beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Emission special - tre företag och tre emissioner 
beQuoted nyhetsbrev - special   juni 2005

Hej,

Tre företag genomför emissioner där sista chansen att teckna aktier infaller de närmsta dagarna. Vi ger ut ett specialnummer av Nyhetsbrevet för att berätta om Medicover, RayClinic och Brigante Media.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Artiklar - special

Medicover en vinnare på sjukvårdstjänster

Medicover erbjuder personalsjukvård till företag i centrala och östra Europa. Med ett näringsliv i tillväxt ökar kraven på att personalen är vid god hälsa och har låg sjukfrånvaro.

För att kunna förvärva fler sjukvårdsenheter i centrala och östra Europa genomför Medicover just nu en nyemission. Aktien handlades senast till 71,50 kr, de nya aktierna säljs för 60 kr. Vi rekommenderar att man tecknar aktien.
   

Sista dag för teckning är tisdagen den 21 juni     

Det här är Medicover
Medicover bedriver sjukvårdstjänster i centrala och östra Europa. Verksamheten delas in i två delar, klinikverksamheten och laboratorieverksamheten.

I centrala och östra Europa bor fler än 100 miljoner människor, så det råder ingen tvivel om att det behövs mycket sjukvårdstjänster. Bara regionens laboratorier omsätter bortåt 10 miljarder kronor årligen.

Medicover är idag marknadsledande i Polen och Rumänien. Det gäller både klinikverksamheten och laboratorieverksamheten. I de andra länderna som Medicover finns i, Ungern, Tjeckien och Estland, arbetar man på att inta en ledande position.

Klinikverksamheten
Klinikverksamheten tillhandahåller hälso- och sjukvårdstjänster till företag, organisationer och enskilda genom egna kliniker och anslutna specialistläkare och sjukhus.

Affärsmodellen bygger på fasta personalavgifter för ett förbestämt sjukvårdspaket. En viktig framgångsfaktor är att bolaget ansvarar för finansieringen samtidigt som man tar hand om själva vården. Därmed kan Medicover tillgodogöra sig vinsterna av att vara en effektiv vårdleverantör och att vårdtagarna är så friska som möjligt.

Intäkterna är relativt förutsägbara eftersom de kommer befintliga avtal som förnyas och ibland utökas till en högre förmånsnivå.

Laboratorieverksamheten
Laboratorieverksamheten förser sjukvårdssektorn med laboratorietjänster. På sjukhussidan finns ett behov av outsourcing inom laboratorieområdet, eftersom kvaliteten blir högre, servicen bättre och kostnaden lägre.

Debiteringen baseras på ramavtal med fast pris per test. Uppdragen upphandlas med jämna mellanrum och avtalen löper därefter på tre till fem år. Endast någon procent av sjukhusen har hittills tecknat avtal om outsourcing så tillväxtmöjligheterna är goda.

Intäkterna har hög grad av förutsägbarhet och verksamheten är i praktiken konjunkturokänslig.

Finansiell utveckling
Försäljningen har ökat varje år sedan 2000 och det kommer att fortsätta under 2005. Under 2004 nådde försäljningen 42,9 miljoner euro jämfört med 36,2 miljoner euro året innan. Under årets första kvartal uppgick försäljningen till 13,2 miljoner euro (9,7 miljoner euro).

Antalet vårdnadsberättade personer har ökat från 75.000 år 2000 till 139.900 vid slutet av 2004 och 151.600 vid utgången av första kvartalet i år.

Resultatmässigt har Medicover inte nått över nollstrecket ännu, men gör det i år om utvecklingen håller i sig. Under de senaste två åren har man emellertid närmat sig nollstrecket och under de tre senaste kvartalen har rörelseresultatet varit positivt.

Marginalerna utvecklas också åt rätt håll. EBITDA-marginalen (rörelseresultatet för avskrivningar i förhållande till omsättningen) har ökat kontinuerlig varje år till 7,0 procent för 2004 (5,4 procent 2003). Under årets första kvartal nådde man 8,6 procent (6,5 procent).

Framtidsutsikter (2005)
Marknaden för hälso- och sjukvård i centrala och östra Europa kommer att visa god tillväxt under de kommande åren bedömer Medicover. Drivkraften är en underliggande ekonomisk tillväxt samtidigt som den befintliga sjukvården har en ålderdomlig struktur.

Förutsättningarna är även goda för laboratorietjänster. Medicover uppskattar att det omsätts laboratorietjänster för mer än 1 miljard euro årligen i regionen. Ändå är värdet av laboratorietester per capita mindre än en tredjedel av värdet i Västeuropa. Därmed borde det finnas utrymme för ökad fakturering inom området.

De större marknaderna där Medicover finns på har generellt sett positiva ekonomiska framtidsutsikter. Ekonomierna i Polen, Rumänien och Estland förväntas växa med 5 procent eller mer och tillväxten i Ungern och Tjeckien förväntas uppgå till cirka 3 procent.

Sammantaget förväntar sig Medicover en fortsatt sund försäljningsökning. Resultatet ska också förbättras genom bättre kostnadseffektivitet, samordning av inköp och nya informationssystem.

Teckna aktier utan teckningsrätter senast 21 juni 2005
Medicover genomför en nyemission till och med den 21 juni. Totalt uppgår emissionen till 106,8 miljoner kronor. Hela beloppet är garanterat. Innehavare av teckningsrätter har företräde, men även om man inte har teckningsrätter ändå vårt råd att man ska försöka få tilldelning genom att fylla i blanketten ”Teckning utan företräde”. Teckningskursen är nämligen 60 kronor jämfört med senaste börskursen på 71,50 kronor.

Nyemissionen ska möjliggöra förvärv inom framförallt laboratorieverksamheten samt fortsatt organisk tillväxt inom både klinik- och laboratorieverksamheterna. Styrelsen bedömer att nyemissionen kommer att ge Medicover de nödvändiga finansiella resurserna för att fortsatta bolagets tillväxtstrategi under de kommande åren.

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 7 – 21 juni
  • Teckningskurs 60 kr per aktie
  • Hela emissionen är garanterad av Celox S.A. (Jonas af Jochnick)
  • Emissionen uppgår till 100,8 miljoner kronor
  • Totalt 1.780.703 nya aktier emitteras
  • De nya aktierna motsvarar 12,5 procent av företaget

Aktiesymbol MCOV SDB

Handelspost 200






Centrala och östra Europa består av länderna:
Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien och Bulgarien.


Medicover är idag verksamt i Polen, Rumänien, Ungern, Tjeckien och Estland



VD 
Fredrik Rågmark

Styrelse
Jonas av Jochnick
Arno Bohn
Sören Gyll
Margareta Nordenvall
Fredrik Rågmark
Peter Wikström
Fredrik Stenmo



Bolaget har sitt säte i Luxemburg.



Bolaget har 2.400 anställda
motsvarande 1.291 heltidsanställda.



60 procent av de anställda
har universitetsutbildning.



Totalt 1.528 aktieägare
(vid årsskiftet)

 

Marknadsvärdet uppgår till 891 miljoner kronor före emissionen och 1 miljard kronor efter emissionen

 


Ladda hem prospekt


Teckningsanmälan - SDS (depåbevis) utan företräde

Teckningsanmälan - SDS (depåbevis) med företräde

Teckningsanmälan - Aktier med företräde

RayClinic ska erbjuda strålbehandling för cancerpatienter

RayClinic tänker etablera en strålbehandlingsklinik för cancerpatienter. Kliniken ska erbjuda individuellt utformad vård vilken kommer att inkludera strålterapi, omvårdnad och boendeservice. På längre sikt är visionen att expandera med nya kliniker. Bakom bolaget står några forskare vid Karolinska Institutet.

RayClinic genomför just nu en nyemission. Totalt vill man få in 30 miljoner kronor. Pengarna ska användas till investeringar i maskinell utrustning och behandlingslokaler samt täcka driftskostnaderna en bit in på andra året då intäkterna förväntas ha kommit igång.
  

Sista dag för teckning är onsdagen den 22 juni     

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 7 – 22 juni
  • Teckningskurs 15 kr per B-aktie
  • Minsta teckningspost är 1.000 B-aktier (15.000 kronor)
  • Emissionen uppgår till 30 miljoner kronor
  • Totalt 2.000.000 nya B-aktier emitteras
  • De nya aktierna motsvarar 63,7 procent av kapitalet och 34,5 procent av rösterna
  • Aktierna beräknas kunna handlas på Nordic OTC från och med den 1 augusti.
  • Thenberg & Kinde Fondkommission är finansiell rådgivare i samband med nyemissionen.

Mål

Att inom ett år etablera en klinik i Stockholmsregionen.

Att avtala med flera partners om patientunderlag.

Att inom två år leverera positivt resultat.

Att utveckla affärsområdet RayEducation för att möta det framtida behovet av specialistpersonal inom området, internt och externt.

Att utveckla affärsområdet RayEvolution för att tillsammans med samarbetspartner säkerställa ett utvecklingsarbete av hög kvalitet.

Att på sikt expandera verksamheten i nya kliniker.


   

Vision
RayClinic ska bli en ledande specialistklinik för avancerad strålbehandling kombinerat med got patientomvårdnad och service.
   
   
VD 
Roger Svensson

Styrelse
Björn Ekwall (Ordf.)
Folke Meijer
Bengt K Lind
Lars-Olof Nilke
Jan-Ingvar Ingloff
Sirpa Rissanen
Roger Svensson (VD)


Advisory board
Karl-Evert Mosten
Hans Svensson
Hans Lindroth


Marknadsvärdet uppgår till 17 Mkr före emissionen och 47 Mkr efter emissionen vid full teckning.



Länk till prospekt

Länk till teckningsanmälan
Länk till bilaga i Aktiespararen
   
   
RayClinics hemsida

Thenberg & Kinde
Brigante vill lansera Galore i nya länder

Gratistidningar har blivit ett faktum. Tidningar som Metro växer sig hela tiden starkare och det enda som verkar kunna stoppa en gratistidnings utbredning är starten av andra gratistidningar.

Brigante media har tagit fasta på detta nya fenomen genom livsstilsmagasinet Galore. Och gratis är inte längre liktydigt med skräp. Högsta kvalitet måste det vara för att gå hem hos kräsna läsare.

Bolaget genomför just nu en private placement. Den som vill teckna aktier ska vända sig till bolaget. Vi redogör här för verksamheten och bolagets syn på den finansiella utvecklingen.
   

Sista dag för teckning är torsdagen den 30 juni      

Brigante Media ger ut Galore
Med reportage och foto av hög klass vänder sig Galore till medvetna människor i storstäder. Den bakomliggande driftkraften är att Galore ska vara ett intressant medium för annonsörer som vill nå en kvalitetsmedveten och lönsam målgrupp.

Läsarna är unga (25-40 år) yrkesarbetande storstadsmänniskor i karriären. De är beresta, välutbildade och värdesätter det sociala livet. De är medvetna och reklamen är en viktig del av deras informationsflöde för att hålla sig uppdaterade.

För att den ska vara lätt att få tag i tillhandahålls Galore på platser där målgruppen rör sig, förutsatt att platserna förstärker upplevelsen av prestige och kvalitet.

Själva gratisutdelningen är en viktig faktor för att nå framgång jämfört med traditionella magasin där kunden måste köpa sitt exemplar i en kiosk eller tidningsaffär. Tidskriften kan tack vare detta finnas i de miljöer som konsumenter vistas i när de handlar. Den kan vara inredningsaffärer, klockaffärer etcetera.

Konkurrerande magasin som endast finns i kiosker eller tidningsaffärer konkurrerar dessutom sinsemellan om att bli uppmärksammade av konsumenten. 

Varje utgåva av Galore innehåller mellan 130 och 300 sidor, varav 30-50 procent är annonser. Samma redaktionella innehåll kommer att användas i de nya nordiska länder som man avser starta upp.

Galore har idag en upplaga på 21.000 exemplar i Sverige. Detta är ungefär målgruppens storlek och tillräckligt för att få exponering på distributionsställena, uppnå rätt prisläge på annonserna och kostnadseffektiv tryckteknik.

Självklart är det viktigt att man är känd bland annonsörerna. Och det anser man sig vara, några av de största kunderna är Bang & Olufsen, Porsche och Lexus.

Finansiell utveckling i Brigante Media
Från starten 2003 till och med 2004 omsatte Brigante Media 0,9 miljoner kronor. Kostnaderna uppgick under samma tid till 3,6 miljoner kronor.

Redan i år ser det bättre ut och bolaget räknar med att sälja för 1,5 miljoner kronor fram till halvårsskiftet. Resultatet blir bättre och kommer att hamna strax under noll.

Den pågående emissionen ska öka tempot och Brigante räknar själva med att sälja för cirka 4,5 miljoner kronor under andra halvan av 2005. Helårsomsättningen skulle i så fall hamna på 6 miljoner kronor med en vinst före skatt på 0,9 miljoner kronor.

Hittills i år har man gett ut två nummer av Galore, ett tredje är på väg ut. Totalt är det tänkt att 6 nummer ska komma ut under året. Dessutom ska man påbörja en etablering i Danmark, Norge och Finland.

Under 2006 räknar Brigante med att ge ut 9 nummer. Upplagan skall öka till 27.000 i Sverige och nå 10.000 exemplar för vardera landet Danmark, Norge och Finland. Den samlade försäljningen ska uppgå till 36 miljoner kronor, vilket ska ge en vinst före skatt på 14 miljoner kronor.

Möjlighet att teckna aktier till och med 30 juni
Brigante genomför just nu en private placement. Totalt vill man få in 3 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att utöka säljorganisationen, stärka bolagets finansiella ställning samt påbörja etableringen i Danmark, Norge och Finland.

Om du är intresserad ska du kontakta bolaget på:

Telefon 040-97 01 98
E-post [email protected]

Emissionen i korthet:

  • Teckningstid 6 – 30 juni
  • Teckningskurs 7,50 kr per aktie
  • Minsta teckningspost är 2.500 aktier (18.750 kronor)
  • Det finns 160 teckningsposter
  • Emissionen uppgår till 3 miljoner kronor
  • Totalt 400.000 nya aktier emitteras
  • De nya aktierna motsvarar 10,4 procent av företaget


Vision 
Galore ska i Europa vara ett välkänt och tydligt positionerat varumärke som signalerar kvalitet och prestige. Tidskriften ska bli det ledande magasinet i marknadens översta skikt och förstahandsvalet för de annonsörer som önskar nå läsare i denna målgrupp.


Brigante Media grundades 2003. Första numret av Galore kom ut under 2002. Fram till våren 2005 har Galore kommit ut med 13 nummer.


Innehållet i Galore har formats utifrån undersökningar av potentiella läsare i målgruppen och annonsörer som vill kommunicera med dessa.


Fokus ligger på design, mode och livsstil.


Galore delas ut i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Distributionsställen för Galore Magazine




VD 
Fredrik Ericsson

Advisory Board
Ove Joanson, styrelseordförande Sveriges Radio
Krister Appelfeldt, Appel & Falk reklambyrå
Micael Bindefeld, PR-konsult
Mikael Becker, PR-konsult (tidigare Spybar)









Marknadsvärdet uppgår till
26 Mkr före emissionen och 29 Mkr efter emissionen vid full teckning.


    


Presentation av Brigante

   
Brigantes hemsida
Galores hemsida

Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er