beQpress
Pressmeddelanden
Arcane Crypto: Arcane Cryptos dotterbolag Trijo utser ny VD och stärker samarbetet med Arcane Crypto 

Arcane Cryptos dotterbolag Trijo utser ny VD och stärker samarbetet med Arcane Crypto

Stockholm 12 november, 2021 - Arcane Cryptos helägda dotterbolag Ijort Invest AB ("Trijo") offentliggör idag att Arcane Cryptos VD Torbjørn Bull Jenssen även utses till VD för Trijo och ersätter därmed Totte Löfström.

Den 2 juli 2021 slutförde Arcane Crypto förvärvet av Ijort Invest AB som driver Trijo, den svenska handelsplattformen för kryptovalutor, efter en riktad emission av aktier i Arcane Crypto. Trijo har släppt ett antal viktiga nyheter efter förvärvet, däribland om samarbetet med betaltjänsteleverantören Trustly och lanseringen av Trijo Autopilot, en tjänst för automatiskt sparande i digitala valutor.

Efter förvärvet av Trijo och en dialog gällande bolagets strategiska riktning har Torbjørn Bull Jenssen och Totte Löfström gemensamt enats om att Torbjørn Bull Jenssen ska ta över rollen som VD för Trijo.

"Jag skulle vilja tacka Totte för hans insats i att etablera ett starkt kunderbjudande på Trijo. Vi har gemensamt enats om att jag bör leda Trijo framgent. Trijo är redan en fantastisk plattform och jag ser fram emot att skapa en enhetlig verksamhet och infrastruktur för våra koncernbolag," säger Torbjørn Bull Jenssen, VD för Arcane Crypto.

"Jag har haft förmånen att få vara med och bygga upp Trijo till vad det är i dag. I samband med att Arcane Crypto slutförde förvärvet av Trijo i somras kände jag dock att det var dags för någon annan att ta över rodret. Någon som kan komma in med nya, fräscha ögon och ta Trijo till nästa nivå. Jag och Torbjørn har haft en bra dialog kring detta och nu var tiden mogen att gå vidare. Nu kommer jag ta lite välbehövlig ledighet för första gången sedan 2017, och därefter bestämma mig för vad jag ska göra härnäst," säger Totte Löfström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjørn Bull Jenssen, VD, Arcane Crypto AB
E-mail: [email protected]

Om Trijo
Trijo är den enda Sverigebaserade kryptovalutabörsen som erbjuder transaktioner i realtid och är registrerat hos Finansinspektionen. Trijo erbjuder en enkel och säker process för kunderna att komma igång med att köpa och sälja kryptovaluta bland annat med hjälp av BankID för identifiering och inloggning. Trijo erbjuder för närvarande handel i BTC, ETH och LTC mot EUR. Framöver planerar Trijo bland annat att utveckla och erbjuda utlånings- och sparprodukter baserade på kryptovalutor. I Trijos verksamhet ingår också nyhetstjänsten Trijo News, som bedrivs redaktionellt fristående från övrig verksamhet.

Om Arcane Crypto
Arcane Crypto utvecklar och investerar i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar. Arcane driver en portfölj av företag som spänner över värdekedjan för digital finansiering. Som koncern levererar vi tjänster inriktade på betalningar, investeringar och handel. Dessutom har vi en media- och forskningsavdelning.

Arcane strävar efter att bli en ledande aktör inom digitala tillgångar genom att växa de befintliga verksamheterna, investera i avancerade projekt och genom förvärv och konsolidering.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, E-mail; [email protected], www.mangold.se http://www.mangold.se.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PR-Trijo-utser-ny-VD.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.