beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Björn Borg på ny marknad före årsskiftet 
beQuoted nyhetsbrev 14 september 2005
Hej,

En bra rubrik ska sammanfatta det väsentliga. Som läsare har Du rätt att få en tydlig överblick och själv kunna välja vad Du vill läsa.
Vi har därför ändrat rubriksättningen i nyhetsbrevet för att det ska bli lättare att hitta, lättare att läsa och förhoppningsvis lite roligare.
Vi hoppas att Du också tycker det.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Björn Borg på ny marknad före årsskiftet
» Björn Borg är starkare än någonsin... Så inledde Nils Vinberg sitt anförande på Småbolagsdagen den 7 september. Nils Vinberg är VD för WBM, bolaget som har rätten till varumärket Björn Borg.
   
Equity Dynamics tar korta positioner
» Equity Dynamics verksamhet vilar på en enda målsättning: att öka värdet för bolagets aktieägare genom aktiv handel med finansiella instrument.
Resultatet mer än fördubblat under första halvåret
» Året har börjat bra för Elverket. Tillväxten i elhandeln har visserligen planat ut under andra kvartalet och antalet kunder var oförändrat jämfört med första kvartalet.
Elverket Vallentuna
Ökad guldproduktion genom förvärv, utbyggnad och intrimning
»
Köpet av det guldproducerande företaget Artelj Tyva för 2 miljoner USD har säkrats och köpeskillingen är betald.
Central Asia Gold
Försening men ingen försämring
»
The Empire redovisar en nettoomsättning på 12,1 Mkr (4,3 Mkr) för det första halvåret 2005. The Empires nettoomsättning består av det så kallade täckningsbidraget i dotterbolaget Soda-Club Scandinavia.
The Empire
En vändning kan vara på gång
» Impact Europe redovisar ökat resultat trots lägre omsättning för första halvåret 2005. Bolaget anser att halvåret inneburit en god utveckling.
Impact Europe
Kommersialisering i fokus hos Accelerator
» Accelerator (tidigare Optovent) blickar framåt och fokus ligger nu på kommersialisering av projekt. 
Accelerator
Rustat för fortsatt prospektering
» International Gold Exploration IGE har rustat sig inför alla intressanta projekt och prospekteringar som bolaget är involverat i.
International Gold 
Exploration
Högt oljepris kan ge betydande utdelningar
»
PA Resources aktie har utvecklas starkt i takt med att priset på olja har stigit till till nya rekordnivåer samtidigt som bolaget förvärvat flera oljekällor.
PA Resources
Stärkt ställning i den finska apotekshandeln
»
Wilh. Sonessons stärker sin ställning i den finska apotekshandeln genom att förvärva Novameds produkträttigheter.
Wilh. Sonesson
ONE Media stärker balansräkningen
»
ONE Media har för räkenskapsåret 2004/2005 lyckats förbättra sig på många sätt; omsättningsmässigt, resultatmässigt, soliditetsmässigt och likviditetsmässigt. 
ONE Media
Fördubblad försäljning av Glycosorb i Sverige
» Glycorex redovisar en omsättning på 3,6 Mkr (1,9 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -9,7 Mkr (-9,9 Mkr).
Glycorex
Magic House tyngs av satsningar i Sverige
» Magic House redovisar en ökad försäljning och ett minskat resultat för första halvåret 2005.
Magic House
Ecovisions kostnadsbesparingar börjar ge effekt
» Ecovision redovisar en omsättning på 31,8 Mkr (37,6 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till 2,4 Mkr (2,6 Mkr).
Ecovision
Tidigare från beQuoted

Formo Services kan dubbla vinsten

2005-09-06 10:18
   
Starbreeze på rätt köl igen
2005-09-01 12:23
   
Björn Borg öppnar nya marknader med tennisskor
2005-08-23 11:47
   
Medicover stark rapport - ökar tempot i Polen
2005-08-23 11:47
   
Wilh. Sonesson säljer Naturapoteket
2005-08-23 11:47

  

Björn Borg på ny marknad före årsskiftet

Björn Borg är starkare än någonsin... Så inledde Nils Vinberg sitt anförande på Småbolagsdagen den 7 september. Nils Vinberg är VD för WBM, bolaget som har rätten till varumärket Björn Borg.

VD nöjd efter starka siffror
Nils Vinberg kommenterade halvårsrapporten och WBM:s finansiella utveckling.

– Resultatet på 12 månaders rullande går åt rätt håll och uppvisar en jämn tillväxt. Vi har ett bra kassaflöde och en stark balansräkning.

– Andra kvartalet är det i särklass sämsta kvartalet på året. Men vi lyckades ändå tjäna pengar, bland annat för att vi inte hade många varor på rea.

– Bruttovinstmarginalen hamnade på hela 56 procent för kvartalet. Det är en mycket bra siffra, men beror på skobranschens inköpsmönster som medför att vi i princip inte har några utleveranser av skor under andra kvartalet. Skor har en sämre marginal än kläder och när vi inte levererar några skor åker bruttomarginalen upp.

– Försäljningen i egna konceptbutiker utvecklas starkt. Det här är bra. Dels tjänar vi pengar på det, dels entusiasmerar det återförsäljarna. Konceptbutikerna är mycket positiva för varumärket. Ett nytt butikskoncept är på gång och vi letar efter nya butikslägen.

– Med tanke på dagens försäljningstakt och att försäljningen ökade med 38 procent under första halvåret, till stor del tack vare förvärvet av Scandinavian Footwear AB som tidigare bara var ett intressebolag, är det mycket som talar för att tillväxten för helåret kommer att överträffa vårt långsiktiga mål på 15 procent.

En ny marknad under slutet av 2005
Moderatorn Peter Benson från Börsveckan undrade varför WBM inte kommit längre på sin expansion. Det var ju bland annat därför som bolaget genomförde en nyemission och listning på Nya Marknaden i december 2004.

– Vi jobbar på det och letar efter samarbetspartners. Efter bra första halvår har vi ju mer pengar att investera, på så sätt har det varit bra att avvakta. Visst är vi villiga att investera, men det ska vara bra investeringar.

– Vi har titta på några marknader, men vi vill inte rusa in innan vi är säkra på vad som är rätt. Vi har gott om pengar, men pengarna bränner inte fickan. Dessutom tjänar vi pengar under tiden och får mer kraft när vi väl bestämmer oss.

Bildtext: WBM bedriver verksamhet i alla led från produktutveckling till konsumentförsäljning, vilket är en styrka. 
(Klicka på bilden för större bild)

– De länder som varumärket Björn Borg säljs i är små. Men ändå är de lönsamma. Nu känner vi oss redo att gå in på nya marknader. Diskussioner förs med flera tänkbara partners och det finns flera intressanta marknader i Mellaneuropa och Östeuropa. Personligen tror jag att vi går in på en ny marknad före årsskiftet.

– Vi ska dock växa med lönsamhet. På helåret ska rörelsemarginalen inte understiga målet på 10 procent för koncernen som helhet.

Ny varumärkesplattform
Nils Vinberg lade också stor vikt vid att WBM har arbetat fram en ny varumärkesplattform.

– Vi har definierat vad varumärket står för och hur det ska positioneras. Det har tagit tid initialt men kommer att underlätta expansionen framöver.

Kännetecken för varumärket Björn Borg är kvalitetsprodukter med en kreativ och innovativ design. Produkter ska kännas sportiga, stilfulla, sexiga och gärna surrealistiska.

Bildtext: Positionering av varumärket Björn Borg i förhållande till andra varumärken enligt hur WBM ser på marknaden. 
(Klicka på bilden för större bild)

Varumärket står alltmer på egna ben, då det i tilltagande grad associeras med underkläder, skor med mera, och i avtagande grad kopplas till Björn Borg som person.

Namnet Björn Borg är dock fortfarande en fantastisk dörröppnare. WMB känner sig välkomna vart de än kommer i världen. Därför är det lätt att få prata med intressanta partners.

THOMAS LINDGREN
[email protected]
   

Tidigare publicerade artiklar om WBM:
» Björn Borg öppnar nya marknader med tennisskor

Marknadsplats
Nya Marknaden

WBM ska lönsamt utveckla, driva och exploatera varumärket Björn Borg på en internationell modemarknad.
   


Nils Vinberg
VD WBM

   
WBM har exklusiv rätt att producera, marknadsföra och sälja produkter under varumärket Björn Borg. Gäller alla produkter och alla marknader.




För mer information och kommentarer till halvårsrapporten, se nyhetsbrev nr 10 2005.



Utdelningspolicy: WMB:s långsiktiga mål är att dela ut cirka en tredjedel av vinsten efter skatt. Med dagens siffror skulle det ge en direktavkastning på 2-3 procent.

Enskilda länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien är var för sig lika stora som WBM:s befintliga marknader tillsammans.

Som vi berättade i nyhetsbrev nr 10 2005 har WBM nyligen ingått ett avtal med Dunlop. Även det kommer att lyfta försäljningen och expandera varumärket ytterligare.




Varumärket Björn Borg är positionerat i det övre mellanprissegmentet.



WBM:s presentation från Småbolagsdagen (5 MB)


Nästa händelse
2005-11-09
Delårsrapport Q3 2005


Läs mer på beQuoted

Hemsida

   

Equity Dynamics tar korta positioner

Equity Dynamics verksamhet vilar på en enda målsättning: att öka värdet för bolagets aktieägare genom aktiv handel med finansiella instrument.

Handlarstrategin är i första hand att ta kortsiktiga positioner för att utnyttja volatiliteten på olika marknader. Risktagandet ska vara lågt även vid hög belåning. Metodiken fungerar på alla typer av finansiella instrument såsom aktier, råvaror, räntor, valutor och aktieindex.

Kring Equity Dynamics finns ett nätverk av erfarna handlare som uppvisat lönsamhet över längre perioder. All ersättning till handlare, personal och styrelse är prestationsbaserad.

Under det första halvåret i år blev resultatet efter skatt 444 tusen kronor, eller 4,2 öre per aktie.

Det finansiella målet är att uppnå en årlig avkastning på 20 procent på eget kapital. 

De närmaste åren befinner sig bolaget i ett uppbyggnadsskede varför utdelningen till aktieägarna inte kommer att bli aktuellt, men på sikt skall 30-50 procent av vinsten delas ut till aktieägarna.
 
Den 5 september noterades Equity Dynamics inofficiellt genom Thenberg & Kinde Fondkommission.

Aktuella kurser uppdateras i beQuoteds OTC-system. Du kan följa kursen på de börsskärmar som professionella aktörer använder, det vill säga på Reuters, SIX, Ecovision och IFX Portfolio.

Kurserna publiceras även i de rikstäckande morgontidningarna Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, samt på de största webbplatserna såsom DI.se, Aktiespararna, Avanza, Dagens Nyheter, MSN.se, Nordnet, Privata Affärer och Svenska Dagbladet.

Om Du vill köpa eller sälja aktier i Equity Dynamics kan Du kontakta Din ordinarie bank eller fondkommissionär. Aktien har kortnamnet EQTY-B.

THOMAS LINDGREN
[email protected]




Equity Dynamics placeringar har genomförts på de nordiska och amerikanska börserna hittills i år.

 


Equity Dynamics
har cirka 400 aktieägare

Det finns 10.500.000 aktier varav 500.000 är A-aktier och 10.000.000 är B-aktier.




   
Resultatet mer än fördubblat under första halvåret

Året har börjat bra för Elverket. Tillväxten i elhandeln har visserligen planat ut under andra kvartalet och antalet kunder var oförändrat jämfört med första kvartalet. Men den tidigare mycket goda kundtillväxten har efterhand fått ett allt större genomslag i resultatutvecklingen.

Nettoomsättningen (faktureringen exklusive elskatt) ökade under första halvåret 2005 med hela 62 procent till 141,4 Mkr (87,3 Mkr). Resultatet efter finansnetto mer än fördubblades till 15,4 Mkr (7,1 Mkr). Rörelsemarginalen uppgick till 9,9 procent (8,5 procent).

Elverkets elhandel har utvecklats organisatoriskt, fått ökade resurser och en mera självständig ställning i koncernen. Den motsvarar nu två tredjedelar av koncernens verksamhet. Elhandeln innebär att företaget köper och säljer el till slutkunder i Sverige. Målsättningen är att hålla konkurrenskraftiga priser och hög servicenivå.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-10-21
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ökad guldproduktion genom förvärv, utbyggnad och intrimning

Köpet av det guldproducerande företaget Artelj Tyva för 2 miljoner USD har säkrats och köpeskillingen är betald. Central Asia Gold ville inte riskera att säljarna bröt överenskommelsen och såg därför till att snabbt genomföra en transaktion som innebär att bolaget indirekt har säkrat det fulla ägandet.

Central Asia Gold har även säkrat finansieringen av processverket på Tartan-fyndigheten genom en riktad nyemission. Bolaget har emitterat 24 miljoner aktier till en teckningskurs av 1,21 kronor per aktie. Vilket efter hänsyn till emissionskostnader tillför bolaget drygt 27 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda med den snabba utvecklingen av koncernens guldproduktionsverksamhet. Utbyggnadsprogrammet för Tardan ligger i dagsläget till och med en liten bit före uppgjord tidsplan, säger styrelseordförande Michail Malyarenko.

Central Asia Gold har även undersökt möjligheten att finansiera koncernens fortsatta expansion genom så kallade guldkrediter. En rysk storbank har lämnat en offert på ettåriga guldkrediter för nästan hela det blivande dotterbolaget Artelj Tyvas beräknade guldproduktion 2006. Detta innebär i dagsläget att bolaget har möjlighet att ta krediter upp till omkring 3 miljoner USD.

Under det första halvåret 2005 har koncernens guldproduktion i Kopto trimmats in vilket resulterat i en låg utvinningsgrad. Därefter har utvinningsgraden ökats och det utsatta målet för produktionen ser ut att kunna hållas. Detta innebär i så fall att snittproduktionen hamnar på 5 kg guld per månad för perioden februari till december 2005, det vill säga cirka 55 kg guld för helåret.

Vidare torde Artelj Tyva komma att producera i linje med eller till och med något mer än under föregående år då dess produktion blev 267 kg guld. Totalt ser därför Central Asia Golds guldproduktion via dotterbolagen ut att hamna kring 300 kg för helåret 2005, vilket får betraktas som en lovande start av denna börsnykomling.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-11-25
Delårsrapport Q3 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Försening men ingen försämring

The Empire redovisar en nettoomsättning på 12,1 Mkr (4,3 Mkr) för det första halvåret 2005. The Empires nettoomsättning består av det så kallade täckningsbidraget i dotterbolaget Soda-Club Scandinavia. Försäljningen till butik av SodaStream är alltså i själva verket högre, den uppgick till cirka 22 Mkr inklusive moms (6 Mkr). Av försäljningen till butik får dotterbolaget Soda-Club Scandinavia behålla ungefär hälften av intäkterna, medan resten går tillbaka till licensgivaren Soda-Club World Wide, som är den som tillverkar apparaterna och smakerna.

Resultatet efter finansnetto för första halvåret 2005 hamnade på 0,7 Mkr (-2 Mkr).

The Empire skriver ned vinstprognosen för helåret 2005, från en vinst före skatt på 7,9 Mkr till en vinst på 3,5 Mkr. Anledningen att SodaStream-maskinerna sålt i lägre takt än budgeterat i Sverige samtidigt som lanseringen i Norge har tagit längre tid än väntat.

Från bolagets sida vill man trycka på att det inte är fråga om en försämring utan en försening. Den långsiktiga resultatprognosen är oförändrat god eftersom kolsyrat vatten och lätt smaksatta drycker växer snabbt på marknaden:

– Siffrorna ser inte så roliga ut som jag hade trott och hoppats, men jag anser fortfarande att SodaStream satsningen var helt rätt för The Empire. Q 3 och Q 4 är våra starkaste kvartal och jag räknar med att koncernen gör en vinst före skatt på 3,5 Mkr för helåret. Det finns många pigga idéer och utvecklingsspår för The Empire, men tills vidare sätter jag mitt fokus på SodaStream och effektivisering av organisationen, säger VD Johan Kalling.

Positivt är att försäljningen av gastuber och smaker har gått riktigt bra, vilket tyder på en högre återköpsfrekvens än budgeterat. Dessutom bidrog en reklamkampanj i TV till att augusti blev en mycket bra månad i Sverige. Norge ges nu hög prioritet av VD Johan Kalling.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-11-09
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
En vändning kan vara på gång

Impact Europe redovisar ökat resultat trots lägre omsättning för första halvåret 2005. Bolaget anser att halvåret inneburit en god utveckling. Kassaflödet har varit positivt och skuldsättningen har minskat.

Försäljningen uppgick till 160,4 Mkr (209,5 Mkr), vilket var en minskning med cirka 23 procent jämfört med samma period föregående år.

Resultatet efter finansnetto hamnade på -1,3 Mkr (-14,2 Mkr). Inklusive effekterna om netto 5,7 Mkr av externt minoritetsägande och återvunnet eget kapital i samband med den norska strukturförändringen blev vinsten 4,4 Mkr (-14,2).

Bruttomarginalen uppgick till 42 (39) procent och kassaflödet blev 2,4 Mkr (2,3 Mkr).

Den norska verksamheten har sjunkit till 3 procent av koncernens samlade omsättning, jämfört med 19 procent vid samma tid förra året. Verksamheten har strukturerats om och bedrivs i ett nytt bolag. Det nya bolaget ägs tillsammans med PresentationsData AS och konsolideras i Impact Europe-koncernen.

På kort sikt förväntas marknadsutvecklingen vara svagt positiv och Impact Europe förutspår ökad lönsamhet och positivt kassaflöde.

    
Marknadsplats
beQuoted (Michael Östlund & Co)
   
Nästa händelse
Bokslutskommuniké för 2005 kommer under mars 2006
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Kommersialisering i fokus hos Accelerator

Accelerator (tidigare Optovent) blickar framåt och fokus ligger nu på kommersialisering av projekt. Den nya affärsmodellen innebär att Accelerator väljer projekt, söker patent samt bjuder in partners för vidareutveckling och lansering. Affärsmodell har tidigare framgångsrikt använts i Fresenius-affären.

Ett första avtal har tecknat i kommersialiseringens tecken. Det är ett samarbetsavtal med Uppsala Universitet som innebär att forskarna får tillgång till Accelerators förmåga att kommersialisera forskningsbaserade innovationer. Accelerator i sin tur får tillgång till ett större projektflöde och blir ett tydligt alternativ i kommersialisering av spjutspettsforskning från Uppsala Universitet.

För första halvåret 2005 redovisar Accelerator en omsättning på 2,2 Mkr (1 Mkr). Två tredjedelar av omsättningen är hänförlig till dotterbolaget OptoQ:s avtal med Fresenius Medical Care. Resultatet efter finansnetto uppgick till -2,6 Mkr (-3,9 Mkr) under samma period. Accelerator inledde under andra kvartalet ett program för att reducera kostnaderna, främst inriktat på att reducera personalkostnaderna.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-10-28
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Rustat för fortsatt prospektering

International Gold Exploration IGE har rustat sig inför alla intressanta projekt och prospekteringar som bolaget är involverat i. Genom två nyemissioner har bolaget dragit in drygt 30 miljoner kronor och per den 31 augusti låg soliditeten över 97 procent.

Med anledning av de positiva resultat och indikationer som uppnåtts i Olserum, Sågmur, Gladhammar och Riddarhyttefältet så kommer IGE träffa ramavtal med borrentreprenörer som ger en borrkapacitet på upp till 30 km per år.

Området kring Gladhammar verkar ha stor potential. Information från två hål som tidigare borrats av Boliden visar osedvanligt höga guldhalter vilket motiverar en omgående borrinsats.

Resultaten från provborrningar i Sörbygden uppvisar dock lägre halter av grafit än vad som tidigare uppmätts. Nya analyser skall genomföras innan beslut tas om fortsatta insatser.

Att IGE är mycket aktiva i sökandet efter intressanta projekt runt om i Sverige ser man när man läser landsortspressen. Dalarnas Tidning har till exempel skrivit om IGE:s planer på dagbrottsbrytning av zink i Storfallsgruvan i Ludvik Kommun. Ett annat exempel är Dala-Demokraten som skrivit om IGE:s prospektering i ett område där Europas högsta halter av silver finns, vilket ligger nordväst om Falun mellan Bjursås och Grycksbo.

Totalt besitter IGE ett sextiotal undersökningstillstånd i Sverige motsvarande en total areal om nästan 40.000 hektar och ytterligare 1.000 kvadratkilometer i Kenya. Beträffande Kenya så pågår förhandlingar med ett gruvbolag om samarbetsavtal.

Resultatet efter finansnetto hamnade på -3,6 Mkr (-1,4 Mkr) för det första halvåret 2005.    

    
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
   
Nästa händelse 2005-11-23
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Högt oljepris kan ge betydande utdelningar

PA Resources aktie har utvecklas starkt i takt med att priset på olja har stigit till nya rekordnivåer samtidigt som bolaget förvärvat flera oljekällor. Under första halvåret 2005 har försäljningen av olja och gas ökat med nästan 70 procent och rörelseresultatet har förbättrats med 130 procent jämfört med motsvarande period förra året. Uttryckt i siffror uppgick försäljningen till 80 Mkr (47,1 Mkr) och resultat efter finansnetto till 46 Mkr (21,7 Mkr).

En av de professionella aktörer som analyserar PA Resources, Handelsbanken Capital Markets, har höjt riktkursen för bolaget rejält, från 126 kronor till 180 kronor. Bakgrunden till höjningen är att banken höjer sina antaganden för Brent-oljepriset till 60 US dollar per fat under 2005 samt ett långsiktigt pris på 45 US dollar per fat. Banken bedömer att från och med 2006 kommer PA Resources kassaflöde vara mycket starkt. Om bolaget inte använder kassan till förvärv kan bolaget ge betydande utdelningar.

    
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
   
Nästa händelse 2005-11-16
Delårsrapport Q3 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Stärkt ställning i den finska apotekshandeln

Wilh. Sonessons stärker sin ställning i den finska apotekshandeln genom att förvärva Novameds produkträttigheter. Produktportföljen utökas därmed med några starka varumärken. Ett av dessa är Ramavit, som är en av de mest välkända multivitaminprodukterna på den finska marknaden.

– Vi kompletterar vår portfölj med kända produkter för att stärka vår position i de finska apoteken. Målet är att bli den ledande leverantören för hälsoprodukter på den finska marknaden, säger Wilh. Sonessons VD Lennart Nylander.

Förvärvet sker genom det finska dotterbolag MaxMedica. MaxMedica övertar Novameds produktportfölj från och med den 1 september 2005.

    
Marknadsplats
O-listan
   
Nästa händelse 2005-11-15
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media stärker balansräkningen

ONE Media har för räkenskapsåret 2004/2005 lyckats förbättra sig på många sätt; omsättningsmässigt, resultatmässigt, soliditetsmässigt och likviditetsmässigt (ONE har ett brutet räkenskapsår som löper från den 1 juli till den 30 juni).

Omsättningen ökade med över 50 procent ifrån 23,9 Mkr till 41,1 Mkr jämfört med föregående år. Resultatet efter finansnetto ökade med 0,6 Mkr jämfört med föregående år, från -0,2 Mkr till 0,4 Mkr.

ONE skall genomföra en nyemission som ska stärka soliditeten och  skapa förutsättningar för en fortsatt tillväxt. Emissionsbeloppet uppgår till drygt 11 miljoner kronor och teckningskursen är satt till 1,10 kronor. Befintliga aktieägare äger företräde att teckna nya aktier. Avstämningsdag är den 27 september 2005 och teckning kan sedan ske mellan den 10 och 24 oktober. 

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-09-15
Årsredovisning 2004/2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Fördubblad försäljning av Glycosorb i Sverige

Glycorex redovisar en omsättning på 3,6 Mkr (1,9 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -9,7 Mkr (-9,9 Mkr). 

Omsättningen i Sverige har fördubblats jämfört med motsvarande period föregående år. Trots denna ökning omsätter Glycosorb®-ABO mer i övriga EU än i Sverige. Företaget räknar med att försäljningen kommer att fortsätta att öka, men den löpande verksamheten kommer ändå inte att ge någon vinst under 2005. 

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-10-28
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House tyngs av satsningar i Sverige

Magic House redovisar en ökad försäljning och ett minskat resultat för första halvåret 2005. Resultatet har belastats med väsentligt högre marknadsföringskostnader för satsningar i Sverige.
Tyvärr har dessa satsningar på kortsikt inte lett till den försäljningsökning som bolaget hade hoppats på.

Försäljningen för första halvåret uppgick till 4,8 Mkr (1,7 Mkr). Resultatet efter finansnetto var för samma period -1,8 Mkr (0,6 Mkr).

Som ett led i att nå lönsamhet på den svenska marknaden har Magic House träffat ett distributionsavtal med Biljon Kommunikation. Distributionen skall ske genom ett samägt bolag. Det nya bolaget kommer tillföras kapital och man kommer även se till att bolaget får ett väsentligt mediautrymme. Målet är att den svenska marknaden skall vara lönsam senast sommaren 2006.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-10-28
Delårsrapport Q3 2005
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovisions kostnadsbesparingar börjar ge effekt

Ecovision redovisar en omsättning på 31,8 Mkr (37,6 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till 2,4 Mkr (2,6 Mkr). Företagets åtgärder för att förbättra rörelsemarginalen börjar få effekt. Trots både försämrad omsättning och resultat har rörelsemarginalen förbättrats något. Åtgärderna har dock inte full effekt förrän under fjärde kvartalet.

Under andra kvartalet fick Ecovision bland annat en order från OMX avseende leverans av ProTrader-terminaler till avdelningen för marknadsövervakning. Ecovision har även fått in två order på ProTrader Treasury vilket enligt bolaget visar att satsningen på ränte- och valutainformation har varit framgångsrik.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden
   
Nästa händelse 2005-11-09
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er