beQpress
Pressmeddelanden
VIMAB GROUP: Vimab Groups helägda dotterbolag Vimab Holding tecknar aktier i Josab Water Solutions 

Vimab Groups helägda dotterbolag Vimab Holding tecknar aktier i Josab Water Solutions

Aktieägarna i Josab Water Solutions AB (publ), org.nr 556549-1114, ("Josab") beslutade vid extra bolagsstämma den 30 mars 2023 om en nyemission av högst 425 850 000 aktier, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Rätt att teckna de nya aktierna tillkommer Vimab Group AB (publ):s ("Vimab Group") helägda dotterbolag Vimab Holding AB, org.nr 559123-9313 ("Vimab Holding").

Teckningskursen för aktierna är 10 öre per aktie, motsvarande Josab-aktiernas kvotvärde, och betalas genom kvittning av fordran som Vimab Holding har på Josab.

Vimab Holding har idag beslutat att teckna 425 850 000 aktier i emissionen genom kvittning av Vimab Holdings fordringar på Josab om 42 585 000 kronor.

Genom emissionen ökar Vimab Holdings innehav i Josab från 7 789 310 aktier, motsvarande cirka 7,2 procent av aktierna i Josab, till 433 639 310 aktier, motsvarande 81,1 % av aktierna i Josab. Därmed blir Josab ett dotterbolag till Vimab Group.

Josab är ett svenskt företag som har som mål att vara det ledande företaget för att leverera de mest miljövänliga och billigaste dricksvatten- och avloppsreningslösningarna för kommuner, byar och isolerade områden runtom i världen. Josab garanterar kvalitativt vatten för alla tack vare avancerad, robust och ekologisk teknik. 

För ytterligare information kontakta:

Peter Fredell, CEO

[email protected]

+46 705 77 25 95

Anna Bonde, CFO

[email protected]

+46 733 54 71 34

Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser.

Denna information är sådan som Vimab Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-04-04 08:50 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vimabgroup pressrelease 230404.pdf

VIMAB GROUP AB (publ) är en industrikoncern bestående av nio bolag verksamma inom energiservice-, industri- och miljöteknik. Företagets affärsidé är att leverera produkter och tjänster som tillför värde till våra kunder genom ökad säkerhet, förbättring av våra kunders arbetsmiljö samt underlättande av omställning till mer miljö- och energieffektiva verksamheter. Koncernen omsätter ca 230 MSEK och är noterade på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet VIMAB. VIMAB GROUP AB är verksamt både i Sverige och internationellt med siktet inställt på stark tillväxt, vilken skall nås genom såväl organisk tillväxt som genom bolagsförvärv.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.