beQpress
Pressmeddelanden
Segulah: Francks Kylindustri förstärker positionen i Småland genom förvärvet av LS Värmepumpservice 

Francks Kylindustri förstärker positionen i Småland genom förvärvet av LS Värmepumpservice

Francks Kylindustri förstärker positionen i Småland genom förvärvet av LS Värmepumpservice. LS Värmepumpservice är baserade i Växjö och verksamma inom installation och service av värmepumpar. Förvärvet kommer förstärka koncernens kapacitet i Småland och bidra med utökad expertis inom värmepumpsteknologi.  

"Vi är glada över att kunna annonsera att LS Värmepumpservice har valt att bli en del av Francks kylindustri. Med 25-års historik inom värmepumpsteknologi har LS Värmepumpservice utvecklat gedigen erfarenhet av att leverera högkvalitativ service åt sina kunder. Genom förvärvet förstärker vi positionen i Smålandsregionen och utökar våra kunskaper inom värmepumpslösningar. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare." säger Magnus Detterholm, VD för Francks Kylindustri.

"Att bli en del av Francks Kylindustri kommer att bidra till accelererad tillväxt och möjliggöra ett utökat utbud inom energieffektiva lösningar genom gruppens sammantagna kunskaper och erfarenheter. Nära samarbete med de andra Smålandsbaserade bolagen inom koncernen gör det möjligt att nå en större kundbas och att förstärka vår lokala närvaro i området. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med Francks teamet." säger Lars-Erik Sandberg, VD för LS Värmepumpservice.

Francks Kylindustri är tillsammans med dotterbolaget Therma Industri Nordens ledande leverantör av industriell och kommersiell kyla med 45+ kontor och ~550 anställda i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, [email protected]

Magnus Detterholm, CEO, Francks Kylindustri AB
 +46 73 258 81 56, [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
230807-Pressmeddelande-LS-Varmepumpsservice.pdf

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record.  För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.