beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Chans på hög direktavkastning 
beQuoted nyhetsbrev   mars 2005

Hej,

Mars månad har blivit en riktig guldmånad. Stefan Holm inledde med ett guld i höjdhopp och senast knep Anja Pärson guldet i den totala världskuppen. Central Asia Gold, som är ett riktigt guldföretag, fick sin nyemission rejält övertecknad. Några andra "guldgruvor" kanske finns i Morphic Technologies, ICM Logistik och Svithoid Tankers.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Investmentbolag ser stor potential i Morphics satsning på bränsleceller
Bränslecellsindustrin är under kraftig expansion. Med en ny fabrik kan Morphic tillverka komponenter för världsmarknaden tio gånger billigare än konkurrenterna.

Lyckad nyemission i Central Asia Gold
Nyemissionen blev rejält övertecknad och bolaget fick 2.000 nya aktieägare. Även branschkollegan Lappland Goldminers har gjort en lyckad nyemission till institutionella investerare.

Magenta News tar in beQuoted som nyhetskälla
Nu kan Magenta News kunder bevaka ännu fler företag. Pressmeddelanden, rapporter och andra nyheter som skickas ut av beQuoted blir tillgängliga för alla som använder tjänsten.

ICM chans på hög direktavkastning
De senaste åren har varit tuffa med neddragningar, men konjunkturen ger nu draghjälp åt bolagets transporttjänster. Med rådande aktiekurs hamnar direktavkastningen över 8 procent.

Artiklar

Investmentbolag ser stor potential i Morphics satsning på bränsleceller

Bränslecellsindustrin är under kraftig expansion. Morphic Technologies har inom dotterbolaget Cell Impact utvecklat en unik slagteknik för att tillverka flödesplattor. Nu är det dags att ta steget till industriell produktion så att företaget kan förse världsmarknaden med viktiga komponenter för bränsleceller.

Slagtekniken kortar ner tillverkningsprocessen med 80 – 90 procent och sammantaget kan flödesplattorna tillverkas tio gånger billigare än konkurrenternas. Cell Impact använder Morphics slagteknik för att slå ut spåren i flödesplattan istället för att fräsa ut dem som konkurrenterna gör. Det tar en millisekund att prägla en flödesplatta istället för flera minuter.

Bränsleceller har redan börjat användas för små och stora elkraftaggregat och som ersättare av batterier inom olika mobila produkter. Den pågående övergången från förbränningsmotorer och batterier till vätgassamhället visar på en snabb utveckling, eftersom vätgas och metanol ger en drastiskt förbättrad miljö.

Marknaden för bränsleceller utgörs än så länge av fasta anläggningar för elproduktion i framförallt USA och Japan. Siemens, Westinghouse och United Technologies är några av tillverkarna. Allt fler företag, banker och sjukhus skaffar sig bränslecellsanläggningar för att själva kunna producera sin el och därmed bli mindre beroende av den allmänna elförsörjningen. Men den riktigt stora marknaden på sikt är flödesplattor till bilar.

Morphic har fått ett mycket gott gensvar sedan de började marknadsföra sin bränslecellsverksamhet internationellt. Bolaget har fått förfrågningar på stora volymer och kommer därför att investera i en produktionsanläggning med hög kapacitet. Kostnaden för den första anläggningen blir 60 miljoner kronor. I beloppet ingår att koncernens maskinföretag Morphic Made i Karlskoga levererar ett komplett maskinsystem som är värt cirka 10 miljoner kronor.

Mariegården Investment AB möjliggör investeringen genom att teckna aktier för 25 miljoner kronor i en riktad nyemission. Totalt 10 miljoner B-aktier emitteras till kursen 2,50 kr. Därmed kan bolaget stanna kvar och utvecklas i Sverige.

- Vi har uppmärksammat bränslecellsindustrins utveckling och anser att bolaget med unik patenterad teknologi måste etablera sig nu och inte om något år då massproduktionen redan är igång, säger Kjell Östergren, som är VD i Mariegården Investment AB.

Produktionskapaciteten beräknas bli 20 miljoner plattor per år. Det bedöms endast motsvara ett par procent av världsbehovet.

- Det kommer att behövas många anläggningar framöver. Det här är en marknad som växer med 50 procent per år, uppger Peter Heidlund för tidningen NyTeknik. Peter Heidlund är VD i Morphic Technologies och Cell Impact.

Tidigare publicerade artiklar om Morphic Technologies
» Nyhetsbrev nr 8 2004


   

Marknadsplats
Nya Marknaden 
(Erik Penser)
   
Bränsleceller omvandlar kemiskt energi till el och värme samt avgaser som endast består av vatten.
   
Flödesplattorna kontrollerar gasen i bränslecellerna. De har till uppgift att ge ett lagom flöde av gasen som driver bränslecellerna.
   
Morphic Technologies har utvecklat en teknik där mönstret i stället präglas med hjälp av ett mycket hårt och välkontrollerat slag i så kallad adiabatisk formning. Materialet kollapsar då och får en slags flytande konsistens. Slaget sker via en hydraulisk slagkolv som accelererar och bromsar med hjälp av elektroniskt styrda ventiler. Det tar en millisekund att prägla en flödesplatta.
   
   
Mariegården Investment är ett privat investmentbolag som efter nyemissionen kontrollerar cirka 20 procent av aktierna i Morphic Technologies.
   
Mariegården kommer att engagera sig i styrelsen för Cell Impact.
   
Nästa händelse 2005-03-30
Delårsrapport 
2004-05-01 till 2005-01-31
   
Läs mer på beQuoted
Hemsida
Cell Impacts Hemsida
Lyckad nyemission i Central Asia Gold

Nyemissionen i Central Asia Gold som vi skrev om i förra nyhetsbrevet blev mycket lyckad. Emissionen övertecknades kraftigt. Totalt kom det in teckningsanmälningar för 26,3 miljoner kronor, medan emissionsbeloppet låg på 12 miljoner kronor.

- Vi noterar med glädje det stora intresset och ser fram mot den kommande börsnoteringen och årets fortsatta arbete, säger bolagets VD Torbjörn Ranta i en kommentar.

Även det riktade erbjudandet till aktieägarna i TMGI blev övertecknat. Erbjudandet gavs av Michail Malyarenko som är en av huvudägarna i Central Asia Gold. Detta kan ge bolaget ytterligare ett kapitaltillskott på cirka 6,2 Mkr under 2005 om de medföljande teckningsoptionerna utnyttjas. Tekningskursen för dessa är 60 öre.

Central Asia Gold kommer när emissionen är registrerad att ha cirka 2.000 nya aktieägare. Första noteringsdag för aktien på NGM-Equity beräknas bli den 29 mars 2005.

Under teckningsperioden släppte också bolaget siffrorna för bokslutet 2004. Eftersom koncernbildningen med dotterbolagen där själva rörelsen bedrivs genomfördes först i slutet av september 2004 ingår dessa endast från och med sista kvartalet.

För räkenskapsåret hamnade resultatet efter finansnetto på -1,15 Mkr. En skatteintäkt avseende en uppskjuten skattefordran i de ryska dotterbolagen om 0,40 Mkr har positivt påverkat resultatet efter skatt. Resultatet efter skatt uppgick därför till -0,76 Mkr, vilket motsvarar -2,8 öre per aktie. Kostnader om 1,98 Mkr för eget arbete i de ryska dotterbolagen har aktiverats.

Under året gjordes investeringar i anläggningstillgångar för 2,42 Mkr. Kassabehållningen i koncernen uppgick till 15,52 Mkr vid årsskiftet. Det egna kapitalet uppgick till 52,56 Mkr, eller 38 öre per aktie. Observera att dessa siffror gäller före den nyligen genomförda nyemissionen.

Central Asia Gold kommer att köpa ut vissa anläggningstillgångar som används på Kopto-fyndigheten under det första kvartalet 2005. Utgiften kommer att uppgå till omkring 8 MRUR (drygt 2 Mkr).

Under januari 2005 har guldproduktionen vid Kopto-fyndigheten i Tyva inletts. Den månatliga malmbearbetningen beräknas bli drygt 1.000 ton och väntas ge i snitt omkring 5 kg rent guld per månad.

Det kan konstateras att guldbolagssektorn väcker ett intresse även bland institutionella placerare. Förutom att ett par institutioner tecknade andelar av Central Asia Golds nyemission i februari meddelade branschkollegan Lappland Goldminers i slutet av februari att de gjort en riktad nyemission på 32 miljoner kronor till ett konsortium av investerare med bland andra Ikano Investments, Dutch-Nordic Insurance, Ingvar Kamprad, Fonden Pecunia och Erik Penser Hedgefond.

Tidigare publicerade artiklar om Central Asia Gold
» Nyhetsbrev nr 2 2005

Marknadsplats
NGM (fr.o.m. 29 mars)
    
Efter nyemissionen uppgår Central Asia Golds aktiekapital till 32.617.755 kr, fördelat på 163.088.774 aktier om vardera nominellt 0,20 kr.
   
Thenberg & Kinde Fondkommission har varit finansiell rådgivare till Central Asia Gold AB i samband med nyemissionen.
    
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1 2005
   
Läs mer på beQuoted
Hemsida
Magenta News tar in beQuoted som nyhetskälla

beQuoted är ny nyhetskälla hos Magenta News. Det innebär att de pressmeddelanden och rapporter som skickas genom beQuoted blir tillgängliga för alla användare hos Magenta News. Detta ger beQuoteds kunder nya möjligheter att nå ut med sin information.

Magenta News erbjuder elektronisk mediebevakning. Användarna kan söka efter nyheter online och använda sig av agenter som vaskar fram nyheter baserat på önskade sökkriterier. Resultatet får man direkt på skärmen eller via mail.

Tack vare en mycket användarvänlig söktjänst har Magenta News blivit ett av Nordens ledande företag inom branschen. Man har nu 10 kontor i 4 länder, Storbritannien, Tyskland, Norge och Sverige.

Thomas Lindgren på beQuoted:

- Magenta News får ytterligare en nyhetskälla och deras kunder får fler möjligheter att bevaka intressanta företag

- Genom Magenta News når våra pressmeddelanden ännu fler mottagare och dessutom ökar spridningen av nyhetsbrevet
    

Magenta News är specialiserade kostnadseffektiva mediaövervakningsprodukter till företag, media, organisationer och den offentliga sektorn.
   
Fokus ligger på
användarvänlighet och mervärde för kunden.
   
Sökagenterna vaskar fram nyheter utifrån användarnas bevakningskriterier.
   
Resultatet får användarna på skärmen, via mail, via SMS eller genom en RSSfeed
   
Företagets sökmotorer arbetar dygnet runt och går automatiskt igenom 4.300 källor på internet. Varje dygn görs mer än 100 miljoner matchningar mellan det som publiceras och det som användarna är intresserade av.
   
   
   

Hemsida
ICM chans på hög direktavkastning

Ett nytt bolag som beQuoted bevakar är ICM Logistik. Företaget levererade transporttjänster för 176 Mkr under förra året. Nettoresultatet hamnade på 0,9 Mkr. Marknadsvärdet är 15 Mkr. Styrelsen avser att dela ut 1,25 Mkr till aktieägarna, det innebär att direktavkastningen hamnar på 8,3 procent.

ICM Logistik utför transporttjänster som kräver varsamhet, punktlighet och hög kapacitet. Basen i verksamheten är flyttning av möbler och utrustning åt företag, organisationer och myndigheter. Andra viktiga områden är tredjepartslogistik för datautrustning, internationella bohagstransporter, kulturtransporter samt distribution och lagring.

Bolaget har ett 50-tal lastbilar och sysselsätter drygt 125 medarbetare. Terminaler och kontor finns i Göteborg, Lund, Stockholm och Örebro. ICM Logistik är landets tredje största flyttföretag efter Kungsholms Express och NFB Transport Systems. Nummer fyra är Alfa Moving i Jönköping. Dessa fyra är de enda med en årsomsättning över 100 miljoner kronor.

De senaste åren har varit tuffa. Efterfrågan på flyttmarknaden har varit svag under flera år vilket har pressat ned priserna. Som lök på laxen har transportörerna drabbats av ökade kostnader i form av vägskatter och miljöavgifter. I oktober 2004 tog styrelsen tjuren vid hornen och beslutade att minska de fasta kostnaderna, bland annat genom att lägga ut en högre andel av transporttjänsterna på underleverantörer. Andra åtgärder var att sälja distributionen av styckegods och paket i södra Stockholm och stänga säljkontoret i Uppsala.

Bolagets dåvarande VD, Bo Svedberg, samt styrelseledamöterna Håkan Ingvarsson och Jan Annwall lämnade sina uppdrag efter strategiomläggningen i oktober. Thomas Hanbo återinträdde som VD i bolaget, han var dess VD under åren 1993-2000 och har suttit i styrelsen sedan dess.

Den något förbättrade konjunkturen under 2004 medförde emellertid en ökad efterfrågan på bolagets transport- och logistiktjänster. Därutöver utvecklades bolagets marknadsandel av de internationella bohagstransporterna starkt. På minussidan fanns avvecklingen av olönsamma uppdrag som motsvarar 10 miljoner kronor i minskad försäljning på årsbasis. Sammantaget tog dessa positiva och negativa effekter ut varandra och försäljningen för helåret 2004 hamnade på oförändrade 176 Mkr.

Inför 2005 har ICM Logistik förlorat uppdraget att distribuera telekatalogen i Stockholm. Dessutom kommer bolaget inte att få några intäkter från terminalkörningen som har sålts vidare. Men försäljningstappet kommer till en inte oväsentlig del att kompenseras av nya transportavtal som tecknades under slutet av 2004. Sammantaget räknar dock styrelsen med en något lägre försäljning under 2005 jämfört med 2004. Fokus ligger emellertid på resultatet och även om bolaget inte vill ge någon prognos så är den självklara ambitionen att resultatet ska bli bättre i år samt att utdelningen kan höjas nästa år.

Styrelsen föreslår att utdelning lämnas med 0:50 kr per aktie. Ordinarie bolagsstämma kommer att hållas den 19 maj.

Highlights från bokslutskommunikén för 2004:
  • Omsättningen uppgick till 175,8 Mkr (176,2 Mkr).
  • Resultatet efter finansiella poster blev 1,3 Mkr (-7,1 Mkr).
  • Resultatet belastades med kostnader av engångskaraktär om 1,5 Mkr.
  • Kassaflödet blev 4,1 Mkr (-3,9 Mkr).
  • De likvida medlen uppgick till 4,2 Mkr (0,2 Mkr).

  
Marknadsplats
AktieTorget 


   
  
    

    
   

ICM vinner utmärkelse 
för sitt arbete med kvalitet - CIS Compass Award
Läs utmärkelsen
   

   

   

   

   
   
   
  
   
  
   
Nästa händelse
 
Årsredovisning 2004 kommer under mars
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

Börsnotiser
CoolGuard redovisar en omsättning på 3,7 Mkr för helåret 2004 (0,4 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick -5,0 Mkr (-2,6 Mkr). Omsättning hänförlig till sista tertialet uppgående till 1,5 Mkr kommer att intäktsföras under första tertialet 2005 på grund av anpassning till IFRS rekommendationer. Resultatet för sista tertialet 2004 har därigenom blivit 1,3 Mkr lägre än om denna justeringen inte hade gjorts. Den positiva resultateffekten kommer istället under det första tertialet 2005. 

CoolGuard har under februari 2005 genomfört en kvittningsemission som ökat det egna kapitalet med 5 miljoner kronor. Kvittningen skedde till kursen 13,50 kr, vilket var den rådande kursen då beslutet togs.

Ett avtal med ett ledande restaurangföretag i Sverige för leverans av 25 kompletta system har slutförts under februari. Ordervärdet uppgår till 5 miljoner kronor och kundens potential bedöms vara stor.
 
- Kunden har mer än 200 enheter i Sverige samt fler än 10.000 enheter i Europa, säger VD Lars Ericsson i en intervju med Smallcap. Du kan läsa om detta och mycket mer i intervjun. 

Läs: Smallcaps hela intervju med Lars Ericsson, VD i CoolGuard

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-27
Delårsrapport T1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex produkt Glycosorb®-ABO har använts av ytterligare ett av Tysklands största transplantationssjukhus, Charité i Berlin. Behovet av företagets produkt som möjliggör transplantationer över blodgruppsgränserna bedöms vara mycket stor i Tyskland. Väntetiderna är långa, 5 till 6 år, och alternativa behandlingar innebär både högre dödlighet och högre sjukvårdskostnader.

Den senaste tidens transplantationer över blodruppsgränserna på  Europeiska transplantationscenter med Glycosorb®-ABO är ett paradigmskifte. I regel har nämligen inte sådana transplantationer förut genomförts i Europa då den tidigare metodiken har ansetts allt för ospecifik och bristfällig vilket gjort att den inte vunnit acceptans.

I samband med arbetet att få Glycosorb®-ABO godkänt i USA har det amerikanska läkemedelsverket (FDA) begärt att få in kompletterande data kring produkten. Kompletteringen bedöms av Glycorex som ganska omfattande och man beräknar att arbetet kommer vara genomfört under andra kvartalet 2005. 

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-04-28
Årsredovisning 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media redovisar en omsättning på 9,7 Mkr för verksamhetsårets andra kvartal jämfört med 5,4 Mkr under det första kvartalet 2004. Resultatet efter finansnetto uppgick till 0,5 Mkr (-0,5 Mkr, första kvartalet 2004). Ökningen av försäljningen och förbättringen av rörelseresultat i jämförelse med första kvartalet förklaras av organisk tillväxt i det helägda dotterbolaget ONE Response AB samt genom genomförda förvärv. Om man räknar in dessa förvärv (proforma) den 1 juli till den 31 december 2004 visar koncernen en konsoliderad försäljning om 21 Mkr.

ONE har ingått ett intentionsavtal om förvärv med Viamobile Networks AB, ett svenskt bolag som utvecklar mobila innehållstjänster. Tjänsterna skall integreras i ONEs befintliga kommunikationslösningar samt användas för att utveckla helt nya produkter och tjänster. ONEs VD Jerker Stenberg kommenterar avtalet, 

- Vi ser en mycket naturlig koppling mellan Viamobiles mobila lösning och ONEs CRM-lösningar. Man kan utan överdrift konstatera att marknadspotentialen är mycket stor.

ONE har pressenterat ytterligare ett avtal som avser förvärv av 10,3 procent av Torget.se, säljare är Aggregate Media Fund 1 KB. ONE har redan konkreta idéer och tankar på hur man vill medverka i utvecklingen av Torget men man avvaktar att kommunicera dess tills dialogen med huvudägarna är avslutad.

ONEs styrelseordförande, Peter Näslund, har förvärvat 100.000 aktier i bolaget. Förvärvet har skett genom utnyttjande av optioner som styrelse och ledning har erhållit som incitament.  

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-05-16
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Optovent redovisar en omsättning på 4,3 Mkr för helåret 2004 (1,2 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till -9,1 Mkr (-11,8 Mkr). 

Bolaget har under året anpassats till de den nya verksamheten vars ambition är att licensiera ut rätten till tillverkning av bolagets teknologi. 

Styrelsen har bland annat beslutat att upphöra med försäljning av egentillverkade apparater. Alla avtal har sagts upp med distributörer, och under 2005 upphör även leveranser av apparater till svenska sjukhus.  

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-04-20
Årsredovisning 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources har träffat en överenskommelse om förvärv av andelar i två områden i Ekvatorial Guinea i Väst Afrika. Områdena är belägna offshore i världens mest attraktiva oljeförande provinser. Förvärvet genomförs omedelbart och köpeskillingen uppgår till 2,6 MUSD. Investeringen är ett första steg i PA Resources strategi att bli mer aktiva i Väst Afrika, där det finns goda möjligheter att förvärva andelar i producerande fält eller att delta i utbyggnad av oljefält.

Finansieringen av förvärvet i Väst Afrika skedde genom en nyemission av 500.000 aktier till priset 66,50 NOK. I emissionen deltog nya och befintliga aktieägare. Detta i linje med PA Resources tidigare kommunicerade finansieringsstrategi att finansiering av förvärv generellt sett skall ske genom emissioner. 

PA Resources kommer under 2005 genomföra ett omfattande program på sina koncessioner i Tunisien med syftet att höja produktionen, men även för att prospektera efter ytterligare olja och gas. Detta framgår i den aktivitetsuppdatering för 2005, som bolaget publicerade i början av mars.     

   
Marknadsplats
NGM
    
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Starbreeze redovisar en omsättning på 11,4 Mkr för första halvåret juli till december 2004 av det brutna räkenskapsåret (16,5 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till -5,9 Mkr (-3,4 Mkr). Starbreeze uppvisar ett positivt kassaflöde på 6,7 Mkr (3,3 Mkr) från den löpande verksamheten under perioden. 

Bolagets finansiella mål för 2005 är att återgå till ett positivt resultat på kvartalsbasis. För att nå detta mål är Starbreeze beroende av nya speluppdrag. Detta arbetar VD Johan Kristiansson aktivt med.

- Vi för just nu diskussioner med ledande förläggare om några riktiga prestigeprojekt som kan bli aktuella inom kort, uppger han i en kommentar.

Långsiktigt är Starbreeze finansiella mål att bolaget skall uppvisa en rörelsemarginal på 15-20 procent före avskrivningar.  

PC versionen av Riddick har mottagits väl av marknaden. I den ledande amerikanska speltidning Computer Gaming Worlds marsnummer utsågs spelet till "Action Game of the Year". Spelet har även rankats som det 26:e bästa spelet någonsin av gameranking.com.

Presstopp: Spelet Riddick vann igår kväll priset för Årets Svenska Spel på Game Awards 05. Motiveringen är minst sagt smickrande "För att det med iskall precision och fingertoppskänsla återupprättade tron på att licensspel faktiskt kan bli något att ha, om de hamnar i händerna på rätt människor".

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-05-26
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoids styrelse har vid den extra bolagsstämman som hölls den 9 mars 2005 dels godkänt styrelsens förslag om att höja aktiekapitalets gränser, dels bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission av högst 5.300.000 aktier. Detta för att ha handlingsutrymme att säkerställa finansieringen av de två första optionsfartygen.

Slutförhandlingar sker med ett antal intressenter om långsiktig befraktning av de två första optionerna som bolaget disponerar. I samband med dessa förhandlingar, men även det faktum att Catfish Shipping enligt avtal har del i eventuella övervärden i optionerna, har bolaget inhämtat externa värderingar av de båda nybyggnadsprojekten samt de fyra optionerna.

Substansvärdet uppgår till cirka 42 kronor per aktie baserat på dessa externa värderingar. Styrelsen har som målsättning att den lösning som uppnås med Catfish Shipping skall innebära en mycket begränsad utspädning per aktie för befintliga aktieägare i Svithoid Tankers.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-05-02
Delårsrapport Q1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TagMaster ser bra ut inför 2005 skriver Börsveckans Daniel Svensson, med en orderstock (28,6 Mkr) som vid ingången av året nästan var fyra gånger så stor som vid ingången av 2004 (7,9 Mkr). En ambition om att alla områden skall växa snabbaren än i fjol innebär att en omsättning på cirka 70 Mkr inte är orimligt för 2005. 

Marginalerna kommer att förbättras genom att avtalet om att en royalty på 1,5 procent av omsättningen skall gå till SAAB, som tidigare ägde tekniken, löpte ut under förra året. Detta och det faktum att TagMaster visat att man har förmågan att hålla rörelserisken låg och tjäna pengar redan på en liten försäljning tycker Daniel Svensson motiverar en aktiekurs på uppåt 6 kronor ganska snart.      

Läs hela Börsveckans analys

    
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)
   
Nästa händelse 2005-04-22
Delårsrapport Q1 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TBook redovisar en omsättning på 9 Mkr för helåret 2004 (6,7 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 279 Tkr (274 Tkr). 

Trots att reseindustrin har haft det tungt med oljepriser som åkt berg och dalbana, dollarfall och en intensifiering av konkurrensen har året varit framgångsrikt för TBook enligt VD, Stefan Melander.
 
- Trots stora investeringar i infrastruktur har vi utvecklat nya systemlösningar med bibehållen vinst och levererat ett positivt kassaflöde.

    
Marknadsplats
beQuoted (Hagströmer & Qviberg)
   
Nästa händelse 2005-03-20
Årsredovisning 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er