beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Rederi dubblar substansvärdet 
beQuoted nyhetsbrev   april 2005

Hej,

Hur olika kan inte företag utvecklas och framgångar nås. Det finns lovande bolag i alla branscher. Man kan till exempel investera i ett industriföretag eller ett växande rederi, eller satsa på ett företag inom den nya växande marknaden för spel- och vadslagning.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Formo Services fokuserar på industri och miljö
Formo ökar sitt ägande i Europeisk Industri Support. Målsättningen är att Formo-koncernen ska utvecklas till ett internationellt miljö- och teknikföretag för att inom två år omsätta 400 miljoner kronor.

CISL Gruppen satsar på online-spel
CISL Gruppen breddar verksamheten med spellösningar för mobila enheter. BörsInsikt / United Brokers räknar med höga marginaler och ger aktien fortsätt köprekommendation.

Svithoid Tankers dubblar tankerflottan och substansvärdet
Rederiet Svithoid Tankers beställer två nya fartyg. Befraktning är garanterat med långstidskontrakt från sjösättningen 2006/2007. Substansvärde beräknas uppgå till 42 kr per aktie.

Artiklar

Formo Services fokuserar på industri och miljö

Ett nytt bolag som beQuoted bevakar är Formo Services. Det är ett rörelsedrivande utvecklingsbolag för entreprenörsdrivna tillväxtbolag. Formo Services uppvisade en tillväxt på 435 procent under 2004, till största delen tack vare förvärv.

Formo engagerar sig i Europeisk Industri Support (EIS)
EIS-gruppen skall förvärva, strukturera och utveckla företag som med god lönsamhet säljer produkter och tjänster bestående av miljövänliga kemikalier samt miljöteknisk utrustning inriktad mot industriella kunder i Sverige och Europa. Företaget ska växa såväl organiskt som genom förvärv. Det förväntas redovisa en omsättning över 100 miljoner kronor under 2005, med ett resultat före skatt på 15-17 miljoner kronor.

Formo Services genomförde nyligen en riktad nyemission till United Brokers. Emissionen inbringade 6 miljoner kronor före transaktionskostnader (25 miljoner aktier till kursen 24 öre). Tack vare pengarna kunde bolaget öka ägandet i EIS till 13 procent samt förvärva två optioner. Den första optionen ger rätt att förvärva ytterligare 7 procent av EIS före halvårsskiftet, medan den andra ger rätt att förvärva resten av aktierna under hösten 2006.

Hittills har Formo betalat 8,1 miljoner kronor för sin andel i EIS-gruppen, motsvarande ett bolagsvärde på drygt 62 miljoner kronor.

Under optionstiden kommer Formo aktivt att delta i den pågående struktureringen och uppbyggnaden av EIS-gruppen. Bland annat har Formos VD Jan Ahlström valts in i styrelsen. På grund av engagemanget kommer EIS-gruppen att betraktas som ett intressebolag till Formo. Detta kommer att bidra positivt till Formos vinst under innevarande år.

I och med investeringen i EIS påbörjas en fokusering av Formo-koncernen. Målet är att koncernen utvecklas i riktning mot ett lönsamt, internationellt, miljö- och teknikföretag, med en försäljning och distribution i över 70 länder. Produktprogrammen i dotterbolaget Hedson och i EIS-gruppen kommer att utvecklas vidare. Målsättningen är att Formo-koncernen inom två år kommer att omsätta cirka 400 miljoner kronor inom Sverige och Europa.

– Vi bedömer att EIS-gruppen har goda möjligheter att under kommande år uppvisa en kraftig tillväxt under fortsatt god lönsamhet. Tillväxten kommer främst att åstadkommas genom etablering på nya marknader samt ett aktivt strukturarbete i en fragmenterad bransch, där såväl synergier på kostnads- och intäktssidan skall åstadkommas, berättar Jan Ahlström.

Affärsområdet Personal Services, där HomeMaid och ImprovIT ingår, kommer från och med halvårsskiftet inte att konsolideras i Formo-koncernen. HomeMaid ska enligt plan skiftas ut till aktieägarna på ordinarie bolagsstämma den 12 maj 2005. Aktierna kommer därefter att noteras på AktieTorget. För ImproveIT kommer innehavet att reduceras till 49 procent (tidigare 51 procent).

Fakta om Formo Services
Formo Services är idag ett rörelsedrivande utvecklingsbolag för entreprenörsdrivna tillväxtbolag inom teknik- och tjänstesektorn. Fokus ligger framförallt på de sektorer som bedöms ha den största potentialen till en god utveckling. 

Strategin är att förvärva majoriteten, det vill säga mer än 50 procent av rösterna och kapitalet, direkt eller via en option. Bolagen skall växa organiskt på en marknad med tillväxt. De ska dessutom vara lönsamma med positivt kassaflöde inom räckhåll (3-6 månader). Koncernen medverkar helst i branscher där förutsättningar finns för en strukturering av branschen.

För närvarande finns tre affärsområden:

Affärsområde Industri & Miljö, bestående av Hedson Technologies. Bolaget har bland annat nyligen utvecklat en helautomatisk hjultvätt till kunder inom däck- och eftermarknaden.

Inom miljöområdet deltar Formo i en branschstrukturering genom EIS-gruppen, som efter förvärvet av Snowclean i Alingsås, även består av Trutest i Trångsund samt bolagen Strovel i Kristianstad och HIAB i Helsingborg.

Affärsområdet Innovation & Design, bestående av Cliff Design & Development. Bolaget arbetar med design såsom produktdesign, prototyper, 3D-illustrationer, bland annat till fordonsindustrin.

Affärsområdet Personal Services, bestående av HomeMaid (med dotterbolaget Fixelina) och ImproveIT. HomeMaid är verksamt inom tjänstesektorn för hushållsnära tjänster. ImproveIT bedriver undersökningstjänster inom kund- och personalmätningar via pekskärmar och internet inriktat på sjukhus- och vårdsektorn.

Highlights från bokslutskommunikén för 2004:

  • Omsättningen uppgick till 162,2 Mkr (30,3 Mkr för föregående 18 månader).
  • Omsättningsökningen på 435 % beror framförallt på att Hedson Technologies och Fixelina förvärvades under året samt att de förvärv som gjordes under 2003 har påverkat 2004 fullt ut (Hedson och Fixelina ingår med 8 månader i omsättningen och resultatet).
  • Resultat efter finansiella poster hamnade på - 2,9 Mkr (-8,3 Mkr för föregående 18 månader).
  • Resultatet enligt IFRS med eliminering av goodwillavskrivningarna skulle ha blivit positivt med 1,1 Mkr (-7,5 Mkr för föregående 18 månader).
  • De likvida medlen uppgick till 5,5 Mkr (3,2 Mkr).
  • Soliditeten uppgick till 51,4 procent (51 procent).


   

Marknadsplats
AktieTorget
   
   
Remium Securities
är likviditetsgarant
   
   
   
  
  
Nyligen beslutade
man sig för att öka sitt innehav i Industrisupport samt att utveckla koncernen i riktning mot ett lönsamt, internationellt, miljö- och teknikföretag.
   
   
   
   
Engagemanget har redan burit frukt genom att EIS-gruppen, med Formos medverkan, köper Snowclean i Alingsås. Snowclean är ett nischat kemitekniskt företag som utvecklar och säljer kemikalier till biltvättstationer samt avfettnings- och rengöringsmedel. Snowclean kommer att förstärka EIS position inom affärsområdet Fordon, där bland annat det nyligen förvärvade Trutest i Trångsund ingår. I EIS-gruppen ingår sedan tidigare Strovel i Kristianstad samt HIAB i Helsingborg.
   
  
HomeMaid skiftas ut till aktieägarna
    
  
   
  
  

Formo har drygt 4 000 aktieägare

   

   

   

   

   

   

   
   
Koncernens verksamhet
kommer att renodlas ytterligare och fokuseras mot affärsområdena Industri & Miljö och Innovation & Design. Aktivitet finns inom samtliga koncernens enheter att växa genom förvärv av kompletterande verksamheter.

Nästa händelse
2005-04-27
Årsredovisning 
   
Läs mer på beQuoted
Hemsida
CISL Gruppen satsar på online-spel

CISL Gruppen förvärvar 20 procent av det amerikanska online-spel företaget iNET Software. På sikt har CISL möjlighet att förvärva ytterligare 10 procent via en option. Detta är en av flera nyheter som bolaget presenterat. BörsInsikt / United Brokers är fortfarande positiva till aktien.

Investeringen i iNET Software medför att CISL Gruppen breddar sin verksamhet inom systemförsäljning och kan som en av de första leverantörerna erbjuda kompletta spellösningar för mobila enheter. Betalningen sker med egna aktier.

iNET Software kommer att byta namn till La Jolla Gaming. Huvudkontoret ligger i San Diego. Företaget påminner om svenska BossMedia och levererar kompletta system inom hasardspel och vadslagning. Omsättningen bedöms, efter att dess karibiska verksamhet har sålts ut, hamna kring 55 miljoner kronor på årsbasis, med en vinst på cirka 8 miljoner. Ledningen har historiskt visat att de kan växa kraftigt och med vinst.

La Jolla Gaming samarbetar sedan tidigare med CISL Gruppen kring de mobila lösningarna, vilket vi har berättat om tidigare i nyhetsbrevet. CISL bedömer att La Jolla Gaming kommer att förbli ett av de ledande företagen på att förse spelvärlden med programvara för vadslagning. La Jolla Gamings kunskap på området och CISLs kunskap inom mobila applikationer skapar en mycket bra mix inom två expansiva segment.

– De geografiska marknader som CISL befinner sig på är samma som vi behöver gå in på, och de marknader som vi är på är samma som CISL behöver gå in på. Vi är övertygade om att CISL är rätta företaget att alliera sig med för att nå den globala närvaron vi måste ha, uppger Graeme Swain, VD för La Jolla Gaming.

I mars tecknade CISL Gruppens dotterbolag ArenaM i Thailand ett avtal med den kinesiska innehållsleverantören Hi-Tech, Hi-Tech har kontor i Shanghai, Hong Kong samt Peking, och kommer bland annat att leverera mobilspel till ArenaM. De är specialiserade inom mobilt innehåll och satsar hårt på spelutveckling och distribution. I dagsläget finns över 400 speltitlar i produktportföljen.

– Detta avtal är bra för oss, dels för att kunna leverera mer innehåll, dels för att det öppnar upp för samarbete med fler länder i Asien, berättar CISL Gruppens VD Kenth Söderström.

ArenaM har på kort tid klättrat upp som nr 5 på rankingen över de bästa innehållsportalerna i Thailand. Tillväxten ligger på 40 procent per månad. Dotterbolaget beräknas bli vinstgivande under april 2005. Målet är att expandera till fler länder i Asien.

BörsInsikt / United Brokers är fortsatt positiva till aktien. För helåret 2005 förutspår analytikern David Lindström att omsättningen kommer att överstiga 20 miljoner kronor. David Lindström anser att börsvärdet kring 140 miljoner kronor redan är ansenligt, men att aktien sannolikt kommer att gynnas av intresset för internetpoker. Under de senaste tre månaderna har bolaget tecknat avtal som bedöms generera intäkter på drygt 20 miljoner kronor redan i år. Och det kan hinna hända mycket mer innan året är slut. Affärsmodellen gör att BörsInsikt räknar med höga marginaler och sammantaget tror de på ett resultat efter finansnetto kring 7 miljoner kronor. Ett hypotetiskt värde på aktien ligger kring 25 öre och CISL Gruppen får fortsätt köprekommendation.

Highlights från bokslutskommunikén för 2004:
  • Omsättningen uppgick till 3,7 Mkr (1,2 Mkr).
  • 67 procent av försäljningen genererades under det fjärde kvartalet.
  • Resultat efter finansiella poster hamnade på - 6,7 Mkr (5,5 Mkr).
  • De likvida medlen uppgick till 6,1 Mkr (0,2 Mkr).
  • Soliditeten uppgick till 88 procent (77 procent).
Tidigare publicerade artiklar om CISL Gruppen
» Nyhetsbrev nr 1 2005

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
    
Affärsidé:
CISLs affärsidé är att utveckla världsledande systemlösningar för mobila tjänster genom ett nära samarbete med telekomindustrin.
   
   
Huvudsakliga verksamhetsområde är mjukvarusystem för kommunikation mellan olika mobila enheter, och några av världens ledande operatörer använder dessa i kommunikationen med sina kunder.
    
    
Investeringen i iNET Software / La Jolla Gaming medför att CISL Gruppen breddar sin verksamhet inom systemförsäljning och kan som en av de första leverantörerna erbjuda kompletta spellösningar för mobila enheter. Betalningen sker med egna aktier.
   
   
   
   
  
ArenaM växer
med 40% per månad och väntas bli vinstgivande under april.
Nästa händelse 2005-06-17
Delårsrapport T1 2005
   
Läs mer på beQuoted
   
La Jolla Gamings: Hemsida
   
Hemsida
Svithoid Tankers dubblar tankerflottan och substansvärdet

Svithoid Tankers dubblar tankerflottan och substansvärdet. Det sker genom att rederiet förvärvar Catfish Shippings andel i fyra fartygsoptioner, utnyttjar två av dessa för två nya produkt-/kemikalietankfartyg. Dessa har sedan garanterats befraktningskontrakt under lång tid. Bolagets substansvärde beräknas till 42 kr per aktie, vilket är mer än dubbelt så högt som aktiekursen.

Beställningen av de två nya fartygen blev möjlig när Svithoid Tankers kunde förvärva Catfish Shippings andel i de fartygsoptioner Svithoid disponerat. Förvärvet av de fyra fartygsoptionerna har i och för sig varit planerat sedan länge, men parterna har först nu kommit överens om villkoren. Catfish Shipping ersätts med 425.000 aktier i Svithoid jämte en revers på 3 miljoner kronor. Det är något under halva marknadsvärdet av Catfish Shipping andel av vad optionerna betingar.

De två nya produkt-/kemikalietankfartygen kommer att levereras i december 2006 och mars 2007, med en storlek på 4.450 dwt och isklassade. De kommer att byggas och ritas av samma varv som tidigare, MNP Onshore & Offshore Group i Ryssland. Teknisk management, bemanning och övervakning under bygget kommer också att handhas av ASP Ship Management Scandinavia Ltd.

Båda fartygen har redan garanterats sysselsättning på långtidskontrakt hos Herning Shipping A/S i Danmark. Herning är en av de ledande aktörerna på den europeiska marknaden för produkt- och kemikalietankers under 10.000 dwt. De har ett gott rykte vad gäller kvalitet och pålitlighet, och ansvar idag för cirka 35 fartyg. Kontraktet uppfyller alla Svithoids investeringskriterier, vilket bland annat innebär ett positivt kassaflöde under hela projektets livslängd och minst 20 procents avkastning på sysselsatt kapital.

– Vi är väldigt nöjda att Svithoid Tankers kunnat etablera en långsiktig relation med ytterligare en ledande europeisk aktör, utöver de två redan beställda fartygen på 3.400 dwt som kommer att sysselsättas på långtidskontrakt hos F.T. Everard & Sons Ltd, uppger Svithoid Tankers VD Fredrik Nygren.

Rederiet F.T. Everard & Sons Ltd är idag ledande på distribution av oljeprodukter runt de Brittiska öarna. De två redan beställda fartygen på 3.400 dwt kommer att sysselsättas på kontrakt (Time Charter) som innebär att de har garanterad och lönsam sysselsättning till fasta priser från leverans och 7 år framåt.

Inklusive de nu beställda fartygen kommer Svithoids flotta att bestå av två produkttankfartyg om vardera 3.400 dwt med levereras i januari och juni 2006, samt två produkt-/kemikalietankfartyg om vardera 4.450 dwt med levereras i december 2006 och mars 2007. Därutöver har Svithoid Tankers option på ytterligare två produkttankfartyg om 3.400 dwt vardera.

Substansvärdet uppgår till cirka 42 kr per aktie enligt externa värderingar som gjorts. Andra noterade rederier handlas till en premie mot sitt substansvärde, men då har ju dessa redan fartyg i trafik. För Svithoid kommer detta att ta ytterligare åtta månader.

Tidigare publicerade artiklar om Svithoid Tankers
» Nyhetsbrev nr 5 2004

  
Marknadsplats
AktieTorget 


   
  
Svithoid Tankers fokuserar på moderna produkt-/kemikalietankfartyg upp till 10.000 dwt, gärna med hög isklass. Fartygen skall främst sysselsättas på längre kontrakt med industriella kunder.
   
   
   
Svithoids investeringskriterier:
positivt kassaflöde under hela fartygets livslängd och minst 20 procents avkastning på sysselsatt kapital.

   
   
   

Bolagets substansvärde beräknas till 42 kr per aktie
  
   
   

    


Nästa händelse
 
2005-05-02
Delårsrapport Q1 2005
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

Börsnotiser
Central Asia Gold har ingått ett joint venture-avtal med ett mindre ryskt gruvbolag, Oreol, avseende Central Asia Golds guldfyndigheter i republiken Buryatiyen i östra Sibiren. Oreol kommer att ta på sig den operativa risken, licensuppfyllandet och finansieringen. Central Asia Gold erhåller ersättning genom delning av de löpande nettointäkterna från guldförsäljningen. Första året med fem procent år och därefter med sju procent till och med det femte året då driften kommer att stängas. Totalt omfattar licensen, enligt rysk klassificering, 615 kilo av C1 guldreserv.

I Börsveckan skriver Daniel Svensson om den nya guldåldern. Sedan bottenkänningen på 253 dollar per ounce för snart sex år sedan har guldpriset gjort en rejäl uppryckning med cirka 75 procent. Förklaringen till uppgången är inte så mycket tilltro till guldet som misstron mot papperspengar, närmare bestämt den amerikanska dollarn. Central Asia Gold lyfts fram av Börsveckan som den svensknoterade guldaktie som har störst potential, men samtidigt också högst risk. Risken är hög på grund av svårbedömda faktorer som politisk risk, rubelutveckling och knapp information.

Finansmannen Maths O Sundqvist motiverar sin corner-position i Central Asia Gold i en intervju i Affärsvärlden.
- Det verkar vara ett intressant case. Företaget har en spännande infrastruktur och det finns en hel del potential. För Rysslands del har det varit lite upp och ner, men efter varje nedgång tycks landet ändå bli starkare.          

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-05-30
Delårsrapport Q1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovision lyfts fram som en turn-around-kandidat av Börsveckans Daniel Svensson. Det som gör Ecovision till ett sådant fynd är den låga värderingen, p/e-talet ligger på 14 om man drar av nettokassan på 25 miljoner kronor och räknar med en nettovinst på 3-4 miljoner kronor.

Skulle bolaget lyckas vända och återfå rörelsemarginaler på 12,9 procent som man haft de senaste sex åren är det en kursdubblare. Fast riktigt så goda marginaler tycker inte Daniel Svensson att man ska räkna med eftersom branschen generellt sett är under prispress.

Utdelningen borde vara relativt säker, även om Ecovision skulle gå med förlust i år. Bolaget är nämligen obelånat och har 25 miljoner kronor i kassan. En utdelning på 2,5 miljoner kronor är inte mycket i sammanhanget, och en direktavkastning på 3,6 procent borde man därför kunna räkna med bedömer Börsveckan. 

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Kaupthing)
   
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex produkt Glycosorb®-ABO har beställts av Laikon Hospital i Aten för njurtransplantation över blodgruppsgränsen. Laikon Hospital är Greklands ledande transplantationssjukhus och genomför ungefär ett hundra njurtransplantationer per år.

Glycorex har som ett steg i etableringen av Glycosorb®-ABO utanför Europa etablerat ett dotterbolag i Australien. Dotterbolaget kommer att ansvara för registreringen och marknadsindroduktionen i Australien. Den australiska marknaden är ungefär en fjärdedel av den tyska, som är den överlägset största marknaden i Europa. Registreringen beräknas blir klar under hösten 2005. Glycorex avser att använda samma strategi på andra större nyckelmarknader utanför Europa.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-04-28
Årsredovisning 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media hjälper Ledarna att ta fram en ny kostnadseffektiv modell för marknadsbearbetning och försäljning. Modellen bygger på så kallad MultiChannel Marketing (MCM). Ledarna har idag cirka 70.000 medlemmar och är Sveriges ledande organisation för chefer.

- Det MCM-koncept som ONE skapat för oss har radikalt ökat vårt inflöde av kvalificerade leads till vår egen säljkår, säger Göran Vernersson, försäljningschef hos Ledarna.

Johanna Fagrell Köhler heter en nyvald ledamot av styrelsen. Hon valdes vid en extra bolagsstämma den 11 april 2005. Johanna Fagrell Köhler är VD för designbyrån Summer.

Vid samma stämma godkändes de tidigare annonserade förvärven, ONE Direct AB, Nxt Sthlm Direct Marketing (50%), Talkingheads AB och Torget.se (10,3%). Beslut fattades även om att ge ut skuldebrev med avskiljbara optionsrätter.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-16
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources kommer att hålla ordinarie bolagsstämma den 11 maj 2005. Förutom sedvanliga punkter på dagordningen skall stämman fatta beslut om en fondemission som skall ske genom att 44.526.523,20 kronor överförs från överkursfonden till aktiekapitalet. Det nominella värdet på aktien höjs därmed från 20 öre till 3 kronor.

Efteråt kommer en split att genomföras där en gammal aktie blir två nya med nominellt värde 1,50 kronor.

Stämman skall även bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission intill nästa ordinarie bolagsstämma. Bolagets aktiekapital kan ökas med sammanlagt högst 15.000.000 kronor. Syftet är att möjliggöra kapitalanskaffning och/eller företagsförvärv. 

   
Marknadsplats
Oslo Börs SMB lista 
och NGM
    
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Senea har genomfört flest och störst installationer av storskaliga system på den svenska marknaden uppger VD Bengt Sundling i årsredovisningen. Senea har för avsikt att behålla sin starka position och förväntar sig att marknaden kommer att ta ytterligare fart och efterfrågan accelerera ju närmare 2009 man kommer. 2009 är året då samtliga elmätare i Sverige skall avläsas månadsvis enligt beslut i Riksdagen. Under de närmaste fem åren förväntas den svenska marknaden bli en mångmiljardmarknad.

Ordinarie bolagsstämma kommer att hållas den 28 april 2005. Styrelsen föreslår att man skall genomföra en omvänd split (10:1). För att detta skall kunna genomföras måste bolagsordningen ändras samt en mindre nyemission genomföras. Emissionen syftar till att göra bolagets totala antal aktier jämt delbart med 10. De aktieägare vars innehav inte är jämt delbart med 10 kommer vederlagsfritt att erhålla det extra antal aktier som krävs för att innehavet ska bli delbart.      

   
Marknadsplats
O-listan
    
Nästa händelse 2005-04-28
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Starbreeze har avslöjat att spelet som bolaget utvecklar för förläggaren Majesco baseras på det framgångsrika seriemagasinet "The Darkness". Spelet kommer att släppas på marknaden under 2006 och utvecklas för nästa generations spelplattformar, både Microsoft och Sony planerar att ersätta nuvarande Xbox och PlayStation2 med nya kraftfullare maskiner.

Majesco är mycket nöjda med att det är just Starbreeze som utvecklar The Darkness. Så här säger koncernchefen Jesse Sutton:

- Vi är fantastiskt nöjda över att ha kunnat få Starbreeze att utveckla vårt nya spel. Starbreeze är en talangfull utvecklare som är mycket respekterade i branschen. Att få kombinera Starbreeze spelutvecklingstalang och teknologi med Top Cows framgångsrika serie är ett recept för framgång.

Mer information om The Darkness kommer att offentliggöras under spelmässan E3 i Los Angeles den 18 - 20 maj.  

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-05-26
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TagMasters RFID-lösning har tillsammans med SkiDatas parkeringssystem installerats på Östersunds flygplats. Systemet syftar till att kontrollera buss- och taxitrafiken på flygplatsen. Säkerheten för resenärerna ökar eftersom flygplatsen får full kontroll över vilka fordon som får tillträde. Även trafikköer inne på flygplatsområdet kommer i stor utsträckning att elimineras eftersom privata bilar endast får tillträde till parkeringsplatserna.

TagMaster är som vanligt väldigt aktiva utställare på mässor över hela världen. I januari ställde man ut på EuroRail 2005 i Berlin och i februari på MetroRail 2005 i London. Ny kontakter knöts och bolagets produkter fick ytterligare exponering på den internationella arenan. Tiden framöver kommer bolaget att ställa ut sin teknologi på mässor i FT. Lauderdale (USA), München (Tyskland), Rom (Italien) och Wiesbaden (Tyskland).

    
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)
   
Nästa händelse 2005-04-22
Delårsrapport Q1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Wilh. Sonesson har kallat till ordinarie bolagsstämma den 11 maj 2005. I samband med stämman kommer bolaget att få en ny VD. Bo Håkansson efterträds av styrelseledamoten Lennart Nylander med en bakgrund som VD i Fona, Danmarks största hemelektronikkedja, Philipson Bil samt Oriflame. Lennart Nylander kommer att lämna sin styrelseplats när han tillträder som VD.

Bo Håkansson föreslås bli styrelseordförande. Han kommer även att arbeta med koncernens strategiska utveckling, främst förvärvs- och kapitalmarknadsfrågor.

Utdelning föreslås bli 30 öre per aktie. Styrelsen vill även ha ett bemyndigande att genomföra en nyemission om högst 2.500.000 B-aktier. Dessutom vill styrelsen få rätt att avyttra de egna aktier som bolaget äger i dagsläget, för att genomföra förvärv eller stärka kapitalet.

Ömsom vin ömsom vatten så beskrivs Wilh. Sonessons fjolår av Börsveckan. Vissa frågetecken kvarstår men helhetsbedömningen är att aktien inte ser dyr ut, köprekommendationen kvarstår med riktkurs på runt 35 kronor. 

    
Marknadsplats
O-listan
   
Nästa händelse 2005-05-11
Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er