beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted Nyhetsbrev: Nytt utseende och mer information 

beQuoted Nyhetsbrev   Oktober 2004

Hej,

Som ni märker har vi ändrat utseende på nyhetsbrevet. Det är ett led i vårt arbete med att förbättra informationen till aktiemarknaden. Vi hoppas att ni uppskattar det nya utseendet.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren

Nyhetsportalen.se är en användbar tjänst för bevakning av nyheter på nätet
Pressmeddelanden som skickas genom beQuoted blir tillgängliga för över tusen personer som använder Nyhetsportalen.se.

Morphic Technologies nytt bolag på Nya Marknaden
Den 1 september listades Morphic Technologies på Nya Marknaden  med Erik Penser Fondkommission som sponsor.

Magic House startar landsomfattande kampanj
Magic House lanserar två nya energidrycker och startar med en landsomfattande kampanj med bland annat reklamfilmer på Kanal 5.

Handelsbanken noterar nya aktier
Sedan förra numret har Handelsbanken noterat nya aktier i AIK Fotboll, Bostads AB Drott, JP Nordiska, Graninge och Utfors.

Nya öppettider på beQuoted
I samband med Stockholmsbörsens nya öppettider för handel har flertalet av beQuoteds sponsorer beslutat att följa efter.

Artiklar

Nyhetsportalen.se är en användbar tjänst för bevakning av nyheter på nätet

Sedan några veckor tillbaka är beQuoted ansluten som en av källorna till Nyhetsportalen.se. Det innebär att företag som skickar pressmeddelanden och rapporter genom beQuoted blir tillgängliga för alla som använder tjänsten. Sedan starten förra året har mer än tusen personer registrerat sig som användare.

På Nyhetsportalen.se kan man söka efter nyheter online och lägga upp nyhetsagenter som vaskar fram nyheter baserat på vissa sökkriterier. Resultatet kan man få på skärmen, via mail, via SMS eller genom en RSSfeed. Det finns till och med javascript för att lägga upp nyheter direkt på den egna hemsidan.

För den som snabbt vill se de senaste nyheterna finns sex fasta avdelningar: Inrikes, Utrikes, Nöje, Sport, Ekonomi och Teknik. Att bevakningsmöjligheterna är mycket goda förstår man eftersom Nyhetsportalen.se har över 100 källor.

1.300 registrerade användare 

40.000 - 50.000 unika besökare per månad 

200.000 - 300.000 sidnedladdningar i månaden

Några användbara källor är Affärsvärlden, Dagens Industri, DN Ekonomi, SvD Näringsliv, Computer Sweden och Resumé

För mer information gå till www.nyhetsportalen.se

Morphic Technologies nytt bolag på Nya Marknaden

Vi har nöjet att välkomna Morphic Technologies som ny informationskund hos beQuoted. Bolaget listades på Nya Marknaden den 1 september med Erik Penser Fondkommission som sponsor.

Kärnan i Morphics verksamhet utgörs av ett egenutvecklat hydrauliskt slagsystem. Slagsystemet gör det möjligt att med hög precision styra och kontrollera extrema dynamiska krafter. Vitsen för slutkunden är att man kan massproducera komponenter av hög kvalitet genom kapning, formning och pulverkompaktering. Komponenterna kan också tillverkas billigare och snabbare än med traditionella tekniker.

Morphics huvudsakliga kundgrupp utgörs av etablerade maskin- och anläggningsbyggare som tillverkar och marknadsför utrustning för komponentframställning inom fordons-, medicin- och bränslecellsindustrin världen över. Genom att integrera Morphics slagsystem i de egna produkterna förstärker de sina erbjudanden och därmed sin konkurrenskraft. Morphic erbjuder sin teknik i form av kompletta slagsystem eller genom licenser för att utnyttja Morphics patent och lösningar.

Huvudkontoret är beläget i Göteborg. Det finns två helägda dotterföretag, Morphic Made AB som tillverkar och driftsätter slagsystemen och Sercomo AB som erbjuder produktion av bränslecellskomponenter med Morphics teknik.

”- Det verkar som att våra framsteg snappas upp av omvärlden. Vi är mycket stolta över att vi under året som gick nästintill dubblerade antalet aktieägare. Antalet aktieägare uppgick vid räkenskapsårets slut till inte mindre än 1.100 stycken, en ökning med cirka 75 procent jämfört med förra året. Det visar på marknadens tro på Morphic; vår affärsidé och våra produkter. Förtroendet förpliktar och vi arbetar hårt för att nå våra målsättningar”, säger Peter Heidlund, VD på Morphic.

Morphic Technologies tillämpar brutet räkenskapsår som sträcker sig från 1 maj till sista april. Under första kvartalet (maj - juli 2004) omsatte bolaget 140 tusen kronor (94 Tkr) och resultatet efter finansnetto hamnade på –3,5 miljoner kronor (-3,2 Mkr).

Viktiga händelser hittills under räkenskapsåret (maj – september 2004):

  • National Machinery beställde en mindre testutrustning i syfte att säkerställa Morphics kapteknik integrerad i deras befintliga maskinutbud
  • En riktad nyemission om 4.260.000 B-aktier tillförde bolaget 7,7 miljoner kronor efter emissionskostnader 
  • Ett patent har beviljats av Svenska patent och registreringsverket 
  • Ett patent har beviljats av den amerikanska patentmyndigheten

    

    

” Vi erbjuder industrin teknik som gör det möjligt att massproducera kvalitetskomponenter snabbare, billigare och miljövänligare än vad som hittills varit möjligt. ”

     

     

Ägarutveckling
Antalet ägare vid räkenskapsårets slut

     
     
    
    
    

Delårsrapport för första halvåret (maj-oktober) presenteras den 16 december 2004.

   

Magic House startar landsomfattande kampanj

Magic House lanserar två nya energidrycker, Magic 320 RED och Magic 320 BLUE. Lanseringen startar med en landsomfattande kampanj och under tre veckor kommer reklamfilmer på temat ”Magic Moments” att visas på Kanal 5.

”- Vi är det naturliga alternativet till taurinbaserade energidrycker. Med likvärdig effekt och god smak har både Magic 320 RED och Magic 320 BLUE potential att bli en succé”, uppger Magic House VD Hans Croon till beQuoted.

Magic 320 RED och Magic 320 BLUE har ett helt naturligt innehåll och innehåller guarana, ginseng, druvsocker och naturligt koffein. Magic 320 BLUE är en produktuppgradering av nuvarande produkt med förhöjd koffeinhalt, men samma smak som tidigare. Medan Magic 320 RED har en helt ny smak som är framtagen för en yngre målgrupp.

Självklart har lanseringen föregåtts av noggranna förberedelser. Under ett par månaders tid har Magic House försett dagligvaruhandeln med de nya energidryckerna. Idag finns energidryckerna representerade i närmare 800 butiker. Som vi tidigare har rapporterat i nyhetsbrevet (nr 6 2004) har Magic House under försommaren slutit avtal med ICA, Coop och Axfood.

Under kampanjen kommer cirka 450 golvställ att öka exponeringen i butikerna. Utöver detta kommer kunder att få tillfälle att provsmaka energidryckerna i ett 60-tal stora livsmedelsbutiker runt om i landet.

Annat som har hänt hos Magic House:
Magic House VD Hans Croon har förvärvat totalt 25.000 B-aktier i bolaget. Förvärven ägde rum den 31 augusti, den 10 september och den 14 september. Hans Croon äger efter förvärvet 56.000 B-aktier i Magic House.

Magic House har sålt hela aktieinnehavet i Zip Structure AB (noterat på NGM). Det rörde sig om 4 miljoner aktier som erbjöds till de befintliga aktieägarna i Magic House. Erbjudandet övertecknades och försäljningen inbringade cirka två miljoner kronor efter omkostnader.

    
   
Reklamfilmerna kan ses på www.magic-house.se

    
     

Läs mer på beQuoted

Handelsbanken noterar nya aktier

I förra numret hade vi nöjet att hälsa Handelsbanken välkommen som ny market maker i beQuoteds OTC-system. De första aktierna som prissattes genom beQuoted blev Sydkraft A och Sydkraft C.

Handelsbanken har därefter noterat en rad nya aktier:

  • AIK Fotboll (24/9)
  • Bostads AB Drott (4/10)
  • JP Nordiska (21/9)
  • Graninge (24/9)
  • Utfors (21/9)

Bostads AB Drott var noterad på O-listan till och med den 1 oktober, därefter tog Handelsbanken över handeln.

Handelsbanken är Sveriges ledande investmentbank och rådgivare inom förvärv och fusioner

        

    

       

Nya öppettider på beQuoted

I samband med Stockholmsbörsens nya öppettider för handel har flertalet av beQuoteds sponsorer beslutat att följa efter.

Erik Penser 9:00 – 17:30
Fischer Partners 9:00 – 17:30
Hagströmer & Qviberg 9:00 – 17:30
Handelsbanken 9:30 – 17:00
Mangold 9:00 – 17:30
Michael Östlund & Co 9:00 – 17:30
Stockholm Fondkommission 9:00 – 17:30

Den nya öppettiden beror på att Stockholmsbörsen och Helsingforsbörsen beslutat sig för att ha gemensamma öppettider som ett led i skapandet av en integrerad nordisk och baltisk hemmamarknad. De nya öppettiderna gäller från måndagen den 27 september.

Så här fungerar beQuoteds öppettider:
beQuoteds OTC-system är öppet dygnet runt. Klockan 8:00 varje morgon nollställs kurslistan vilket innebär att en komplett handelsdag sträcker sig från kl 8:00 till kl 8:00 påföljande vardag.

Varje vardag sker en officiell stängning vid 17:30, därefter påbörjas efterhandeln. Det är kurserna vid 17:30 som gäller för tidningar och databaser. För att fånga upp efterhandeln adderas antalet aktier som omsätts till nästa dags volym vid nästa dags stängning. På så sätt blir handelsstatistiken korrekt över tiden.

Börsnotiser
CoolGuard redovisar ett resultat efter finansnetto på -3,3 Mkr för årets första åtta månader (-2,6 Mkr för helåret 2003). Omsättningen uppgick till 2,4 Mkr (0,4 Mkr för helåret 2003). Resultatet och omsättningen för perioden är lägre en budget för att förhandlingarna med kunderna är mer tidskrävande än man räknat med, och för att affärerna är större till sin omfattning. Prognoser för verksamheten kvarstår, men har justerats fram ett tertial.

Det stora medieintresset rörande bristande rutiner för egenkontroll av livsmedelstemperaturer har fortsatt under perioden och bidragit till ett fortsatt stort intresse för CoolGuards produkter. CoolGuard-systemet rönte bland annat stort intresse på mässan Food and Hotel Asia 2004 i Singapore, och avtal om både test- och serieleveranser undertecknades. CoolGuard har påbörjat leveransen av de första 50 systemen till Hellesåkers.

    
Marknadsplats
Aktietorget
  
Nästa händelse 2005-02-18
Bokslutskommuniké 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Ecovision blir ny producent av Affärsvärldens Generalindex och tillhörande branschindex från och med den 1 januari 2005. Affärsvärldens Generalindex är Sveriges äldsta index och startades 1937. "- Vi kommer tillsammans med Ecovision att ytterligare stärka och vidareutveckla Affärsvärldens Generalindexserie", säger Christer Björkin, VD på E&T Förlag som äger Affärsvärlden, "Ecovision är redan idag en stor leverantör till Affärsvärlden vad gäller finansnyheter och fundamentaldata och vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete".

Ecovision har också fått en order från Waymaker gällande leverans av finansiell information till Investor Relations-siter i Norden. Avtalet innebär att Waymaker valt Ecovision som leverantör av aktiekurser, finansnyheter och bolagsdata till Waymakers samtliga IR-kunder i Norden.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden (Kaupthing)
   
Nästa händelse 2004-10-26
Delårsrapport Q3 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex meddelar att positiva resultat av transplantationer av njurar och lever över blodgruppsgränserna har redovisats vid en stor internationell transplantationskongress i Wien. Båda transplantationsgrupperna visade på en hög effektivitet hos Glycosorb-ABO utan sidoeffekter.

Professor Gunnar Tydén vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge presenterade mycket positiva resultat av njurtransplantation och att man nu kan genomföra njurtransplantation över blodgruppsgränserna med ett modernt immunsuppressivt protokoll och utan att behöva genomföra splenektomi.

Professor Troisi och medarbetare från Gent University Hospital presenterade mycket positiva resultat av levertransplantationer över blodgruppsgränserna. Man har använt Glycosorb-ABO och samma typ av immunsuppression som Huddinge.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse 2004-10-28
Delårsrapport Q3 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Nexcite kommer ej att nå försäljningsmålen för 2004. Lanseringar på ett flertal marknader har förskjutits till senare delen av 2004 och nästkommande år. På den svenska marknaden har listningen i dagligvaruhandeln ännu inte nått internt uppställda mål, men förnyade och förstärkta ansträngningar kommer att vidtas inför nästa listningstillfälle vecka 6 2005. Däremot har distributören DryckesCompagniet påbörjat en andra säljcykel mot trendiga barer i Stockholmstrakten. Flaskan har försetts med en ny och mer trendinriktad etikett och dessutom har en smaknyans av citrus adderats till. Nexcite kommer i september att anställa två egna säljare som i första hand skall bearbeta butiker, minimarkets, caféer, barer med mera. Under hösten kommer säljaktiviteterna att stödjas av framförallt radio- och utomhusreklam.

Vid SIAL, Europas största mässa för mat och dryck, den 17-21 oktober, kommer Nexcite att lansera en alkoholhaltig så kallad ready-to-drink produkt, vilket också medger nya distributionsvägar för varumärket. Nexcite har inför mässan, av en oberoende kommitté, tilldelats ett pris av Selection Committee of the SIAL 2004 New Products Event. Detta medför bland annat att Nexcite, som en av få utvalda, kommer att exponeras mot den internationella pressen och hålla presskonferenser och releaser i samband med mässan.

    
Marknadsplats
Aktietorget
   
Nästa händelse 2004-10-29
Delårsrapport Q3 2004
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Rindi Energi redovisar ett resultat efter finansnetto på 16,9 Mkr för det brutna räkenskapsåret juli 2003 till juni 2004 (18,2 Mkr). Året innan uppstod en reavinst på 5,6 Mkr som gör att jämförelsen haltar. Exklusive reavinsten förbättrades resultatet med drygt 4 Mkr. Omsättningen uppgick till 105,9 Mkr (94,1 Mkr). Styrelsen föreslås att aktieägarna får en utdelning på 1,70 kr per aktie, vilket är en höjning med 50 öre.

Rindi Energi har under året koncentrerat sig på utbyggnad av värmeanläggningar. Värmeförsäljningen i egna bolag och intressebolag har ökat från 280.000 MWh till 290.000 MWh trots att det gångna året var cirka 7 procent varmare än ett normalår. Den under året försålda värmemängden motsvarar vad som fås ut vid förbränning av cirka 38.000 kubikmeter olja. Koncernbolagen har sammanlagt använt cirka 4.000 kubikmeter olja, resterande värme produceras med biobränsle. Den mätbara miljövinsten består huvudsakligen av en reduktion i utsläppen av växthusgasen koldioxid med cirka 100.000 ton.

Marknaden i Sverige bedöms kunna ge möjligheter till såväl uppköp av befintliga anläggningar som till nyetablering framöver. Utbyggnaden av redan kontrakterade system innebär en försäljningsökning med cirka 10 procent under verksamhetsåret 2004/2005.

   
Marknadsplats
beQuoted (Mangold)
   
Nästa händelse 2004-10-25
Ordinarie bolagsstämma
    
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

 

Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er