beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: TagMaster ökar i Spanien 
beQuoted nyhetsbrev   januari 2005

Hej,

Året har börjat starkt med flera positiva nyheter. Glycorex har fått ett nytt sjukhus som kund, CISL fortsätter att teckna nya order och TagMaster ökar i Spanien.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Glycorex har fått en viktig beställning från Rikshospitalet i Oslo 

Ett lyckat resultat borgar för nya affärer och antalet kunder kommer att fortsätta öka. I en intervju berättar VD Kurt Nilsson om framtiden.

CISL tecknar nya order – i år kommer intäkterna
ArenaM skall lanseras i Hutchison CATs 3G-nät i Thailand och tjänsten utökas med innehåll från Tigermob. Intäkterna växer under 2005.

TagMaster ökar i Spanien
TagMaster har tillsammans med sin spanska samarbetspartner Simec fått ytterligare en stororder. Detta är en av flera nyheter.

SBT Swedish Break Technology byter handelsplats
SBT utvecklar bromssystem för tunga fordon. Mangold bistår bolaget med en inofficiell notering och kursinformation genom beQuoted.

Artiklar

Glycorex har fått en viktig beställning från Rikshospitalet i Oslo

Glycorex produkt för transplantation över blodgruppsgränsen, Glycosorb®-ABO, har framgångsrikt använts av Rikshospitalet i Oslo i samband med en levertransplantation. Det nya och intressanta i det här fallet är att levern kom från en avliden person.

Varje nytt sjukhus som beställer Glycosorb®-ABO och skaffar sig erfarenheter från produkten, ökar möjligheterna för Glycorex att få leverera fler enheter. Rikshospitalet i Oslo är Nordens största transplantationssjukhus med en hög frekvens av njurtransplantationer från levande, närstående givare. Man genomför även ett stort antal lever- och hjärttransplantationer. Totalt genomför Rikshospitalet cirka 300 transplantationer per år.

Antalet transplantationscentra som beställt produkten är nu tre gånger flera än för ett år sedan. Det tar tid att etablera en ny transplantationsmetodik och Glycorex tror att antalet kunder kommer att fortsätta öka.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt berättar Glycorex VD Kurt Nilsson hur han tror att företaget kommer att utvecklas den närmaste tiden. beQuoted återger här ett utdrag ur intervjun.

”- Vi har över tio transplanationscentra som kunder i dag och det börjar närma sig 15. Kanske kan vi dubbla det antalet i år”, inleder Kurt Nilsson.

Glycorex får 100.000 kronor per transplantation som genomförs med Glycosorb®-ABO och det behövs ungefär 200 transplantationer per år för att företaget ska kunna visa ett positivt kassaflöde, enligt Kurt Nilsson.

”- Huddinge har längst erfarenhet och där genomförs ett tiotal transplantioner per år, men de har potential att göra ännu fler. Flera andra centra kommer att närma sig den siffran i år. När ett stort centra är i full gång kan det göra ett 50-tal transplantationer över blodsgrupsgränserna per år”.

”- Vi behöver minst 20 centra med minst 10 transplantationer per år för att vi ska gå runt. Vi tror inte att kostnaderna kommer att öka nämnvärt när intäkterna ökar. Vi får lite högre råvarukostnader, men vi räknar inte med att behöva utöka personalstyrkan”.

Till och med september i fjol uppgick bolagets omsättning till 2,6 miljoner kronor, vilket indikerar 26 transplantationer. Det kan jämföras med 1,0 miljoner kronor för samma period i fjol.

”- Vi tror att vi kan hålla samma ökningstakt i omsättningen i år”, säger Kurt Nilsson avslutningsvis.

Tidigare publicerade artiklar om Glycorex
» Nyhetsbrev nr 5 2002
» Nyhetsbrev nr 1 2001

   
Marknadsplats NGM
   
   
Glycosorb®-ABO används för att möjliggöra transplantationer över blodgruppsgränsen.

Transplantationer över blodgruppsgränsen är av stort intresse för att öka antalet transplantationer, korta väntetiderna och minska problemen med organbrist.
 
Produkten är certifierad inom EU-området.    
   


   
Läs hela intervjun med Nyhetsbyrån Direkt här

   
   
   

  

   
   
   
   
  
   
   
    
Nästa händelse 2005-02-01
Bokslutskommuniké 2004
      
Läs mer på beQuoted
       
Hemsida

CISL tecknar nya order – i år kommer intäkterna

CISL Gruppen har på kort tid tecknat flera nya intressanta avtal. Nyligen annonserades att thailändska ArenaM skall lanseras i Hutchison CATs 3G-nät i Thailand. Samtidigt har ArenaM säkrat tillgången till viktigt innehåll till webbtjänsten genom innehållsleverantören Tigermob.

BörsInsikt / United Brokers är positiva till aktien. BörsInsikt tror på goda utvecklingsintäkter under 2005 samtidigt som de potentiella royaltyintäkterna på sikt kan bli höga.

ArenaM växer i Thailand
Hutchison CAT är den enda mobiloperatören som använder 3G i Thailand och har i dagsläget cirka 700.000 abonnenter. Lanseringen av Hutch Real skall ske i slutet av januari. “- Hutchison CAT blir den första mobiloperatören med 3G-teknologi som kommer att använda en av våra produkter, och vi ser en stor potential för oss genom att våra system nu även stödjer 3G", säger Kenth Söderström, VD på CISL Gruppen.

Tigermob är rankat som en av de två bästa leverantörerna av mobilt innehåll i Thailand. ArenaM får genom överenskommelsen tillgång till bland annat musik från EMI, Sony samt GMM Grammy. “- Vi har nu avtal med två av de bästa leverantörerna av mobil content i Thailand samt javaspel ifrån Indiagames. Det ökande intresset hos både användare och telekomoperatörer har på kort tid gett oss en betydande position som leverantör av innehållstjänster i Thailand” berättar Kenth Söderström vidare.

CISL Gruppens verksamhet
För bara några år sedan var begreppet SMS okänt. Men idag kommer mer än 30 procent av mobiloperatörernas intäkter från icke-taltjänster, det vill säga SMS, MMS, chatt, nedladdningsbara bilder och ringsignaler. Andelen förväntas öka med operatörernas intresse för nya funktioner.

CISL Gruppen har positionerat sig inom detta expanderande segment. Bolagets huvudsakliga verksamhetsområde är mjukvarusystem för kommunikation mellan olika mobila enheter, och några av världens ledande operatörer använder dessa i kommunikationen med sina kunder.

Produkterna kan bland annat användas för nerladdning av spel, ringsignaler och bilder, men de kan också användas av operatörer för automatisk uppdatering av mjukvara i kundernas mobiltelefoner. Det senare sker i samarbete med XPonCard som är en av de stora leverantörerna av SIM-kort.

CISL Gruppen har tre olika affärsområden.

Det första är uppdatering av information och menysystem på SIM-kort med hjälp av ett OTA-system (Over The Air). Systemet innebär att man kan skicka mass-SMS, ha mobila auktioner och SMS-chatt. Här arbetar CISL Gruppen tillsammans med XPonCard som tillverkar SIM-kort och säljer dessa till operatörerna.

Det andra affärsområdet är mobilt content, där CISL Gruppen arbetar med en produkt som heter ArenaM som lanserades i Thailand i september med mobiloperatören DTAC. Genom ArenaM tillhandahåller man ringsignaler, bakgrundsbilder och java-spel. I detta affärsområde ingår också Splashi Nordic AB, ett nystartat svenskt bolag, i vilket CISL Gruppen förvärvat 20 procent.

Det tredje området är mobil betting och gambling. Där samarbetar CISL Gruppen med ett stort amerikanskt bolag som heter iNet Software. iNet Software omsätter redan idag mycket pengar och har mjukvara för casino, för att spela på hästar och även vanliga bettingtjänster, en slags motsvarighet till Oddset. CISL Gruppen är inte ensamma om att spå att mobil betting blir nästa stora grej.

BörsInsikt / United Brokers är positiva till aktien
BörsInsikt tog upp CISL Gruppen som veckans krydda den 14 december 2004. Kursen stod då i 11 öre, nu står den i 15 öre, det vill säga en uppgång med över 36 procent.

BörsInsikt bedömer att det finns stora potentiella royaltyintäkter från bettingportalen som man utvecklar åt Inet Software. Inet Software hade en bruttoomsättning på drygt 900 miljoner dollar 2003. CISL Gruppen tar utvecklingskostnaderna själva, men kommer att få en bra andel av spelnettot. BörsInsikt visar genom ett hypotetiskt räkneexempel att CISL Gruppens andel av intäkterna kan komma upp till 25-28 miljoner kronor årligen om fem år.

Samma räkneövning görs för de tre mobiloperatörer som CISL Gruppen tecknat avtal med, och med hänsyn till att bolaget samtidigt har knutit till sig Indiagames som levererar spel till mobiltelefoner. Räkneexemplet visar på intäkter på 15 miljoner per år, och då representerar dessa operatörer bara en bråkdel av världens alla abonnenter.

De avtal som tecknades under hösten 2004 bedöms generera utvecklingsintäkter på cirka 10 miljoner kronor. I tillägg till dessa borde ytterligare utvecklingsavtal kunna tecknas under 2005 som genererar minst 5 miljoner kronor. Därutöver tillkommer intäktsdelning med operatörer och samarbetspartners. Dessa är mycket svårbedömda, men BörsInsikt bedömer att de kommer att uppgå till cirka 7 miljoner kronor under året. Kostnaderna ligger för närvarande på en takt på cirka 13 miljoner kronor per år, men kommer sannolikt att öka till cirka 15 miljoner kronor under 2005. Kostnaderna bör under de närmaste åren öka betydligt långsammare än intäkterna.

BörsInsikt sätter inget värde på aktien, men anser att det är uppenbart att det finns en bra potential. I och med att aktien dessutom har nyhetsflöde och trend med sig rekommenderar man köp.

   
Marknadsplats
AktieTorget 
    
   
   

Affärsidé:
CISLs affärsidé är att utveckla världsledande systemlösningar för mobila tjänster genom ett nära samarbete med telekomindustrin.
  
     

  

  

  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

   

   

   

  
   
   
  
   


   
   
Nästa händelse 2005-02-01
Extra bolagsstämma
   
Läs mer på beQuoted
Hemsida

TagMaster ökar i Spanien

TagMaster har haft en makalös kursuppgång sedan vi skrev om företaget senast i Nyhetsbrevet. Då låg kursen på 1:80 kr, nu pendlar den mellan 3 och 3:20 kr. Det har dock varit tämligen tyst från bolaget, men nyligen lättade man lite på locket och släppte några nyheter.

Madrids tunnelbana
TagMaster har tillsammans med sin spanska samarbetspartner Simec fått ytterligare en stororder. TagMasters RFID-system kommer att installeras i Madrids tunnelbana, i en lösning som påminner om den som gjordes för London Underground.

TagMasters RFID-system för positionering av tåget kommer att integreras med tunnelbanans TETRA radiosystem. Positioneringen gör det möjligt att automatiskt byta samtalsgrupp när tåget byter trafikzon. Inledningsvis kommer 36 läsare av typen Heavy Duty Track Readers att användas tillsammans 1.000 ID-taggar för det första steget av projektet i tunnelbanan.

Erzurum University i Turkiet
TagMasters distributör Park-Sistem Kontrol kommer att leverera ett parkeringssystem med fordonskontroll till Erzurum University i Turkiet. Universitetet har över 2.000 lärare och 35.000 inskrivna elever.

Parkeringssystemet kommer att installeras för sex infarter, sju utfarter och vid tre interna zonindelningar. Detta automatiska passagesystem kommer i första hand erbjudas till lärare som vill ha en praktisk infartspassage när de kommer i bil.

Securitas
Efter ett framgångsrikt 2004 med svenska Securitas har TagMaster nu ingått ett världsomspännande OEM-avtal. Tanken är att Securitas skall göra TagMaster produkter till en del av deras utbud för behörighets- och passagekontroll över hela värden.

Meister Electronics
TagMaster har ingått ett samarbetsavtal med Meister Electronics. Meister Electronics är leverantör av system för elektronisk passagerarinformation för publika transporter.

Meister Electronics har funnits i 35 år och är verksamma i Tyskland och i Nordamerika. Företaget har över 100 anställda och är kända för att leverera innovativa system med hög kvalitet till kunder inom publika transporter. Meister Electronics är medlem i UITP, UNIFE, APTA, Rail Group Industries och andra transportorganisationer på såväl lokal som global basis.

Genom samarbetet kan Meister Electronics erbjuda sina kunder en komplett AVL-produktlinje (Automatic Vehicle Location) med högpresterande RFID-teknologi från TagMaster.

”- Vi ser en stor potential i att utöka vår AVL-produktlinje med TagMasters RFID-teknologi. Jag ser fram emot att arbeta med dessa produkter, eftersom de har bevisat sin förmåga i ett flertal installationer”, uppger Fritz Meister, VD för Meister Electronics.

Tidigare publicerad artiklar om TagMaster

»
Nyhetsbrev nr 9 2004
» Nyhetsbrev nr 4 2004
» Nyhetsbrev nr 6 2003
» Nyhetsbrev nr 3 2003

   
Marknadsplats
beQuoted (Stockholm FK)   
    

 
   
   
   
   


  
  
  
  
   
  
   

   
   
   

   
   
     
   
      

   
   
   
  
     
   
   
Nästa händelse 
2005-02-15
Bokslutskommuniké 2004
      
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

SBT Swedish Break Technology byter handelsplats

Den 18 januari startade Mangold Fondkommission handel i företaget SBT. SBT står för Swedish Break Technology och har tidigare varit noterat på NGM Equity. Skälet till avnoteringen från NGM är att den inte var ändamålsenlig för bolagets verksamhet och att kostnaderna därför blev för höga.

Aktuella kurser uppdateras i beQuoteds OTC-system. Du kan följa kursen på de börsskärmar som professionella aktörer använder, det vill säga på Reuters, SIX, Ecovision och IFX Portfolio.

Kurserna publiceras även i de rikstäckande morgontidningarna Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, samt på de största webbplatserna såsom DI.se, Aktiespararna, Avanza, Dagens Nyheter, MSN.se, Nordnet, Privata Affärer och Svenska Dagbladet.

SBT utvecklar, tillverkar och marknadsför bromssystem för lastbilar, släpvagnar och bussar. Bolagets automatiska bromsjusterare ger minskade servicekostnader, längre drifttid och bättre bromsfunktion vilket bidrar till säkrare trafik.

Grundidén är en intelligent bromsmekanism som automatiskt kompenserar för den successiva förslitningen av bromsband och bromsbelägg som uppstår. Detta ger en jämnare bromseffekt och därmed högre trafiksäkerhet, längre livslängd på bromsarna, färre verkstadsbesök och därmed högre utnyttjandegrad av fordonsflottan.

Om Du vill köpa eller sälja aktier i SBT kan Du vända Dig direkt till Mangold Fondkommission, eller kontakta Din ordinarie bank eller fondkommissionär. Aktien har kortnamnet SBT-B.

   
   

Handlas hos

   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
   
Hemsida

Börsnotiser
CoolGuard har tecknat ett avtal med Hemköp genom återförsäljaren Hällesåker. Avtalet avser CoolGuards system för temperaturövervakning i butiker och kommer att installeras successivt under året. "- Vi har arbetat hårt på att marknadsföra CoolGuard-konceptet gentemot branschens aktörer och detta är ett genombrott för hela verksamheten", uppger bolagets VD Lars Ericsson. Efter den senaste tidens orderökning visar verksamheten ett positivt resultat på månadsbasis.

CoolGuard har även deltagit i den årliga HORECA-mässan i Gent i Belgien. Det var den Svenska Ambassaden och Exportrådet som bjöd in företaget till mässan. Syftet var att främja produkter och kunnande inom den svenska livsmedelsindustrin. CoolGuard-konceptet lyftes fram som en lösning på de hygienkrav som en kommande EU-förordning ställer på restauranger, hotell och cateringföretag. Efter mässan har ett samarbete inletts med Exportrådet för att kartlägga och identifiera eventuella partners i Belgien och Luxemburg.  

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-18
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Morphic har ändrat och förstärkt organisationen för att möta den ökade efterfrågan på bolagets produkter. Dotterbolaget Morphic Made har övertagit ansvaret för de fysiska produkterna medan moderbolaget Morphic Technologies ska ansvara för licens- och samarbetsavtal, patent och grundforskning.

Förändringen innebär att försäljningen av redan utvecklade och anpassade produkter hamnar i dotterbolaget, medan försäljningen av rättigheter i samband med att nya partnerskap hamnar i moderbolaget.

Anders Reyier har tillträtt som ny operativ chef för det ovan nämnda dotterbolaget. Anders Reyier har tidigare erfarenhet av ledarskap inom tillverkning och affärsutveckling av högteknologiska produkter. Kurt Dahlberg kvarstår som VD i dotterbolaget och kommer att öka fokuseringen på marknaden och affärsutvecklingen.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Erik Penser)
   
Nästa händelse 2005-03-30
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Nexcite har erhållit en första order från Marocko som omfattar drygt 20.000 flaskor. Leverans och lansering kommer att ske under februari. Den marockanska distributören har som målsättning att sälja drygt 400.000 flaskor den närmaste tolvmånadersperioden.

Företaget har även efter en längre tids bearbetning fått till stånd ett avtal med Mellanöstern. Detta har skett genom ett distributionsavtal med det saudiarabiska företaget United Technology For Trading. Geografiskt omfattar avtalet Saudiarabien, Arabemiraten, Libanon, Bahrain, Kuwait, Oman och Quatar. Avtalet stipulerar minimivolymer de tre första åren varav det första uppgår till minst 500.000 flaskor. Potentialen i Mellanöstern är mycket stor.

Med start vecka 4 kommer Nexcite att provlanseras i femtio stycken ICA Supermarkets i Stockholm. Lanseringen kommer att följas upp med provsmakning veckan före Alla hjärtans dag, samt annonsering i ICA Servicehandels kampanjtidning Aktivera.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-17
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
ONE Media meddelar att bolaget utnyttjar en optionsrätt att förvärva ONE Direct och hälften av aktierna i nxt sthlm. Båda bolagen är konsultbolag och specialiserade på att skapa effektiva säljinsatser baserade på direktmarknadsföring (DM) oavsett mediakanaler. "- Förvärven innebär att ONE på årsbasis ökar omsättningen med cirka 20 miljoner kronor och med ett bra resultat. Vi kompletterar också ONEs verksamhet med ett antal nya och utvecklingsbara kunder inom vårt affärskoncept. Vi siktar på att kunna presentera ytterligare ett antal affärer inom kort. Vår notering på AktieTorget skapar en bra möjlighet till snabb tillväxt och vi kommer självklart att använda oss av den möjligheten", berättar ONEs VD Jerker Stenberg. Förvärven förutsätter att bolagsstämman ger sitt godkännande.

Som ni kanske har sett pågår för närvarande upptakten till årets Börs-SM. Bakom Börs-SM står Dagens Industri och tidningen Aktiespararen. Nytt för årets tävling är att man kan utmana ett antal kända personer, bland annat Bert Karlsson. ONE håller i kampanjstrategin vilken bland annat innefattar annonser i Dagens Industri och Aktiespararen, direktreklam via brev och e-post, hemsida med chatfunktion och radioreklam. "- Uppdraget är ett skolboksexempel på vad man kallar integrerad direktkommunikation och vad vi kan erbjuda våra kunder inom ONE. Dom flesta kunder vill mäta investeringen i marknadsföring noga. Att på detta vis kunna arbeta med integrerad direktkommunikation skapar en sådan mätbarhet", säger Mikael Gullström kundansvarig på ONE.   

   
Marknadsplats
AktieTorget
    
Nästa händelse 2005-02-21
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources har påträffat olja i två reservoarer i nordvästra Tunisien. Efter att påbörjade tester slutförts kommer brunnen att sättas i produktion. PA Resources äger 95 procent av fältet där brunnen är belägen.

Vid en extra bolagsstämman den 13 januari omvaldes styrelseledamöterna Rabbe E Lund, Niklas Adler, Kjetil Grönskaug och Ulrik Jansson. Nyval skedde av Jan Haudeman Andersen samt Harald Arnet. Stämman bemyndiga styrelsen att fatta besluta om nyemissioner vid ett eller flera tillfällen intill nästa ordinarie bolagsstämma. Bolagets aktiekapital kan sammanlagt högst ökas med en miljon kronor motsvarande fem miljoner aktier à nominellt 20 öre per styck. 

   
Marknadsplats
NGM
    
Nästa händelse 2005-02-16
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Senea har tecknat avtal med Skövde Elnät för leverans av drygt 16.000 fjärravlästa elmätare med integrerad Seneakommunikation. Leveransen kommer att ske under en fyra års period, med början under 2005.

Skövde Elnät installerade den första versionen av Seneas system redan 1996. Dessa har använts för att läsa av de större elkunderna och fjärrvärmekunderna. Nu gör man en större investering och installerar fjärravlästa elmätare till samtliga slutkunder. Förutom installation av fjärravlästa elmätare kommer även de centrala systemfunktionerna att uppdateras för att automatiskt kunna fjärravläsa samtliga drygt 17.000 elkunder och 890 fjärrvärmekunder.

För Senea innebär den här beställningen att ytterligare ett energiföretag bygger ut storskaligt med Seneas lösning och att marknadspositionen därmed förstärks.

    
Marknadsplats
O-listan
   
Nästa händelse 2005-02-15
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er