beQpress
Pressmeddelanden
Meltron: Förändringar i ledningen för Meltron 

Förändringar i ledningen för Meltron

Styrelsen för Meltron AB har beslutat att utse styrelseledamoten Lars Aikala som VD efter att nuvarande VD Stefan Kåla tyvärr tvingas sluta av hälsoskäl. Lars Aikala valdes som styrelseledamot vid en extra bolagsstämma 3 maj 2022 och tar över som VD 15 november.

- Vi är mycket glada att Lars snabbt kan ställa sig till förfogande för att tills vidare leda den fortsatta operativa verksamheten, säger Göran Lundgren, styrelsens ordförande. Lars entreprenörskap och erfarenheter från belysningsbranschen är mycket värdefulla i detta läge.

Lars Aikala är civilekonom från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors och jurist från Helsingfors Universitet. Lars har en lång karriär inom finans och affärsutveckling, speciellt inom Cleantech sektorn. Lars jobbade med Corporate Finance och Venture Capital, varefter han var med och grundade och byggde upp Valoya Oy, som specialiserar sig på växthusbelysning. Under Lars 12 år som Valoya's VD skapade bolaget banbrytande LED-teknologi och produkter, ett internationellt distributionsnätverk, en patentportfölj på över 100 patent och en robust och stadigt växande försäljning. Idag har Lars en egen konsultverksamhet med fokus på affärsutveckling för tillväxtbolag. 

- Vi riktar ett stort tack till Stefan Kåla, som under kort tid åstadkommit en väsentlig fokusering av verksamheten i Meltron inom marknadsföring och försäljning, utvecklat samarbetet med partners både inom försäljning och produktion och sänkt kostnaderna signifikant, säger Göran Lundgren. Vi förstår att uppgiften har varit mycket krävande under en tuff tid. Grunden är nu lagd för att fortsatt effektivisering, fördjupade samarbeten och nya strukturer.

Stefan Kåla kvarstår tills vidare som rådgivare till Meltron.

För ytterligare information, kontakta:
Göran Lundgren, ordf
Tel: +46 70 467 40 40
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Meltron AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och regulatoriska krav för handel på NGM Nordic SME. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande 2022-10-24 kl 09:15.

Meltron AB (publ)

Malmgårdsvägen 63, 116 38 Stockholm.
Org. nr: 556988-9834. Hemsida: www.meltron.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Meltron Pressrelease 2022-10-24.pdf

Om Meltron - "More than Just Light" 

Meltron AB designar, tillverkar och säljer LED ljussystem baserade på multitekniska tillämpningar av elektronik, optik, termodynamik och nano-strukturer. "More than Just Light" betyder energieffektivitet, överlägsen ljuskvalitet, livscykelbesparingar, ökad produktivitet, säkerhet och hälsa.  Meltron tillhandahåller högkvalitativa lösningar för de mest krävande miljöerna inom infrastruktur, industri och logistik. Läs mer på www.meltron.com

Meltrons aktie handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet MLTR.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.