beQpress
Pressmeddelanden
Arcane Crypto: FI godkänner prospekt för Exchange-Traded Product baserad på Arcane Assets kryptovalutafond 

FI godkänner prospekt för Exchange-Traded Product baserad på Arcane Assets kryptovalutafond

Stockholm, 14 december, 2021 - Arcane Crypto AB:s ("Arcane Crypto") partner Valour Inc. ("Valour") har idag fått godkänt av svenska finansinspektionen ("FI") för dess prospekt som inkluderar en Exchange Traded Product ("ETP") baserad på Arcane Assets kryptovalutafond.

I juni 2021 signerade Arcane Crypto och Valour ett Letter of Intent med avsikten att utforska notering av en ETP som är baserad på Arcane Assets kryptovalutafond. Denna ETP kommer att bli den första som har en kryptovalutafond som underliggande tillgång och väntas lanseras tidigt nästa år.

Valour, som är ett helägt dotterbolag till DeFi Technologies Inc., emitterar ETP-produkter som följer utvecklingen för underliggande digitala tillgångar och som är noterade på reglerande börser i Europa. Dessa ETP-produkter gör det enkelt för investerare att få exponering mot digitala tillgångar genom deras vanliga bank eller mäklare.

"Detta godkännande är ytterligare en milstolpe för Arcane Crypto och Valours samarbete och tar oss ett steg närmare den första lanseringen av en ETP som är baserad på en kryptovalutafond. Denna ETP väntas lanseras tidigt under 2022 och kommer underlätta för investerare som vill ha exponering mot vår kryptovalutafond genom sina befintliga mäklare," säger Torbjørn Bull Jenssen, VD för Arcane Crypto.

"Allteftersom kryptomarknaden växer och förändras ser vi ett ökat intresse för att få tillgång till denna multifacetterade marknad. Vi är nöjda över att förenkla processen för investerare genom vårt samarbete med Valour. När denna ETP lanseras kommer den att vara en helhetslösning för investerare som vill ha exponering mot kryptovalutor," säger Eric Wall, CIO för Arcane Assets.

"Detta godkännande visar vägen för framtida innovativa produkter från Valour och vårt samarbete med Arcane Crypto är en viktig del av den resan. Genom att lansera den första ETP som är baserad på en kryptovalutafond, fortsätter vi att leverera på vår mission, att öka tillgängligheten till digitala tillgångar genom de mest innovativa och marknadsledande produkter," säger Diana Biggs, VD för Valour.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjørn Bull Jenssen, VD, Arcane Crypto AB
e-mail: [email protected]
web: investor.arcanecrypto.se

Om Arcane Crypto
Arcane Crypto utvecklar och investerar i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar. Arcane driver en portfölj av företag som spänner över värdekedjan för digital finansiering. Som koncern levererar vi tjänster inriktade på betalningar, investeringar och handel. Dessutom har vi en media- och forskningsavdelning.

Arcane strävar efter att bli en ledande aktör inom digitala tillgångar genom att växa de befintliga verksamheterna, investera i avancerade projekt och genom förvärv och konsolidering.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, E-mail; [email protected], www.mangold.se http://www.mangold.se.

Om Valour
Valour Inc. emitterar finansiella produkter som sedan handlas på reglerade marknader av privata och institutionella investerare som vill investera i innovationer, så som digitala tillgångar, på ett enkelt och säkert sätt. Valour, som grundades 2019 och är baserade i Zug, Schweiz, är ett helägt dotterbolag till DeFi Technologies Inc. (NEO:DEFI, GR: RMJ.F, OTC: DEFTF). För mer information om Valour, vänligen se www.valour.com.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Godkannande-Valour-Arcane-Assets-ETP.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.