beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Kraftig tillväxt i Ian Wachtmeisters Empire 
beQuoted nyhetsbrev   maj 2005

Hej,

Warren Buffet investerar endast i verksamheter han förstår sig på. Denna gyllene regel är lätt att anamma för nya Empire. Deras produkt SodaStream producerar god läsk och kolsyrat vatten, vilket är billigt och praktiskt. Kanske både produkten och aktien kan bli en bra affär.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

The Empire gör nypremiär med SodaStream
SodaStream lanserades i Sverige i slutet av april 2004. Framgången blev omedelbar och redan efter ett halvår var verksamheten vinstgivande.

CoolGuard fortsätter att teckna nya avtal
CoolGuards system för temperaturövervakning ska installeras på restauranger på Sturups flygplats och på Malmös centralstation. Även från Belgien har bolaget nåtts av ett stort intresse.

Starbreeze klarar sig bra som självständig utvecklare
VD Johan Kristiansson berättar om företagets framtid för Smallcap. Förhandlingar pågår med några stora spelförläggare, men företaget väntar med att skriva på tills villkoren känns tillräckligt förmånliga.

Artiklar

The Empire gör nypremiär med SodaStream

Den 18 april gjorde The Empire nypremiär i börssammanhang. Bolaget noterades på AktieTorget, efter att en tid ha handlats hos Mangold Fondkommission sedan avnoteringen från O-listan 2003.

Vi har träffat VD Johan Kalling.

– The Empire har genomgått en veritabel metamorfos från en metallkoncern till ett investerings- och utvecklingsbolag. Den nya inriktningen är att utveckla rörelsedrivande dotterbolag med produkter för detaljhandeln. Flaggskeppet är för närvarande Soda-Club Scandinavia som har agenturen för SodaStream i Sverige och Norge, berättar Johan för beQuoted.

SodaStream från Soda-Club
SodaStream lanserades i Sverige i slutet av april 2004. Framgången blev omedelbar. Försäljningen tog fart direkt tack vare att SodaStream redan var ett välkänt varumärke samtidigt som bolagets ledning och säljkår på kort tid lyckades bearbeta en stor del av de svenska detaljhandelskedjorna.

Redan efter ett halvår var verksamheten vinstgivande. Under perioden april-december 2004 såldes över 50.000 maskiner och 150.000 smaker till ett värde av 31 miljoner kronor i leverantörsledet.

Produkterna säljs genom kedjor som OnOff, SIBA, Elkedjan, Cervera, Elon, Duka, Electrolux Home, Hemma, Järnia med flera. Idag finns de i fler än 700 butiker i Sverige. Utvecklingen i Norge är likartad och man har tecknat avtal med närmare 150 butiker. 

– Vi har även en option på Finland där verksamheten förväntas dra igång under augusti/september, berättar Johan. Vi planerar därefter kunna utöka med Danmark och Baltikum. I slutet av året ska SodaStream finnas i totalt 1.500 butiker i Sverige, Norge och Finland.

Målsättningen är att på några års sikt få en penetration av SodaStream på 15-20 procent av hushållen i Norden. Det är inte en helt orealistisk siffra. SodaStream är nämligen marknadsledande med 75 procent av världsmarknaden. I Tyskland är penetrationen 15 procent av hushållen. I Schweiz är penetrationen 21 procent.

Därutöver arbetar The Empire parallellt med att etablera nya produkter och nästa lansering förväntas ske under det här året.

Det nya imperiet - den strategiska analysen
Det är en strategisk omvärldsanalys som ligger till grund för imperiets nya inriktning. Den nya ledningen konstaterar att detaljhandeln är motorn i den nordiska ekonomin. Den utgör en större andel av BNP än traditionell industri. Det nya imperiet ska därför fokusera på produkter som lämpar sig för försäljning i butik och som har ett nyhetsvärde för konsumenten.

– Det finns många smarta produkter och idéer inom detaljhandeln som aldrig får en reell chans därför att det saknas en effektiv organisation. Tillsammans har vårt team en gedigen marknadserfarenhet när det gäller att identifiera och skapa efterfrågan för produkter, säger Johan Kalling.

Det nya Empire kan hantera produkter i hela kedjan, från logistik och distribution till marknadsföring, kommunikation och ekonomistyrning samt ha en egen säljorganisation med väl etablerade försäljningskanaler.

Finansiell utveckling
The Empire har via det helägda dotterbolaget Soda-Club Scandinavia AB ett marknadsavtal avseende SodaStream med licensgivaren Soda-Club World Wide, som är den som tillverkar apparaterna och smakerna. Av försäljningen till butik får Soda-Club Scandinavia behålla ungefär hälften av intäkterna, medan resten går tillbaka till Soda-Club World Wide.

Det innebär att när The Empire pratar om försäljning till butik är det vad butikerna betalar för varorna, medan när The Empire pratar om sin egen omsättning avses andelen som de själva får behålla av försäljningspriset, det så kallade täckningsbidraget.

Försäljningen består av apparater, gas och smaker, varav de två sistnämnda innebär en repetitiv försäljning om cirka 300 kr per hushåll och år.

Försäljningen av SodaStream väntas öka från 31 miljoner kronor i leverantörsledet förra året till 74 miljoner kronor i år och 126 miljoner kronor nästa år. Prognosen bygger på en ökad penetration i Sverige samt lanseringar i Norge och Finland.

The Empires täckningsbidrag och resultat kommer i så fall att ha en mycket positiv utveckling. Dessutom räknar bolaget med att kunna lansera fler produkter än SodaStream inom detaljhandeln. Täckningsbidraget (den bokförda omsättningen) väntas öka från 14,8 miljoner kronor förra året till 35,2 miljoner kronor i år och 72 miljoner kronor nästa år. Resultatet före skatt väntas öka från fjolårets 3 miljoner kronor till cirka 8 miljoner kronor i år och dryga 15 miljoner kronor nästa.

– Lanseringen av SodaStream har faktiskt gått ännu bättre än våra ursprungliga prognoser. Med den positiva utvecklingen för SodaStream har följt ett ökat intresse för aktien, avslutar Johan Kalling intervjun.

The Empire avser att genomföra en mindre nyemission under det sista kvartalet i år. Det rör sig om 5 – 10 miljoner kronor. Kapitalet behövs för att etablera nya marknader och produkter. En expansion binder till exempel kapital i lager. Bolaget ser också fördelar med att ägandet breddas.

Highlights från årsredovisningen för 2004:

  • Omsättningen uppgick till 14,8 Mkr.
  • Resultat efter finansiella poster hamnade på 1,4 Mkr.
  • De likvida medlen uppgick till 9,0 Mkr.
  • Soliditeten uppgick till 47,6 procent.


   

Marknadsplats
AktieTorget
   
6.333.998 aktier 
(varav 299.000 är A-aktier) Symbol EMP-B
   
   
Det nya Empire
är ett investerings- och utvecklingsbolag som ska utveckla företag med produkter som lämpar sig för försäljning i butik och som har ett nyhetsvärde för konsumenten. 
  
  

Bakom The Empire står Ian Wachtmeister, ordförande, Johan Kalling, VD och Hans Langenskiöld, vVD. Ian Wachtmeister behöver väl ingen närmare presentation . Johan har stor erfarenhet som entreprenör med ett förflutet inom CRM och uppbyggnad av Call Centers. Han har också tidigare varit VD för Dun & Bradstreet Ekonomiförlaget. Hans Langenskiöld har tidigare arbetat med varumärkesbyggande, kommunikation och strategisk marknadsföring.
   
   
SodaStream erbjuder sina användare ett enkelt och bekvämt sätt att producera sin egen kolsyrade dryck. Med SodaStream gör man både läsk och pärlande bordsvatten själv, när det passar. Det är ett roligare, godare och billigare sätt att göra dricka till hela familjen, vid alla tillfällen.
   


   

SodaStreams hemsida

Nästa händelse
2005-05-17
Delårsrapport Q1 2005 
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
CoolGuard fortsätter att teckna nya avtal

I februari berättade vi om en affär på 25 kompletta system för CoolGuard. Under april har det kommit in ett nytt avtal samt uppgifter om att ett samarbete är på gång i Belgien. Vi har pratat med Lars Ericsson som är VD på CoolGuard.

CoolGuard säljer system till Scandinavian Service Partners 
CoolGuard ska installera sitt system för övervakning/egenkontroll gällande temperaturer hos flera av Scandinavian Service Partners (SPP) restauranger. De första installationerna kommer att ske på Sturups flygplats och på Malmös centralstation i restauranger som till exempel O´learys och Burger King.

SSP driver och utvecklar restauranger, caféer och serveringar på platser där många människor möts. SSP finns bland annat på flygplatserna Arlanda, Landvetter och Sturup samt på centralstationerna i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Precis som Eurest, som CoolGuard tecknade avtal med i februari, är SSP en del av brittiska Compass Group PLC. Compass Group är ett av världens största företag inom foodservice med en årlig omsättning på över 12 miljarder Euro.

– Samarbetet med Eurest och SPP och deras restauranger känner vi som en acceptans för vårt system och ett kvitto på systemets kundnytta, uppger CoolGuards VD Lars Ericsson för beQuoted.

– Vidare ger dessa samarbeten oss stora möjligheter lokalt i Sverige och på utlandsmarknader, fortsätter Lars Ericsson.

CoolGuard etablerar sig i Belgien genom återförsäljare
Flera av Belgiens ledande aktörer inom dagligvaruhandel har visat ett stort intresse av CoolGuards system. Det inledda samarbetet med Exportrådet i Bryssel har fungerat mycket väl och har medfört att konkreta diskussioner upptagits med potentiella återförsäljare.

– Exportrådet i Belgien har gjort ett fantastiskt bra jobb. Vad som nu återstår är att vi kommer att ha uppföljningsmöte med de tre tänkbara distributörer som Exportrådet har identifierat. Vi kommer att gå vidare med ett eller två av dessa bolag, säger Lars Ericsson.

Urvalsprocessen beräknas vara slutförd under maj månad. De första leveranserna beräknas kunna ske under senvåren och sommaren.

– Marknaden i Belgien är ganska lik vår marknad här i Sverige och vi har redan kontakter med blivande slutkunder. Mer information om utvecklingen i Belgien kommer när marknadsaktiviteterna har påbörjats, avslutar Lars Ericsson.

Tidigare publicerade artiklar om CoolGuard
» Nyhetsbrev nr 3 2004

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
    
Affärsidé:
Att genom CoolGuard-system möta detaljhandelns och restaurangnäringens ökande krav på att mäta och övervaka temperaturer i hanteringen av livsmedel.
   
   
   
   
   
   
  
Nästa händelse 2005-05-27
Bolagsstämma 2005
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
   
   
Länkar:
Scandinavian Service Partners restauranger
   
Compass Group PLC
Starbreeze klarar sig bra som självständig utvecklare

Starbreeze har fått flera utmärkelser för det framgångsrika spelet The Chronicles of Riddick. Senast var det priset som Sveriges bästa spel 2004. I mars avslöjade företaget att nästa spel baseras på seriemagasinet The Darkness. Det kommer att släppas på marknaden under 2006 och utvecklas för nästa generations spelplattformar.

Smallcap har intervjuat Starbreeze VD Johan Kristiansson. beQuoted återger ett utdrag ur intervjun, så här säger Johan Kristiansson:

– Försäljningen av Chronicles of Riddick har gått bra. Spelet har ett genomsnittligt recensionsbetyg på 91,1 på Gamerankings.com vilket gör det till det 26:e bästa PC-spelet genom tiderna.

– Den största skillnaden mellan The Darkness och Riddick är att det nya spelet görs för nästa generations spelkonsoler, som ju har betydligt kraftfullare processorer än vad som finns ute på marknaden idag. Detta passar Starbreeze mycket bra, eftersom vår spelmotor sedan länge varit anpassad för mer kraftfulla processorer. Tidigare, i den nuvarande konsolgenerationen, har ju detta faktiskt varit ett problem för oss, eftersom vår motor inte var så väl anpassad till exempel för PS2, som ju har varit den kommersiellt dominerande plattformen.

– Vi förhandlar med några stora spelförläggare om framtida uppdrag. Vi har dock ingen brådska just nu, utan vi väntar med att skriva på tills vi får avtalsvillkor som känns tillräckligt förmånliga. Det kan nog ta allt från några veckor till många månader innan vi är där.

– Det råder en stark internationell trend att spelförläggare köper upp oberoende utvecklare. Starbreeze klarar sig bra som självständig utvecklare, men vi följer denna utveckling noga och kan mycket väl tänka oss att delta i en liknande affär i framtiden.

Du kan läsa mer om Starbreeze utveckling och resultat i delårsrapporten som kommer den 25 maj.

Tidigare publicerade artiklar om Starbreeze
» Nyhetsbrev nr 11 2004
» Nyhetsbrev nr 07 2004
» Nyhetsbrev nr 10 2003
» Nyhetsbrev nr 04 2003

  
Marknadsplats
AktieTorget 
    

    

  
  
  
Nästa händelse
 
2005-05-26
Delårsrapport
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

Börsnotiser
Cint redovisar en omsättning på 1,6 Mkr (0,8 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet före avskrivningar och räntor uppgick till 0,2 Mkr (0,2 Mkr). Att resultatet inte förbättrats i samma takt som omsättningen beror på kostnadsökningar som uppstått på grund av ökad produktutveckling, större försäljningsansträngningar och fler partnerskap.

Cint kommer att öka fokuseringen på utlandet där kunderna tenderar att ha större volymer samtidigt som marknaden är mer mogen för bolagets tjänster. För att hantera denna expansion föreslås en nyemission.

Diskussioner förs med ett par större utländska aktörer om distribution genom deras marknadsföringskanaler i utbyte mot att Cint tillhandahåller access till privatpersoner i olika delmarknader. Cint för även förhandlingar på den svenska marknaden med syfte att öka möjligheterna för kommersiellt utnyttjande av webbtjänsten Cint.se. Mer nyheter om detta kan förhoppningsvis presenteras under andra kvartalet 2005.

    
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Nästa händelse
Mitten av maj
Årsredovisning 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Confidence har avhållit ordinarie bolagsstämma för 2005. Strategin för 2005 är att prioritera lönsamhet före tillväxt. En ambition om tillväxt finns dock kvar, men den kommer att vara kontrollerad och inte ske på bekostnad av lönsamheten.

Stämman beslutade att styrelsen för det kommande året skall bestå av fem ordinarie ledamöter utan suppleant. Erik Hallberg, Benny Johansson, Lennart Preutz omvaldes och nyval skedde av Lars-Göran Larsson (tidigare suppleant) och Katrin Tombach.

Styrelsen bemyndigades att genomföra emission med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt intill tiden för nästa ordinarie bolagsstämma. Emission får ske med högst 1.000.000 kronor motsvarande 5.000.000 aktier av serie B.

En extra bolagsstämma kommer att hållas den 12 maj för att kvitta arvoden och fordringar genom riktade emissioner till bland annat ledamöter i styrelsen. Beslut skall även fattas om ett optionsprogram för de anställda.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-05-12
Extra bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex redovisar en omsättning på 1,5 Mkr (0,5 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -5 Mkr (-5,4).

Bolaget har även kallat till ordinarie bolagsstämma den 25 maj 2005. Omval av samtliga nuvarande ledamöter föreslås. Styrelsen söker bemyndigande att genomföra nyemission med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt om högst 5.000.000 aktier av serie B. I händelse av en riktad emission skall emissionskursen minst motsvara aktiernas marknadsvärde. Skälet till att styrelsen söker bemyndigande att genomföra riktad emission är ge möjligheten att inbjuda en större ägare med långsiktigt engagemang i bolaget. Samt att vid uppkommit kapitalbehov snabbt kunna försörja bolaget med kapital.  

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-05-25
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ICM har kallat till ordinarie bolagsstämma 2005 den 19 maj 2005. En utdelning på 1.250.000 kronor motsvarande 0,50 kronor per aktie är föreslagen. Utdelningen tas av de till förfogande stående vinstmedlen som uppgår till 5.335.098 kronor, resterande balanseras i ny räkning.

Styrelsen söker även ett bemyndigande att genomföra nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Betalning skall kunna ske kontant, genom kvittning eller genom apport. Nyemission skall få ske med högst 250.000 aktier med nominellt värde 1 krona.

Den tidigare målsättning om en genomsnittlig årlig tillväxt på 10 procent har underordnats resultatmålen för 2005 då fokus istället skiftar till lönsamhet skriver ICM i årsredovisningen. Bolagets långsiktiga mål är en rörelsemarginal på 5 procent.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-16
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Impact Europe redovisar en omsättning på 410,5 Mkr (468,6 Mkr) för helåret 2004. Resultatet efter finansnetto uppgick till -12,7 Mkr (-1,3 Mkr).

Koncernen har genomgått vissa strukturella förändringar, efter utgången av 2004, där bland annat det förlusttyngda dotterbolaget i Norge har försatts i konkurs, vilket skedde i början av 2005. Koncernen har dock kvar sin etablering på den norska marknaden genom ett samarbete med Presentations Data AS. Parterna har etablerat ett 50/50 ägt bolag.

Om man ser till resultatet exklusive det norska bolagets resultat samt goodwillavskrivningar relaterade till detta redovisar koncernen ett positivt resultat på 4,4 Mkr för året 2004.

   
Marknadsplats
beQuoted (Michael Östlund & Co)
    
Nästa händelse 2005-05-30
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House redovisar en omsättning på 2,1 Mkr (1,0 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -1,2 Mkr (-0,5 Mkr). Det svaga resultatet trots ökad försäljning förklaras dels av stora marknadsföringskostnader och dels av att det första kvartalet är säsongsmässigt ett mycket svagt kvartal för drycker på den svenska marknaden.

Bolagets produkter har i dagsläget en fast etablering på två marknader, Island och Mellanöstern. I Sverige håller bolaget på att bearbeta marknaden genom events, kampanjer och sponsring.

Magic House har även testlanserat sin produkt på den kanadensiska marknaden där den mottogs väl, men det är allt för tidigt att göra några bedömningar om det kan leda till återkommande försäljning.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-08-26
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media har förstärkt koncernens ledning genom att rekrytera Pia-Lena Moller till tjänsten som VD i dotterbolaget ONE Direct. Pia-Lena Moller kommer närmast ifrån en tjänst som projektledare och strateg på relations- och direktmarknadföringsbyrån Trackster. Hon har de senaste åren fokuserat främst på marknadsföringsstrategier för Nordea, Vattenfall och DM-Konsult.

ONE har fått i uppdrag att hantera prenumerationsdatabas, responshantering, beställning via hemsida, kundtjänst samt hosting av kunddatabas för den nya tidskriften "Doktorn". Tidskriften inriktar sig på medicin och hälsa med ett redaktionsråd som ser till att innehållet är medicinskt korrekt men samtidigt lättläst. I dag finns tidskriften på vårdcentraler, akutmottagningar samt i 300 butiker.

Ett partnerskap har ingåtts med Abalon, en av marknadens ledande leverantörer av affärssystem inom CRM (Customer Relationship Management). Tillsammans skall de kunna erbjuda kunder skalbara, kundunika lösningar och affärsupplägg för hel eller delvis outsourcing av CRM-processerna.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-05-16
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Optovent redovisar en omsättning på 1,2 Mkr (0,4 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -1,3 Mkr (-1,9 Mkr).

Styrelse har beslutat att helt upphöra med tillverkning och försäljning av FORE-teknologin. Alla resurserna skall istället läggas på dotterbolaget OptoQ AB. Detta medför att resultatet för 2004 belastas med nedskrivningar av lager och avskrivningar av balanserade utvecklingskostnader samt patent rörande FORE-teknologin.

Frågan om upprättande av kontrollbalansräkning har aktualiserats tillföljd av ovanstående beslut. Styrelsens bedömer dock att detta inte är nödvändigt eftersom  det finns stora övervärden i OptoQ.

Optovents styrelse har avgett avsiktsförklaringar om förvärv av samtliga aktier i Accelerator i Linköping AB samt 15 procent av aktierna i RGB Technologies AB. Nuvarande VD i Accelerator, Ander Bunge, är tilltänkt som ny VD i Optovent. Med anledning av dessa förändringar har nuvarande VDn Christer Jacobsson slutat. Peter Lindell har utsetts till tf VD tills Anders Bunge kan ta över.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-06-08
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Senea redovisar en omsättning på 13,6 Mkr (0,7 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -1,7 Mkr (-7 Mkr). Leveransvolymerna till de större projekten har under kvartalet varit relativt låga då flera av dessa projekt befunnit sig i en installations- och driftssättningsfas.

Den första produkten i samarbetet mellan Senea och Landis+Gyr är klar. Leveranserna ska påbörjas under maj.

Förslaget om den omvända split (10:1) av Senea-aktien som vi skrev om i förra nyhetsbrevet har fått stämmans godkännande. Det nominella beloppet per aktie kommer därmed att ändras från 0,50 kronor till 5 kronor.

    
Marknadsplats
O-listan
   
Nästa händelse 2005-08-18
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoid Tankers resultat efter finansnetto uppgick till -0,7 Mkr (-0,3 Mkr) för det första kvartalet 2005. Det egna kapitalet uppgick till 29,2 Mkr (7,4 Mkr) och soliditeten var 78 procent (73 procent).

Fartygsbyggnationerna följer plan och det första fartyget, Vedrey Tora, har officiellt kölsträckts vid en ceremoni vid varvet i Astrakhan.

Efter kvartalets utgång har bolaget genomfört en riktad nyemission om 825.000 aktier vilket har tillfört bolaget cirka 14 miljoner kronor. Emissionen säkrar en väsentlig del av den egna finansieringen av de två senaste beställda fartygen. Substansvärdet per aktie förändras genom emissionen ifrån 42 kronor till 36 kronor.

Börsveckan skriver i en analys att substansvärdet kan vara tänkbart eftersom det motsvarar en värdeökning på runt 20 procent, medan liknande och större tankfartyg ökat med 30-50 procent under samma period. Att aktien handlas med en skyhög substansrabatt talar för ett köp, men risken är hög eftersom hyresintäkterna ligger långt fram i tiden.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-08-18
Delårsrapport Q2 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TagMaster redovisar en omsättning på 7,9 Mkr (9,2 Mkr) för det första kvartalet 2005. Resultatet efter finansnetto uppgick till -2,4 Mkr (0,1 Mkr). Det lägre resultatet, som är enligt plan, är följden av ökade satsningar i marknad och produktutveckling.

TagMasters VD Magnus Rehn tonar ned farhågorna om att 2005 blir ett mellanår resultatmässigt i en analys i Börsveckan. Magnus Rehn menar att fjolårets resultatnivå kan försvaras eller förbättras om de upphandlingsprocesser bolaget är inne i skulle ha ett "normalutfall".

Framöver kommer bolaget att fortsätta att förstärka organisationen samt försöka hitta möjligheter till att arbeta närmare marknaden.

I Kina har TagMasters system godkänts i ett första steg för godstågsidentifiering. Produkterna har även erhållit godkännande för installation i engelsk järnvägsmiljö efter omfattande tester och verifieringar. Banverket i Sverige har tecknat avtal för leverans av ett system för hjulkvalitetsmätning som TagMaster utvecklat ihop med sin holländska partner Baas. System skall utvärderas för framtida investeringar.

    
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)
   
Nästa händelse 2005-05-20
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er