beQpress
Pressmeddelanden
Arcane Crypto: Arcane Cryptos intressebolag Pure Digital genomför första handelstestet via Zodia Custody 

Arcane Cryptos intressebolag Pure Digital genomför första handelstestet via Zodia Custody

Stockholm, 14 september 2021 - Arcane Cryptos Londonbaserade intressebolag, Puremarkets Limited (Pure Digital), i vilket Arcane äger 37,5%, tillkännager i dag ett lyckat genomförande av ett handelstest på sin wholesale-handelsplattform för digitala valutor.

Pure Digital är en fullt automatiserad OTC-marknadsplats för digitala valutor som levereras till depåbanker. Institutioner kommer att bedriva handel på plattformen genom användning av bilaterala krediter som möjliggör kontroll över motparten för samtliga handelsdeltagare, och skapar en avsevärt ökad kapitaleffektivitet. Detta kommer att skapa en robust marknad för prissättning och utbyte av risk.

Pure Digital genomförde en testhandel live genom att nyttja Zodias lösning för depå och genomförande av betalning. Pure Digital och Zodia Custody ingick ett så kallat MoU-avtal förra året med ambitionen att arbeta tillsammans och att Zodia skulle agera depåbank till Pure Digital. Vid lanseringen kommer Pure Digital att vara multi-custodial med handelsdeltagare som själva får välja depålösning för digitala valutor och hantera risk genom en smart custody routing-mekanism.

Wholesale-deltagare kommer, efter regulatoriskt godkännande, att kunna handla på Pure Digital genom deras existerande bankrelationer och användning av nästa generations handelsinfrastruktur som erbjuds av marknadsledare och innovatörer som Zodia Custody. Plattformen kommer använda State Streets Currenex handelsteknologi för att leverera infrastruktur enligt branschstandard och bästa exekvering för att minimera teknikkostnaden för bankerna.

"Att genomföra en testhandel live via wholesale-handelsinfrastruktur är ett viktigt steg framåt och vi välkomnar Zodia som en viktig partner för Pure Digital" säger Campbell Adams, grundare av Puremarkets Limited. Lauren Kiley, VD för Puremarkets Limited, säger "vi är väldigt glada över att ha genomfört en testhandel på plattformen eftersom vi nu kan erbjuda något som marknaden har saknat - en wholesale-interbankmarknadsplats som är transparant, effektiv och av bankkvalitet."

"Samarbete mellan depåbank och marknadsplats är nyckeln till att utveckla en sofistikerad marknadsplats för kryptotillgångar som möter institutionella krav och standarder. Genom Zodias partnerskap med handelsplattformar som Pure Digital kan vi bygga ett ekosystem som möter institutionella investerares krav på infrastruktur" säger Maxime De-Guillebon, VD för Zodia.

Om Zodia

Zodia är en depåbank för kryptotillgångar åt institutionella investerare. Zodia lanserades av SC Ventures, som är ett innovationsbolag inom Standard Chartered, och Northern Trust som delägare. Zodia kombinerar bankers expertis som betrodda depåer med smidigheten hos ett fintechbolag som ligger i framkant i branschen och som driver utvecklingen framåt. Zodia är registrerat hos FCA under UK Money Laundering Regulations med referensnummer 928347.

För mer information se vår hemsida och följ oss på Linkedin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
E-mail: [email protected]

Torbjørn Bull Jenssen, CEO, Arcane Crypto AB
E-mail: [email protected]

Om Arcane Crypto
Arcane Crypto utvecklar och investerar i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar. Arcane driver en portfölj av företag som spänner över värdekedjan för digital finansiering. Som koncern levererar vi tjänster inriktade på betalningar, investeringar och handel. Dessutom har vi en media- och forskningsavdelning.

Arcane strävar efter att bli en ledande aktör inom digitala tillgångar genom att få de befintliga verksamheterna att växa, investera i projekt som ligger i framkant och genom förvärv och konsolidering.

Prenumerera på pressmeddelanden och finansiell information: https://investor.arcanecrypto.se/

För mer information, besök: https://www.arcane.no/

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, E-mail; [email protected], www.mangold.se http://www.mangold.se.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PR-Arcane-Crypto-Pure-Digital-conducts-first-live-test-trade.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.