Danmark.

Avtal med El-Giganten öppnar Danmark
El-Giganten har tecknat avtal med The Empire om att sälja SodaStream i Danmark. Sedan tidigare säljs produkten i Sverige, Norge och Finland. SodaStream säljs nu i över 1.000 butiker i olika butikskedjor.

Enligt El-Gigantens danske försäljningschef, Lasse Wehlast, har kunderna efterfrågat SodaStream under lång tid. Därför tror man på en stor försäljningsframgång för produkten i Danmark.

Johan Kalling, vd på The Empire:

– Avtalet med El-Giganten är på nordisk basis. Men försäljningen kommer tills vidare att ske i El-Gigantens butiker i Danmark och Sverige, där vi kan köra direktdistribution. Totalt sett kommer 70 butiker i Danmark och Sverige att sälja SodaStream. Det är ett värdefullt tillskott för oss.

TV-reklam ska dra igång Norge
I The Empires halvårsrapport kan man läsa att starten i Norge har gått trögt. Men eftersom Norge bedöms vara en viktig marknad med stor potential skall utvecklingen där prioriteras.

beQuoted: – Nu har det gått nästan två månader sedan halvårsrapporten. Hur går det i Norge?

– Utvecklingen i Norge går fortfarande trögt. Vi har 50 butiker just nu och det är 300 butiker mindre än vad vi hade räknat med.

– Bland de stora butikskedjorna finns ett stort intresse för SodaStream, men marknaden är i ett tillstånd av "vänta och se". Ingen vill vara först.

– För att få fart på utbyggnaden av distributionen kommer vi att köra TV-reklam i november. Det hoppas vi skall göra att butikskedjorna tycker att de har väntat länge nog...

beQuoted: – Har ni kommit igång i Finland också?

– I Finland finns vi för närvarande i fem Onoff–butiker.

– Vi har lyckats med rekryteringen av en account manager i Finland och vi ser en klar potential på den finska marknaden.

Prognosen ligger fast
I delårsrapporten sänkte The Empire prognosen för helåret från en vinst på 7,9 miljoner kronor efter finansnetto till en vinst på 3,5 miljoner kronor.

beQuoted:  – Står ni fast vid den nedjusterade prognosen?

– Sedan vi sänkte prognosen har Sverige gått lite bättre än förväntat och Norge lite sämre. Så på det hela taget står vi fast vid prognosen.

– Vi kommer dock att vara försiktiga med att lämna långtidsprognoser framöver. Tidigare prognoser har gjort att vi har bränt oss på fingrarna. Vi kommer att nöja oss med att lämna generella uttalanden om marknadernas utveckling.

beQuoted: – Ni nämnde i delårsrapporten att försäljningen av smaker och gaser gått över förväntan. Har ni planer på att satsa mer på den delen?

– Vi ser livsmedelsbutikerna som en mycket intressant distributionskanal. Vi räknar med att kunna presentera lite nyheter på det området inom några veckor.

beQuoteds analys
Första halvåret 2005 gjorde The Empire en vinst på 0,7 miljoner kronor efter finansnetto. Prognosen för helåret 2005 är en vinst på 3,5 miljoner kronor.

Andra halvåret är starkare än det första. Sommarmånaderna juli och augusti samt försäljningen vid jul är viktiga. Avtalet med Danmark och satsningen på TV-reklam i Norge i november bör skapa goda förutsättningar för att prognosen nås.

En vinst på 3,5 miljoner kronor blir en vinst på 40 öre per aktie efter schablonskatt. Vid dagens kurs på 4,52 kr blir det ett p/e-tal på 11 – 12. Inte mycket för ett företag med ett dominerande varumärke.

Men The Empire är en aktie som man skall äga långsiktigt. Avsikten är att företaget skall bli ett ”hus” för intressanta detaljhandelsprodukter. SodaStream är bara första anhalten. Via ett väl utvecklat marknadskunnande skall företaget hjälpa nya produkter ut på marknaden.

På sikt vill The Empire nå tio produktlinjer inom retail. Man vill ha ett aktivt ägande i de produktföretag som man knyter till sig. Målet är att uppfattas som "innovativt och trendkänsligt" och vara ett företag som "gärna utmanar det etablerade".

Den framgångsrika lanseringen av SodaStream visar att The Empire kan ha goda förutsättningar att lyckas. Har man visat att man kan lyckas med en uppgift en gång är chansen naturligtvis större att man kan göra om bravaden.

The Empire har ett starkt personalteam med god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Att dessa personer följer pilotskolan och har ett stort eget ägande i bolaget är positivt.

Lyckas ledningen kan företaget uppnå stabila vinster som står sig väl oavsett konjunktur.

The Empire kan komma att betraktas som en väderbeständig aktie och kanske bli en favorit på börsen. Dagens börsvärde kring 30 miljoner kronor kan då te sig som synnerligen förmånligt. Men det krävs ett antal års tålamod innan The Empire eventuellt kommer dit.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]
   
Tidigare publicerade artiklar om The Empire:
» Försening men ingen försämring
» The Empire gör nypremiär med SodaStream

Marknadsplats
AktieTorget







Flaskorna som SodaStream använder har en speciell skruvkapsyl som ger bättre förslutning. Istället för att kolsyran försvinner efter några dagar i kylskåpet som hos vanliga läskflaskor, stannar kolsyran kvar under längre tid.





Norrmännen dricker nästan dubbelt så mycket kolsyrad dryck per capita som svenskarna.




Johan Kalling
VD The Empire

Västvärldens befolkningar dricker allt mer kolsyrat vatten. I Sverige fördubblades konsumtionen av kolsyrat vatten från 10 liter till 20 liter per person och år mellan 1992 och 2003. Istället för att släpa hem vattnet erbjuder SodaStream ett sätt att tillverka eget kolsyrat vatten.


Hint of Fruit
Lätt smaksatt bordsvatten


De nordiska länderna har bra kranvatten. Blindtester visar att konsumenterna inte känner någon skillnad på köpt vatten och kranvatten.


SodaStream kan antingen användas för att göra kolsyrat vatten eller läsk hemma. Bland läsksmakerna finns klassiker som Cola Light, fruktsmaker som Red Berry Mix och Pink Grapefruit eller vitaminläsk som Orange Mango Vitamin C.



SodaStream är världsledande inom hemläsk med en global marknadsandel på 74 %. 







 
 
 






Nästa händelse
2005-11-09
Delårsrapport Q3 2005


Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
Elverket följer upp analys med stark rapport

Elverket följer upp beQuoteds analys i förra nyhetsbrevet med en stark rapport för tredje kvartalet 2005.

Hösten har varit osedvanligt mild. För villaägare och många andra betyder det lägre elfaktura för uppvärmningen. Elverket i Vallentuna kan trots detta presentera ett rejält förbättrat resultat.

Ökad omsättning och fördubblat resultat
Nettoomsättningen till och med tredje kvartalet 2005 ökade med 46 procent till 185,3 miljoner kronor (127,0). Resultatet efter finansiella poster uppgick till 18,6 miljoner kronor (9,7). Och vinsten per aktie hamnade på 2,06 kr (1,08 kr).

Resultatet har stärkts med 2,7 miljoner kronor jämfört med föregående år som en följd av förlängda avskrivningstider. Det är vissa eldistributionsanläggningar som har fått avskrivningstiden förlängd från 15 år till 30 år. Därmed skall avskrivningstiden bättre motsvara eldistributionsanläggningarnas faktiska nyttjandeperiod.

Ytterligare en positiv engångseffekt på 1,5 miljoner kronor har uppstått som en följd av övergången till redovisning enligt den nya standarden IFRS.

Tar man hänsyn till dessa effekter blir jämförelseresultatet 14,3 miljoner kronor och jämförelsevinsten per aktie 1,59 kr. Den underliggande verksamheten kan därmed redovisa en vinstökning med 47 procent jämfört med föregående år.

Ökad försäljning av el till externa kunder bakom tillväxten
Den goda tillväxten följer av att Elverket varit framgångsrika i att sälja el till externa kunder (det vill säga till andra kunder än de som redan har sitt nät hos Elverket). El köps via elhandelsplatsen Nord Pool och säljs sedan vidare. Elhandelsverksamheten motsvarar nu två tredjedelar av koncernens försäljning.

Nyligen meddelades att Elverket har tecknat avtal om medlems-el med Brandmännens Riksförbund. Brandmännen är en facklig riksorganisation som samlar 9.000 medlemmar inom räddningstjänsten i Sverige.

Avtalet innebär att medlemmarna får rabatt på gällande elpris, när de byter elleverantör. Owe Fröjd, informationsansvarig på Brandmännens Riksförbund, säger i en kommentar att Brandmännen valde Elverket för att de under lång tid tillhört de elleverantörer som haft de lägsta priserna.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2006-02-28
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Epax tar corner i Formo Services

Förvaltningsbolaget Epax har lovat att teckna aktier för 11,5 miljoner kronor i den kommande nyemissionen i Formo Services. Inkluderas Epax nuvarande aktieinnehav kommer Epax att äga drygt 10 procent av Formo.

Emissionslikviden ska användas för Formos köp av tyska Herkules-gruppen. Totalt ska aktier för 23 miljoner kronor emitteras, varav Epax tecknar hälften och resten tecknas av Eremas Finans och de tyska säljarna av Herkules.

Maximalt kommer 100.000.000 nya aktier att ges ut till kursen 23 öre per aktie. Dessutom vill Formo ha möjligheten att ge ut ytterligare 30.000.000 aktier via skuldebrev med tillhörande optionsrätter. Den senare emissionen skall ses som en extra reserv.

Formellt är det Formo-koncernens största bolag Hedson Technologies som köper Herkules. Tanken är att Herkules ska konsolideras i Hedson retroaktivt per den 1 oktober 2005.

Ytterligare finansiering av förvärvet kommer att ske genom lån via Hedsons ordinarie bankförbindelse och dels från nya långivare. Hur mycket som behöver lånas kan Formo inte avslöja, eftersom man har avtalat med de tyska säljarna om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Vi får vänta på bokslutskommunikén för helåret 2005 för att se hur mycket lån som Formo Services har tagit upp. Bokslutskommunikén släpps den 16 mars 2006.

Det var den 25 augusti som Formo Services meddelade att man förvärvar Herkules Lift GmbH, ett steg i renodlingen av koncernen till ett industri- och miljöföretag. Herkules kommer att dubbla Formo-koncernens kassaflöde och vinsten per aktie enligt Formos vd Jan Ahlström.

Förvärvet av Herkules innebär en maximal utspädning om 20 procent av bolagets aktiekapital. Det är mer än de 17 procent som vi tidigare uppgivit, men fortfarande en mycket liten utspädning.

Emissionsbeslutet ska fattas vid en extra bolagsstämma den 2 november 2005.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-10-31
Notering av HomeMaid på AktieTorget
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Mellanrapport från Central Asia Gold

Central Asia Gold meddelar att man under 2005 kommer att producera mer än 300 kg guld.

300 kg guld motsvarar drygt 9.000 oz. Världsmarknadspriset har legat på 450 USD/oz i genomsnitt under maj - oktober. Det innebär att guldet är värt drygt 4 MUSD, eller uttryckt i svenska kronor mer än 30 miljoner.

Den största mängden guld kommer från Artelj Tyva som ännu inte konsolideras i koncernen. Därför kan vi inte sätta ett likhetstecken mellan värdet på guldet och koncernen omsättning, men vinsten hamnar under alla omständigheter i Central Asia Gold.

Central Asia Gold ger en uppdatering av läget i Ryssland.

Kopto har fått ökat kapacitet för guldproduktion
En uppgradering av processanläggningen på Kopto har ökat kapaciteten för malmbearbetning till 3 ton per timme (tidigare 2 ton/timme).

När anläggningen arbetar för full kapacitet kan den producera omkring 300 gram råguld (slig) per dag.

Lovande resultat från provborrning på Kopto
Med bolagets mobila borrigg har Central Asia Gold genomfört en begränsad extra utvärdering av Koptofyndigheten. Syftet med borrningarna var att testa Kopto på djupet för att fastställa om det kan finnas mer guldreserver än de för närvarande fastställda.

Borresultaten var uppmuntrande och man hittade mer guld. Det visar att produktionslängden kanske kan bli längre än tidigare beräknat.

Utbyggnadsprogrammet på Tardan pågår
Borresultaten från Kopto kommer inte att ändra bolagets produktionsstrategi på kort sikt. Såsom tidigare kvarstår fokus inom Tardan/Kopto-blocket på att sätta igång det nya gravimetriska* anrikningsverket på Tardan under andra halvåret 2006.

Projekteringen av själva processanläggningen håller på. Och utbyggnadsprogrammet har inletts med bland annat markröjning, högspänningsuppkoppling och bostadsbaracker.

Artelj Tyva har producerat 290 kg guld
Central Asia Golds nya dotterbolag Artelj Tyva (förvärvet är under slutförande) har producerat 290 kg guld under tiden maj till tidiga oktober. Under motsvarande period 2004 blev produktionen 267 kg guld.

Produktionen kommer att fortgå ett par dagar till i oktober varefter produktionssäsongen avslutas. Därefter kommer Artelj Tyva att juridiskt ombildas till ett aktiebolag och Central Asia Golds dotterbolag OOO Tardan Gold ta över ägandet.
-----------------------------------------------------------------
* Gravimetrisk anrikning = anrikning genom krossning och malning

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-11-25
Delårsrapport Q3 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
IGE förvärvar andel i Dalsland

Prospekteringsföretaget International Gold Exploration IGE har ingått ett samarbete med Yield (Göteborgslistan) om guldprospektering i Dalsland.

Samarbetet gäller undersökningstillstånden Solvik nr 1 och 2 i Bengtsfors kommun. I området har ett stort antal block med höga halter av koppar, silver och guld påträffats.

Under hösten 2005 kommer markgeofysiska mätningar, dikesgrävningar och provtagningar att genomföras.

Tidigare var det mineralbolaget Archelon Svenska AB som ensamt ägde undersökningstillstånden. Undersökningstillstånden kommer nu till hälften att ägas av IGE, som lovat att stå för hela kostnaden i nästa fas av undersökningen.

Archelon Svenska kommer att bli ett dotterbolag till Yield. Beslutet ska fattas vid en extra bolagsstämma i Yield den 25 oktober.

IGE söker efter koppar i Björnsmåla
IGE har fått tillstånd av Bergsstaten att leta efter kopparfyndigheter i Björnsmåla uppger Norrköpings Tidningar (NT). Björnsmåla ligger mellan Valdemarsvik och Rullerum.

Det är dels tidigare information samt nya observationer av bolagets geologer som har skapat intresse kring området.

Enligt NT uppgår undersökningsområdet till 700 hektar. IGE måste emellertid först ta fram en arbetsplan för hur man tänker gå till väga. Efter undersökningen måste bolaget återställa markområdet i tidigare skick. Det är sällan som ett undersökningstillstånd leder fram till ett brytningstillstånd.

    
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
   
Nästa händelse 2005-11-23
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE ska göra direktreklam rumsrent

– Nu ska direktreklam bli rumsrent, säger Jerker Stenberg, vd för ONE Media som sysslar med direktmarknadsföring.

Idag handlar direktmarknadsföring (DM) om så mycket mer än reklam i brevlådan. Internet, SMS, MMS är alla kanaler på frammarsch. Även digital-TV kommer att ge DM ökad betydelse.

Därför har ONE gått med i Sveriges Reklamförbund. Syftet är att lyfta fram DM och driva branschfrågor.

– Sveriges Reklamförbund vill bidra till att denna kommunikationsdisciplin tar mer plats och utvecklas. Vi har hittills saknat en drivande kraft inom förbundet som vill ta sig an frågor rörande DM, säger Anna Serner, vd på Sveriges Reklamförbund.

Det är naturligt att kunderna i allt större utsträckning vill mäta och förutse hur reklamkronorna används på bästa sätt. DM stödjer detta genom målgruppsanalys och responsmöjlighet.

Bland ONE’s kunder finns Bonniers, MasterFoods, Kellogg’s, Aftonbladet, American Express, Danske Bank och Röda Korset.

ONE får uppdrag från Skottland
Macdonald Aviemore Highland Resort i Skottland har valt ONE som kommunikationspartner för sin lansering i Norden.

Macdonald Aviemore Highland Resort är en av Europas största konferensanläggningar. Den öppnades förra året och erbjuder konferensmöjligheter för 1.000 personer, mässhall, SPA, golf med mera.

ONE’s uppdrag blir inledningsvis att arbeta fram en strategisk plan i syfte att bygga upp kännedomen om anläggningen bland utvalda målgrupper på den nordiska marknaden. Senare ska ONE genomföra en säljinriktad kampanj där DM utgör kärnan.

Uppdraget inleds under oktober och kommer löpa under minst ett år. De första kampanjerna planeras rulla ut under december.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2005-11-24
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ökade intäkter och kostnader i Cint

Undersökningsföretaget Cint rapporterar en ökad försäljning till 5,8 Mkr för årets nio första månader (3,7). Resultatet efter finansnetto hamnade på 1,3 Mkr (1,1). Nästan halva försäljningen genererades från utlandet.

Cint är en "vertikal marknadsplats" för undersökningsindustrin. Företaget driver en marknadsplats där den handlade tillgången är åtkomsten till privatpersoner.

Kostnaderna har stigit under året på grund av ökade satsningar på produktutveckling, systemutveckling, försäljning och partnerskapande. Dessa kostnader kommer att öka ytterligare under fjärde kvartalet och nästa år.

Hade kostnaderna för systemutvecklingen aktiverats hade emellertid kostnaderna varit nästan 0,9 miljoner kronor lägre.

Ett antal nya kunder har tillkommit. Bolaget upplever att acceptansen för internetgenererade undersökningar ökar snabbt i Europa, från en i förhållande till USA mycket låg nivå.

Under tredje kvartalet sjösattes www.snabbasvar.se som är ett alternativ till befintliga tjänster inom omnibushantering. Tjänsten är flexiblare, betydligt billigare och ger snabbare svar.

Nya partners under perioden är:
• Bankier.pl S.A. - den i särklass största ekonomisajten i Polen.
• Projekthuset AB - säljer en sponsorlösning till Sveriges föreningar.
• Nightlife.se - driver en ungdomscommunity i Sverige.
• Student.se - driven en sajt riktad mot studenter.

    
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er