beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Wilh. Sonesson redo för Apotekets avreglering 
beQuoted nyhetsbrev   maj 2005

Hej,

Det största hotet mot Stockholmsbörsen är att det finns för få privata riskkapitalister hävdar Eva Redhe, VD på mäklarfirman Erik Penser Fondkommission. Eva sätter fingret på en viktig punkt för Sveriges framtid i Dagens Industri. I detta nummer presenterar vi tre bolag som styrs av sanna privata riskkapitalister. Personerna vid rodret är Bo Håkansson, Lennart Preutz och Jan Ahlström.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Wilh. Sonesson ska växa mer än marknaden
En dom i EG-domstolen kan leda till att Apotekets ensamrätt på läkemedel avregleras. Det innebär nya möjligheter för Wilh. Sonesson. Vi följer upp den senaste kvartalsrapporten.

Confidence går en oberoende väg
Confidence har tagit tjuren vid hornen och gjort sig av med den egna produktryggsäcken. Kunderna vill ha öppna nätverkslösningar. En ny struktur och nya affärer ser ut att dubbla försäljningen.

Formo Services delar ut HomeMaid
HomeMaid erbjuder hushållsnära tjänster på 14 orter i Sverige och växer med lönsamhet. Vi följer också upp Formos kvartalsrapport. Ledningen känner sig säker på att det blir fortsatt bättre under 2005.

Artiklar

Wilh. Sonesson ska växa mer än marknaden

Den 31 maj 2005 kommer en dom i EG-domstolen som kan få stor betydelse för den svenska marknaden för egenvård. Avgörandet kan vara startskottet för att Apotekets ensamrätt på läkemedel avregleras. Det innebär i så fall nya affärsmöjligheter för Wilh. Sonesson.

Wilh. Sonesson beredd på en avreglering
Egenvårdsföretaget Wilh. Sonesson finns idag i samtliga distributionskanaler, vilka är hälsofackhandel, apotek, dagligvaruhandel och postorder. En avreglering av Apotekets monopol skulle på kort sikt medföra en ökad tillgänglighet för konsumenten och på lång sikt en omstrukturering av hela egenvårds- och läkemedelsbranschen. Wilh. Sonesson är redo att ta vara på en sådan ny marknadsmöjlighet.

Det är Riksdagen som bestämmer hur en eventuell avreglering av Apotekets ensamrätt ska gå till i Sverige. Förändringen blir sannolikt utdragen över en längre tid om det blir någon. Det blir knappast frågan om en total avreglering, utan någon form av reglering kommer alltjämt att finnas kvar, till exempel krav på professionell rådgivning vid försäljning av läkemedel. Det senare är dock positivt för större aktörer som Wilh. Sonesson, eftersom dessa har de nödvändiga resurserna som krävs för att distribuera läkemedel på ett säkert sätt och kan tillhandahålla bra dokumentation till återförsäljare och konsumenter.

Delårsrapporten för första kvartalet
Den 11 maj släppte Wilh. Sonesson sin första kvartalsrapport för året. Försäljningen steg med 5,5 procent till 326,1 miljoner kronor (309,0 miljoner kronor). Resultat efter finansiella poster hamnade på 20,1 miljoner kronor (12,3 miljoner kronor).

– Årets inledning har varit svagare än förväntat i den underliggande verksamheten, främst på grund av en minskad efterfrågan i hälsofackhandeln, uppger Wilh. Sonessons nytillträdde VD Lennart Nylander. Resultatet blev emellertid starkt genom en bra strukturaffär.

Nyförvärvade Friggs hade en försäljningsutveckling i linje med koncernens förväntningar. Postorderverksamheten hade en svag inledning av året efter en negativ utveckling sedan andra halvan av 2004, men i slutet av kvartalet var lönsamheten åter god.

Utvecklingen i den svenska hälsofackhandeln var emellertid negativ och marknaden beräknas ha minskat med 3 procent jämfört med föregående år. Detta har fått en negativ påverkan på såväl försäljning som resultat för ett antal av koncernens verksamheter. Det första kvartalet innebar också stora omställningar i produktionen i Norrköping som påverkade resultatet nedåt.

Under perioden ingicks en överenskommelse med Numico om förtida lösen av en säljarrevers härrörande från förvärvet av Vitamex under 2003. Affären innebar en reavinst på cirka 18,5 miljoner kronor.

Så här tycker marknaden
Omsättningen på 326,1 miljoner kronor kom in något under Redeyes förväntningar. Rörelseresultatet på 24,1 miljoner kronor var dock bättre än väntat, men rensat för engångsposten på 18,5 miljoner kronor var resultatet en besvikelse.

Redeye hade räknat med att hälsofackhandeln skulle växa med 3 procent under första kvartalet. Nu verkar det alltså som att marknaden backade med 3 procent. Detta var en bidragande orsak till att koncernens hela omsättning inte växte med mer än 5,5 procent.

Positivt var i varje fall den starka utvecklingen i postorderverksamheten, men Redeye räknar ändå inte med att resultatutvecklingen för postorderverksamheten repar sig förrän vid årsskiftet 2005/2006.

Redeye justerar ned sina prognoser något och även det motiverade värdet för aktien, vilket landar på 37 kronor per aktie.

Utsikter för 2005
Wilh. Sonesson arbetar för närvarande på att konsolidera koncernens verksamheter och förbättra lönsamheten. Lönsamheten är emellertid beroende av utvecklingen i den svenska hälsofackhandeln, framgången med att integrera Friggs samt utvecklingen för postorderverksamheten.

– För år 2005 är prioriteringarna att förbättra koncernens verksamheter och öka rörelsemarginalen, säger VD Lennart Nylander.

Resultatet för året förväntas öka något jämfört med 2004.

Wilh. Sonessons långsiktiga finansiella mål är att årligen växa mer än den nordiska egenvårdsmarknaden, som bedöms växa med 5-6 procent årligen.


   

Marknadsplats
O-listan
   
   
EUs Generaladvokat har lämnat en rekommendation till EG-domstolen att det svenska apoteksmonopolet inte är förenligt med gällande EG-rätt.
   
    

”Wilh. Sonesson skall vara det ledande egenvårdsföretaget på den nordiska marknaden"
   
   
   
   
   
   
  
  

Rapporten för första kvartalet 2005
• Omsättning 326,1 Mkr (309,0 Mkr)
• Resultat efter finansiella poster 20,1 Mkr (12,3 Mkr).
• Likvida medel 34,6 Mkr (53,3 Mkr).
• Soliditetet 46,7 % (36,1 %).
• Kassaflöde 0,2 Mkr (-19,0 Mkr).

    

Wilh. Sonessons affärsidé är att erbjuda väldokumenterade produkter som förbättrar människors hälsa och välbefinnande. 

  
   
   
   
   
     
   
Redeyes senast analys av Wilh. Sonesson


   

    

   

   
   
Utdelning till aktieägarna
om 0,30 kr per aktie med avstämningsdag den 16 maj 2005.


Nästa händelse
2005-08-16
Delårsrapport Q2 2005 
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Här kan du läsa mer om Wilh. Sonessons verksamhet

Wilh. Sonesson marknadsför egenvårdsprodukter som förbättrar människors hälsa och välbefinnande. Koncernen har ett antal starka varumärken såsom Friggs, Naturapoteket, Esberitox, MyggA, Naturdiet, Gerimax, OmegaMax, Remifemin, Esbericum, Probiomax, Dr. Kousa, Galactobase och Microcid. Företaget ett av de ledande egenvårdsföretagen på den nordiska marknaden.

Egenvård innebär att individen tar ansvar för sin hälsa, genom att förebygga och behandla sjukdomstillstånd som lämpar sig för egen diagnos och behandling. Produkter för egenvård innefattar receptfria läkemedel, naturläkemedel, kosttillskott inklusive vitaminer och mineraler samt övriga egenvårdsprodukter. Angränsande områden är till exempel diagnostika, receptbelagda läkemedel, functional foods och kosmetik.

Wilh. Sonesson finns i samtliga distributionskanaler, vilka är hälsofackhandel, apotek, dagligvaruhandel och postorder. Den egna butikskedjan Naturapoteket medför att man når konsumenterna direkt. I koncernen ingår även distributionsföretaget HKC Egenvård som innehar partihandelstillstånd för distribution av läkemedel till såväl hälsofackhandel som apotek. Förvärvet av Friggs innebär också att koncernen har fått en viktig kanal till dagligvaruhandeln, som idag är den snabbast växande distributionskanalen på egenvårdsmarknaden.

Koncernen har 467 anställda. Huvuddelen av personalen finns i Sverige och övriga finns i Danmark, Finland och Norge.



Den nordiska egenvårdsmarknaden omsätter i konsumentledet cirka 17 miljarder kronor, och det finns 25 miljoner potentiella konsumenter i Norden. Den underliggande efterfrågan bedöms vara god och förväntas växa med 5-6 procent årligen.
     
    
Lennart Nylander ny VD sedan bolagsstämman Lennart var fram till 2002 VD för Fona, Danmarks största butikskedja inom hemelektronik. Han har även varit VD för Philipson Bil och Oriflame. Han har dessutom stor branscherfarenhet från mjukpappers- och hygienprodukter som divisionschef i SCA Hygien.
  

    
Styrelsen
Bo Håkansson (ordförande) Conny Karlsson (vice ordf.)
Per Båtelson
Ewa Ställdal
Eva Vingård
Sven Sandberg
Martin Svalstedt

Confidence går en oberoende väg

2004 var året då Confidence tog det avgörande steget för att etablera sig som en heltäckande internationell samarbetspartner inom sektorn för integrerade säkerhetssystem. beQuoted har träffat VD Thomas Wahlgren.

– Det teknologiskifte som just nu pågår, från isolerade systemunika lösningar till öppna lösningar baserade på IP och nätverk öppnar för mycket intressanta möjligheter, berättar Thomas Wahlgren.

– Genom att kunden kan använda sitt befintliga nätverk istället för att dra nya separata kablar för säkerhetsutrustningen blir installationen billigare. Det säger sig självt att en lägre kostnad har en positiv effekt på efterfrågan.

– Med öppna lösningar kan vi också integrera oss med kundens övriga system, till exempel personalsystem, lönesystem, produktionssystem. Det är dels effektivare och dels skapar det nya möjligheter att få intelligenta lösningar som är lätta att anpassa till kundernas behov.

En oberoende systemintegratör
Confidence startade sin utveckling av RFID-teknologi 1989 och nådde först sitt erkännande inom flygindustrin. Flygindustrin är dock ett område som inte är lika prioriterat idag eftersom upphandlingarna är för stora och tar för lång tid för att passa ett så pass litet företag.

Bolaget har övergivit den tidigare strategin med ett eget produktkoncept. För att lyckas som produktutvecklare måste man ha starka finansiella och organisatoriska muskler samt en global marknadsposition. Därför har man sålt produktbolaget i-ax Ltd. till NetAccess Software Ltd., ett bolag som ägs av den förra VDn Peter Richards.

Kunderna efterfrågar ett mer totalintegrerat säkerhetstänkande som kräver produkter från flera leverantörer. Confidence kan nu profilera sig som en oberoende systemintegratör vilket kommer att ge nya affärer. Till exempel kan gamla kunder komma tillbaka genom att Confidence tar in i-ax konkurrenten Cardax (Nya Zeeland) i sortimentet igen.

Förra året förvärvades 55 procent av NOC Security Products och i år har man köpt ytterligare 5 procent. NOC är en oberoende leverantör av produkter inom IP-baserad server-management och övervakning från två världsledande leverantörer (KVM produkter). Det är en viktig komplettering inför teknologiskiftet som just nu pågår till öppna lösningar.

Genom förvärven av JayNat UK (Storbritannien) och JayNat Ireland under år 2000, samt NOC Security Products förra året erbjuder Confidence idag en komplett portfölj av produkter och tjänster inom områdena säkerhet, tillträde, larm och server-management.

Totalt har koncernen uppskattningsvis tre hundra kunder. Bland dessa finns London Underground, Manchester Airport, flera universitet på Irland, Kustbevakningen, Försvaret, Ericsson och Astra. Flest kunder finns på Irland, följt av Storbritannien och sist Sverige.

Irland är den affärsenhet som idag omsätter mest pengar tack vare en lång närvaro på marknaden och det bredaste konceptet med både passerkontroll, larm, CCTV och brandlarm. Irland har idag egen installationspersonal medan det engelska och svenska bolaget, som har en mindre volym, samarbetar med partners på installationssidan.

Viktig order på Irland
Confidence har nyligen fått en ny order på en säkerhetslösning från en tidigare kund. Den kompletta installationen uppskattas uppgå till 4,5 miljoner kronor för Confidence del. Initialordern som hittills tecknats ligger på 2,3 miljoner kronor. Den irländske kunden vill inte namnges, men är världsledande inom sitt område i datorindustrin. Förra ordern från samma kund låg på 14 miljoner kronor.

– Detta är den första av flera större förväntade ordrar genom Confidence Ireland sedan omstrukttureringen av Confidence International. Irlandskontoret har under senare tid varit framgångsrikt och innehar nu en ledande position inom området integrerade säkerhetssystem, berättar Thomas Wahlgren.

Lönsamheten prioriteras
Överst på Thomas Wahlgrens agenda står att öka försäljningen och stärka samarbetet mellan dotterbolagen i Sverige, Storbritannien och Irland. Genom att renodla Confidence till en oberoende systemintegratör kan nu alla resurser koncentreras åt samma håll. Lönsamhet och positiva kassaflöden prioriteras.

Det nya dotterbolaget Confidence Sweden (NOC Security Products) har redan idag positivt kassaflöde och bedöms under 2005 omsätta runt 20 miljoner kronor.

– Det är i stort sett ny omsättning som kan läggas på fjolårets omsättning för koncernen, eftersom Confidence Sweden endast var konsoliderat under slutet av året. Allt annat lika kommer omsättningen att kunna dubblas i år, säger Thomas Wahlgren.

– Omsättning är dock inget man kan leva på utan självklart skall lönsamhet vara det absolut viktigaste målet, avslutar han.

Den långsiktiga ambitionen är att uppnå en omsättningstakt i spannet 300-400 miljoner kronor vid utgången av år 2007. Tillväxten skall ske såväl organisk som genom förvärv.

Highlights från årsredovisningen för 2004:
  • Omsättningen uppgick till 19,3 Mkr (21,6 Mkr).
  • Resultat efter finansiella poster hamnade på - 6,8 Mkr (-11,0).
  • De likvida medlen uppgick till 1,0 Mkr (0,5 Mkr).
  • Soliditeten uppgick till 61 % (63 %).
  • Kassaflödet uppgick till 0,5 Mkr (0,5 Mkr).

   
Marknadsplats
NGM
    
Affärsidé
Confidence koncernen har som mål att vara en av de främsta internationella leverantörerna av integrerade säkerhetslösningar till ett brett urval av branscher.
    
  
Ett exempel på intelligent lösning är så kallade säkerhetsnivåer i programvaran som med en knapptryckning gör att alla dörrlås som normalt kräver kortaccess får fri access vid exempelvis brandfara eller bombhot samt att personalen meddelas direkt på datorskärmen att de omedelbart ska lämna byggnaden. 
    
        

Det här gör Confidence Confidence försäljning består av system, serviceavtal och konsulttid. I systemen ingår produkter såsom RFID-taggar, läsare, smarta kort, magnetlås, kontrollenheter, programvara. På större installationer kan kunderna teckna serviceavtal, vilka brukar ligga på 15 – 20 procent av systemets ursprungliga värde.
   
   
JayNat UK kommer att byta namn till Confidence UKJayNat
Ireland kommer att byta namn till Confidence IrelandNOC 
Security Products kommer att byta namn till Confidence Sweden

   
   
   
   
   

   

Thomas Wahlgren tillträdde som VD och koncernchef i januari 2005. Han har tidigare varit med och grundat datadistributören Dafix och har sedan 1983 fungerat i olika ledande positioner inom IT industrin.
   
   
Styrelsen
Erik Hallberg (ordförande) Benny Johansson
Lars-Göran Larssson 
Lennart Preutz 
Katrin Tombach
   
   
   
   
Erik Hallberg, ordförande:
– Under 2004 beslöt styrelsen att vända på Confidence långa kräftgång genom att för verksamheten och alla anställda skapa ett bolag som skall kunna leverera lönsam tillväxt.

   
   
   
Nästa händelse
2005-05-30
Delårsrapport Q1 2005
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Formo Services delar ut HomeMaid

I nummer 4 inledde vi bevakning av Formo Services. Företagets första delårsrapport för året har kommit och bolagsstämman har fattat det väntade beslutet att dela ut HomeMaid. Vi följer upp utvecklingen i Formo Services.

Delårsrapporten för första kvartalet
Formo-koncernen har under första kvartalet utvecklats enligt budget. Samtliga dotterbolag har bidragit positivt till koncernens resultat och kassaflöde. Försäljningen uppgick sammanlagt till 54,8 Mkr jämfört med 17,5 Mkr under samma period förra året. Ökningen beror framförallt på förvärvet av Hedson Technologies, som bidrog med 33,4 Mkr. I befintliga enheter ökade försäljningen med 3,9 Mkr eller med andra ord till 22 %. Resultat efter finansiella poster hamnade på 1,2 Mkr (0,8 Mkr).

Hedson Technologies (Affärsområde Industri & Miljö) ökade försäljningen och resultatet. Den nyutvecklade hjultvätten introducerades på marknaden under perioden och har hittills fått ett bra mottagande.

Cliff Design & Development (Affärsområde Innovation & Design) har under kvartalet haft en god beläggning och orderingång. Även detta dotterbolag ökade sin försäljning.

Sist men inte minst har HomeMaid (Affärsområde Personel Services) stärkt försäljningen betydligt genom förvärvet av Fixelina.

HomeMaid delas ut till aktieägarna
Vid bolagsstämman den 12 maj beslöts som väntat att utskifta samtliga aktier i HomeMaid Hemservice AB till Formos drygt 4.000 aktieägare. De aktieägare som på avstämningsdagen ägde aktier i Formo kommer att få aktier i HomeMaid när ärendet registrerats hos Bolagsverket. HomeMaid kommer därefter att noteras på AktieTorget den 22 augusti 2005.

HomeMaid är verksamt inom branschen hushållsnära tjänster och befinner sig i en expansiv fas. Bolaget har idag en rikstäckande verksamhet på 14 orter i Sverige. Under de närmsta åren förutses HomeMaid få en stark tillväxt eftersom marknaden för bolagets tjänster ökar starkt. För innevarande år räknar man med att försäljningen ska nå cirka 50 miljoner kronor samt att resultatet och kassaflödet ska fortsätta vara positivt.

Formos nya inriktningen ska ge bättre resultat
– Det är dotterbolaget Hedson Technologies som utgör plattformen för den kommande expansionen. Den fastlagda strategin bygger på verksamheter med goda marginaler och kassaflöden där tillväxten dels skall ske organiskt, dels genom selektiva förvärv när kostnads- och strukturaffärer kan åstadkommas, säger Jan Ahlström som är VD för Formo Services.

– Den investering som hittills gjorts genom förvärvet av aktier i Europeisk Industri Support AB (EIS) skall ses som ett första steg att komplettera koncernens verksamhet med förbrukningsartiklar inriktade på industriella miljöer och miljöteknik, enligt Jan Ahlström.

För närvarande pågår förhandlingar om ett internationellt förvärv inom affärsområdet Industri & Miljöteknik, med betydande synergier med dotterbolaget Hedson Technologies. Avsikten är att nyttja Hedsons befintliga distributionsnät i över 60 länder.

– Vi uttalar oss inte om budget ,det vill säga hur stor tillväxten blir 2005. Vi förutser dock en organisk tillväxt vartill kommer volymer från tillkommande förvärv, uppger Jan Ahlström.

Jan Ahlström förväntar sig att Formos resultat blir väsentligt bättre under 2005 än under 2004. Det beror på att Hedson Technologies ingår från och med räkenskapsårets ingång i kombination med vidtagna åtgärder inom affärsområdet Innovation & Design samt effekterna av IFRS*.

Målsättningen är att Formo-koncernen inom en tvåårsperiod skall omsätta cirka 400 miljoner kronor.

Så här tycker marknaden
Marknaden reagerade inte nämnvärt på utdelningen av HomeMaid. Kursen föll endast 2 öre, från 22 till 20 öre. När detta skrivs ligger kursen på 19 öre. Med 518.400.000 aktier indikerar detta att HomeMaid värderades till mellan 10,4 och 15,5 miljoner kronor, allt annat lika.

Den modesta nedgången i aktiekursen kan bero på tre orsaker.
1. Marknaden har missat dagen för utdelningen och därför inte justerat aktiepriset. Mot detta talar att kursen fortfarande ligger ganska stabilt kring 20 öre eller strax därunder.
2. Marknaden värderar HomeMaid väldigt lågt.
3. Marknaden var nöjd med kvartalsrapporten och justerade upp värdet på Formo samtidigt som utdelningen skedde. I så fall har de som ägde Formo-aktier före delårsrapporten och utdelningen av HomeMaid gjort en bra affär.

BörsInsikt / United Brokers anser att Formo visar ett acceptabelt resultat för första kvartalet. Aktien är undervärderad i ett längre perspektiv när den nya koncernen fått sin slutgiltiga form. Trots detta har BörsInsikt valt att sälja Formo Services i modellportföljen. När beQuoted frågar BörsInsikts analytiker David Lindström om orsaken till beslutet svarar han: – Den nya strategin är intressant, men Formo har inte gett oss analytiker några proforma-siffror för det som är nytt. Därmed får vi svårt att bedöma företagets resultatutveckling, till exempel Hedsons hjulvättar uppvisar säsongsvariationer som vi inte kände till. Om inte ens vi som är experter kan bedöma utvecklingen är det svårt att tro att andra gör det så att kursen stiger.

Smallcap är nöjda med rapporten och höjer sin potentialmätare ett snäpp. Smallcap tror att HomeMaid kan värderas till cirka 35 miljoner kronor om företaget når en försäljning på 45 miljoner kronor under 2005. Det innebär 6 till 7 öre per aktie. Med tanke på att Formo-aktien inte fallit i motsvarande grad har aktieägarna som var med vid utdelningen gjort en bra affär.

Tidigare publicerade artiklar om Formo Services
» Nyhetsbrev nr 4 2005

  
Marknadsplats
AktieTorget 
    

    

Formo Services är idag ett rörelsedrivande utvecklingsbolag för entreprenörsdrivna tillväxtbolag inom teknik- och tjänstesektorn. Fokus ligger framförallt på de sektorer som bedöms ha den största potentialen till en god utveckling.

   

   

Noteringsprospekt inför HomeMaids notering på AktieTorget kommer att skicka ut under första halvan av augusti. I samband med utskicket kommer aktieägarna att bjudas in till aktieägarträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Halmstad.

   

Formo Services har drygt 4.000 aktieägare.

Remium Securities är likviditetsgarant.

    

    

    

    

    

   

   

   
* IFRS = International Financial Reporting Standards

  
  
  
Nästa händelse
 
2005-08-22
Notering av HomeMaid
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

Börsnotiser
CoolGuard har tecknat ett ramavtal med ICA. Avtalet löper på två år och avser i först hand den svenska marknaden, men kommer även på sikt att omfatta den norska marknaden.

- Avtalet med ICA är en betydande framgång för CoolGuard och vi ser det som ännu ett bevis på styrkan i våra system. Genom att 
sluta avtal med en av dagligvarubranschens största aktörer har vi definitivt fått bekräftat att våra produkter och tjänster nått en bred acceptans och vi är nu väl positionerade för en fortsatt expansion, 
säger Lars Ericsson, VD i Coolguard.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-27
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovision redovisar en omsättning på 16,1 Mkr (18,6 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till 1,5 Mkr (1,1 Mkr).

Som en konsekvens av den ökade priskonkurrensen på finansmarkanden förlorade Ecovision delar av avtalen med FöreningsSparbanken, Handelsbanken och Nordea. För 2005 innebär detta ett intäktsbortfall med cirka 8,5 miljoner kronor jämfört med 2004.

En omfattande satsning på indexberäkningstjänster till banker och fondbolag i Norden har startats. Denna satsning har redan burit frukt. Ecovision har fått ansvar för Affärsvärldens Generalindex samt NGM Index.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Kaupthing)
   
Nästa händelse 2005-08-23
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ICM redovisar en omsättning på 35 Mkr (43,9 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till 2,2 Mkr (-0,3 Mkr). I resultatet ingår reavinsten från överlåtelsen av DHL-distributionen.

Under 2005 räknar VD, Thomas Hanbo, med ökad försäljning, en resultatförbättring jämfört med 2004 och att bolaget kommer betydligt närmare sina mål om 5% rörelsemarginal och 15% avkastning på Eget Kapital.

På ICMs bolagsstämma den 19 maj 2005 beslutades bland annat att styrelsen får bemyndigande att fatta beslut om nyemission av upp till 250.000 aktier med nominellt värde 1 krona med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. 

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-08-18
Halvårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
IGE kommer imorgon den 26 maj att noteras på NGM Equity. Aktien är redan noterad på Oslo Börsen, men kommer att handlas parallellt på NGM. E. Öhman J:or Fondkommission blir bolagets likviditetsgarant och mäklare i Sverige.

IGE vill med ny teknik inom miljöområdet få till ett brytningstillstånd i Gladhammar, Västervik. I området har man från 1500-talet fram till 1892 brutit koppar och kobolt. 1998 ansökte Boliden om bearbetningskoncession baserat på de borrningar som gjorts i Gladhammars innerområdet. 2002 avslogs dock denna ansökan efter dom från miljödomstolen på grunder som IGE har för avsikt att kommat till rätta med. IGE äger 50 procent av rättigheterna i Gladhammar.

- Vi avser med detta projekt visa att nyutvecklad teknik inom miljöområdet är nyckeln till utvecklandet av i detta fall en riktigt intressant potential avseende gruvbrytning efter ädlare metaller i Västerviks kommun, säger bolagets VD Michael Nilsson.

En utförligare analys av IGE kommer i nästa nummer av nyhetsbrevet.

    
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
   
Nästa händelse 2005-05-26
Första handelsdag på NGM
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House har genom sitt samarbete med grossisten Pac Production erhållit listning av sina energidrycker, Magic 320 RED och Magic 320 BLUE, hos Scandic Hotel i Sverige. Detta innebär att dryckerna nu kan säljas Scandics hotellbarer och hotellrummens minibarer.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media redovisar en omsättning på 11,5 Mkr under verksamhetsårets tredje kvartal jämfört med 9,7 Mkr under det andra kvartalet. Resultatet efter finansnetto hamnade på 0,8 Mkr jämfört med andra kvartalets 0,5 Mkr. Kassaflödet blev 1,3 Mkr och de likvida medlena uppgick till 1,7 Mkr.

Omsättnings- och resultatökningen förklaras till stor del av den organiska tillväxten i det helägda dotterbolaget ONE Response samt effekten av de förvärv som genomfördes föregående kvartal.

ONE Media är det första DM-byrån i Europa som integrerar vetenskapliga ögonrörelsestudier i det kreativa arbetet. Systemet som används heter Eyeflow och studerar ögats exakta rörelser. Det vill säga vad ögat läser och fixerar och vilken information målgruppen tar till sig.

- Vi kommer genom våra nya arbetsmetoder radikalt kunnat öka effekten och resultatet på våra uppdragsgivares aktiviteter. Vi siktar på att fördubbla personalstyrkan inom ett år, säger ONE Directs VD Pia-Lena Moller.

ONE Direct har uppdragsgivare fördelat över de flesta branscher. Några av dessa är Sköna Hem, Ledarna, American Express, Tidningen Mama, Pocketbokklubben och Bonnierägda Fast TV.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-08-29
Bokslutskommuniké
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources redovisar en omsättning på 44 Mkr (19,9 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till 22,5 Mkr (11,3 Mkr), en ökning med 99 procent. 

Produktionen har ökat med 26 procent vilket är något lägre än beräknat då den totala produktionen har påverkats negativt av de avbrott man har haft på produktionsenheten i Didon fältet. Detta är nu avhjälp och produktionen är i fullgång sedan början av april.

I en artikel i Affärsvärlden säger VD Ulrik Jansson att målet är att komma upp i 10.000 fat per dag innan årets slut, idag ligger produktionen på omkring 3.600 - 4.000 fat per dag. Detta kommer att vara möjligt genom förvärv av producerande oljefält, som fortfarande går att få tag i till hyfsade priser. Han säger även att det andra kvartalet kommer att bli något alldeles helt fantastiskt.

Det höga oljepriset kommer att bestå så länge Kinas och Indiens behov av energi ligger kvar på dagens nivåer. Under 2005 och en bit in på 2006 räknar PA Resources med att oljepriset kommer att förbli kring 50 dollar per fat. På långsikt kan oljepriset nå ännu högre nivåer då världens oljereserver fortsätter att minska. Detta skriver Ulrik Jansson, VD för PA Resources i ett brev till aktiägarna, publicerat i årsredovisningen för 2004. Och det är inte bara han som räknar med dessa höga nivåer. I en artikel i DI den 18 maj intervjuar man Gunnar Johansson, oljeanalytiker på Preem. Han säger bland annat att det verkar finnas en jämvikt kring 50 dollar fatet, plus minus 5 dollar.

   
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista och NGM
    
Nästa händelse 2005-05-30
Handel efter split (2:1)
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Starbreeze fortsätter att skörda framgångar med det framgångsrika TV-spelet The Chronicles of Riddick. Spelet har nominerats i kategorin bästa filmbaserade TV-spel inför MTV Movie Awards. Galan kommer att sänds i amerikansk TV den 9 juni och i totalt över 150 länder världen över. Spelet som har blivit en stor framgång både försäljnings- och kritikermässigt har nu även börjat att generera royaltyintäkter åt Starbreeze.

- Vi är otroligt stolta över MTVs nominering, och jag tror faktiskt att vi har en god chans att vinna priset. Det känns verkligen roligt att ett litet bolag i Uppsala har lyckats ta sig in i toppskiktet av den amerikanska underhållningsbranschen. Vi hoppas nu på ännu mer uppmärksamhet nästa vecka när vi presenterar en förhandstitt av vårt nya spel ”The Darkness” på den stora spelmässan E3 i Los Angeles, säger Starbreezes VD Johan Kristiansson.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-26
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
The Empire har tagit fram en ny serie smaker som skall attrahera målgrupper som är hälsomedvetna, har viktproblem eller diabetes. Den nya smakserien kallas "Hint of Fruit" och innehåller inget socker och inga kalorier. Bolaget räknar med att "Hint of Fruit" kommer att öka bolagets marknadsandel på den växande vattenmarknaden.

- Behovet av nya, billiga och helt sunda drycker är stort. Vi märker ett starkt intresse för rena, hälsosamma tillsatser av smakämnen till kolsyrat vatten. Vi leder utvecklingen och ligger vid fronten i sockerkriget, säger Hans Langenskiöld, marknadschef för SodaStream.

The Empire har också lämnat rapport för första kvartalet 2005. Försäljningen av SodaStream till butik nådde cirka 10 Mkr inkl moms. Av denna försäljning uppgick täckningsbidraget, det vill säga andelen som The Empire själva får behålla och som bli den bokförda omsättningen, till 3,9 Mkr (0,7 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 0,1 Mkr (0,3 Mkr).

Det första kvartalet är normalt svagt och företaget hade räknat med att resultatet skulle hamna några hundra tusen kronor under nollstrecket. Nu blev det en vinst istället vilket stärker den tidigare prognosen för helåret om en vinst efter finansnetto på 7,9 miljoner kronor.

- Vi håller vår budget. Framtiden ser ljus ut och jag tror att vi i år kommer att leverera ytterligare 100.000 SodaStream maskiner till den nordiska marknaden. Då skulle det finnas cirka 150.000 maskiner som bubblar i hushållen innan året är slut, säger VD Johan Kalling.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er