beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Central Asia Gold bryter sig in på guldmarknaden 
beQuoted nyhetsbrev   februari 2005

Hej,

Boksluten för 2004 kommer nu in i rask takt. Genomgående visar företagen förbättrade omsättningssiffror och resultat. Ett nytt investeringsalternativ presenterar vi för Dig. Det är Central Asia Gold som har börjat plocka upp malm ur sina ryska guldgruvor.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Central Asia Gold bryter sig in på guldmarknaden

Med förväntningar på ett stigande guldpris, rika ryska tillgångar och låga produktionskostnader förväntar sig Central Asia Gold kunna bryta guld med rejäl vinst. Bakom bolaget står en erfaren trojka.
Nu kan Du bli delägare i företaget.

Glycorex i American Journal of Transplantation
Effektiva behandlingar med Glycosorb®-ABO utan sidoeffekter har publicerats av Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Facile & Co byter handelsplats
Facile & Co utvecklar varumärken i spritbranschen. Mangold bistår bolaget med en inofficiell notering genom beQuoted.

Artiklar

Central Asia Gold bryter sig in på guldmarknaden

Central Asia Gold är ett svenskt gruvbolag med inriktning på guldproduktion i Ryssland och Mongoliet. Bolaget genomför just nu en nyemission och ägarspridning inför noteringen på NGM. Sista dag att teckna aktier är fredagen den 25 februari.

Torbjörn Ranta, VD i Central Asia Gold:
 

- Guldproduktionen har inletts. Den månatliga malmbearbetningen beräknas bli drygt 1.000 ton och väntas ge i snitt omkring 5 kg rent guld per månad.

- Ryska produktionskostnader för guld är för närvarande lägre än i Väst. Samtidigt kan metallen säljas till världsmarknadspris, vilket ger god lönsamhet.

- Vi har utvinningsbara guldreserver enligt ryska standards på cirka 8 ton och guldmineraltillgångar P1 på knappt 7 ton. Uttryckt i troy once blir det 253.000 respektive 215.000 troy once.

- Från och med andra halvåret 2007 tror vi att guldproduktionen kommer att nå 70 kg per månad vilket motsvarar drygt 800 kg på årsbasis.

Teckna aktier senast den 25 februari
  • Teckningskurs 48 öre per aktie
  • Minsta teckningspost är 20.000 aktier (9.600 kronor)
  • Vem som helst kan teckna aktier, befintliga aktieägare har ingen förtur i den här emissionen
  • Totalt 25.000.000 nya aktier emitteras
  • Emissionen uppgår till 12 miljoner kronor
  • Notering på NGM Equity beräknas ske under mars 2005

Anmälan görs till Thenberg & Kinde Fondkommission, Attention Emissioner, Västra Hamngatan 19-21, 411 17 Göteborg, Tel 031-745 50 30, Fax 031-711 22 31, E-post [email protected]


   

Torbjörn Ranta
VD Central Asia Gold

Informationsträffar  
  
Stockholm 21 februari 
Tid: 17.45
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19 
    
Göteborg
22 februari
Tid: 17.45
Plats: Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12


   
Ladda hem:
Prospekt

Tecknings-
anmälan
Här kan du läsa mer om Central Asia Gold

Verksamheten
Central Asia Gold är ett svenskt företag som producerar guld i östra Sibirien. Koncernen består av ett svenskt moderbolag med två helägda ryska dotterbolag.

Huvudtillgångarna i startskedet är guldfyndigheten Tardan i den ryska republiken Tyva på gränsen till Mongoliet, guldfyndigheten Kopto i samma republik samt den alluviala guldfyndigheten Sivo i grannrepubliken Buryatien (alluvialt guld är guld ansamlat i flodbäddar).

Därutöver har Central Asia Gold lämnat in en licensansökan avseende en betydande guldfyndighet. Samtidigt deltar bolaget i flera förvärvsdiskussioner avseende fyndigheter i närområdet och i Mongoliet.

Hela guldproduktionsprocessen kommer att bedrivas från början till slut sånär som på själva slutraffineringen av guldet. Det innebär att man kommer att förfoga över all nödvändig utrustning för att bryta guldmalmen, transportera den från gruvan till anrikningsverket, krossa malmen, anrika den genom ett komplext anrikningsschema samt därefter smälta guldet till koncentrat eller tackor. Det allra sista steget i tillverkningsprocessen, själva slutraffineringen av guldet till salukvalitet, kommer att göras hos en extern part.

Grundarna
Bolagets historia började för ett par år sedan. De nuvarande huvudägarna är två ryska affärsmän, Michail Malyarenko (född 1962) och Alexander Merko (född 1950).

Michail Malyarenko, Alexander Merko och Torbjörn Ranta (född 1962) har arbetat ihop i ett antal år inom rysk oljeproduktion via det i Sverige listade oljebolaget West Siberian Resources (fd Vostok Oil).

Michail Malyarenko har tidigare arbetat för det sovjetiska oljeföretaget Tomskneft (som nu ingår Yukos) och var den geolog som ursprungligen ägde de oljelicenser som idag utgör huvudtillgångarna i West Siberian. Michail är VD för de ryska dotterbolagen.

Alexander Merko basar för Rysslands ledande mjölproducerande företag, Moskovsky Kombinat Chleboproduktov, och förser Moskva med 25 – 30 procent av dess vetemjöl. Han var tidigare storägare i West Siberian.

Torbjörn Ranta var VD för West Siberian mellan 2001 och 2002 och innan dess var han VD för Vostok Nafta 1996 till 2000. Torbjörn har tjänstgjort vid svenska ambassaden i Moskva och pratar ryska flytande. Han är VD i det svenska moderbolaget Central Asia Gold AB.

Under 2003 började Michail Malyarenko och Alexander Merko att köpa guldtillgångar i Sibirien. Dessa guldtillgångar utgör nu Central Asia Gold.

Att bryta guld i Ryssland
Ryssland är en av världens största guldproducenter. Under 2002 producerades 181 ton vilket placerad Ryssland på en femteplats bland världens nationer. Guldproduktionen har fallit under flera decennier, men sedan 1999 har utvecklingen vänt och produktionen ökat kraftigt. Trenden väntas fortsätta framöver.

Marknaden är starkt fragmenterad med ett antal hundra producenter, varav flera är utländska. Största ryska aktören är den globala nickelgiganten Norilsk Nickel. Norilsk Nickel äger även andelar i utländska guldföretag och bedöms globalt vara en av världens tio största guldproducenter.

Utländskt ägande av ryska guldföretag förefaller inte vara en lika känslig fråga som inom oljeindustrin och gasindustrin, där den senare ju i det närmaste är monopoliserad genom Gazprom. Saluvärdet av denna ryska guldproduktion blev 2 miljarder USD under 2002 och under samma period inbringade den ryska olje- och gasexporten 50 miljarder USD. Guldsektorn är därmed inte i närheten av samma statsfinansiella betydelse som olje- och gassektorn.

Till skillnad från oljereserverna i Ryssland som till merparten finns i västra Sibirien, är det de östra delarna av Ryssland som har de största guldförekomsterna. De enskilt största regionerna är Magadan, Krasnoyarsk, Sacha (Yakutien) och Irkutsk. Rysk guldproduktion kan på nuvarande nivå upprätthållas i minst 50 år, medan motsvarande siffra i Väst var omkring 14 år i slutet av 2001.

Ryska produktionskostnader för guld är för närvarande lägre än i de flesta andra världsdelar. Samtidigt kan metallen säljas till världsmarknadspris och marginalen blir därför högre. Transportkostnaden är försumbar i sammanhanget, och till skillnad från olja är guldet inget problem att transportera.

Guldpriset
Det reala priset på guld har haft en svag utveckling under 1990-talet och det råder en viss utbudspress genom att centralbanker i världen minskar på sina guldinnehav. Denna utförsäljning sker i organiserad form via det så kallade Central Bank Gold Agreement (CBGA). Ett nytt avtal som löper över perioden september 2004 – september 2009 har undertecknats, enligt vilket de 15 avtalande centralbankerna högst kan sälja 500 ton guld per år, och högst 2 500 ton guld under hela 5-årsperioden.

Eftersom det totala globala utbudet av guld endast uppgår till omkring 3.700 ton per år tror Central Asia Gold att guldet kan stå inför en betydande prisuppgång när utbudspressen från centralbankerna är över.

Guldpriset i USD har en negativ korrelation med US-dollarns rörelser mot övriga omvärldsvalutor. Detta innebär att när US-dollarn försvagas mot övriga storvalutor som Euro och Yen, tenderar guldpriset i USD att öka och vice versa.

Guldpriset varierat kraftigt genom åren, och låg under tiden 1998 – 2002 för det mesta under nivån 300 USD per oz. Och under huvuddelen av 2004 noterades det istället under långa tider på en nivå över 400 USD per oz.

Ökad produktion och hög rörelsemarginal
Central Asia Gold äger utvinningsbara guldreserver på cirka 8 ton och guldmineraltillgångar P1 på knappt 7 ton. Uttryckt i troy once blir det 253.000 oz respektive 215.000 oz (1 troy ounce, oz = 31,1 gram).

Koncernens guldproduktion vid Kopto-fyndigheten i Tyva har inletts. Den månatliga malmbearbetningen beräknas bli drygt 1.000 ton, vilket beräknas ge omkring 5 kg (150 oz) rent guld per månad givet endast anrikning genom krossning och malning (så kallad gravimetrisk anrikning). Under andra halvåret 2007 planeras guldproduktionen från den större Tardan-fyndigheten att inledas. Från och med andra halvåret 2007 planeras koncernens guldproduktion uppgå till omkring 70 kg per månad (2.170 oz) motsvarande drygt 800 kg (24.000 oz) på årsbasis.

I bolagets ekonomiska planering utgår man av konservativa skäl från ett långsiktigt guldpris om 373 USD/oz. I så fall kommer omsättningen att uppgå till knappt 9 miljoner USD om produktionsmålet uppnås (det motsvarar 61 miljoner kronor). Rörelseresultatet efter avskrivningar beräknas hamna på 3,51 miljoner USD (knappt 24 miljoner kronor). Det motsvarar en rörelsemarginal på 39 procent.

  

  
Huvudstaden i Tyva heter Kyzyl. Denna betraktas som Asiens geometriska centrum. Därav namnet Central Asia Gold.
    
Bolaget formulerar sin affärsidé så här: Genom att utnyttja kunskaper och kontakter i de centrala delarna av Asien ska bolaget bli ett internationellt sett medelstort och lönsamt guldproduktionsbolag. Verksamheten kan även komma att omfattas av andra mineraler än guld.
   
Koncernstruktur
(Förstora - Klicka på bild)
   
Styrelsen består av:
Michail Malyarenko (ordf.)
Peter Geijerman
Patric Perenius
Torbjörn Ranta (VD)

Beskrivning av bakgrund och andra befattningar finns i prospektet.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   
  
  
  
  
   
   
   
De 20 största företagen stod för drygt 56 procent av produktionen 2002. Detta skall jämföras med den ryska oljesektorn, där de fyra största företagen svarar för mer än 60 procent av volymerna.
    
   
   
   
  
Guldpriset i USD/oz 
1971 – 2004
   
   
Nästa händelse 2005-02-24
Bokslutskommuniké 2004
   
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex i American Journal of Transplantation  

I förra nyhetsbrevet berättade vi att Glycorex egenutvecklade produkt Glycosorb®-ABO hade använts av Rikshospitalet i Oslo, i samband med en lyckad transplantation. Nu har det kommit ytterligare positiva nyheter.

Det är Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge* som har publicerat framgångsrika resultat med Glycosorb®-ABO i den ansedda medicinska tidskriften American Journal of Transplantation. Produkten har använts vid njurtransplantationer över blodgruppsgränsen, alltså mellan individer med skilda blodgrupper.

För att eliminera avstötningsproblematiken behandlades patienterna med Glycosorb®-ABO. Produkten som är bioteknikbaserad, möjliggör en så kallad specifik behandling, vilket resulterar i att endast de ämnen elimineras som behöver elimineras. Behandlingarna var mycket effektiva och utan sidoeffekter. 

Detta innebär att det nu finns en metodik som möjliggör ett större antal transplantationer och med kortare väntetider för patienterna. Ett stort antal transplantationer har tidigare inte blivit av på grund av icke-matchande blodgrupper mellan givare och mottagare.

Förutom njurtransplantationer används produkten vid levertransplantationer och hjärttransplantationer. Produkten är certifierad i Europa för klinisk användning. Det genomförs i storleksordningen 50.000 njurtransplantationer, 12.000 levertransplantationer och 4.500 hjärttransplantationer i världen varje år. Behovet är mycket större, kanske tre-fyra gånger större, och ökar för varje år.

Highlights från bokslutskommunikén för 2004:

• Omsättningen ökade till 4,0 Mkr (1,2 Mkr)
• Resultatet efter finansiella poster blev -20,4 Mkr (-21,3 Mkr)
• Kassaflödet blev -6,3 Mkr inklusive en nyemission om cirka 8,8 Mkr efter emissionskostnader (2,3 Mkr)
• Företaget räknar med minskade förluster under 2005
• Ett positivt resultat kan tidigast uppnås under 2006 givet nuvarande kostnadsnivå och tillväxttakt

Tidigare publicerade artiklar om Glycorex
» Nyhetsbrev nr 1 2005
»
Nyhetsbrev nr 5 2002
» Nyhetsbrev nr 1 2001

Marknadsplats NGM
   

*) Artikeln är skriven av Professor Gunnar Tydén, tillsammans med överläkarna Gunilla Kumlien, Ingela Fehrman och John Sandberg, samt specialistläkarna Helena Genberg och Torbjörn Lundgren.

Gruppen har tidigare presenterat initiala resultat i den medicinska tidskriften Transplantation.
   
Glycosorb®-ABO används för att möjliggöra transplantationer över blodgruppsgränsen.
   
Transplantationer över blodgruppsgränsen är av stort intresse för att öka antalet transplantationer, korta väntetiderna och minska problemen med organbrist.

   
   
   
Nästa händelse
2005-04-28
Årsredovisning 2004
   
Läs mer på beQuoted

   
Hemsida

Facile & Co byter handelsplats

Den 1 februari startade Mangold handel i aktier i Facile & Co. Facile & Co är en varumärkesutvecklare i spritbranschen som tidigare var noterade på NGM Equity. Ett av skälen till avnoteringen från NGM var att kostnaderna inte stod i paritet med bolagets storlek och försäljning.

Aktuella aktiekurser uppdateras i beQuoteds OTC-system. Du kan följa kursen på de börsskärmar som professionella aktörer använder, det vill säga på Reuters, SIX, Ecovision och IFX Portfolio.

Kurserna publiceras även i de rikstäckande morgontidningarna Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, samt på de största webbplatserna såsom DI.se, Aktiespararna, Avanza, Dagens Nyheter, MSN.se, Nordnet, Privata Affärer och Svenska Dagbladet.

Facile & Co utvecklar och äger ett flertal dryckesprodukter, bland annat seriously... vodka, FACILE Punsch, Trosa St Vitali Punsch, Idyll Akvavit och ImaGin. Företaget äger också ett antal nya varumärken i olika utvecklingsstadier.

seriously...vodka är en kvalitetsvodka med 40 % alkoholhalt och höga marginaler, så kallad premiumvodka. Den skapades av några av Sveriges bästa vinprovare och utvecklades i samråd med en av Sveriges mest framgångsrika reklamskapare, med målsättning att utmana de stora aktörerna.

Om Du vill köpa eller sälja aktier i Facile & Co kan Du vända Dig direkt till Mangold Fondkommission, eller kontakta Din ordinarie bank eller fondkommissionär. Aktien har kortnamnet FACL-B.

  
Aktien handlas hos
 


   
  
    

    
   
Hemsida

Börsnotiser
Cint redovisar en omsättning på 5,7 Mkr för helåret 2004 (3,5 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick -50 Tkr. Försäljningen under det sista kvartalet var den högsta någonsin, drygt 2 miljoner kronor.

Panelhanteringen rullar på enligt plan. Under 2004 processades nära 34.000 svar per månad. Vid årsskiftet var drygt ett tjugotal paneler igång i CPX-systemet. Det fanns cirka 200.000 validerade och sökbara individer i hela Norden.

I styrelsen har ledamoten Anders Gudmarsson ersatt Bo Mattsson som ordförande. Bo Mattsson, som är bolagets VD, sitter kvar som ordinarie ledamot. Beslutet grundar sig på att ordförandeposten skall innehas av en person som är åtskild från VD-rollen.

Ordinarie bolagsstämma kommer preliminärt att hållas den 14 juni. Men redan i mars planerar Cint att hålla en extra bolagsstämma för att välja en ny styrelse och bemyndigande denna att genomföra en nyemission.  

    
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Nästa händelse 2005-03
Extra bolagsstämma i mars
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovision redovisar en omsättning på 72 Mkr för helåret 2004 (66,3 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 9,5 Mkr (11,5 Mkr). Efter full skatt uppgick vinsten per aktie till 4,46 kr (5,88 kr).
Aktieutdelningen föreslås bli oförändrade 1,75 kr per aktie.

Antalet medarbetare har under året varit 42 personer (34 personer), varav 17 medarbetare i de förvärvade bolagen Ecovision Newmedia och Ecovision Finansanalys.

Rörelsemarginalen sjönk från 16 till 13 procent. Försämringen beror på en ökande priskonkurrens, något som förespås fortsätt under 2005. Bolaget kommer därför under 2005 vidtaga åtgärder för att sänka bland annat personal- och lokalkostnaderna. Besparingarna väntas ge full effekt under andra halvåret 2005. Men för helåret 2005 räknar Ecovision med ett väsentligt lägre resultat än för 2004.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Kaupthing)
   
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1 Bolagsstämma 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House redovisar en omsättning på 7 Mkr för helåret 2004 (11,3 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 0,8 Mkr (0,1 Mkr). Det positiva resultatet trots en lägre försäljning förklaras av en reavinst på 2,1 Mkr från försäljningen av aktier i Nexcite.

Lanseringen av Magic 320 Blue och Magic 320 Red i dagligvaruhandeln har varit lyckad. Men i servicehandeln och på hotell, restauranger och inom catering har Magic-dryckerna ännu inte nått någon framgång. Stora marknadsinvesteringar görs nu i Sverige och detta kommer enligt bolagets bedömning kraftigt öka kostnaderna under första kvartalet 2005.

Jan Wister har den 25 januari förvärvat totalt 260.000 A-aktier i Magic House. Efter förvärvet äger Jan Wister 600.000 A-aktier och 56.350 B-aktier i Magic House.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-04-28
Delårsrapport Q1
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media har utvecklat en modell för hantering av Aftonbladets kolportörsverksamhet. Systemet bygger på en databas och webbshop. Förutom själva systemet så hanterar ONE beställningarna, distributionen och inköpen av artiklarna som beställs.

En av Aftonbladets försäljningskanaler är försäljning av tidningar vid dörr, så kallad kolportageförsäljning. Säljarna ringer på och erbjuder tidningen hemma hos folk på lördagar, söndagar och helgdagar. Kolportageförsäljningen har blivit så framgångsrik att Aftonbladet nu vill erbjuda flera ungdomar och idrottsklubbar att vara med.

- Detta är ett mycket bra komplement till den vanliga butiksförsäljningen, säger Mattias Mildenborn Chef för Aftonbladets försäljningsutveckling.

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-02-21
Halvårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources redovisar en omsättning på 113,6 Mkr för helåret 2004 (55,9 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 65 Mkr (23,7 Mkr). Koncernens långfristiga skulder uppgick till 35,2 Mkr (29,2 Mkr) och likvida medel till 43,9 Mkr (23,6 Mkr).

Rekordresultat för fjärde kvartalet uppnåddes med ett resultat efter finansnetto på 29,9 Mkr, vilket var 23,4 Mkr högre än motsvarande period 2003 (6,5 Mkr). Produktionen har under året ökade med 82 procent från 376.000 fat oljeekvivalenter till 685.000.

PA Resources reserver av olja och gas uppgick vid bokslutstillfället till cirka 13,8 miljoner fat oljeekvivalenter, vilket är detsamma som tidigare redovisats minus årets produktion. En uppdatering av reserverna pågår hos operatörerna och förväntas vara avslutad under andra kvartalet 2005. Bolaget förväntar sig att reserverna i Zarat-licensen kommer att ge bolaget ett betydande reservtillskott.

Bolaget framtida tillväxtstrategi infattar ökning av produktionen i befintliga fält, utökning av verksamhet i Tunisien, fortsatta förvärv i Afrika samt etablering i andra regioner genom förvärv av företag/fält. Ett område som nämns i sammanhanget är Nordsjön.

Presstopp: PA Resources ger ut ett 5 årigt obligationslån på 300 miljoner norska kronor. Lånet har en årlig ränta på 8,75% och ges ut utan säkerheter. Obligationslånet kommer att noteras på den norska marknaden. Läs mer på beQuoted

   
Marknadsplats
NGM
    
Nästa händelse 2005-05-10
Delårsrapport Q1
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Rindi redovisar en omsättning på 54,4 Mkr för första halvåret juli till december 2004 av det brutna räkenskapsåret (38,9 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 11,7 Mkr (0,7 Mkr).

Bolagets resultat, exklusive jämförelsestörande poster, för hela räkenskapsåret juli 2004 till juni 2005 bedöms hamna över föregående års resultat på 16,9 Mkr efter finansnetto.

Ytterligare investeringar kommer att ske i Polen med en ny anläggning för kraftvärme i Hajnowka.

   
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Senea redovisar en omsättning på 42,6 Mkr för helåret 2004 (66,2 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till -21,1 Mkr (-12,5 Mkr). Under årets sista kvartal kom leveranserna igång igen på bred front. Omsättningen för det fjärde kvartalet steg till 34,8 Mkr (15,0 Mkr) och resultatet blev positivt, 1,1 Mkr (-7,8 Mkr). Förutom ett positivt resultat har även lagervärdet kunnat reduceras i och med att leveranserna återupptagits, det har påverkat kassaflödet positivt.

Som vi tidigare har berättat i nyhetsbrevet har tvisten som uppstod mellan Senea och Actaris för ett år sedan upphört. Det var tack vare detta som leveranserna av utrustning till de återstående 100.000 mätpunkterna för Vattenfall kunde återupptas under oktober. Leveranserna kommer att fortsätta under första halvåret 2005.

Leveranser av Seneas kommunikationsteknik i Landis+Gyrs mätare, en av världens ledande leverantörer av elmätare, kommer att ske med början i andra kvartalet 2005.

   
Marknadsplats
O-listan
    
Nästa händelse 2005-04-28
Bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoid redovisar ett resultat efter finansnetto på -3,6 Mkr för helåret 2004 (-4,1 Mkr). Bolaget hade ingen omsättning under perioden. Per årsskiftet hade cirka 19,1 Mkr investerats i pågående nybyggnadsprojekt, varav cirka 9,9 Mkr investerades under fjärde kvartalet. Det egna kapitalet  har under året stärkts med cirka 20 Mkr genom nyemissioner, varav 10 Mkr under december.

Eget kapital uppgick vid årsskiftet till 12,00 kr per aktie, utan hänsyn till övervärden. Marknaden för mindre produkttankers utvecklas väl med både stigande rater och andrahandsvärden. Sedan Svithoid Tankers beställde sina fartyg bedöms nybyggnadspriserna ha stigit med drygt 30 procent.

Svithoid Tankers har etablerat ett heltidsbemannat kontor vid varvet i Astrakahan. Stålarbetet för fartygen är i full gång och löper enligt plan. Samtal förs med ett flertal intressenter för att säkerställa sysselsättningen och finansieringen av de fartygsoptioner som bolaget disponerar. Mot bakgrund av dessa samtal har styrelsen beslutat att kalla till en extra bolagsstämma den 9 mars 2005.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-03-09
Extra bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TagMaster redovisar en omsättning på 50,2 Mkr för helåret 2004 (37,9 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till 3,8 Mkr (2,3 Mkr). Likviditet per den 31 december 2004 var 9,7 Mkr vilket innebar att bolaget med befintligt ej utnyttjat bankkreditutrymme förfogade över 17,3 Mkr.

Årets orderingång blev rekordstor, 72,5 Mkr (39,1 Mkr). Det fjärdekvartalet var starkt och året avslutades med en orderstock på 28,6 Mkr (7,9 Mkr).

Med fjolårets framgångar har TagMaster en betydligt starkare position för att öka tillväxttakten inom samtliga affärsområden. Allt pekar på en fortsatt positiv marknadsutveckling även under 2005. Med rådande marknadstillväxt och en fortsatt god konjunktur kommer TagMaster att växa organiskt. Man kommer också att se över den finansiella beredskapen för eventuella förvärv.

    
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)
   
Nästa händelse 2005-04-22
Delårsrapport Q1
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er