beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Björn Borg öppnar nya marknader med tennisskor 
beQuoted nyhetsbrev   augusti 2005

Hej,

Halvårsrapporterna kommer nu in i en strid ström, ett säkert tecken på att sensommaren är här. Vi har tittat extra på tre av företagen som inkommit med rapporter. Dessutom kan Du läsa bland 16 ytterligare företag som vi följer utvecklingen i.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Björn Borg öppnar nya marknader med tennisskor
Björn Borg-aktien (WBM) har gått mycket bra på Nya Marknaden. En bra halvårsrapport har gett ytterligare bränsle till aktien. Dessutom ska en ny tennissko med Dunlop öppna nya marknader i Europa.

Medicover stark rapport - ökar tempot i Polen
I halvårsrapporten visar Medicover att tillväxten har återkommit. Efter sommarens nyemission finns 100 nya miljoner kronor i kassan. I Polen fortsätter expansionen genom köpet av laboratoriet Eurolab.

Wilh. Sonesson säljer Naturapoteket
Trots ökad försäljning blev marknaden besviken över resultatet i halvårsrapporten. En avyttring av Naturapoteket kommer att ge koncernen bättre marginaler framöver.

Artiklar

Björn Borg öppnar nya marknader med tennisskor

Ett nytt bolag som beQuoted kommer att följa är Björn Borg, eller World Brand Management som bolaget egentligen heter, eller kort och gott WBM. Aktien har gått mycket bra på Nya Marknaden sedan årsskiftet, upp 77 kronor eller 122 procent.

Nyligen meddelade WBM att man tecknat ett avtal med Dunlop om en ny Björn Borg tennissko. Dessutom har bolaget släppt siffrorna för andra halvåret. Vi tycker att detta är ett bra tillfälle att titta närmare på företaget.

Varumärkessamarbete med Dunlop
WBM har alltså inlett ett samarbete med det internationella sportvarumärkesföretaget Dunlop genom att lansera en ny Björn Borg tennissko på den europeiska marknaden.

Tennisskon kommer att distribueras på den skandinaviska marknaden under våren 2006. På den övriga europeiska marknaden kommer Dunlop att stå för distributionen för att nå en så bred marknad som möjligt.

Samarbetet är ytterligare ett steg i att bygga en stark plattform för varumärket Björn Borg på den europeiska marknaden.

– Med stöd av Dunlops renommé och väletablerade distributionsnät ser vi stora möjligheter att stärka varumärket Björn Borg, både på befintliga men särskilt på nya marknader i Europa, säger WBM:s VD Nils Vinberg.

Första halvåret 2005
WBM verkar i en bransch med tydliga säsongsvariationer. De olika kvartalen varierar i försäljning och resultat. Första och tredje kvartalet är generellt sett de starkaste eftersom huvuddelen av kollektionerna levereras under dessa. Även fjärde kvartalet är starkt till följd av julhandeln för underkläder samtidigt som höst-/vinterkollektionerna omfattar produkter som styckmässigt är dyrare. Andra kvartalet är därmed alltid svagast.

Den totala försäljningen av Björn Borg-produkter från egna och fristående distributörer till återförsäljare uppgick till 126,8 miljoner kronor (121,4 miljoner kronor) under det första halvåret 2005, en ökning med 5 procent jämfört med samma period 2004. Det var främst försäljningen av väskor och parfym som ökade, men även underkläder visade en positiv försäljningsutveckling. Produktområdet glasögon minskade sin försäljning medan skor var i linje med föregående års nivå.

För WBM:s egna bolag innebar första halvåret en försäljning på 76,3 miljoner kronor (55,3 miljoner kronor), vilket var en ökning med 38 procent jämfört med samma period i fjol. Omsättningsökningen berodde dels på konsolideringen av det förvärvade Scandinavian Footwear från årsskiftet, dels på en starkt ökad försäljning av underkläder. Ökningstakten var något lägre under andra kvartalet än under det första, 20 procent respektive 51 procent. Att årets leisurekollektion endast erbjuds i koncernens egna konceptbutiker har haft en negativ påverkan på omsättningen. 

WBM:s resultat efter finansnetto hamnade på 8,7 miljoner kronor (3,9 miljoner kronor) för första halvåret. För andra kvartalet isolerat uppgick resultatet efter finansnetto till 1,3 miljoner kronor, vilket var 2,4 miljoner bättre än fjolårets förlust för andra kvartalet, men under resultatnivån för första kvartalet som låg på 7,4 miljoner kronor.

Fortsatt potential för WBM
WBM har som policy att inte lämna några resultatprognoser. Företaget bedömer emellertid att utvecklingen hittills under första halvåret varit i nivå med marknaden eller ännu bättre.

Försäljningen kan ökas genom att sälja fler produkter på befintliga marknader eller genom att gå in på nya geografiska marknader. Till exempel marknadsför man samtliga produktområden endast i Sverige och Norge. Dessutom har man överlag en högre marknadsandel i Sverige än på övriga marknader. Det beror givetvis på att WBM är ett svenskt bolag och att Björn Borg som person är mest känd i Sverige.

Men allteftersom WBM fortsätter att expandera på den europeiska marknaden, till exempel med samarbeten såsom med Dunlop, och allteftersom Björn Borg varumärket står på egna ben utan att kopplas till Björn Borg som person, kan såväl marknadsandelen som nya marknader snabbt resultera i en ökad försäljning och ökat resultat. Nils Vinberg upprepar att WBM ska etablera sig i ytterligare 3-5 länder, eller delar därav, under den kommande treårsperioden.

Thomas Nilsson, analytiker på Erik Penser Fondkommission, tror att WBM kommer att annonsera minst en ny marknad under 2005. En tänkbar ny marknad är Hamburg-området i norra Tyskland, som i storlek motsvarar Holland med dess 15 miljoner invånare.

Enskilda länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien är var för sig lika stora som WBM:s befintliga marknader tillsammans. Den fortsatta marknadspotentialen för WBM är sålunda mycket stor.

Så här tycker marknaden
Thomas Nilsson, analytiker på Erik Penser Fondkommission, anser att WBM är ett finansiellt sett mycket starkt bolag med goda förutsättningar att genomföra tillväxtstrategin.

Sannolikt kommer WBM att gå in på minst en ny marknad under 2005. Dessutom kommer det att bli aktuellt med fler egna butiker samt fler produktområden på redan befintliga marknader.

Eftersom WBM:s omsättning i det existerande nätverket växer med ungefär 5 procent per år, krävs det lanseringar på nya marknader för att nå upp till tillväxtmålet på 15 procent. Mot slutet av den kommande treårsperioden är bolagets mål att nå 15 procent årlig omsättningstillväxt och en marginal på minst 10 procent.

Affärsmodellen i sig har lägre risk än för andra noterade bolag inom klädhandel. Dels har man en hög andel icke-modekänsliga produkter i form av herrunderkläder, dels är distributionen outsourcad.

Erik Penser har kvar sin köprekommendation på WBM-aktien.

Smallcap anser även de att WBM:s balansräkning är stark. Redan tidigare saknade WBM räntebärande skulder och de likvida medlen hade den sista juni ökat till 37,2 miljoner kronor eller 26 kronor per aktie. Kassan i sig kanske är något för stor för dagens verksamhet, men med tanken på expansionsplanerna kan en stor kassa komma väl till pass.

Smallcap bedömer att helårsresultatet bör kunna hamna i intervallet 11-13 kronor per aktie. Hittills i år har bruttomarginalen varit något högre än under första halvåret i fjol, trots att Scandinavian Footwear dragit ner marginalen en del. Samtidigt uppvisar WBM en god tillväxt. Om årsvinsten hamnar mellan 11-13 kronor per aktie är WBM-aktien fortfarande betydligt lägre värderad än konfektionskollegerna på börsen (när analysen gjordes handlades aktien i 124 kronor, reds anmärkning). Smallcap anser inte att det är rättvist med tanke på styrkan i varumärket Björn Borg samt det faktum att WBM växer under god lönsamhet.

Med den starka utvecklingen under första halvåret ser Smallcap ingen anledning till att bolaget ska handlas till lägre vinstmultipel än övriga bolag i konfektionsbranschen. Man anser att ett rimligt p/e-tal ligger mellan 15 och 20, vilket ger 165-260 kronor per aktie vid den antagna vinstnivån.

Marknadsplats
Nya Marknaden
   
   
WBM:s affärsidé
är att utveckla, driva och exploatera varumärket Björn Borg på den internationella modemarknaden.



Björn Borg presenterade
personligen den nya tennisskon på den tyska modemässan Bread and Butter i Berlin i slutet av juli.
   


Notering på Nya Marknaden
WBM listades på Nya Marknaden den 20 december 2004. I samband med noteringen genomfördes även en nyemission som tillförde 30 miljoner kronor och 800 nya aktieägare.


Erik Penser Fondkommission
är sponsor.


Noteringen har lett till en ökad uppmärksamhet
för WBM. VD Nils Vinberg bedömer att denna uppmärksamhet gynnar WBM i försäljningsarbetet. Att ha en noterad aktie är också en fördel i förvärvsdiskussioner.


Nils Vinberg, VD WBM



Medeltalet anställda uppgick under året till 42 (35) personer. Ökningen är hänförlig till förvärvet av Scandinavian Footwear AB.





Nästa händelse
2005-11-09
Delårsrapport Q3 2005 
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Här kan du läsa mer om WBM

Björn Borg produkter finns inom fem produktområden

WBM har arbetat med varumärket Björn Borg sedan 1997 på licensbasis. I koncernen bedrivs produktutveckling, marknadsföring och försäljning.

Idag finns fem produktområden: kläder, skor, väskor, glasögon och parfym. Varumärket Björn Borg finns i det övre mellansegmentet med avseende på pris och mode. Bolaget ser som främsta konkurrenter de internationella modemärkena såsom Calvin Klein, Hugo Boss och Diesel.

Vid halvårsskiftet stod kläder för 57 procent av försäljningen från egna och fristående distributörer till återförsäljare, skor för 17 procent, väskor 18 procent samt glasögon och parfym för 8 procent tillsammans.

Sverige och Holland är största marknaderna
Produkterna marknadsförs för närvarande på sju marknader i Europa, där Sverige och Holland är de viktigaste marknaderna. Vid halvårsskiftet stod Sverige för 44 procent av försäljningen från egna och fristående distributörer till återförsäljare, Holland för 27 procent samt Norge för 13 procent.

De svenska och norska marknaderna är mest diversifierade och det finns en potential att marknadsföra redan befintliga produktområden på WBM:s andra marknader. Till exempel säljs skor än så länge endast i mindre omfattning utanför Sverige.

Land/Produktområde Kläder Skor Väskor Glasögon Parfym
Sverige x x x x x
Norge x x x x x
Danmark x x x x  
Finland x x x x  
Holland x   x x  
Belgien x   x    
Ungern   x x x  
England     x x  

Trender i modevärden
Det finns två trender inom modevärlden som är starka och viktiga.
Den första är att det råder ett ökat intresse för varumärken, design och kvalitet eftersom modemedvetenhet och emotionella värden blivit allt viktigare. Den andra är att de geografiska skillnaderna i mode minskar i takt med den ökade internationaliseringen genom resor, TV, film, musik och internet.

Klädes- och skomarknaden för Sverige, Danmark, Finland, Norge, Holland och Belgien, som är WBM:s viktigast marknader, uppgick till 39,6 miljarder euro, mätt i försäljningsvärde i konsumentledet inklusive mervärdesskatt.

Den totala klädes- och skomarknaden i Europa är mycket stor. Enskilda länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien är var för sig lika stora som WBM:s befintliga marknader tillsammans.

Nätverk av produktbolag och distributionsbolag
WBM bedriver verksamhet i alla led från produktutveckling till konsumentförsäljning, vilket är en styrka. Dock ägs inte samtliga produkt- och distributionsbolag av WBM, utan företaget samarbetar med fristående bolag med underlicenser avseende produktområde och geografisk marknad.

WBM svarar globalt för utveckling, design och produktion av kläder och skor. Medan företagen som ansvarar för väskor, glasögon och parfym är externa fristående bolag.

WBM är exklusiv distributör av kläder, underkläder och badkläder samt skor på den svenska marknaden.

WBM äger och driver 4 konceptbutiker på den svenska marknaden. I Holland finns 8 konceptbutiker och i Belgien samt Norge finns en konceptbutik i vardera land som samtliga är franchisebutiker. Genom dessa butiker kan WBM ha direktkontakt med slutkunden för att fånga upp signaler från konsumentledet. Dessutom äger koncernen två så kallade factory outlet-butiker i Sverige och två på franchisebasis i Holland.

Varumärket Björn Borg en viktig faktor för framgången
Att bygga varumärket Björn Borg är enligt WBM den viktigaste aktiviteten för att nå framgång. Det gäller att hitta rätt image, positionering, sortiment, marknadsföring och välja rätt samarbetspartners.

Alltsedan 1997 har WBM vidareutvecklat varumärket med utgångspunkt i en exklusiv varumärkeslicens som ger rätt att producera, marknadsföra och sälja Björn Borg-produkter i alla världens länder.

Kännetecken för varumärket Björn Borg är kvalitetsprodukter med en kreativ och innovativ design. Samtidigt är varumärket influerat av det sportiga arv som namnet Björn Borg lämnat efter sig, men varumärket står alltmer på egna ben, då det i tilltagande grad associeras med underkläder, skor med mera, och i avtagande grad kopplas till Björn Borg som person.



Den första kollektionen som bar varumärket Björn Borg lanserades redan 1989. Det var grunden för WBM och från den tiden finns fortfarande Vilhelm Schottenius kvar som en av de största ägarna och vice ordförande i företaget, samt ett par av de anställda.


Produktmix, försäljning till detaljist


Geografisk mix
, försäljning till detaljist







Det finns ett nätverk av
produktbolag och distributionsbolag. I produktbolagen sker utveckling, design och produktion, medan distributionsbolagen säljer produkterna till detaljister som i sin tur säljer till konsumentledet.


WBM:s styrelse
Fredrik Lövstedt (ordförande)
Vilhelm Schottenius
Olle Dahlström
Mats H Nilsson
Håkan Roos
Nils Vinberg (VD)






WBM har ensamrätt på produkter av varumärket Björn Borg. Det regleras i ett avtal med Fabulous. Avtalet förlängs automatiskt med 10 år i taget på oförändrade villkor 2020.

Medicover stark rapport - ökar tempot i Polen

Medicovers nyemission blev lyckad och tecknades dubbelt upp. Företaget fortsätter den inslagna vägen och expanderar i Polen. Vi följer också upp utvecklingen i halvårsrapporten.

Lyckad nyemission blev övertecknad
Sommarens nyemission blev som väntat övertecknad. När alla anmälningssedlar räknats visade sig att bolaget erhållit teckning för mer än dubbla emissionsbeloppet.

Netto har Medicover kapitaliserats med 11,4 miljoner euro efter emissionskostnader på 0,3 miljoner euro.

Medicover förvärvar polsk laboratorieverksamhet
Medicover har förvärvat Laboratorium Medyczne “Eurolab” Sp. z o.o.. Eurolab är ett stort, ackrediterat laboratorium beläget i Lodz i centrala Polen.

Laboratoriet betjänar tre sjukhus, men tillhandahåller också öppenvårdstjänster. Omsättningen ligger på ungefär 3 miljoner euro. Förvärvet kommer att bidra positivt till koncernens resultat och räkenskaperna konsolideras från den 1 augusti.

Priset hålls tillsvidare hemligt för att inte påverka andra förvärvsdiskussioner, men kommer att redovisas i helårsrapporten.

–Vi kommer att få ytterligare synergieffekter genom detta förvärv, framförallt på inköpsområdet, och en förstärkning av verksamhetsresurserna i Synevo, säger Fredrik Rågmark som är VD för Medicover.

Fredrik Rågmark förväntar sig ytterligare förvärvs- och expansionsmöjligheter under de kommande 12 till 18 månaderna.

Samarbete med Apollo Hospitals för att utveckla privatsjukhus i Polen
Medicover planerar att utveckla den privata sjukhusmarknaden i Polen. I ett första steg undersöker man möjligheten att bygga ett sjukhus med 200 bäddar som ett pilotprojekt i Warszawa. Idag köper Medicover sjukhusplatser från den offentliga vården, men en stor del av dessa platser vill man framledes tillhandahålla i egen regi.

– Vi ser utvecklingen av högkvalitativ sjukhusvård som ett viktigt steg i den fortsatta förstärkningen av vårt affärskoncept och för att leva upp till våra kunders förväntningar, säger Fredrik Rågmark.

Apollo Consulting Services, som är konsultgrenen inom Apollo Hospitals, kommer att medverka som konsult i projektets utvärderings- och planeringsskede och senare under byggskedet, samt hjälpa till med driften.

Apollo har erfarenhet av drift- och konsultverksamhet på liknande marknader och under liknande förhållanden. Konsultföretaget kommer att säkerställa att Medicover kan leverera sjukhusvård av världsklass till sina kunder i Warszawa och Polen.

Målsättningen är att sjukhuset ska stå klart under 2007.

Första halvåret 2005
Medicover rapporterar ett starkt första halvår 2005. Försäljningsökningen är (fortsatt) kraftig och resultatet har förbättrats. De viktigaste förklaringarna är att medlems- och omsättningstillväxten har återvänt i den polska verksamheten, att tillväxten har fortsatt i den rumänska verksamheten och att laboratorieverksamheten har bibehållit sin tillväxt.

Under det första halvåret uppgick försäljningen till 27,4 miljoner euro (19,8 miljoner euro), vilket betyder att tillväxten uppgick till 38 procent jämfört med förra året. Uttryckt i konstant valuta var tillväxten 25 procent (21 procent) och exklusive förvärv var ökningen 22 procent (15 procent).

Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,7 miljoner euro för första halvåret (-0,5 miljoner euro). Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA), som är det mått som bolaget lägger mest vikt på, uppgick till 2,4 miljoner euro (1,3 miljoner euro). Kassaflödet blev 11,9 miljoner euro (1,3 miljoner euro), varav nyemissionen bidrog med 11,4 miljoner euro.

Medlemsbasen ökade med 25.400 stycken, jämfört med 9.600 stycken under motsvarande period föregående år. Detta utgör den starkaste medlemsökning under någon period. Medlemstillväxten beror i stor utsträckning på att Polen registrerat 18.200 nya medlemmar, vilket ska jämföras med nolltillväxt samma period föregående år. En bidragande orsak var ett ovanligt stort kontrakt som tecknades inom banksektorn. Det totala medlemsantalet för koncernen uppgick till 165.300 stycken vid halvårsskiftet.

Laboratoriedivisionen fortsatte att rapportera en stark tillväxt med en försäljning på 6,3 miljoner euro under andra halvåret, en ökning på 63 procent jämfört med förra året. Laboratorieverksamheten motsvarade 20 procent av koncernens totala försäljning (18 procent).

Utsikter för resten av 2005
Medicover bedömer att ekonomierna i de nya medlemsstaterna i Central- och Östeuropa kommer att behålla sin starka tillväxttakt. Man kan räkna med ett fortsatt starkt inflöde av utländska investeringar. Därtill ökar insikten hos konsumenterna om fördelarna med kompletterande privat hälso- och sjukvård. Sammantaget kommer detta fortsätta att främja en stark tillväxt av Medicovers affärsverksamhet.

Medicover förväntar sig att tillväxten under andra halvåret kommer att vara fortsatt god i lokala valutor, men mattas något i euro då man befarar att zlotyn kommer att tappa mot euron i samband med parlamentsvalet i Polen senare i höst.

Så här tycker marknaden
Mattias Martinsson är analytiker på Hagströmer & Qviberg Fondkommission och följer Medicover.

Mattias anser att omständigheterna i omvärlden ser bra ut. Den starka underliggande ekonomisk utvecklingen i länderna i Central- och Östeuropa har på senare tid fått ytterligare draghjälp från starka monetära inflöden, vilka har stärkt valutorna och sänkt ränteläget.

Medicover har definitivt potential, men bolaget måste fortfarande övertyga marknaden om att det går att växa över en längre tidsperiod. Personligen tror Mattias att detta kommer att lyckas och förutspår en tillväxt kring 16 procent årligen under ett decennium.

– Halvårsrapporten var mycket stark och Medicover har överraskat positivt. Efter många års slit har nu bolaget medgång i verksamheten och för närvarande går allt åt rätt håll, berättar Mattias Martinsson.

– Vi ser ett ökat intresse för aktien och en ökad förståelse för bolagets verksamhet och affärsmodell. Den största risken för tillfället är om Medicover tappar kontrollen över kostnaderna, fortsätter Mattias.

– Innan halvårsrapporten släpptes hade vi en riktkurs på 80 kronor per aktie. Den starka rapporten talar för en höjning av riktkursen, men vi väljer att avvakta med att sätta ut någon riktkurs alls tills prislappen på det nyligen förvärvade laboratoriet i Polen har offentliggjorts, avslutar Mattias.

Tidigare publicerade artiklar om Medicover
» Nyhetsbrev nr 9 2005


Marknadsplats
O-listan




Sammanlagt har
1.780.703 nya aktier/depåbevis emitteras och det totala antalet aktier uppgår nu till 14.245.627 aktier/depåbevis.

Medicover erbjuder sjukvårdstjänster
i Central- och Östeuropa, och har verksamhet i Polen, Ungern, Tjeckien, Estland och Rumänien.

Sjukvården tillhandahålls
till företag och individer via ett nätverk av kliniker och kontrakterade specialist- och sjukhus för över 6.000 företagskunder och mer än 150.000 individer. Medicover bedriver också laboratorieverksamhet i Polen och Rumänien.

Medicovers laboratorieverksamhet drivs i Polen och Rumänien under varumärket Synevo. Synevo är etablerat i Gdansk, Warszawa, Lublin och Wroclaw och kommer nu att utökas med Lodz som ytterligare ett verksamhetscentrum.




Fredrik Rågmark, VD Medicover



Apollo Hospitals Group
är Asiens största leverantör av integrerad sjukvårdsservice och den största leverantören av konsulttjänster åt sjukhussektorn utanför USA. För närvarande driver bolaget mer än 6.500 sängplatser på 40 sjukhus och sysselsätter mer än 15.000 personer.
   
Apollo anser sig själva vara särskilt duktiga på att se till att sjukhusen får en internationell standard, ett mänskligt bemötande och till en kostnad som kunden har råd med.

















Under andra kvartalet öppnade Medicover sitt första apotek, som ett pilotprojekt, i Warszawa. Apoteket ligger i anslutning till en av bolagets större kliniker. Detta ger bättre service till medlemmarna och samtidigt mer intäkter för Medicover. Företaget bedömer uppskattningsvis att man skriver ut en miljon recept årligen i Polen till ett värde av 20 miljoner euro. En del av den kakan kan framledes komma Medicover tillgodo.







Hagströmer & Qviberg förutspår att laboratorieverksamheten fortsätter att växa kraftigt. En organisk tillväxt på 20-30 procent är möjlig under flera år framöver. Medicover kan därmed komma att bli den ledande aktören i Centraleuropa. Den främsta risken är om aggressiva konkurrenter, som vill ta sig in på marknaden, pressar ned marginalerna.




Nästa händelse
2005-11-17
Delårsrapport Q3 2005 
   
Läs mer på beQuoted

Hemsida

Wilh. Sonesson säljer Naturapoteket

Wilh. Sonesson släppte nyligen sin rapport för första halvåret. Marknadens reagerade negativt och sänkte aktien med 10 procent. I samband med rapporten meddelades att Naturapoteket kommer att avyttrats. Beskedet var väntat och ska leda till en renodling av koncernen till ett starkt produktbolag inom hälsa.

Första halvåret 2005
Koncernens försäljning uppgick till 631,2 miljoner kronor under årets första hälft (597,1 miljoner kronor). Det var en ökning med 5,7 procent. Resultatet efter finansnetto hamnade på 11,8 miljoner kronor (54,3 miljoner kronor).

Engångseffekter har netto påverkat resultatet positivt med cirka 9,5 miljoner kronor. Under samma period förra året ingick engångseffekter om 33,7 miljoner kronor. Justerat för dessa poster blev resultatet efter finansnetto cirka 2,3 miljoner kronor, att jämföra med 20,6 miljoner kronor vid samma tid förra året och cirka 2,9 miljoner kronor för hela 2004.

Försäljningen i dagligvaruhandeln var bra för det nyligen förvärvade Friggs, bland annat har Naturdiet ökat sin marknadsandel.

Postorderdivision Naturpost lyfte sin försäljning under sommaren tack vare betydande marknadsinvesteringar under andra kvartalet. Wilh. Sonessons VD Lennart Nylander talar här om ett trendbrott.

Utveckling i hälsofackhandeln var svag medan försäljningen i apotek blev bra. I den producerande verksamheten förbättrades lönsamheten något jämfört med det första kvartalet genom kostnadsminskningar.

För helåret förväntas Wilh. Sonessons rörelseresultat exklusive poster av engångskaraktär öka jämfört med 2004.

Huvudkontoret stängs i ett besparingsprogram
Under andra halvåret ska koncernens kostnader minskas. En väsentlig del av besparingsprogrammet är att stänga huvudkontoret i Lund och flytta de inhysta verksamheterna till befintliga lokaler hos dotterbolagen i Malmö, Norrköping och Stockholm. Åtgärderna kommer att minska kostnaderna med cirka 6 miljoner kronor årligen.

Beslutet är helt odramatiskt. I och med att nya verksamheter har förvärvats, såsom Vitamex i Norrköping och Friggs i Stockholm och som tillsammans står för 70 procent av koncernens försäljning, finns tillgång till lokaler som kan användas. Detsamma gäller Malmö dit affärsutveckling och ekonomi kommer att flytta. VD Lennart Nylander kommer att dela sin tid mellan Stockholm, Norrköping och Malmö.

Butikskedjan Naturapoteket avyttras
För att renodla koncernens verksamhet ska Wilh. Sonesson sälja butikskedjan Naturapoteket, som följde med vid förvärvet av Vitamex-koncernen under 2003. Beskedet var väntat.

– Vi vill vara neutrala i detaljistledet och därför är vi inte idealiska som ägare till en butikskedja som Naturapoteket, säger Lennart Nylander.

– Det finns ungefär 400 butiker som säljer naturläkemedel. Vi vill självfallet betjäna samtliga butiker och inte enbart de 50 som vi själva äger. Dessutom är butiksförsäljning en bransch i sig som kräver sina speciella kunskaper på området, fortsätter Lennart Nylander.

– Wilh. Sonesson skall fokusera på att vara ett starkt produktbolag inom hälsa. Utveckling, tillverkning, marknadsföring och distribution av ett brett produktsortiment är vår kärnaffär, tillägger Lennart Nylander.

Redeye uppskattar att prislappen kan hamna på cirka 200 miljoner kronor vid en avreglering av apotekets läkemedelsmonopol. Carnegie har anlitats som rådgivare i processen.

Wilh. Sonesson hoppas självklart att Naturapoteket ska fortsätta köpa naturläkemedel från koncernen. Idag köper de cirka 40 procent av sitt sortiment därifrån.

VD tror att EBITDA-marginalen kan bli bättre
EBITDA-marginalen ligger för närvarande på 5-6 procent. Den dras ned av Naturapoteket, som är till salu. När Wilh. Sonessons har renodlats är en höjning av EBITDA-marginalen med ytterligare ett par procentenheter möjlig uppger Lennart Nylander.

– Vitamex och Friggs har redan en rörelsemarginal på 10 procent. Vi är duktiga på utveckling, tillverkning och distribution av naturläkemedel, avslutar Lennart Nylander.

Tidigare publicerade artiklar om Wilh. Sonesson
» Nyhetsbrev nr 8 2005
» Nyhetsbrev nr 6 2005

Marknadsplats
O-listan
   


Wilh. Sonessons affärsidé
är att erbjuda väldokumenterade produkter som förbättrar människors hälsa och välbefinnande.


Wilh. Sonessons vision
är att vara det ledande nordiska egenvårdsföretaget på den nordiska marknaden.






Naturapoteket har ett 50-tal egna butiker och omsatte cirka 180 miljoner kronor under 2004. De köper cirka 40 procent av sortimentet från Wilh. Sonesson.



















Styrelsen
Bo Håkansson (ordförande) Conny Karlsson (vice ordf.)
Per Båtelson
Ewa Ställdal
Eva Vingård
Sven Sandberg
Martin Svalstedt


Nästa händelse
2005-11-15
Delårsrapport Q3 2005 
   
Läs mer på beQuoted
Hemsida
Börsnotiser
Central Asia Gold har sedan vi uppmärksammade bolaget i juninumret utvecklats till en riktig kursraket. Aktiekursen har mer en dubblats sedan mitten av juni. Börsvärdet har ökat från knappt 100 miljoner kronor till drygt 200 miljoner kronor.

Finansieringen av förvärvet av guldproducenten Artelj Tyva har säkrats. En riktad nyemission har genomförts. Emissionen omfattade 36 miljoner aktier och teckningskursen var satt till 0,57 kr. Central Asia Gold kommer därmed att tillföras drygt 19 miljoner kronor i likvida medel efter emissionskostnader.

Bolagets två huvudägare Michael Malyarenko och Benton International Ltd avser inte att deltaga i emissionen. Anledningen är att minska ägarkoncentrationen i bolaget.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Cint redovisar en omsättning på 3,5 Mkr (2,1 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet före räntor och avskrivningar uppgick under perioden till 0,6 Mkr (0,7 Mkr). Resultatförsämringen, trots kraftigt ökad försäljning, förklaras av ökade kostnader i samband med produktutveckling, försäljningsansträngningar och partnerskapande.

Cint har genom samarbete med den kinesiska sajten 5460.com startat den första utomnordiska undersökningspanelen. 5460.com är en av Kinas största sajter med cirka 20 miljoner medlemmar.

Under hösten är förhoppningarna att bolaget skall kunna introducera ett antal nya marknader, däribland Polen och Tyskland.   

    
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Confidence har tecknat ett exklusivt distributionsavtal för Europa med det Amerikanska företaget RiskWatch. RiskWatch är marknadsledande inom automatiserad säkerhetsanalys och riskbedömning av företag och organisationer.

Produkten Security Risk Management inkluderar riskbedömning av personal, företag och informationssystem. Produkten identifierar riskerna, uppmärksammar svagheter och beräknar förluster. Lösningen rekommenderar lämpliga steg för att höja företagets säkerhetsstandard baserat på avkastning på investerat kapital (ROI).

– RiskWatch tar oss ett stort steg framåt i vår strävan att erbjuda väl avvägda och ekonomiskt sunda säkerhetslösningar. Vi har redan erhållit förfrågningar från Sverige, Centraleuropa och Baltikum, säger Thomas Wahlgren, VD för Confidence.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-10-25
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Formo Service har låtit meddela att noteringen av HomeMaid-aktien på AktieTorget skjuts upp till den 31 oktober 2005. Orsaken är tidsåtgången för de formella processerna.

Under september kommer aktieägarna i HomeMaid att kallas till en extra bolagsstämma, som beräknas äga rum i oktober 2005. Styrelsen avser då att föreslå en omvänd split 1:100.

Antalet aktier i HomeMaid kommer efter split att uppgå till cirka 5,2 miljoner stycken.

Inför noteringen kommer ett noteringsprospekt att distribueras till aktieägarna.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-08-25
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex produkt för transplantationer över blodgruppsgränser, Glycosorb®-ABO, har introducerat i ytterligare ett land. Den här gången är det Universitätsspital i Basel, Schweiz som beställt produkten.

Enligt uppgifter från Glycorex är sjukhuset med sina cirka 55 njurtransplantationer per år något mindre än de ledande transplantationscentra i Sverige, Huddinge, Sahlgrenska och Uppsala.

Glycorex ligger fast vid sin bedömning att antalet transplantationscentra som använder Glycosorb®-ABO kommer att fortsätta öka under innevarande år. Bolaget bedömer även att möjligheten till att produkten kommer att börja användas utanför Europa innevarande år som goda.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ICM har kommit med en positiv halvårsrapport. Resultatet efter skatt blev 3,0 Mkr (-0,9 Mkr) eller 1,20 kr per aktie (-0,36 kr). Resultatet innehåller reavinster på 0,6 Mkr som uppstått vid försäljning av delar av verksamheten. Resultatet efter finansnetto låg på 4,2 Mkr (2,1 Mkr).

Den viktigaste händelsen under första halvåret 2005 var överlåtelsen av distributionen för DHL till Ågesta Transport AB den 1 januari då 47 fordon och 49 anställda lämnade ICM. Den 1 februari lades säljkontoret i Uppsala i malpåse tills vidare.

Försäljningen uppgick till 72,7 Mkr (87,3 Mkr). Efterfrågan på flyttmarknaden är säsongsmässigt svag under första halvåret. Trots detta har omsättningen i flyttsegmentet ökat med 5,9 procent jämfört med första halvåret 2004. I frånvaro av kataloguppdraget och den sålda verksamheten minskade den totala halvårsomsättningen.

Resultatförbättringen trotts den minskade försäljningen förklaras av fortsatt avveckling av olönsamma affärer, minskning av fasta kostnader samt reducerade omkostnader.

Ledningen förutspår att bolaget skall kunna uppvisa såväl positivt kassaflöde som ett positivt resultat för 2005 som är bättre än resultatet för 2004.

Bolaget tar den 1 oktober 2005 ytterligare 1.200 kvm magasinsyta i anspråk genom ett flerårigt hyresavtal. Lokalen ligger nära det befintliga magasinet i Spånga och löser det kapacitetsproblem som delvis bidragit till att begränsa bolagets utveckling på flyttområdet i Stockholm. Rekrytering för att utveckla magasinsprodukten har skett vilket bör ge utslag under 2006.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2006-02-16
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
IGE har justerat upp sina antagna tillgångar i fyndigheten Olserum A. Tidigare analyser visar att de sällsynta jordartmetallerna huvudsakligen förekommer i en bergart som benämns skarnomvandlad felsisk vulkanit. Nu har resultatet av de 6 första borrningarna kommit. Dessa indikerar att förekomsten av denna bergart ökar avsevärt med djupet, ned till åtminstone 200 meters djup. Tidigare antaganden baserades på en mineralisering ner till 150 meters djup.

– Vi är mycket entusiastiska över dessa positiva indikationer om ökad volym av mineraliseringen och har skickat kärnprover för analys till ett laboratorium i Vancouver i Kanada, säger Michael Nilsson, VD för IGE.

Tidigare angivet tonnage om 2,8 miljoner ton, och ett antaget bruttovärde på 2,9 miljarder kronor förväntas med bakgrund av de nya resultaten bli väsentligt större. Borrningarna av såväl Olserum A och ett närliggande område, Olserum B, kommer att fortsätta utan avbrott.

Vidare meddelar bolaget att försäljningen av bolagets aktier i MinMet PLC och Lappland Goldminers AB genom utdelning av inköpsrätter är kraftigt försenad. Orsaken anges ligga utanför bolagets kontroll.

    
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
   
Nästa händelse 2005-08-31
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House rapporterar om lyckad lansering av Black Magic på Island. Smaken påminner om den svenska drycken Magic Red 320 och har på kort tid blivit ett mycket bra komplement till den välkända blå Magic Energy Kick. Lanseringen gjordes i juni och Magic House har redan erhållit repeatorder på Black Magic. Detta medför att den tidigare lagda prognosen om helårsförsäljning för 2005 överstigande föregående års med minst 15 procent bör kunna infrias.

Styrelsen har beslutat att genomföra en extern värdering av Magic House varumärke för att därefter, i enlighet med aktiebolagslagen, upprätta en kontrollbalansräkning. Styrelsen är av den uppfattning att kontrollbalansräkningen kommer utvisa ett väsentligt eget kapital för bolaget.

I avvaktan på att kontrollbalansräkningen färdigställs har bolaget enligt praxis ansökt om att aktien skall noteras på Aktietorgets observationslista. 

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Michael Östlund & Company har inlett ett strategiskt partnerskap med hedgefondförvaltaren och investeringsrådgivaren ProfitFundCom med kontor i Japan och Liechtenstein. 

ProfitFundCom har för avsikt att gå in på den svenska marknaden för hedgefonder. Michael Östlund & Company kommer att vara bolagets representant på den svenska marknaden och även fungera som strategisk partner på analyssidan.

Själva fonden, Global Macro Fund, som ProfitFundCom vill distribuera genom Michael Östlund & Company, är en lågriskhedgefond som investerar i valutor, aktieindex och statsobligationer. Den har alltså ingen exponering mot enskilda aktier och har också strikta riskminimeringsregler. Fonden har bland annat varit nominerad som bästa globala makrofond vid Asian Masters of Hedge Awards 2005.

    
Marknadsplats
beQuoted (Michael Östlund & Co)
   
Nästa händelse under aug.
Medlemskap, Stockholms Fondbörs (Prel.)
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Optovent har fått en ny VD, Andreas Bunge. Andreas Bunge kommer från det nyförvärvade Accelerator i Linköping AB, där han varit huvudägare och VD. Accelerator i Linköping AB, som kommer att bli Optovents nya firmanamn, arbetar med att kommersialisera forskningsbaserade innovationer.

- Med sammangåendet mellan Optovent och Accelerator har vi fått en stark och breddad projektportfölj av innovationer och en beprövad utvecklingsmodell. Mitt uppdrag från aktieägare och styrelse är att vidga bolagets kontaktytor mot den svenska forskarvärlden och samtidigt börja leverera resultat i form av kommersialiserade innovationer ur vår portfölj. Det är en utmaning som det skall bli mycket tillfredställande att ta itu med, säger Andreas Bunge.

Ett bidrag på 700.000 kronor har beviljats av Vinnova, Verket för innovationssystem. Bidraget skall användas för att genomföra en lämplighetsstudie på användning av ett specifikt proteinfragment som bärare av läkemedlet Cisplatin, ett cellgift som används vid behandling av cancer.

– Utveckling av bärare för läkemedel är ett intensivt forskningsområde. Nyttan består i dels att skydda kroppens friska vävnader från läkemedlet, dels att skydda läkemedlet mot kroppens nedbrytning av det innan det hinner till vävnaden där det ska göra nytta, berättar Andreas Bunge.

Utvecklingsarbetet i OptoQrit-projektet har emellertid avbrutits och fyra anställda har sagts upp. Koncernen portfölj av innovationer innehåller flera andra lovande utvecklingsprojekt som man hellre vill satsa på.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources har under sommaren fått tillstånd från Energimyndigheten i Tunisien att överta operatörsskapet i oljefälten Didon och i undersökningsområdet Zarat.

Det var under försommaren som PA Resources förvärvade de resterande 78 procenten i Didonfältet och 35 procent i Zarat från den tidigare operatören MP Zarat Ltd. Ägarandelen uppgår nu till 100 procent i Didon och 45 procent i Zarat. Återstående ägarandelar i Zarat hålls av det statliga oljebolaget ETAP. I förvärvet ingick även produktionsutrustning.

Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner US dollar och finansieras genom eget kapital och lån. Genom förvärvet blir PA Resources ett av de största oljebolagen på den Tunisiska marknaden.

Enligt BörsInsikt / United Brokers uppgår köpeskillingen endast till cirka 50 procent av det beräknade värdet. PA Resources betalar cirka 4 USD/fat för de nya reserverna, medan BörsInsikt försiktigt värderar fälten till cirka 8 USD per fat. Därför höjer analysfirman aktiens motiverat värde till 150 kronor.

Efter förvärvet producerar PA Resources cirka 10.000 fat olja per dag. Bolagets påvisade och sannolika reserver uppgår till 118 miljoner fat oljeekvivalenter baserat på reservberäkning per 1 januari 2005. Reserverna utgörs av 80 miljoner fat oljekvivalenter och 38 miljoner fat oljekvivalenter gas.

   
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
    
Nästa händelse 2005-08-24
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Senea redovisar en omsättning på 29,7 Mkr (2,9 Mkr) för första halvåret 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -3,6 Mkr (-9,4 Mkr). Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 19,9 Mkr (31,9 Mkr).

Installationen för Boo Energi har överlämnats under kvartalet och både projektet till Fortum Energi i Ljusnarsberg och Ulricehamns Energi har överlämnats för provdrift. De förväntade leveranserna avseende tredje fasen i Vattenfallprojektet har ännu ej avropats, främst beroende på orkanen Gudrun.

Seneas andel av överlämnade projekt till slutkund är väl över 50 procent av totalt färdigställda leveranser på den svenska marknaden. Trots detta är leveransvolymerna fortfarande för små för att ge ett positivt resultat enligt VD Bengt Sundling.

Under det senaste kvartalet har produktprogrammet breddats med en Landis+Gyrmätare med integrerad PLC- kommunikation samt en ny Counter PLC för fjärrvärmekunder. Under tredje kvartalet kommer en Actarismätare med integrerad PLC-kommunikation att börja levereras.

– Seneas leveranser av fullt utbyggda system till ett flertal energibolag visar mycket goda prestanda kombinerat med stabila systemfunktioner. Goda referenser med hög prestanda och stabil funktion är tunga argument i en marknad med stark tillväxt, uppger VD Bengt Sundling. 

   
Marknadsplats
O-listan
    
Nästa händelse 2005-10-27
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Starbreeze har tecknat ett nytt stort spelutvecklingsuppdrag. Det är återigen med den Los Angeles-baserade förläggaren Vivendi Universal Games (VUG). Utvecklingsbudgeten anges vara attraktiv utan att några siffror nämns, men uppdraget innebär att Starbreeze behöver nyrekrytera. För uppdraget erhåller Starbreeze en fast ersättning samt royalty på försäljningen över en viss nivå.

Spelet ska komma ut på marknaden om ett par år. Den pågående produktionen av "The Darkness" till förläggaren Majesco ska vara klar om ett år. Viss planering och pre-production för det nya projektet kommer att påbörjas parallellt med "The Darkness".

– Vi är mycket nöjda över att få inleda ett nytt samarbete med VUG. Vi har bra erfarenheter av dem från produktionen av "Chronicles of Riddick" och vi är mycket nöjda med de nya avtalsvillkoren, uppger Starbreeze VD Johan Kristiansson.

– Avtalet ger oss en trygghet de närmaste åren. Det är skönt att vi nu kan koncentrera oss på utveckling istället för att jobba på olika försäljningsspår, fortsätter Johan Kristiansson.

Starbreeze har också tillförts 12,2 miljoner kronor via inlösen av teckningsoptioner. De nyemitterade aktierna kommer att levereras till aktieägarna efter den 19 augusti. Efter utfärdandet av de 60.909.000 stycken nya aktierna kommer bolaget att ha 374.951.478 stycken aktier.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-08-25
Bokslutskommuniké
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoid Tankers redovisar ett resultat efter finansnetto på -1,7 Mkr (0,1 Mkr) under första halvåret 2005. Likvida medel uppgick per den 30 juni till cirka 2,3 Mkr. Det egna kapitalet uppgick till cirka 46,4 Mkr motsvarande 13,40 kr per aktie jämfört med 12,00 kr per aktie vid årsskiftet. Substansvärdet beräknas uppgå till cirka 36 kr per aktie.

Under andra kvartalet har Svithoid förvärvat 40 procent av produkttankfartyget Mt Matvik om 8.950 dwt (resterande 60 procent ägs av det Oslo-baserade rederiet Harry Borthen Rederi AS). Fartyget har nu namnändrats till Mt Baltic Claire. Det är byggt 1991, har dubbelskrov och högsta isklass. Fartyget sysselsätts på kontrakt till det finländska oljetradingbolaget GT Trading Oy för distribution av eldningsoljor från framförallt St. Petersburg.

Ytterligare två produkt-/kemikalietankfartyg om 3.400 dwt vardera har beställts. Detta har skett efter rapportperiodens utgång genom utnyttjande av optioner. Även dessa fartyg kommer att sysselsättas på långtidskontrakt till Herning Shipping.

Marknaden för produkt- och kemikalietankers fortsätter att utvecklas positivt. En god orderingång hos varven gör att nybyggnadspriserna etablerat sig på en hög nivå. Sammanlagt har Svithoid Tankers nu sex fartyg i beställning och pågående nybyggnadsprojekt fortskrider enligt plan.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-11-10
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TagMaster nådde en försäljning 21,8 Mkr under årets första hälft (22,0 Mkr). Resultatet efter finansnetto hamnade på -2,1 Mkr (0,5 Mkr). Orderingången uppgick till 18,4 Mkr (39,7 Mkr) och per den 30 juni var orderstocken värd 25,4 Mkr (28,6 Mkr).

Att orderingången är lägre än föregående års beror på att flera av projekten som bearbetats i år förväntas resultera i order först under andra halvåret. Exempelvis närmar sig flera större projekt i Kina alltmer ett avgörande och antalet nya förfrågningar fortsätter att öka.

Försäljningen inom affärsområdet Passagekontroll har utvecklats väl, särskilt i Korea och i Sverige. TagMaster har levererat läsare till Stockholm Arlanda Airport och sålt ID-taggar som delas ut till EuroBonus-kunder vilket innebär att bolagets ID-taggar sprids i stor skala till en attraktiv målgrupp.

Marknadspositionen inom spårbundna transporter (affärsområdet Transport) har också utvecklats bra. Samarbetet med Bombardier har medfört en order för en tåglinje i Taipei i Taiwan. Kunden har behov av att med hjälp av RFID-teknologi möjliggöra precisa inbromsningar vid perrongen.

I juni lanserades den första läsaren i en ny generation, LR-3. Det är en läsare med något kortare läsräckvidd för enklare och mindre krävande identifieringsbehov som parkering. Den har en öppen arkitektur och är därmed lättare att integrera i existerande IT-miljöer (även via webbgränssnitt).

    
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)
   
Nästa händelse 2005-10-21
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TBook rapporterar en försäljning på 5,4 Mkr för första halvåret 2005 (5,1 Mkr). Resultatet efter finansnetto hamnade på 455 Tkr (102 Tkr). Kassaflödet från verksamheten uppgick till 566 Tkr (10 Tkr) och likvida medel uppgick till till 3,3 Mkr per den 30 juni (2,6 Mkr).

Verksamheten fortsätter att utvecklas stabilt. Ett nytt viktigt delsystem inom TSale har utvecklats och installerats hos kund. Delsystemet heter "Agentbokning" och möjliggör att resebyråer och andra återförsäljare enklare kan sälja flygbiljetter från TBooks kunder.

"Weblining" är en helt ny produkt som på ett enkelt sätt kopplar ihop två eller flera flygbolags utbud i ett enkelt webbgränssnitt där konsumenten nu kan köpa två olika flygbolags resor med ett "klick". De första flygbolagen som använder produkten "Weblining" är Skyways och Sterling".

TBook bedömer att ett positivt resultat och kassaflöde kommer att uppnås för 2005.

    
Marknadsplats
beQuoted (Hagströmer & Qviberg)
   
Nästa händelse 2005-11-24
Delårsrapport Q3 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er