beQpress
Pressmeddelanden
Arbona: Arbona AB (publ) investerar i ZealiD 

Arbona AB (publ) investerar i ZealiD

Arbona har deltagit i en nyemission i ZealiD. ZealiD är ett svenskt bolag som utvecklat en plattform för digital identifiering och digitala signaturer. ZealiD:s lösning är en av få som uppfyller den högsta säkerhetsnivån, sk kvalificerade signaturer, enligt EU:s regelverk eIDAS som är giltigt i EU:s 27 medlemsländer. Vidare är ZealiD, så vitt ZealiD och Arbona känner till, den enda aktör som har en godkänd och certifierad lösning för identifiering enligt den högsta säkerhetsnivån som är i det närmaste helautomatiserad. Konkurrerande lösningar kräver antingen fysisk identifiering (t ex på ett bankkontor) eller identifiering via "manuell" videokonferens.

- "Vi ser stor potential i ZealiD:s lösning som uppfyller den de högsta säkerhetskraven i EU till en betydligt lägre kostnad än konkurrenterna. Vidare är digital identifiering och digitala signaturer i stora delar av Europa inte lika utbrett som i Norden. Där finns det potential att ta intressanta marknadspositioner", säger Martin Zetterström, VD för Arbona.

- "Vi är glada att ha fått in en kapitalstark och långsiktig delägare som Arbona i ZealiD. Med denna emission i ryggen hoppas vi kunna landa viktiga ordrar under hösten som bevisar både den tekniska och kommersiella potentialen i vår lösning", säger Philip Hallenborg VD och grundare av ZealiD.

Emissionen var på 20 Mkr varav Arbona har investerat 12 Mkr. Övriga 8 Mkr tecknades av befintliga ägare i ZealiD. Efter emissionen uppgår Arbonas ägarandel till 5%.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Martin Zetterström
VD, Arbona AB (publ)

Telefon: 0733-141406
E-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
210809-Arbona-investerar-i-ZealiD.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.