beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev nr 10 2004 
beQuoted nyhetsbrev   november 2004

Hej,

Nyemissioner, strukturaffärer och nyintroduktioner dominerar nyhetsflödet. I detta nummer kan Du bland annat läsa om kursraketen PA Resources och den mobila tjänsten IFX Portfolio som utökats med beQuoteds aktielista.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren

PA Resources rusar efter storförvärv
Bolagets ledarduo Ulrik Jansson och Trond Bjerkan berättar om en ljus framtid vid Småbolagsdagen.

ONE Media noteras på AktieTorget
Direktmarknadsföring växer snabbt i reklambranschen. ONE hjälper företag att få en effektivare kunddialog och försäljning.

Senea sätter Sverige i fokus
Seneas VD Bengt Sundling berättar om Seneas framtidsplaner för Nyhetsbyrån Direkt. beQuoted återger ett utdrag ur intervjun.

IFX Portfolio utökas med beQuoteds aktielista
Nu kan Du få de senaste aktiekurserna vart Du än befinner Dig i den mobila tjänsten IFX Portfolio, i folkmun kallad för mini-reuter.

Followit listas på beQuoteds aktielista
Followit arbetar med kommunikation, positionering och telematik. Erik Penser Fondkommission bistår bolaget med en inofficiell notering. 

Artiklar

PA Resources rusar efter storförvärv

PA Resources var ett av företagen som presenterade sig under Småbolagsdagen den 26 november. beQuoted träffade bolagets ledarduo Ulrik Jansson och Trond Bjerkan.

VD Ulrik Jansson berättar
- PA Resources köper och utvecklar producerande olje- och gasreserver. Vi jobbar med så kallad "tail-end production".

- Reserverna förvärvas från de stora drakarna. När volymen i ett fält går under en viss gräns flyttar de stora bolagen till nya stora fält. Men det finns fortfarande olja kvar i marken och med ny teknik kan vi få upp mer olja till oförändrad kostnad.

Oljeproduktionen tredubblas i ett slag genom ett storförvärv av ytterligare tillgångar i Tunisien. Det är tillgångar inom oljekoncessionen Zarat (Gulf of Gabes) som förvärvas av det engelska oljebolaget Soco International plc. Förvärvet omfattar 22,2 procent i det producerande fältet Didon samt några ännu ej utbyggda fält.

Förvärvspriset är cirka 25 miljoner USD och affären beräknas bli slutförd i början av december. Finansieringen sker genom bolagets egna medel parallellt med extern finansiering.

- Rent bokföringsmässigt kommer köpeskillingen att minskas med vinsten för andra halvåret. Det innebär att tillgången bokas in i balansräkningen till ett värde som är lägre än 25 miljoner USD. Det innebär också att de förvärvade tillgångarna inte kommer att påverka koncernens vinst för 2004, förtydligar Ulrik Jansson.

- Men nästa år blir vinsten riktigt bra, säkert en fördubbling jämfört med årets, om oljepriset ligger kvar på den här nivån.

Didon-fältets bevisade och uppskattade reserver uppgick totalt till 28,3 miljoner fat olja vid slutet av 2003. PA Resources andel uppgår därmed till 6,3 miljoner fat. Dagsproduktionen uppgick till 8.900 fat under oktober månad. Bolagets andel av produktionen uppgår till cirka 2.000 fat olja per dag. Det innebär att PA Resources dagsproduktion tredubblas samtidigt som bolagets olje- och gasreserver ökar avsevärt.

PA Resources planerar för ytterligare produktion berättar vice VD Trond Bjerkan, bosatt i Oslo.

- Vi vill gärna komma in på den norska kontinentalsockeln. Priserna på gamla fält har visserligen ökat på sista tiden till kanske 3-4 USD fatet, men det finns ändå mycket goda marginaler att tjäna. Genom att etablera oss utanför Norges kust blir det lättare för norska och svenska investerare att se oss som ett starkt alternativ till andra oljeaktier i Norden.

Övrigt smått och gott om PA Resources

  • Producerar i fem fält i Tunisien, prospekterar i ytterligare två (blir sex respektive tre efter förvärvet)
  • Täcker 10.000 kvkm yta med ensamrätt vilket motsvarar fem procent av Tunisiens landyta.
  • Äger en 171 km lång pipe-line till 75 procent. Pipe-linen går från oljefälten i nordväst till exporthamnen Skhira. Den är bokförd till noll kronor men betingar ett betydande värde.
  • Break-even ligger på 9 USD (11 USD efter förvärvet).

  

   
   
   

  

De förvärvade enheternas försäljning 2003 uppgick till 6,5 miljoner pund och visade en vinst före skatt på 3,2 miljoner pund. 
  
    
Klicka på kartan för att se PA Resources tillgångar i Tunisien

  

   
   

Noterat på Oslo Börs SMB listan och NGM
   
Hemsida
   
Läs mer på beQuoted

ONE Media noteras på AktieTorget

Den 19 november noterades ONE Media på AktieTorget. Företaget kallas kort och gott för ONE. Affärsidén är att hjälpa stora företag med att få en effektiv kunddialog och försäljning.

En intressant detalj är att bolaget inte genomförde någon nyemission i samband med noteringen. Därmed överläts det till marknaden att värdera bolaget utan någon förhandsvärdering från styrelsen. Första handelsdagen stängde aktien på 4:50 kr och därmed åsattes ONE ett värde på 45 miljoner kronor.

Direktmarknadsföring växer snabbt i reklambranschen
En gynnsam konjunktur har positivt påverkat företagens reklaminvesteringar, och direktkommunicerande medier som internet och direktreklam växer snabbast. Under 2003 spenderade företagen 35 miljarder kronor på direktmarknadsföring. Anledningen till den ökande betydelsen är effektiviteten samtidigt som reklamköparna vill se mätbara insatser.

Man brukar säga att en person möts av cirka 3.000 reklambudskap per dag. Att varje reklaminsats är anpassad till individens egna preferenser och är direkt mätbar på individnivå blir alltmer självklart.

ONE ett av de ledande företagen
ONE är idag ett av de ledande företagen på den svenska DM-marknaden. Ambitionen från starten 2002 är att företaget skall äga hela infrastrukturen som behövs för att kunna genomföra olika marknadsföringsuppdrag. Till infrastrukturen hör kunddatabaser, tekniska system för att kommunicera med kunderna (t.ex. egenutvecklade CRM-system), betalsystem och analysmetoder, säljsystem och lojalitetsprogram.

ONE har idag cirka 200 kunder fördelat över de flesta branscher. Bland kunderna kan nämnas Kelloggs, IBM, Aftonbladet, IF, Posten, Bonniers Spendrups, Nokia, Cederoth, LRF, Master Foods, Vodafone, IDG, Röda Korset och AIG.

ONE Arbetsmodell
ONE vill att kunderna ska få bästa avkastningen på varje investerad marknadsföringskrona. Arbetsmodellen är indelad i sex olika faser beroende på uppdragsbeskrivning. Dessa är Koncept & Strategi, Målgruppsurval, Mediaval, Formgivning, Produktion och Utvärdering.

Fördelar med att vara noterad
Noteringen av ONE kommer att möjliggöra en snabbare etablering i övriga nordiska länderna. Eftersom ONE strävar efter att äga infrastrukturen som behövs kommer koncernen att växa genom förvärv, i första hand med betalning i den egna aktien.

Ett alldeles färskt exempel på detta är Talkingheads som blev ett helägt dotterbolag i och med att ONEs ägarandel ökades från 40 till 100 procent. Talkingheads är ett contactcenter med en inriktning mot research, kundtjänst och support. 

Genom att aktien är noterad ökar den potentiella tillgången på kapital genom möjligheten att göra kontanta nyemissioner. ONE har i noteringsprospektet flaggat för att en nyemission planeras.

Till sist medför en notering en väsentligt ökad kunskap om företaget bland kunderna och allmänheten.

Finansiell utveckling
ONEs räkenskapsår löper från den 1 juli till den 30 juni. Under förra räkenskapsåret uppnådde bolaget en omsättning på 27 Mkr. Resultatet efter finansnetto hamnade på –0,3 Mkr.

Under första kvartalen för innevarande räkenskapsår, d.v.s. för perioden 1 juli till 30 september 2004, uppgick omsättningen till 5,4 Mkr och resultatet efter finansnetto hamnade på –0,5 Mkr. Perioden juli och augusti är en period med lägre aktivitet för verksamheterna och 47 procent av försäljningen genererades under september.

Verksamheter som tillkommit efter första kvartalet är ONE Direct AB, Talkingheads AB (resterande 60 %) och Nxt Sthlm Direct Marketing AB (50 %).

Trenden är positiv efter räkenskapsårets utgång.


   
   
   
   
DM är all form av direktkommunikation - med en konsument eller affärsnyttjare - som har för avsikt att generera en reaktion. Det kan vara antingen i form av en order, en begäran att få ytterligare information och/eller besök till en butik eller annat ställe för köp av en specifik produkt eller tjänst.” 
Definitionen för Direktmarknadsföring (DM) som ONE arbetar efter
   
   
Om all infrastruktur skall vara helägd gäller det omvända för konsultbolagen i koncernen. Dessa skall vara samägda med personalen, eftersom det skapa optimal drivkraft.
   
   

  
  
  
  
  
  
  
  
   
  
   
   
   
Hemsida
   
Läs mer på beQuoted

Senea sätter Sverige i fokus

Nyhetsbyrån Direkt har intervjuat Seneas VD Bengt Sundling. beQuoted återger här ett utdrag ur intervjun.

Senea gör en nystart efter ett tufft år och har lagt om strategin.
"- Som det är just nu så har vi absolut fokus på den svenska marknaden. Vi har gjort en halvhalt i verksamheten utanför Sverige", säger Bengt Sundling. Leveranser till befintliga kunder i Norge fortsätter, men bolaget har ingen organisatorisk närvaro i landet och satsar inte heller på nyförsäljning.

Senea är fortfarande ett litet bolag. Bolagets tidigare försäljnings- och projektorganisation gick över till Actaris under 2003 i enlighet med samarbetsavtalet. Senea har nu börjat bygga upp organisationen igen och antalet anställda har ökat från 10 till 17 personer under det senaste halvåret. Bolagets tre projektledare kan tillsammans hantera projekt på totalt 200.000 mätpunkter per år.

Mindre projekt kan bolaget hantera på egen hand, större däremot, kräver mer resurser. Senea har redan ingått allianser med ett antal mätartillverkare och Seneas teknik finns nu integrerad i mätare från Actaris, Landis & Gyr och Kamstrup. Men Bengt Sundling vill gärna utöka samarbetet till att också omfatta exempelvis teknikkonsulter och teleoperatörer.

"- När det gäller totalentreprenader över 50.000 kunder kommer vi offerera dessa i samverkan. Vi kan mycket väl vara den som frontar mot kunden men vi gör det i joint venture eller konsortialavtal med en partner", säger Bengt Sundling.

Intäkterna trillar åter in i Senea och leveranserna till storkunden Vattenfall har återupptagits. En marknad värd 9 miljarder kronor ligger öppen och Senea är fast beslutet att vara med och slåss.

"- Även om vi skulle minska vår marknadsandel från nuvarande 50 procent till 30 procent så innebär det att vi kommer att omsätta 1 miljard inom tre år. Men det är ju förstås bara spekulationer", säger Bengt Sundling.


  

Läs hela intervjun med Nyhetsbyrån Direkt här


   
Marknadsplats
O-listan

Preferensaktien handlas genom beQuoted med Erik Penser Fondkommission som sponsor
   

   

   

   

   
   

   
   
Hemsida

Läs mer på beQuoted

IFX Portfolio utökas med beQuoteds aktielista

Nu kan Du få de senaste aktiekurserna från beQuoted vart Du än befinner Dig. Det är informationsföretaget Aether Systems som har valt att ta med beQuoteds aktielista i sin mobila tjänst IFX Portfolio.

Det innebär att banker och fondkommissionärer som organiserar handel genom beQuoted når ut i ett kompletterande medium för aktiva investerare.

IFX Portfolio som i folkmun kallas för mini-reuter är en intelligent minicall-terminal som tar emot kursuppdateringar dygnet runt. Utsändningen till terminalerna sker över Telias radionät, som täcker cirka 90 procent av Sveriges befolkning.

Tjänsten innehåller värdepappers från en rad olika källor såsom Stockholmsbörsen, NGM, beQuoted, viktiga index, optioner, räntor, valutor och nyheter från Reuters, totalt över 800 instrument.

Kurserna uppdateras kontinuerlig utan att Du behöver göra något. Du behöver alltså aldrig hämta hem kurser eller ladda om någon sida. Alla kurser är överskådligt ordnade i kolumner och Du navigerar enkelt genom att trycka Dig fram. I displayen visas åtta instrument per sida. Du kanske har några aktier som Du vill följa extra noga, då kan Du lägga upp dessa på en bevakningssida och även få ett larm om köpkursen passerar en viss nivå. En finess är att Du kan stänga av ljudet och istället få larmet som en diskret vibration i fickan.

beQuoteds aktielista finns med i bastjänsten, Eq1, som ingår samtliga abonnemang för aktier.

   
   
Informationen hämtas direkt från Reuters. 
  
Terminalen väger
endast 100 gram.
   
   
   
   
   
   
För ytterligare information kontakta:
Aether Systems
Kungsgatan 24 
111 35 Stockholm
Telefon 08-411 92 90
www.ifx.se
Followit listas på beQuoteds aktielista

Den 29 november listade Erik Penser Fondkommission företaget Followit på beQuoteds aktielista.

Followit arbetar med produkter och tjänster för positionering, kommunikation och telematik. Produkterna baseras på GSM, GPS och VHF-teknik för insamling och distribution av data, och geografiska informationssystem för presentation.

Affärsidén bygger i första hand på att erbjuda kunderna ett kostnadseffektivt och högteknologiskt verktyg att implementera i den egna verksamheten för att uppnå högt ställda krav på säkerhet, effektiv logistik och/eller övervakning av olika typer av värdeföremål. Målet är att bli en ledande leverantör inom området för den europeiska marknaden.

Aktien har kortnamnet FOLL och handelsposten är 20.000 aktier. Du kan följa kursen i Reuters, SIX, Ecovision, IFX Portfolio, samt på ledande aktiesajter som DI.se, Aktiespararna, Avanza, Dagens Nyheter, MSN.se och Svenska Dagbladet.

   
Etablerades 2000
   
Marknadsplats beQuoted
   
Erik Penser sponsor

  
Hemsida

Börsnotiser
Gamers Paradise har vid en extra bolagsstämma beslutat genomföra den nyemission som styrelsens tidigare föreslagit. Aktieägarna erbjuds teckna tre nya B-aktier till kursen 12 öre för två gamla A- eller B-aktier. Nyemissionen inbringar 17,3 miljoner kronor och aktiekapitalet ökas med 14.446.275 kronor. Emissionen är garanterad av Remag AB. Teckningstiden löper från den 3 december till den 17 december.

Gamers Paradise bjuder in allmänheten till en företagspresentation under teckningstiden.

 • Malmö den 7 december
 • Stockholm den 8 december

Anmälan ska göras till [email protected] senast den 30 november.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2004-12-07
Företagspresentation i Malmö
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Impact Europe har kallat till extra bolagsstämma den 14 december. Stämman ska fatta beslut om nyemission av aktier och om utgivandet av ett skuldebrev med optionsrätter. Vid full teckning kommer emissionen att inbringa drygt 14 miljoner kronor före emissionskostnader. Rätten att teckna aktier tillkommer befintliga aktieägare och innehavare av optionsrätter 2004 och 2005, varvid innehav av två aktier, respektive optionsrätter berättigande till teckning av två aktier, berättigar till teckning av tre nya aktier.

Bakgrunden till nyemissionen är att styrelsen vill förbättra finansieringen i dotterbolagen i Storbritannien och Norge genom eget kapital. Dotterbolagen har uppvisat negativa rörelseresultat under 2004. Nytillskottet kommer att ge såväl ökad soliditet, bättre inköpsvillkor som lägre kapitalkostnader för verksamheten.

Teckningstiden löper från den 17 december till den 3 januari 2005.

    
Marknadsplats
beQuoted (Michael Östlund)
   
Nästa händelse 2004-12-14
Extra bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Magic House:s nya energidrycker, Magic 320 RED och Magic 320 BLUE har seglat upp som de näst största energidryckerna på ICA enligt undersökningsföretaget A C Nielsen. Marknadsandelen uppges vara 8 procent (undersökningen avser veckorna 42 till 45). Magic 320 är också den näst mest spridda energidrycken i svensk dagligvaruhandel, med en representation i drygt 1.000 butiker.

Magic House har fått en kompletterande order till Island med leverans i december. Detta medför att den tidigare prognostiserade försäljningsminskningen kommer att bli mindre än rapporterat.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-16
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Morphic Technologies har påbörjat en internationell försäljningsverksamhet inom bränslecellsindustrin. För att profilera sig mot denna marknad som är under kraftig expansion har Morphics bränslecellbolag och helägda dotterbolaget Sercomo AB bytt namn till Cell Impact AB. Dotterbolaget har även fått en hemsida som fokuserar på den internationella bränslecellsmarknaden.

”- Den internationella marknadsföringen, namnbytet och Cell Impacts web-plats är ett viktigt steg i den utveckling av bolaget som sker just nu”, säger Morphic Technologies VD Peter Heidlund.

Besök den nya hemsidan på www.cellimpact.com

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Erik Penser)
   
Nästa händelse 2004-12-16
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Nexcite har inlett en offensiv mot restauranger och barer på svenska vintersportorter. Distributionen har säkerställts genom avtal med ICA Meny som är en rikstäckande distributör samt Dahlbergs Gross som är en lokal distributör med kontor i Mora och Bollnäs. Under de kommande månaderna har Nexcite planerat flera aktiviteter på vintersportorterna.

Ett ramavtal har tecknats med Axfood. Ambitionen är att knyta flera liknade avtal med övriga distributörer inom svensk dagligvaruhandel. Bolaget bedömer att möjligheten att göra detta har ökat genom ramavtalet med Axfood.

Presstopp: Styrelsen i Nexcite har föreslagit att bolaget ändrar verksamhet och har med anledning av detta kallat till extra bolagsstämma den 5 januari 2005. Läs mer på beQuoted

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-01-05
Extra bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Starbreeze redovisar en omsättning på 3,5 Mkr för räkenskapsårets första kvartal 1 juli till 30 september (7,9 Mkr). Resultatet efter finansnetto uppgick till -3,5 Mkr (-1,6 Mkr). Med anledning av de nya uppdragen har Starbreeze under perioden påbörjat nyanställningar.

Det finns tre huvudsakliga anledningar till att resultatet fortfarande är negativt: 1. Majesco-projektet hade under rapportperioden inte kommit upp i fullfart ännu 2. Bolaget har i princip alla intäkter i dollar 3. Bolaget sitter fortfarande fast i ett antal onödigt stora kostnadsåtaganden för till exempel IT-leasing och lokalhyra. Kassan har stärkts gradvis under hösten, från cirka 9,7 miljoner kronor per 30 september till cirka 15,5 miljoner kronor per den 5 november.

Spelet The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay har vunnit priset ”Unsung Hero Game of the Year 2004” vid den prestigefyllda Golden Joystick Award i London. Spelet har även blivit nominerat i kategorin ”Best game based on a movie” vid den amerikanska TV-kanalen Spike TV´s Video Game Awards. Vinnaren kommer att presenteras vid en TV-gala ledd av rapparen Snoop Dogg den 14 december.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-25
Delårsrapport
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Svithoid Tankers har träffat en avsiktsförklaring med Taurus Petroleum Development (AktieTorget) om att föreslå aktieägarna ett samgående mellan bolagen. Avsikten är att nuvarande oljeprospekteringsverksamhet inom Taurus dessförinnan avskiljs och delas ut till Taurus nuvarande aktieägare.

Samgående föreslås ske genom att Svithoid Tankers förvärvar Taurus med betalning i nyemitterade aktier. Värdering kommer att ske utifrån respektive bolags eget kapital. Denna värdering kommer att kunna presenteras efter att förutsättningarna för avskiljande av Taurus oljeprospekteringsverksamhet har fastställts. För Svithoid Tankers del innebär ett eventuellt samgående att bolaget tillförs cirka 6 miljoner kronor i likvida medel och 2.500 nya aktieägare.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse 2005-02-10
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er