beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Teckning av aktier i BASIQ pågår till den 16 december 
beQuoted nyhetsbrev   december 2004

Hej,

Tre företag på AktieTorget, ett gammalt, ett nytt och ett kommande kan Du läsa om i detta nummer. Flera intressanta nyheter har presenterats.

Presstopp: Starbreeze vann i natt klassen ”Best game based on a movie" i Spike TV's Video Game Awards.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

Teckning av aktier i BASIQ pågår till den 16 december 

BASIQ vill bli marknadens mest prisvärda operatör inom bredband och telefoni. Tillväxten kan hamna över 40 procent per år.

Starbreeze succéspel Riddick lanseras för PC
En eventuell royalty ovanpå den fasta ersättning som bolaget redan fått blir ren vinst. Marknaden är lika stor som för Xbox.

ONE Medias Eyeflow visar hur reklamen läses

ONE fortsätter att leverera spännande nyheter. En av dessa är Eyeflow som bidrar till att reklamen blir mer effektiv.

Artiklar

Teckning av aktier i BASIQ pågår till den 16 december

Sista chansen att teckna aktier i Basiq Networks (”BASIQ”) är torsdagen den 16 december. Bolaget genomför just nu en nyemission inför noteringen på AktieTorget. De nya aktierna kan tecknas för 1,95 kr styck.

• BASIQ är redo att lansera fasta internetanslutningar via ADSL-bredband och kabel-TV. Bolaget ska aktivt delta i den snabba tillväxten som uppstår när befolkningen byter ut sina uppringande modem mot fast uppkoppling mot internet.

• En konsolidering av branschen pågår. Ett antal förvärvsobjekt kommer att utvärderas under 2005. Målsättningen är att etablera BASIQ som en av Sveriges fem största leverantörer av internet genom ADSL-bredband och kabel-TV.

• Bolaget bedömer att tillväxten kan komma att överstiga marknadens tillväxt kring 40 procent per år under de tre närmsta åren. Målsättningen är att BASIQ ska ha 100.000 bredbandskunder före utgången av 2007.

Teckna aktier senast den 16 december
  • Teckningskurs 1,95 kronor per aktie
  • Minsta teckningspost är 2.000 aktier (3.900 kronor)
  • Emissionen uppgår till 7,8 miljoner kronor
  • Vem som helst kan teckna aktier, befintliga aktieägare har ingen förtur i den här emissionen
  • Anmälan görs till Mangold Fondkommission, Box 19546, 114 29 Stockholm, Tel 08-503 01 550, Fax 08-503 01 551

   

MÅL: BASIQ ska bli en av branschens mest eftersökta leverantörer av tele- och kommunikationstjänster till bästa möjliga marknadspris.
   

Noteras på AktieTorget den 10 januari 2005 (prel.)

 


    
   
   
    
   

Ladda hem prospekt
Ladda hem anmälningssedel

Här kan du läsa mer om BASIQs verksamhet och resultat

Verksamheten
BASIQ är en virtuell operatör med affärsidén att förse företag, offentliga organisationer och privatpersoner med prisvärda kommunikationslösningar för internet och fast telefoni.

Bolaget grundades i Karlstad 1995 och sedan 1999 är man exklusiv operatör av internetanslutningarna genom kabel-TV-nätet i Kils kommun som omfattar cirka 2.000 hushåll. I Karlstad har bolaget en väl fungerande och snabbt tillgänglig serviceorganisation och även ledig kapacitet för datatrafik.

BASIQ vill nu ta en aktiv del i den snabba tillväxt som uppstår när en stor del av befolkningen migrerar från uppringd internet via modem till fast uppkoppling via ADSL eller kabel-TV. Den första fasen av expansionen startar av naturliga skäl i Värmland, som har en befolkning på cirka 270.000 invånare. Till bolagets kunder lanseras nu ADSL-bredband och efter årsskiftet kommer man även att erbjuda IP-telefoni. BASIQ avser att marknadsföra ADSL-tjänster i fler regioner i Sverige om lanseringen i Värmland utvecklas väl.

Marknaden för internetåtkomst och förval för telefoni är starkt fragmenterad med några få stora operatörer och många mindre eller medelstora aktörer. En konsolidering är oundviklig och BASIQ har för avsikt att aktivt delta i processen. Ett antal potentiella förvärvsobjekt kommer därför att utvärderas under 2005. Målsättningen är att etablera bolaget som en av Sveriges fem största leverantörer av internet genom ADSL-bredband och kabel-TV.

Tillväxten väntas ligga över marknadens 40 procent
Den svenska marknaden för fast internetåtkomst är idag värd cirka 3,9 miljarder kronor och växer kraftigt. Under de kommande åren 2004-2006 bedömer bolaget att tillväxten kan uppgå till cirka 40 procent per år i genomsnitt.

Merparten av BASIQs ökade försäljning under första kvartalet 2005 förväntas komma från lanseringen av ADSL-tjänster i Värmland samt från ökad anslutningsgrad i kabel-TV verksamheten. Styrelsen bedömer att den framtida tillväxten har förutsättningar att överstiga marknadens tillväxt kring 40 procent per år under de kommande tre åren. Målsättningen är att bolaget ska ha 100.000 bredbandskunder före utgången av 2007, vilket motsvarar en försäljning på 200 miljoner kronor per år.

   
   
BASIQ är en virtuell operatör, vilket innebär att man tecknar avtal om nätkapacitet med företag som äger egna nät. Sedan säljs kapaciteten vidare till egna slutkunder under eget varumärke och service.
    

   

Styrelse och ledning
Fredrik Vojbacke (SO)
Bernhard von der Osten-Sachen
Lars Hagelin
Patrik Mellin
Wolfgang Wirtl (VD)
  
  
Marknadsvärdet är cirka 23 Mkr före emissionen.
   
   
De totala intäkterna uppgick till 3,4 miljoner kronor under perioden januari till oktober 2004. Resultatet efter finansnetto hamnade på 136 tusen kronor.
   
   
Antal anställda
uppgår till 3 stycken. BASIQ bedömer att antalet anställda kommer öka såsom en följd av den planerade expansionen.
   

Starbreeze succéspel Riddick lanseras för PC

Presstopp:
Xbox-versionen vann i natt klassen ”Best game based on a movie" i Spike TV's Video Game Awards. Prisutdelningen sändes i natt i amerikansk TV och leddes av rapparen Snoop Dogg.


Spelet The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay lanseras nu för PC-marknaden av förläggaren Vivendi. Det kanske är något att lägga under julgranen?

Sedan spelet Riddick släpptes för Xbox i juni 2004 har det blivit en av årets allra största succéer såväl försäljningsmässigt som betygsmässigt. Till exempel har spelet nyligen nominerats till "Best Xbox Game of the Year" av amerikanska Official Xbox Magazine. Och även bolaget Starbreeze har nominerats till "Best Xbox Game Developer"!

Som vi tidigare har berättat i Nyhetsbrevet (nr 7 2004) anser den stora spelsajten Gamespot.com att Riddick tillhör de allra bästa spelen för Xbox, det amerikanska Official Xbox Magazine som granskar alla nya Xbox-spel, anser att Riddick rent utseendemässigt är det allra bästa spelet någonsin. 

Lanseringen av spelet för PC-marknaden sammanfaller med att filmen "Chronicles of Riddick" släpps på DVD och VHS. Filmen såldes i 1,5 miljoner exemplar i USA redan första dagen, vilket anses vara en enastående siffra.

En nyhet är att PC-versionen har paketerats som en "Developer's Cut" vilket innebär att spelet innehåller extramaterial med de Starbreeze-anställdas kommentarer och analyser av spelet. Upplägget har tidigare förekommit på DVD-filmer, där regissören kommenterar filmen, men det har aldrig tidigare gjorts i spelvärlden.

- "Vi förväntar oss att även PC-versionen kommer att sälja bra", uppger Starbreeze VD Johan Kristiansson. ”För den här kategorin av spel är PC-marknaden ungefär lika stor som Xbox. Vår royalty för PC-versionen är dock bättre än för Xbox. Den fasta ersättningen som vi fått för att utveckla PC-versionen täcker våra kostnader så en eventuell royalty ovanpå detta blir ren vinst".

Det finns mer att läsa om Starbreeze och Riddick i den tidigare publicerade artikeln ”Spelet Riddick en fullträff för Starbreeze”
» Nyhetsbrev nr 7 2004

  
Marknadsplats AktieTorget

   
   

Riddick PC version

Screenshot: Riddick

Spelets hemsida:
www.riddickgame.com

   
   
   
Hemsida
   
Läs mer på beQuoted

ONE Medias Eyeflow visar hur reklamen läses

I förra numret berättade vi om ONE och noteringen på AktieTorget. Sedan dess har bolaget släppt flera spännande nyheter.

• Eyeflow lanseras för att mätning av hur mottagare läser reklam.

• NordPay utvecklas med Nordea för betalningar inom Norden.

• myPaper lanseras för effektivare direktreklam på internet.

Lansering av Eyeflow som visar hur reklamen läses
Eyeflow är en unik metod för att se hur en person, som läser en sida med reklam, tittar och tar till sig informationen. Man kan följaktligen också se vilken information som personen inte tar till sig. Metoden bygger på den tyske forskaren Sigfrid Vögelis studier av ögats rörelser när människan läser.

Jerker Stenberg VD för ONE:

- Möjligheten att analysera ögats exakta rörelse över ett reklamdokument har visat sig vara en tjänst som många reklamköpare efterlyst och känt ett stort behov av.

- Vi har under 2004 genomfört ett stort antal studier. Några kunder som vi kan nämna är Vodafone, Ledarna, The PhoneHouse, Bonniers olika tidningstitlar, GE Money Bank och Grumme. De flesta branscher finns dock representerade.

- V kan redan nu konstatera att möjligheten till billiga förtester och uppföljning av olika marknadsföringsaktiviteter kommer att bli vanligt förekommande framöver.

Utveckling av NordPay tillsammans med Nordea
Ett nytt nordiskt betalningssystem har tagits i bruk hos flera av ONEs största kunder. NordPay hanterar småbetalningar vilket är användbart i många olika sammanhang såsom webbshoppar, postorder och samlaraktiviteter samt vid utbetalningar av småbelopp direkt till konsumenter.

Jerker Stenberg VD för ONE:

- NordPay gör det enkelt och billigt för våra kunder att erbjuda konsumenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland möjlighen att köpa till exempel premievara mot faktura även om beloppen är små och transaktionerna många. Systemet kompletterar på ett utmärkt sätt kortbetalning och ger kunderna större valfrihet.

Lansering av myPaper tillsammans med mySolution
Internetrelaterade DR-kanaler växer med 15-20 procent per år. ONE har därför utvecklat webbpubliceringsverktyget myPaper 4.0 tillsammans med IT-företaget mySolution. Verktyget används för att publicera direktreklam på internet i blädderbart format.

Fördelen med blädderbart format är att konsumenterna upplever att de tillgodogör sig information på samma sätt som i tidningar och böcker. Kundföretagen kan därför publicera broschyrer, årsredovisningar, böcker med mera på webben, samtidigt som dessa publikationer kan göras interaktiva med länkar för ”beställningar”, ”medlemskap”, ”förfrågningar” och liknande.

Det finns mer att läsa om ONE i den tidigare publicerade artikeln ”ONE Media noteras på AktieTorget”
» Nyhetsbrev nr 10 2004

  
  
Marknadsplats AktieTorget
  
  
  
  
Eyeflows hemsida
www.eyeflow.se
   

   

   

ONE har idag ca 200 kunder fördelat över dom flesta branscher. Några av kunderna inom ONE är Kelloggs, IBM, Aftonbladet, IF, Posten, Bonniers och Spendrups.


   
   


   

   

   

   

   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Hemsida

Läs mer på beQuoted

Börsnotiser
Cint har tecknat ett samarbetes avtal med Paynova för hanteringen av de ersättningar som betalas ut vid deltagande i enkätundersökningar. Avtalet omfattar de cirka 200.000 medlemmarna i Cints nationella och internationella konsumentpaneler.

Bo Matsson, VD för Cint, kommenterar samarbetet: 
- Att skicka småbelopp över landsgränserna är idag i princip omöjligt. Genom samarbetet med Paynova kan vi fullfölja vår expansion till Danmark, Finland och Norge och hantera utbetalningarna ifrån ett och samma ställe.

Cints tjänst för attitydundersökningar, CPX (Cint Panel eXchange), hanterar idag över 60.000 enkätsvar i månaden. Beställarna och betalarna av undersökningarna är svenska och utländska undersökningsinstitut eller kommersiella företag.

Cint och Paynova har även överenskommit att skapa en tjänst för epost- och sms-baserad marknadsföring med utgångspunkt i de gemensamma systemplattformarna och kunddatabaserna. Marknadsföringen skall följa konceptet ”permission based marketing”, en modell som med stor framgång använts i USA.

    
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Nexcite kommer att förvärva marknadskommunikationsföretaget Dacke Group Nordic AB, förutsatt att bolagsstämman ger sitt medgivande. Detta medför att företaget byter namn och verksamhet.

Den befintliga dryckesverksamheten kommer att läggas in i ett nytt bolag med namnet Nexcite Drinks AB. Styrelsens förslag är att alla som är aktieägare i Nexcite per den 23 december 2004 erbjuds att köpa lika många aktier i dryckesverksamheten som de redan har i Nexcite. Det föreslagna priset är 35 öre per aktie.

Efter genomförda affärer kommer aktieägarna att ha kvar sina aktier i gamla Nexcite, namnändrat till Dacke Group, och lika många aktier i nya Nexcite Drinks, om de väljer att köpa de aktier som erbjuds.

Beslutet skall fattas vid en extra bolagsstämma den 5 januari 2005.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-01-05
Extra bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
PA Resources har slutfört förvärvet som bolaget meddelade den 19 november. Det utgörs av 22,2 procent i oljekoncessionen Zarat belägen offshore i Gulf of Gabes Tunisien, från det engelska oljebolaget Soco International plc. Köpeskillingen uppgick till 20,5 miljoner USD. Finansieringen har skett genom en kontant betalning om 15,5 miljoner från egna medel och resterande 5 miljoner USD genom ett kortfristigt lån från styrelseledamoten Kjetil Grönskag. Med hänsyn till bolagets starka finanser kommer denna kortfristiga lösning att ersättas med en annan långfristig lösning så snart som möjligt.

PA Resources har genom sitt Tunisiska dotterbolag (HTC) påbörjat borrningarna av en ny brunn i oljefältet Tamesmida i nordvästra Tunisien. Brunnen är den femte i en serie av åtta brunnar, som skall borras under en femårsperiod till en total kostnad av 10 miljoner USD.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2005-02-16
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoid Tankers har presenterat resultatet av den avsiktsförklaring om ett samgående som ingicks med Taurus Petroleum Development AB den 16 november.

Resultatet är att Taurus Petroleum blir delägare i Svithoid Tankers genom att teckna sig för 480.000 aktier i en riktad nyemission till kursen 12,50 kronor per aktie. I emissionen deltar även Alandia, som är ett Åländskt försäkringsbolag, samt ett antal större investerare. Efter genomförd nyemission kommer antalet aktier i Svithoid Tanker att uppgå till cirka 2.270.000 stycken.

Svithoid Tankers har tecknat ytterligare två optioner avseende systerfartyg till de fartyg som nu är under byggnation. Totalt har bolaget nu fyra optioner på fartyg utöver de två som är under byggnation. De nya optionerna innebär endast ett marginellt högre pris än priset för de två första fartygen.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-10
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
TBook redovisar en omsättning på 6,5 Mkr (5,1 Mkr) till och med det tredje kvartalet i år. Resultatet efter finansnetto uppgick till –0,2 Mkr (0,0 Mkr). Koncernen fortsätta att öka sin omsättning och beräknar att ökningen på årsbasis kommer att uppgå till drygt 20 procent. En stor del av ökningen förklaras av nya utvecklingsprojekt som dels har haft en omedelbar effekt på intäkterna, men även resulterat i att den framtida intäktspotentialen har ökat genom att produktkvaliteten har ökat. Det negativa resultatet för perioden förklaras av att bolaget har tagit kostnaderna för utvecklingsprojekten direkt i resultaträkningen. Resultatet för helåret uppges hamna på en noll nivå.

- "En trend som är påtaglig just nu är att lågkostnadsbolagen i allt större utsträckning letar efter konventionella lösningar för sin distribution", uppger TBooks VD Stefan Melander, "samtidigt letar de traditionella flygbolagen efter nya smarta distributionsprocesser. TBook är ett av få företag som kombinerar både nya smarta lösningar och en mer konventionell distributionsmiljö".

    
Marknadsplats
beQuoted (H&Q)
   
Nästa händelse 2005-02-10
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er