beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted Nyhetsbrev: Nexcite redo att lanseras på bred front 


 
 

Hej,

Vi välkomnar Nexcite som ny kund. Bolaget har nyligen genomfört en lyckad nyemission och är nu redo att lansera läskedrycken internationellt. På beQuoted kommer vi att följa utvecklingen.

En annan nyhet är att FinansStudio har lanserat en ny version med beQuoteds värdepapper. Programmet visar kurshistorik och diagram och kan laddas ned från internet.
   

 
     


I början av juni genomförde Hagströmer & Qviberg en lyckad förhandel i Unibet. Aktien steg dryga 30 procent. Totalt omsattes 221.340 aktier vilket motsvarade 25 procent av erbjudandet.

Fler bolagsnyheter presenteras som vanligt under rubriken beQuoted Briefing.

Glad sommar önskar vi på beQuoted!

Innehåll

:: Nexcite redo att lanseras på bred front
Nexcite har rönt stort intresse i media för sin funktionella läskedryck. Under det senaste året har organisationen förberetts och nyligen genomfördes en lyckad nyemission. beQuoted har träffat bolagets VD, Martin Sopko.

:: FinansStudio har lanserat en ny version med beQuoted
I senaste versionen av FinansStudio kan man ladda ned stängningskurser för värdepapper som listas genom beQuoted. Det är ett svenskt program med kurshistorik och diagram för Microsoft Windows.

:: beQuoted Briefing
Från våra kunder presenterar vi en sammanställning av nyheter och rapporter. I detta nummer kan du läsa om CoolGuard, Countermine, Glycorex, Magic House, Senea, Starbreeze, Svithoid Tankers, TagMaster och TMG International.

 


   

Nexcite redo att lanseras på bred front

 
  Nexcite är drycken som gjort succé i USA under varumärkesnamnet Niagara. Det var under 2001 som amerikansk media uppmärksammade en ny produkt på marknaden. En liten blå flaska från Sverige, innehållande fem afrodisiska och humörförhöjande örter. Efter att produkten visats upp i ABC och andra stora TV-kanaler sköt försäljningen rejäl fart. Totalt drygt 7 miljoner flaskor såldes, innan Pfizer, ägare till varumärket Viagra, fick nog av alla liknelser som gjordes i pressen mellan de båda varumärkena. Efter en uppgörelse i godo med Pfizer heter drycken nu Nexcite och skall nu lanseras på fler marknader.

beQuoted har träffat Martin Sopko, VD i Nexcite.

Martin har tidigare arbetat med försäljning och marknadsföring inom Gillette och Wrigley. Han är en del av Nexcites satsning framåt med kunskap om snabbrörliga konsumentprodukter och samarbeten med distributörer på exportmarknader.
 
  Martin berättar:

"- Nexcite är en funktionell läskedryck som passar utmärkt både att dricka direkt ur flaskan; som drinkmixer eller som ett festligt alkoholfritt alternativ. Drycken innehåller de fem afrodisiska och humörstimulerande örterna Damiana, Maté, Guarana, Ginseng och Schizandra och smakar "bärigt" med toner av hallon, persika och passionsfrukt."

Nexcite finns idag i två olika blå glasflaskor med exklusivt utseende, en 200 ml flaska och en 750 ml champagneflaska.



   
 


Under våren har drycken lanserats på Filippinerna. "- Den filippinska distributören har genomfört ett starkt lanseringsprogram", säger Martin, "både utrymmet i massmedia och efterfrågan från konsumenterna indikerar att Nexcite blir en stor succé."

I Kina räknar man med att försäljningen startar under sommaren. "- Den asiatiska marknaden står för ungefär hälften av världsmarknaden för energi- och närings- / hälsodrycker", berättar Martin, "- I maj satte vi signaturerna på de slutliga tillståndshandlingarna. Nu väntar en spännande tid av konsumentlanseringar på denna gigantiska marknad. Intresset har varit stort så vi räknar med stora volymer."

Alldeles nyligen lanserades Nexcite i Israel på hotellbarer och nattklubbar. Drycken har även rönt stor uppmärksamhet i övriga Mellanöstern. "- Vi för diskussioner både med vår israeliska distributör och med ett par andra om en samlad försäljningsoffensiv i Mellanöstern", säger Martin.

Den 1 augusti förstärks bolaget med Monika Rab från V&S Absolut Spirits. Hon har erfarenhet av dryckesdistribution i Ryssland, Centraleuropa, Tyskland samt Benelux. Monika kommer att vara en drivande kraft i exportförsäljningen.

Funktionella drycker snabbast växande segmentet
Den globala marknaden för läskedrycker har de senaste åren visat en stark tillväxt och ökade med 33 procent mellan 1997 och 2002. Uppskattningsvis uppgick världsmarknaden för läskedrycker till 2.665 miljarder kronor under 2003. Den årliga tillväxten de närmaste åren beräknas till 4 procent globalt. Nordamerika är den största marknaden, med omkring 25 procent av världskonsumtionen. Den största tillväxten sker emellertid i Asien. Och där finns den största potentialen. Där konsumeras endast 22 liter per person och år. Vilket kan jämföras med Spanien som konsumerar mest i Europa per capita, 269 liter per person och år.

Funktionella drycker är sedan flera år det överlägset snabbast växande segmentet inom läskedrycker och står nu uppskattningsvis för 5,4 procent av den totala läskedrycksvolymen.

Trender som talar till Nexcite's fördel är:
1. Traditionella drycker tappar mark till funktionella drycker.
2. Hälsotrenden medför ökad acceptans för effekter av örter och andra naturliga ingredienser.
3. På krogen ökar försäljningen av sofistikerade drinkar på bekostnad av öl och enklare drycker.
4. Ökat ekonomiskt välstånd i stora marknader som Kina medför en allt större marknad för premiumprodukter.

Målgrupp
Nexcite's primära målgrupp är kvinnor och män mellan 20-54 år som har god självkänsla och stor medvetenhet. Målgruppens individer är välutbildade och trendkänsliga medel- och överklasskonsumenter med en aktiv livsstil. De besöker regelbundet trendiga nattklubbar, exotiska semestermål och har ett välutvecklat socialt liv.

Priskänsligheten i målgruppen är relativt liten. Vid en tidigare provlansering kunde man ta ut 4,50 dollar i konsumentledet för en 200 ml flaska. Bolaget bedömer att ett pris kring 3,69-3,89 dollar är optimalt för att nå en tillfredställande volymtillväxt. Produkten kommer att säljas som en "premiumprodukt" via "premiumkanaler" såsom barer, nattklubbar, välsorterade specialaffärer samt i framtiden via vin- och spritbutiker.

FABs - Flavored Alcoholic Beverages
Under senare år har allt fler väletablerade spritproducenter lanserat färdigblandade drycker på flaska. Exempel på smaksatta alkoholdrycker av detta slag är Bacardi Breezer och Smirnoff Ice. Det är en marknad som vuxit explosionsartat.

Nexcite har utvecklat en egen FAB eftersom intresset är mycket stort. Den har samma smak och egenskaper som den alkoholfria drycken och kommer att lanseras under hösten. Nexcite's FAB medger tillgång till nya försäljningsställen såsom exempelvis systembolag, vin- och spritaffärer, flygplatser och färjor. Bolaget bedömer att försäljningspotentialen är ännu större än för den alkoholfria produkten.

Finansiell utveckling
Nexcite har låga omkostnader och bruttoförtjänsten är bra. Man har lagt ut utveckling, produktion, logistik och administration på underleverantörer. De fasta omkostnaderna uppgår för närvarande till cirka 2,4 miljoner kronor för 2004. Under 2005 kommer omkostnaderna att stiga med ett par nyanställningar som planeras. Dessutom är det naturligt att företaget ökar sin marknadsbudget.

Styrelsen har utarbetat en prognos för åren 2004-2006. Under 2004 förväntar man sig en mindre försäljning om 1,7 miljoner flaskor. För 2005 beräknas antalet sålda flaskor överstiga 10 miljoner för att stiga till 50 miljoner under 2006. Intäkterna bedöms därför hamna på 8,9 miljoner kronor 2004, respektive 53,5 och 168 miljoner kronor. Detta ger i så fall ett rörelseresultat på 0,7 miljoner kronor för 2004 respektive 14,3 och 43,8 miljoner kronor.

Fakta om Nexcite

  • Att utveckla, sälja och marknadsföra funktionella drycker som kännetecknas av sin unika positionering och produktnytta.
  • Bolaget har bedrivit verksamheten sedan 2003.
  • Handlas på AktieTorget sedan den 21 juni 2004.
  • Marknadsvärdet är ca 26 Mkr.
  • Under perioden 2002-09-01 till 2003-12-31 uppgick försäljningen till 4,1 Mkr och resultatet efter finansnetto blev -2,3 Mkr.

Läs mer om Nexcite hos beQuoted

 

 
 
 

FinansStudio har lanserat en ny version med beQuoted

 
 

I samarbete med beQuoted erbjuder J. Sandberg Software AB ett användbart analysverktyg med aktiekurshistorik och diagram för listade värdepapper. Analysverktyget heter FinansStudio och är ett svenskt program för Microsoft Windows, med nedladdning av stängningskurser från internet.

 
  FinansStudio visar diagram över aktiers kursutveckling och kan även lista kurshistoriken i tabellform.    
  Med FinansStudio laddar man ned aktie- och fondkurser gratis från internet. Kurser finns från bl.a. Stockholmsbörsen, beQuoted, Helsingforsbörsen, NYSE, Amex, Nasdaq, SEB Fonder, Robur, Skandia Link och Handelsbanken Fonder.

Programmet kan laddas ner från www.FinansStudio.com för en 30 dagars utvärderingsperiod. Om man därefter bestämmer sig för att teckna en licens kostar det 295 kronor och gäller för alla framtida 2.x versioner.

För mer information gå till www.FinansStudio.com

 

 
 
 

beQuoted Briefing

CoolGuard redovisar ett resultat efter finansnetto på -1,4 Mkr för det första tertialet i år. Omsättningen uppgick till 1,4 Mkr. Eftersom bolaget är nystartat finns inga historiska siffror för samma period förra året. Prognosen för helåret ligger fast, vilket innebär att CoolGuard räknar med att omsätta drygt 16 miljoner kronor och nå ett positivt rörelseresultat på nära 5 miljoner kronor. Bolaget har inlämnat en patentansökan avseende "Metod och anordning för övervakning av fysiska tillstånd". Läs mer hos beQuoted

Countermine redovisar ett resultat efter finansnetto på -2,9 Mkr (-0,7 Mkr) för det första kvartalet i år. Omsättningen uppgick till 3,9 Mkr (1,9 Mkr). Bolaget har upptagit ett lån på 4,9 miljoner kronor samt genomfört ett antal emissioner. Verksamheten i Kroatien är vinstgivande. Countermine har tecknat ett avtal med en grupp internationella investerare som har för avsikt att tillföra 10 miljoner Euro under en 15 månaders period. Läs mer hos beQuoted

Glycorex tar fart - så lyder rubriken på Björn Davegårdhs analys av bolaget i Börsveckan den 1 juni. Glycorex metod för transplantation över blodgruppsgränser, Glycosorb, ökar den teoretiska tillgången på organ för transplantation med 30-40 procent. Glycosorb är etablerad i Sverige och Belgien, och i Tyskland har man nyligen genomfört den första operationen. Även om vägen till svart siffror är lång anser Björn Davegårdh att Glycorex-aktien är en klart intressant "långsiktig högriskare". Läs mer hos beQuoted

Magic House redovisar ett resultat efter finansnetto på -0,5 Mkr (-0,8 Mkr) för årets första kvartal. Omsättningen uppgick till 1 Mkr (3,9 Mkr). Under sommaren lanserar Magic House två nya drycker för den svenska marknaden, Magic 320 Red och Magic 320 Blue. Bolaget har tecknat avtal med Axfood, ICA och Coop, vilket innebär att bolagets drycker kommer att distribueras till de anslutna butikerna. Läs mer hos beQuoted

Senea är tillbaka på sin ordinarie plats på O-listan efter genomförd refinansiering. Refinansieringen tillförde cirka 41 miljoner kronor. Bolagets VD, Bengt Sundling säger så här "- Det är mycket glädjande med den uppslutning och det stöd vi fått från Seneas aktieägare. Emissionerna genomfördes som en del av restruktureringsarbetet av Senea och kommer att ge Senea den finansiella plattform som krävs för att aktivt ta del av marknaden för insamling av mätvärden från drygt 5 miljoner elmätare". Läs mer hos beQuoted

Starbreeze redovisar ett resultat efter finansnetto på -11 Mkr (-9,2 Mkr) för niomånadersperioden 1 juli 2003 till 31 mars 2004. Omsättningen under perioden uppgick till 22,4 Mkr (31,2 Mkr). I början av juni i år släpptes actionspelet Riddick på den amerikanska marknaden. Tidningar och websajter som skriver och betygsätter spel har gett Riddick höga betyg och goda omdömen. Spelet har bland annat legat etta på försäljningslistan hos USA:s ledande kedja av spelbutiker. Bolaget har företagit en nyemission som tecknats av en mindre grupp investerare. Emissionen inbringade 5 miljoner kronor före emissionskostnader. Läs mer hos beQuoted

Svithoid Tankers har under de senaste veckorna genomfört en nyemission. Emissionen syftar främst till att säkerställa finansieringen av färdigställandet av de två fartygsprojekten som förvärvades genom en apportemission i april 2004. Aktien kommer från och med den 1 juli att handlas på AktieTorget. Läs mer hos beQuoted

TagMaster har haft ordinarie bolagsstämma. VD Magnus Rehn berättade bland annat att TagMaster deltar i ett flertal utvärderingar i Europa och Asien som kan resultera i ett flertal strategiskt viktiga affärer. Stämman beslutade att välja om fem ordinarie styrelseledamöter för kommande mandatperiod. Dessa är Jan Westlund (ordförande), Lars Bergström, Jan Jakobsson, Ann Nilsson och Tony Sandell. Läs mer hos beQuoted

TMG International har tecknat en avsiktsförklaring med en ledande leverantör inom bilindustrin, baserad i Detroit, USA. Värdet på de utvecklings- och produktionsprogram som avsiktsförklaringen avser uppgår till 9 miljoner dollar fördelat över fyra år. Bolaget har kallat till bolagsstämma den 30 juni. Till styrelse för kommande mandatperiod föreslås Jostein Eikeland, Tom Petter Johansen, Petter Wessel Bjørnstad och Scott Schotter. På förslag finns också att bolagsstämman bemyndigar styrelsen att genomföra en eller flera emissioner på marknadsmässiga villkor. Läs mer hos beQuoted

 

 
   

Synpunkter

Vi hoppas att du uppskattar vårt nyhetsbrev. Har du önskemål eller synpunkter vill vi gärna höra från dig. Kontakta oss på [email protected] eller 08-692 21 90.

 

 
   

Om beQuoted

 
  beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag samt börsnoterade företag med värdepapper som handlas utanför börsen.

 

 
om du vill avsluta din prenumeration klicka här
  www.beQuoted.com Kontakta oss